Προς το περιεχόμενο

Αλλαγη τροφοδοτικου

happy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα!Ηρθε και μενα η ωρα να αλλαξω τροφοδοτικο που καηκε βαναυσα σημερα ωρα Ελλαδος 14.32 απο 1 πολυ κακια πριζα:-P .Το προβλημα ομως ειναι οτι το case του πισιου οπως και το τροφοδοτικο ειναι μαρκας Lattice και αυτο σημαινει οτι το τροφοδοτικο αυτο εχει 1 καλωδιο παραπανω (με 3 πινακια) που το συνδεει με την φωτεινη οθονη στο μπροστινο μερος του case.Τωρα που θελω να αλλαξω τροφοδοτικο υπαρχει περιπτωση να βρω καποιο να εχει αυτο το καλωδιο και να μην ειναι Lattice(εχουν μικρο ανεμιστηρακι και κανουν τρομερο θορυβο)?

Ευχαριστω για οποια απαντηση:-D

Δημοσ.

Είχα και εγώ τροφοδωτικό με δύο υποδοχές όπως το περιγράφεις, πιστεύω ότι υπάρχουν τέτοια τροφοδοτικά διάφορες μάρκες, απλώς ρώτα στο κατάστημα που θα αγοράσεις το τροφοδωτικό περιγράφοντάς το όπως παραπάνω.

Δημοσ.

Μαλλον θα το παρω μαζι να το δουν,οσο καλες και να ειναι οι περιγραφες μου παντα λαθος κανουν..

Δημοσ.

....αν κα έχω την αμυδρή εντύπωση ότι το καλωδιάκι που θες μπορεί να "δημιουργηθεί" με ένα adaptor.... Φυσικά, χωρίς να το δω δεν είμαι σίγουρος, πάντως έχε και αυτήν την εναλλακτική υπόψη σου.

Good luck! :)

Δημοσ.

Δοκιμασα με 1 αλλο τροφοδοτικο χωρις να συνδεσω αυτο το καλωδιακι,η μπροστινη μικρη οθονη αναψε πατησα το κουμπι για να ξεκινησει αλλα μονο το ανεμιστηρακι σπαραξε λιγο και υστερα τπτ..Ποσο σημαντικο ειναι αυτο το καλωδιο?

Δημοσ.

Πόσο σημαντική είναι αυτή η οθόνη για σένα ή/και για το PC σου; Θέλω να πω, απεικονίζει σημαντικές πληροφορίες που είναι εκ των ων ουκ άνευ ή μπορείς να ζήσεις και χωρίς αυτές; Αν κλίνεις προς το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, προφανώς δεν αξίζει να ασχολείσαι. Αν κλίνεις προς το πρώτο, θα πρέπει να δώσεις ένα link με το τροφοδοτικό σου, να δούμε περί τίνος πρόκειται ακριβώς για να σου προτείνουμε λύση!

Δημοσ.

Δειχνει ωρα και θερμοκρασια στο εσωτερικο του κουτιου,το θεμα ειναι οτι με το αλλο τροφοδοτικο που δοκιμασα δεν ανοιγε καν οποτε ελεγχει και το κουμπι για εκκινηση,αν δεν γινει τπτ σημερα θα στειλω φωτογραφια του το απογευμα γιατι στο google δεν βρηκα τπτ.

Δημοσ.

Λοιπον τελικα πηρα ενα 500αρι technoware ,του εκαναν 1 μοντα,εκοψαν το καλωδιο απο το παλιο τροφοδοτικο και το κολλησαν στα καλωδια του νεου.Το προβλημα ειναι οτι ο πισης παλι δεν ανοιγει(η μικρη οθονη μπροστα ανοιξε παντως).Μηπως εχει καει κατι αλλο??

Δημοσ.

Συμφωνω οτι ειναι κακη ιδεα αλλα lattice τροφοδοτικο δεν υπηρχε περιπτωση να βρω.

Τωρα πρεπει να τα δοκιμαζω 1-1 σε αλλο πισι να δω αν ζουν?

Δημοσ.

Mήπως το μπάμ που έγινε πήρε και άλλα πράματα μαζί με το τροφοδοτικό ;;;

Επίσης ένας απλός τρόπος είναι να δοκιμάσεις με κανονικό τροφοδοτικό και να δεις πάνω στο μπόρντ τα πινάκια του switch (του διακόπτη δηλαδή) που ανοίγει τον υπολογιστή.

Αν συνδέσεις τα ρεύματα και με ένα κατσαβιδάκι ακουμπήσεις απαλά για ένα δευτερόλεπτο τα δύο πινάκια ανοίγει το μηχάνημα.

Δημοσ.
Δεν βλεπω τετοιο διακοπτη,μονο εναν πισω απο το τροφοδοτικο εχει..

Πανω στην μητρικη λεει ο φιλος...

Δημοσ.

Ναι αλλα σε αυτη τα μονα που ειναι ανα 2 ειναι 1 που λεει PWR1 και 1 αλλο που λεει CLRMOS1.Το PWR1 εχει τα 2 πινακια μεσα σε 1 μπλε πλαστικο,αυτο εννοει?

Δημοσ.

Παιδια ολα ΟΚ!Επρεπε να συνδεσω το μπλε καλωδιο με τα 4 πινακια και οχι το ασπρο με ταση 12V (μπερδευτηκα απο το παλιο τροφοδοτικο και εψαξα το manual της μητρικης)Ευχαριστω για τη βοηθεια :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...