fraggiskos Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 Γειά χαρά έχω εγκαταστήσει στο pc μου windows xp και linux suse9.1. Κατα την εκκίνηση μου βγάζει την οθόνη των linux και άν δεν επιλέξω τα windows βάζει απο μόνο του τα linux σε 9 δευτερόλπτα. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει για το πώς θα κάνω προεπιλογή τα windows ή τουλάχιστον να απενεργοποιήσω το χρονόμετρο? (Χρησημοποιώ και τα linux και δεν θα ήθελά να τα απεγκαταστήσω απλά τις περισσότερες φορές χρησημοποιώ τα windows.) p.s Συγνλωμη αν έχω βάλει το post σε λάθος ενότητα αλλά δεν ήξερα αν θα έπρεπε να το βάλω εδώ ή στην ενότητα linux.:? :? :?
tsakonas Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 > If you are using Suse Linux you need to modify /etc/grub.conf file # cd /mnt/etc # vi grub.conf kai ekei mesa vazeis poio thes prwto kai posa secs...
poscaman Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 αν δεν βγαλεις ακρη ανεβασε το αρχειο grub.conf να το παραμετροποιησουμε και να στο επιστρεψουμε
fraggiskos Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Mέσα στο /etc/grub.conf βρήκα αυτό: root (hd0,1)install --stage2=/boot/grub/stage2 /boot/grub/stage1 d (hd0) /boot/grub/stage2 0x8000 (hd0,1)/boot/grub/menu.lst quit Τί να αλλάξω;
damdim Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Δημοσ. 24 Μαΐου 2007 Το /boot/grub/menu.lst πρέπει να αλλάξεις. Εκεί θα βρεις μια γραμμή "default 0" (O αριθμός μπορεί να είναι άλλος). Πρέπει να βάλεις τον αντίστοιχο αριθμό για τα windows. π.χ. αν είναι η τρίτη καταχώριση θα το κάνεις "default 2"
fraggiskos Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Το ξέρω πως είμαι σε λάθος ενότητα αλλά αφου το ανοιξα το τοπικ θα ήθελα να μου πείτε αν ξέρετε πως μου δίνει πρόσβαση στο /boot/grub/menu.lst
poscaman Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 πρεπει να συνδεθεις ως root. με su και τον κωδικο του root απο κονσολα
fraggiskos Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Ok αλλά στην οθόνη που γράφω το όνομα του χρήστη και τον κωδικο γράφει μόνο ελληνικα και έτσι δεν μπορώ να γράψω το SU...
happy Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Η κονσολα εχει επιλογη για να αλλαξεις τη γλωσσα νομιζω ή κανε ενα alt -shift.Μηπως ολα αυτα γινονται και μεσω Yast?
tonyk4444 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Λοιπον η διαδικασια ειναι πολυ απλη. 1) Μπες κανονικα στα windows 2) Στην επιφανεια εργασιας κανε δεξι κλικ πανω στο "ο υπολογιστης μου" και επιλεξε ιδιοτητες 3) Πατα στην καρτελα "για προχωρημενους" 4) στο "εκκινηση και αποκατασταση" πατα ρυθμισεις 5) στην καρτελα που θα σου ανοιξει γραφει πανω προεπιλεγμενο λειτουργικο συστημα. Πατα στο βελακι να ανοιξει η λιστα οπου θα βρεις και θα επιλεξεις τα windows xp. Στην ιδια καρτελα θα βρεις και επιλογες για τον χρονο προβολης των λειτουργικων οταν ανοιγεις το pc σου. Ενημερωσε με αν τα καταφερεις καλο απογευμα
disqualified Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 το ιδο κανεις και απο start +R εντολη msconfig, καρτελα boot.ini πανω κατω και set as default τα windows και σεταρεις και το χρονομετρο
valemon Δημοσ. 26 Μαΐου 2007 Δημοσ. 26 Μαΐου 2007 Η κονσολα εχει επιλογη για να αλλαξεις τη γλωσσα νομιζω ή κανε ενα alt -shift.Μηπως ολα αυτα γινονται και μεσω Yast? Mporoun na ginoun me Yast. Yast->system->boot loader->add->chainloader section mesa apo ta win den mporeis na to ry8miseis to grub
fraggiskos Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Ενημερωσε με αν τα καταφερεις καλο απογευμα Στο παράθυρο που μου είπες γράφει μονο τα windows XP που τα έχει και σαν προεπιλεγμένο το ίδιο και απο το msconfig. Ευχαριστώ πάντος θα δοκιμάσω απο τα linux...
fraggiskos Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Τελικά μέσω YAST έγινε έπέλεξα "επιλογές boot loader" και απο εκεί έπελεξα τα Windows και πάτησα το "set as default" Ευχαριστώ πολύ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.