thanasisxask Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Κοίτα να δεις, εμένα μου καίει από 5.2 έως 6 λίτρα στα 100 αλλά θα είναι φορτωμένο με οικογένεια και πράγματα και την οδήγηση μου δεν την λες καθόλου οικονομική. Πάμε σε αριθμούς το δικό μου πες καίει στην χειρότερη 6 λίτρα επί 1.35 (εγώ βάζω με 1.45 BP) βγαίνει 8.1€. Αν έχεις ένα αυτοκίνητο υγραέριο που σου καίει 9 λίτρα επί 0.85 βγαίνει 7.65. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tempes Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν αναλογιστείς και την βενζίνη που καίει παράλληλα, έρχεται στο ίδιο πάνω κάτω με το παράδειγμα σου. Αν όμως ένα βενζινοκινητο καίει λιγότερο, τότε ναι σ το οικονομικό είναι πιο συμφέρον το υγραεριο Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2019 από tempes Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teachertza Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 9 ώρες πριν, vaggooss είπε Τι εννοείς φίλε μου δεν γουστάρω να με βάζουν σε καλούπια.Για την απαγόρευση σε όσους έχουν υγραέριο???? Συγνώμη δλδ έδωσε ένα ποσό Χ ο τεχνικός δεν έκανε σωστή δουλειά και ντρέπεσαι να τον πάρεις τηλ??? Θα το πας εκεί θα του το αφήσεις και θα ζητήσεις όταν το έχει λειτουργικά έτοιμο να σε πάρει τηλ. Εάν δεν το έχει φτιάξει σωστά όταν το ξαναπάρεις υπάρχουν και τα δικαστήρια. Εκπτώσεις κάνουν τα καταστήματα,εσύ πλήρωσες ενα πολύ σεβαστό ποσό και απαιτεις να σεβαστούν των ιδρώτα που έδωσες για να τα βγάλεις. Οκ, να τον πάρω και τι να του πώ? Δηλαδή οκ πλέον σβήνει σε πολύ συγκεκριμένες περιστάσεις, δέν μπορείς ίσως και άμεσα να αποδείξεις οτι σβήνει όπως παλιά. Το θέμα είναι μήπως κανας μάστορας έχει την ίδια εμπειρία με το ίδιο αυτοκίνητο για να το λύσει. Μπλέξιμο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Greektrooper Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, tempes είπε Αν αναλογιστείς και την βενζίνη που καίει παράλληλα, έρχεται στο ίδιο πάνω κάτω με το παράδειγμα σου. Αν όμως ένα βενζινοκινητο καίει λιγότερο, τότε ναι σ το οικονομικό είναι πιο συμφέρον το υγραεριο Στο παράδειγμα όμως χρησιμοποίησε την υψηλότερη τιμή υγραερίου (0.85) τιμή που βρίσκεις ΕΟ ή απομακρυσμένα μέρη. Για Αθήνα π.χ μια μέση τιμή 0.70-0.75, κάνουν τα πράγματα κάπως καλύτερα για το υγραεριοκινητο. Σε συνδυασμό και με αυτό που λες εσύ τότε είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Π.χ το δικό μου Astra G καίει όντως 9 λίτρα/100 αλλά είναι και 20ετιας τεχνολογίας με την ανάλογη επιβάρυνση χιλιομέτρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggooss Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, teachertza είπε Οκ, να τον πάρω και τι να του πώ? Δηλαδή οκ πλέον σβήνει σε πολύ συγκεκριμένες περιστάσεις, δέν μπορείς ίσως και άμεσα να αποδείξεις οτι σβήνει όπως παλιά. Το θέμα είναι μήπως κανας μάστορας έχει την ίδια εμπειρία με το ίδιο αυτοκίνητο για να το λύσει. Μπλέξιμο... Το σίγουρο είναι ότι αυτός που το έφτιαξε δεν είναι καλός μάστορας. Το αμάξι πρέπει να δουλεύει όπως και με την βενζίνη. Δλδ ρολόι.εαν συμβιβάζεται έτσι δικαίωμα σου εγώ θ στο πήγαινα όπως σου είπα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tempes Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, Greektrooper είπε Στο παράδειγμα όμως χρησιμοποίησε την υψηλότερη τιμή υγραερίου (0.85) τιμή που βρίσκεις ΕΟ ή απομακρυσμένα μέρη. Για Αθήνα π.χ μια μέση τιμή 0.70-0.75, κάνουν τα πράγματα κάπως καλύτερα για το υγραεριοκινητο. Σε συνδυασμό και με αυτό που λες εσύ τότε είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Π.χ το δικό μου Astra G καίει όντως 9 λίτρα/100 αλλά είναι και 20ετιας τεχνολογίας με την ανάλογη επιβάρυνση χιλιομέτρων. Ναι έχεις δίκιο, κι εγώ συνήθως γεμίζω με τιμή 0,73€ και το δικό μου έχει μέσο όρο 6 λίτρα. Όσο και να καίει με το υγραεριο, μόνο που βάζεις μπροστά και δεν σκέφτεσαι τα καύσιμα είναι υπόθεση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggooss Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 4 ώρες πριν, thanasisxask είπε Κοίτα να δεις, εμένα μου καίει από 5.2 έως 6 λίτρα στα 100 αλλά θα είναι φορτωμένο με οικογένεια και πράγματα και την οδήγηση μου δεν την λες καθόλου οικονομική. Πάμε σε αριθμούς το δικό μου πες καίει στην χειρότερη 6 λίτρα επί 1.35 (εγώ βάζω με 1.45 BP) βγαίνει 8.1€. Αν έχεις ένα αυτοκίνητο υγραέριο που σου καίει 9 λίτρα επί 0.85 βγαίνει 7.65. Γιατί το υγραέριο να καίει 9 λίτρα?? Το δικό μου 1400 κυβικά καίει βαριά 7 λίτρα. Οπότε 7×0.69=4.83 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanasisxask Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Θεωρητικά μίλησα για ένα οικογενειακό αυτοκίνητο βενζίνη, με τα δικά μου στάνταρ, 1.8 λίτρα τούρμπο με τουλάχιστον 160 άλογα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
terry308 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, vaggooss είπε Γιατί το υγραέριο να καίει 9 λίτρα?? Το δικό μου 1400 κυβικά καίει βαριά 7 λίτρα. Οπότε 7×0.69=4.83 Δεν καίει τόσο υγραέριο όση βενζίνη, υπάρχει ένα ποσοστό "αύξησης κατανάλωσης" περίπου 2 λίτρα + Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannis808 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, terry308 είπε Δεν καίει τόσο υγραέριο όση βενζίνη, υπάρχει ένα ποσοστό "αύξησης κατανάλωσης" περίπου 2 λίτρα + Peugeot 406 του 1999 με 242.000 χλμ εντος πολης με βενζινη καιει 12.7-13 με υγραεριο καιει 13.3-13.7 Σε ολες τις περιπτωσεις ο ιδιος οδηγος (εγω) και η καταναλωση υπολογισμενη με διαδοχικα γεμισματα αρκετες φορες, ειδικα στο υγραεριο Ισχυει μεν οτι ανεβαινει ελαφρως η καταναλωση, αλλα μην λεμε και οτι ναναι. Δυο λιτρα απο 7 να παει 9 ειναι 30% αυξηση, θα τρελαθουμε εντελως! Το υγραεριο μπηκε στα 216.000 και απο τοτε δουλευει αψογα μετα απο ενα ρυθμισμα με ειδικο προγραμμα που εγινε στην βενζινη γτ ειχα θεματακια στο ρελαντι, και επειτα και αντιστοιχα στο υγραεριο πλεον δουλευει ρολοι και προφανως εξοικονομω απειρα χρηματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teachertza Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Καλησπέρα και πάλι. Πέρα από το πρόβλημα με το σβήσιμο που έχουμε περιγράψει παρατήρησα και άλλο πρόβλημα με το αέριο. Δεν μου ανεβάζει θερμοκρασία ο κινητήρας αυτές τις μέρες. Παίζει κάτω από 90 μέχρι και 90. Κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής ανεβοκατεβαίνει. το έχει δει κανείς αυτό τι φταίει;;; ευχαριστω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basilis_k6 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 το αεριο καιει περιπου 10% πανω απο την βενζινη. αν έκαιγες 10 θα καις 11, αν ηταν 6 καπου 6,5-6,8. Η τιμη ειναι τοσο χαμηλη που δεν υπαρχει τιποτα πιο οικονομικο αυτη τη στιγμη. δυστυχως σε λιγο θα ειναι πιο δυσκολο να βαλεις αεριο, τα αμεσου ψεκασμου ειναι πιο δυσκολα και ακριβα. οσο εχουμε ακομη παλια μοντελα ειμαστε καλα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggooss Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 3 ώρες πριν, terry308 είπε Δεν καίει τόσο υγραέριο όση βενζίνη, υπάρχει ένα ποσοστό "αύξησης κατανάλωσης" περίπου 2 λίτρα + Στα 100 χιλιόμετρα με το υγραέριο καις ένα λίτρο παραπάνω αποτι με την βενζίνη. Χονδρικά ένα λίτρο αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να καις πάνω από ένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
terry308 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Το έβαλα από τους πρώτους με 1500-1600€ κόστος εγκατάστασης, δεν έκατσα ποτέ να μετρήσω κατανάλωση ξέρω ότι δεν είναι η ίδια ακριβώς με της βενζίνης. Μετά από 10 χρόνια μετατροπής και 300.000 χλμμ διανυθεντα, πήγα σε φυσικό αέριο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsiro7 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, teachertza είπε Καλησπέρα και πάλι. Πέρα από το πρόβλημα με το σβήσιμο που έχουμε περιγράψει παρατήρησα και άλλο πρόβλημα με το αέριο. Δεν μου ανεβάζει θερμοκρασία ο κινητήρας αυτές τις μέρες. Παίζει κάτω από 90 μέχρι και 90. Κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής ανεβοκατεβαίνει. το έχει δει κανείς αυτό τι φταίει;;; ευχαριστω. Μαλλον εχει κολλησει ο θερμοστατης ανοιχτος και για αυτο δεν ζεσταινεται το μοτερ .Πας για θερμοστατη λοιπον. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2019 από tsiro7 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα