dimi_p Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 παιδες εχω παρει την ASUS P5N-E SLI. σκεφτομαι να τοποθετησω συστηματα ψυξης aftermarket και στα 2 chipsets. να αφαιρεσω τη μεταλικη ψυκτρα απο το northbridge και να βαλω αυτο και να βαλω και κατι αλλο στο southbridge που δεν εχει τιποτα πανω του και ζεσταινεται. Ερωτηση: θα πρεπει να βαλω καποια ποσοτητα θερμοαγώγιμης παστας , σωστα ; οπως κανουμε και στις cpu. καμια ιδεα για το τι να βαλω στο southbridge ... θα ηταν αρκετη μια ψυκτρα π.χ. σαν αυτη ;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 Moderators Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 Ενα ανεμιστηρι 4cm βαλε και εισαι κυριλε! Απο 52 load πηγα αμεσως 32... (και με θερμοαγωγιμη παστα)...
dimi_p Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 για αρχη δεν θα κανω ο/c. θελω να δω τι θα δωσει σκετο το συστημα. μετα θα το πειραξω αλλα δεν θα φτασω να του πιω το αιμα. σε οσα reviews διαβασα για τη motherboard που αγορασα ολοι ελεγαν πολυ καλα λογια μεν , αλλα ολοι επεμεναν πως τα chipsets ζεσταινονται υπερβολικα. απλα θελω να εχω το κεφαλι μου ησυχο. δεν με χαλαει να βαλω 20-30 ευρω σε ενα συστημα ψυξης της προκοπης πανω στα chipsets αφου ολο το συτσημα πηγε 1500Ευρω μεχρι τωρα. τον ανεμιστηρα πως τον "εκατσες" πανω στην ψυκτρα ;
AGNUSDeI Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 File... i psyktra pou exei to Mobo sou einai sevaston diastaseon... kai den xrizete na tin allaksis... Tora sto southbridge mporis na kotsaris tin psyktra pou mas edeikses... Kai mporis episis na kotharis kai ena anemistiraki epano stin psyktra tou northbridge... kai na eisai OK... Kalo einai episis na aerizete kala kai to kouti ~
dimi_p Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 File... i psyktra pou exei to Mobo sou einai sevaston diastaseon... kai den xrizete na tin allaksis... Tora sto southbridge mporis na kotsaris tin psyktra pou mas edeikses... Kai mporis episis na kotharis kai ena anemistiraki epano stin psyktra tou northbridge... kai na eisai OK... Kalo einai episis na aerizete kala kai to kouti ~ ενας 120 μπροστα και ενας 120 πισω +το πλαινο παραθυρο (χωρις ανεμιστηρα) δεν μου φαινονται αρκετα γιαυτο λεω μηπως ειναι καλυτερα να βαλω ψυκτρες με ανεμιστηρα παρα μονο την ψυκτρα στο southbridge. ευχαριστω για τις γνωμες θα δοκιμασω και βλεπουμε
wizzy Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 θα σου έλεγα να προσέξεις αν η πρόσθετη ψύκτρα που σκέφτεσαι να βάλεις στο southbridge θα εμποδίζει την 2η κάρτα γραφικών σου σε περίπτωση SLI.
dimi_p Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 θα σου έλεγα να προσέξεις αν η πρόσθετη ψύκτρα που σκέφτεσαι να βάλεις στο southbridge θα εμποδίζει την 2η κάρτα γραφικών σου σε περίπτωση SLI. 2η καρτα δεν θα βαλω αλλα βασικα αν βαλεις στο southbridge + στο northbridge + υπολογισεις την καρτα γραφ + το τεραστιο συστημα της cpu ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΧΩΡΕΣΟΥΝ ΟΛΑ. μαλλον για ανεμιστηρα στο northbridge πανω στην υπαρχουσα ψυκτρα παω και απλη ψυκτρα στο southbridge μολις βρω μικρη γιατι οι μεγαλες δεν χωρανε.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 τον ανεμιστηρα πως τον "εκατσες" πανω στην ψυκτρα ; Εαν ταιριαζουν στις υποδοχες της ψυκτρας (δλδ στα fins της), τοτε 2 ή 4 βιδουλες κανουν τη δουλεια τους! Αλλιως μπορεις να πατενταρεις λιγο, χρησιμοποιωντας σταγονες απο κολλα στις ακρες ή λιγο σελοτέιπ.
dpolal Δημοσ. 5 Μαΐου 2007 Δημοσ. 5 Μαΐου 2007 O ανεμιστ. μπορεί να μπεί πάνω στην ψύκτρα πολύ απλά δένοντας μόνο τις δύο άκρες του με λεπτό μεταλλικό σύρμα, μικρά πλαστικά δεματικά ή εύκαμπτο δεματικό καλωδίων (αυτό το πλαστικό που δένουμε τα καλώδια) πάνω στις δύο άκρες που πιάνει η ψύκτρα στο μπόρντ. Είναι σχετικά εύκολο και απλό, αρκεί να τον σφύξεις καλά. Πάντως φίλε δεν προκειται να δεις απολύτως καμμία διαφορά στην απόδοση του συστήματος σου με τον έξτρα ανεμ. με την κανονική ταχύτητα του επεξεργαστή. Αυτός θα βοηθήσει σε o/c κρατώντας χαμηλά την θερμοκρασία και κάνωντας το σύστημ ποιό σταθερό. (δεν βελτιώνει τίποτα)
Spartacos Δημοσ. 5 Μαΐου 2007 Δημοσ. 5 Μαΐου 2007 einai kanonas oti psyxetai me pathitiko tropo me thn prosthikh enos anemistira akoma kai se xamhla rpm na beltiwnontai para poly oi thermokrasies tou
dimi_p Δημοσ. 5 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2007 μαλιστα ευχαριστω ολους επειδη βρεθηκε ενας ανεμηστηρακος απο παλια (ελπιζω να μη βουιζει σαν το μετρο) θα τον βαλω πανω να δω τι θα γινει. 1 ερωτηση ακομα: στο southbridge που θα βαλω την ψυκτρα θα βαλω και θερμοαγωγιμη παστα ετσι ; επισης για τη cpu ειναι καλυτερα να αφησω τη "μαμα" παστα που εχει πανω της η ψυκτρα η να βαλω λιγη arctic silver που εχω ; η cpu ειναι box της intel (δειτε υπογραφη). και πανω στην ψυκτρα εχει 3 λωριδες τετοιας παστας.
bluechris Δημοσ. 5 Μαΐου 2007 Δημοσ. 5 Μαΐου 2007 επειδη εχω και εγω την P5N-E SLI εχω βαλει μεταξυ επεξεργαστη και παρραληλης παθητικο απο μητρικη τησ ASUS P5GD2 η οποια μας αφησε χρονους και στο chiper κατω δεξια ταιραιζουν σχεδον ολα τα παθητικα απο παλαιες μητρικες διαφορα δεν εχω δει αλλα οταν τα ακουμπας ζεματανε το ωραιο ειναι οτι η μητρικη εχεις τις τρυπες για να τα τοποθετησης αλλα δεν τα εχουν βαλει μαλλον θεμα κοστους
Spartacos Δημοσ. 5 Μαΐου 2007 Δημοσ. 5 Μαΐου 2007 opoy den exei pasta kalo ine na valeis,vale kai sthn cpu prosoxh mh staxei pouthena sti mitriki!!!
6600gt Δημοσ. 5 Μαΐου 2007 Δημοσ. 5 Μαΐου 2007 Εγώ θα έλεγα να το αφήσεις όπως είναι απο την στιγμή που δεν έχεις προβλήματα και εκτός αυτού δεν φαίνεται να γνωρίζεις πολλύ καλά το αντικείμενο.Ενα λάθος μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα....:?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.