Cyngus X-1 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Θελω να κανω μια μικρη επεμβαση στον υπολογιστη μου να τον κανω ελαφρος πιο γρηγορο επειδη δεν εχω να παρω καινουργιο 1.Θελω να κανω αναβαθμιση στο Bios και στο Chipset πως θα το κανω? 2.Ποιες ειναι οι ποιο γρηγορες μνημες που υποστηριζει η μητρικη μου Asus P4S533 3.Πως θα υπερχρονισω την cpu (intel P4 2.5)? 4,Εχω το Suse 10.2 αυτο επειρεαζει σε ολα αυτα?
AGNUSDeI Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 File kai avrio mera einai... Ego pantos thelo na se voithiso alla tora nistazo... kai ta perisotera paidia lipoune... An vrethi kapios na se voithisi tora exei kalos... alios min apagoiteftis... ela kai avrio ~
Cyngus X-1 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 File kai avrio mera einai...Ego pantos thelo na se voithiso alla tora nistazo... kai ta perisotera paidia lipoune... An vrethi kapios na se voithisi tora exei kalos... alios min apagoiteftis... ela kai avrio ~ ΟΚ [sIGPIC][/sIGPIC]
Alexandrosc2 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Χμμμμ από τα πολύ λίγα εως πάρα πολύ λίγα που ξέρω για overclock, η επεμβασούλα γίνεται από το Bios μέσα , αλλάζοντας τους χρονισμούς της CPU. ΟΜΩΣ σημαντικό είναι να μην ανεβάζεις απότομα τους χρονισμούς αλλά λίγο-λίγο κάθε φορά μέχρι να δεις που μπορείς να το φτάσεις με την ίδια τάση! Αυτό σημαίνει πρακτικά ο χρονισμός συνήθως στα καινούργια συστήματα των Μητρικών έχει πολλαπλασιαστή χ10 δηλαδή αν είσαι στα 2.5GHz o χρονισμός είναι : 250 χ10 = 2500ΜHz Αυτό που αλλάζεις στο overclock είναι ο χρονισμός αυτός σταδιακά όμως. Ανέβασμα και επανεκίνηση. Αυτό το μικρό ανέβασμα όμως θα έχει μάλλον ως αποτέλεσμα την άνοδο των ΜΗz που δουλεύουν οι Ram. Eδώ σταματούν οι γνώσεις μου ... Μπορείς και αυτές να τις ρυθμίσεις όμως μέσα από εκεί(Bios). Η ουσία είναι ότι αν δεν τον ανεβάσεις πολύ πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις την τάση που τραβάς από το τροφοδοτικό(και αυτό από Bios αλλάζει). Τώρα όσο αφορά το Λειτουργικό αν θα έχει πρόβλημα δεν εχω την παραμικρή ιδέα. Ελπίζω να έδωσα μια γενική εικόνα του Overclock.Δεν είμαι εξοικιωμένος με αυτό το κομμάτι και γι αυτό θα σου πρότεινα να περιμένεις την απάντηση και απο άλλους Έμπειρους χρήστες. Ι am just trying to help
dpolal Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 An έχει chipset της SIS τότε μάλλον δεν έχει πολλές δυνατότητες για o/c... Παρόλα αυτά δεν είναι απαραίτητο να αναβαθμίσεις το BIOS.
AGNUSDeI Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Leipon file Cyngus X-1... tha ta paroume ena ena... 1) Anavathmisi sto BIOS tha kanoume mono an xreiasti... 2) katarxas... tora ti mnimes exeis...? gia paradeigma => 2x512MB DDR400 Corsair 3-3-3-8 3) Afto tha ginei meso tou BIOS... an kai exei kai kapoies epiloges me Jumper to Mobo sou... 4) File... alitheia... den exo idea apo Linux... alla den nomizo na exeis kanena provlima... ----------------- Pes mou se parakalo... 1) ti trofodotiko (PSU) exeis...? 2) O P4 einai me 533Mhz FSB...?
tolis_01 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Λογικα για να λεει 533 το μοντελο της μητρικης, τετοιος θα ειναι και ο επεξεργαστης. Αρα το bus του ειναι 133MHz. Αμα ας πουμε το πας στα 150MHz ο επεξεργαστης σου γινεται 150x19=2.850ΜΗz. Απλα παραλληλα με το FSB του επεξεργαστη θα ανεβει και η συχνοτητα των μνημων και μπορει να μην αντεχουνε. Γι'αυτο το λογο τους ριχνεις το διαιρετη απ το BIOS (λογικα θα εχει τις επιλογες 133, 166, 200).
dpolal Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Λογικα για να λεει 533 το μοντελο της μητρικης, τετοιος θα ειναι και ο επεξεργαστης. Αρα το bus του ειναι 133MHz. Αμα ας πουμε το πας στα 150MHz ο επεξεργαστης σου γινεται 150x19=2.850ΜΗz. Απλα παραλληλα με το FSB του επεξεργαστη θα ανεβει και η συχνοτητα των μνημων και μπορει να μην αντεχουνε. Γι'αυτο το λογο τους ριχνεις το διαιρετη απ το BIOS (λογικα θα εχει τις επιλογες 133, 166, 200). Kαι το σημαντικότερο, εκτός από τις μνήμες θα ανέβει η συχνότητα λειτουργίας και όλων των υπολοίπων συσκευών ανεξαιρέτως. Αυτό στις σοβαρές μητρικές αντιμετωπίζεται με το κλείδωμα του pci/agp. Μια επιλογή στο BIOS δηλαδή που κλειδώνει τον δίαυλο pci και agp σε νορμάλ συχνότητα λειτουργίας έτσι ώστε να μην επηρεαστούν οι υπόλοιπες συσκευές. Αν δεν έχει τέτοια επιλογή τότε ξέχνα το γιατί διακινδυνεύεις να σου χαλάσουν οι δίσκοι, το dvdwriter, οι όποιες κάρτες pci έχεις επάνω ή να έχεις corrupted data συνέχεια.... (ΝΑΙ, όλες οι συσκευές δουλεύουν πάνω στον pci δίαυλο, ακόμα και το floppy). Γαι αυτό σε ρώτησα στην αρχή τί chipset έχει το μπόρντ.
Vatos_locos Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 για εμενα lockareis Pci\AGP για αρχή αν έχει τo board σου ρίχνεις τις μνήμες σου μέσα από τους διαιρέτες αρκετά χαμηλά στα 100mhz γιατί έχεις Sdram μνήμες και χαλαρώνεις αρκετά τα timings μετά αρχίζεις να δίνεις σιγά σιγά fsb με βήματα των 5 στην καλύτερη των 10 mhz ανοίγεις τo pc τεστάρεις αν μπορεί να βγάλει τουλάχιστον ένα PI στo 1M αν ναι συνεχίζεις να ντίνια fsb μέχρι να δεις ότι δεν ιάνει σταθερό τότε έχουμε 2 επιλογές 1 αν σου επιτρέπει η μητρική σου να δώσεις παραπάνω τάση στον επεξεργαστή σου πάνε στα μαγαζάκια και στείρα μια ψυχτρουλα με 30 ευρώ και δώσε ένα βήμα up στην τάση τεστάρεις αν είναι σταθερό αν ναι δίνεις fsb αν όχι λίγο τάση ακόμα αν σταθεροποιηθεί δίνεις fsb μέχρι να κάνεις πάλι όλη την λούπα από την αρχή προσέχοντας πάντα οι μνήμες σου να μην περάσουν τα 133Mhz και όταν φτάσεις το όριο αρχίζεις να μαζεύεις τις μνήμες σου μέχρι να είσαι σταθερός 2 αν η μητρική σου δεν σε αφήνει να δώσεις τάση μένεις εκεί που θα είναι τω pcv σου σταθερό και αρχίζεις να σφίγγεις timmings στης μνήμες μέχρι να είσαι σταθερός και το κρατάς όπως έχει μόλις σταθεροποιηθεί αυτά για αρχή ότι άλλο θες εδώ είμαστε αλλα γενικά με την μητρική που έχεις μην περιμένεις πολλά είναι παλιά και οι Sdram είναι θάνατος καλύτερα κοίτα πρώτα για κανένα μεταχειρισμένο 478 board και θα πάει και χωρίς Oc πιο γρήγορα το pc σου αλλα θα χρειαστείς να αλλάξεις και μνήμες να πας σε ddr
Vatos_locos Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 ο θείος μου τo έδειξε παίζει να είναι λάθος αλλα δεν νομίζω δες τις φωτογραφίες τα slot για τις μνήμες :-? http://images.google.gr/images?client=firefox-a&channel=s&rls=org.mozilla%3Ael%3Aofficial&hl=el&q=P4s533&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7+%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CF%89%CE%BD&gbv=2 άκυρο έχεις δίκιο δεν zoomαρα αρκετά για να δω ότι δεν είναι ddr και με τις φωτό χύμα φαινόταν να έχει 2 κοψίματα sorry λάθος μου τότε διορθώνω και λέω ρίξε τις μνήμες απλά όχι στα 100 τα 333 είναι αρκετά γενικά φιλε μου Cyngus X-1 τα υπόλοιπα παραμένουν ίδια
AGNUSDeI Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Edo eisai file Vatos... (gia perissotera clikare sto next) ~ :wink: http://www.ocworkbench.com/2002/asus/p4s533/p4s533p1.htm
Vatos_locos Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 ωραία τώρα ναι αφού το board δουλεύει και ασυνχονα PCI/AGP με τω fsb γίνονται όλα μια χαράκλείδωσε τα η κρατα τα περίπου το AGP στα 66Mhz και το Pci στα 33mhz και δώσε fsb ρίξει τις μνήμες να ανεβούν σιγά σιγά και δώστου να καταλάβει όταν αρχίζει να μην είναι σταθερό δίνε λίγο τάση στον επεξεργαστή σιγά σιγά μέχρι να σταθεροποιηθεί και μετά άρχισε να δίνεις fsb ακόμα αλλα κοίτα οι μνήμες σου αν μην περάσουν πολύ την αρχική τους συχνότητα πχ αν έχεις ddr@400Mhz μην πάνε πάνω από 440 γιατί έρχονται με τα BSOD μετά από κάθε αλλαγή πάντα test με μετροπρογράμματα οποιο σου φαίνεται καλύτερο για γρήγορα είναι τo Super Pi @ 1M αν θες να τo κανεις μελετημένα βάλε το ORTHOS
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.