Προς το περιεχόμενο

Diodos Mas Piasane!!!!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Οχι να παιζει online games αλλα να κατεβαιζει games/ταινιες κλπ τον"πιασανε"..

Το ιδιο mail ηρθε και σε ενα φιλο,παλι απο diodos και auth,αναφερομενο σε με μια ταινια που ειχε κατεβασει τον φεβρουαριο.

Για δες που έγινα και θέμα! :-D Ορίστε και το φιρμάνι που ήρθε σε μένα:

"Η υπηρεσία ενημέρωσης της δράσης ΔΙΟΔΟΣ σας αποστέλει την παρακάτω ειδοποίηση απο το οικείο

ίδρυμα

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητέ χρήστη του ΔΙΟΔΟΣ,

Αναφέρθηκαν στην ομάδα αντιμετώπισης περιστατικών ασφαλείας του ΑΠΘ

περιστατικά παράνομης διάθεσης ψηφιακού περιεχομένου από τον υπολογιστή

που χρησιμοποιείτε για τη ADSL πρόσβασή σας στο Διαδίκτυο.

H πρόσβαση αυτή σας παρέχεται μέσω της δράσης ΔΙΟΔΟΣ

(http://diodos.gsrt.gr), όπου ο υπολογιστής σας χρησιμοποιεί διεύθυνση

δικτύου (IP) την οποία έχει διαθέσει για το σκοπό αυτό το ΑΠΘ.

Η συγκεντρωτική αναφορά που ακολουθεί, αναφέρεται σε διαμαρτυρίες που

έλαβε η ομάδα αντιμετώπισης περιστατικών ασφάλειας του ΑΠΘ από τις

15-6-2006 μέχρι και σήμερα 30-4-2007, οι οποίες εμπλέκουν τον υπολογιστή

σας.

Σημειώνουμε ότι το ΚΛΔ δεν διαχειρίζεται το δίκτυο πρόσβασης του ΔΙΟΔΟΣ

και δεν μπορεί να επέμβει σε αυτό. Διατηρεί όμως το δικαίωμα αναφοράς του

περιστατικού στον Πάροχο Υπηρεσίας Internet που ελέγχει την πρόσβασή σας

στο Διαδίκτυο μέσω του ΔΙΟΔΟΣ, ο οποίος υποχρεούται να διακόψει -έστω

και προσωρινά- τη συνδρομή σας.

Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο υπολογιστής που χρησιμοποιείτε διαθέτει

παράνομα ψηφιακό υλικό το οποίο προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα

κατά παράβαση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δικτύου Δεδομένων

(http://noc.auth.gr/about/network-use-policy/). Εφόσον διαπιστωθεί κάτι

τέτοιο, θα πρέπει να απομακρύνετε το υλικό και να λάβετε τα απαραίτητα

μέτρα για να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά.

Με εκτίμηση,

Ομάδα αντιμετώπισης περιστατικών ασφαλείας (AUTH-CERT),

Κέντρο Λειτουργίας Δικτύου ΑΠΘ

Τηλεφωνική εξυπηρέτηση : 2310 998417

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: [email protected], [email protected]

Δικτυακός τόπος: http://www.cert.auth.gr

*** Συγκεντρωτική Αναφορά Διαμαρτυριών για συγκεκριμένο χρήστη ***

(Οι χρονικές στιγμές έχουν μετατραπεί στη χρονική ζώνη της Ελλάδας)

Incident_Timestamp TitleofItem

2007-02-17 05:12:29 Mean Girls"

Δηλαδή τρεις μήνες μετά το κατάλαβαν οτι έχω καταβάσει τα...άπειρα; Τί νόμιζαν οτι έβαλα adsl για να ελέγχω το mail μου;

(για την μαλακία ευθύνομαι και εγώ γιατί το κατέβασα από πublic tracker (και δεν ήταν καν για μενα!).

Αργότερα ανακάλυψα τους private - και είδα και το φως το αληθινό!

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Diladi toys private trackers den mporoyn na toys entopisoyn h' apla den toys parakoloythoyn??? Yparxei kapoio programmataki h' kati poy oti ma OTI kai na katevazeis na min se katalavainoyn re pedes. An nai poio einai ayto?

Δημοσ.
:mrgreen:

Χλωμό...

Όσο για τις διαμαρτυρίες, φαίνεται όντως να είναι απο τις εταιρίες που έχουν τα πνευματικά δικαιώματα. Ελπίζω να μη βγεί και καμιά εταιρία με τσόντες να ζητάει πνευματικά δικαιώματα γιατί μερικοί θα πουλήσουν και την ψυχή τους για να ξεχρεώσουν. :mrgreen: Ζήτω το ερασιτεχνικό λοιπόν! Freeware και στην τσόντα!

σωστοτατος ....lol

Δημοσ.

Eιναι να μην ξεκινησουν να τα ψαχνουν.

Ποια ειναι η διαφορα private/public trackers?Πως βρισκεις private που ειναι ασφαλεστεροι?

Δημοσ.

mia simvouli pou einai apli kai isos voithai....

Min desmeuete tin idia IP gia poli kairo katavaste oti katevaste gia kapio xroniko diastima (gia mia imera as poume i dio akoma) kai travikste ena DISCONNECT apo to WEB interface tou MODEM i ROUTER sas gia na allaksi IP (ean einai EFIKTO na gini kai tetio)....

Isos na min fainetai kai poli OUSIODES alla voithai se kapies periptosis

Δημοσ.

Παιδια ξεκωλάτε το μυαλό σας, το εκάστοτε n.o.c κάθε πανεπιστημιου δεν έχει καμμία διάθεση να κάνει τον μπάτσο στην δικιά σας σύνδεση. Αλλες σκοτούρες νομίζατε δεν έχουν και θέλουν να σας σπάσουν τα νεύρα? Απλα η IP σας καταγράφηκε απο κάποιο Αμερικάνικο/Ευρωπαικό φορέα (η ακόμα και εταιρεία) που εποπτεύει θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας. (Κοινως αν υποθέσουμε πως η ιδια η MS έδωσε τα sVista στον Θειο μου τον Τορρεντίδη, και κάποιος απο εσάς κατέβασε το torrent, όσο ήταν στο swarm σαν seeder/leecher, η MS είδε την IP και έστειλε ένα πριξα@@δικο email στο εκάστοτε administrative unit του AS / IP-prefix domain που ανοίκει η IP σας.)

Εφόσων το παλικάρι έχει IP του auth, το complaining e-mail στάλθηκε sto noc του auth. Δηλαδή το auth τι να κάνει ? να μαρκάρει το complaining e-mail σαν junk και να μην το προωθήσει στον κάτοχο της IP? Εσεις αν είσασταν στο noc του auth τι θα κάνατε (και μην βγει κανένας να το παίξει μάγκας τώρα :))?

Επίσης τέτοια e-mail δεν στέλνονται μόνο απο οργανισμούς/εταιρείες σχετικά με θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας. IP's που σπαμάρουν τον κόσμο ανελέιτα, IP's που στέλνουν αβέρτα worms, IP's που συμμετέχουν σε dDOS attacks, κάνουν τα εκάστοτε noc's είτε πανεπιστημιακα είτε εταιρικά (για το πρώτο σίγουρα μιας και έχω εμπειρια), να πέρνουν σχεδον σε καθημερινή βάση τέτοια email παραπόνων.

Και για να μην νομίζετε πως το θέμα δεν μπορει να πάρει και ποιο σοβαρή διάσταση, έχω ακουσει περιστατικά που οργανισμοί έχουν κόψει για κάποιο διάστημα ότι BGP routes παίρνουν απο το non-conforming ίδρυμα/εταιρεία, μέχρι να γίνει πάλι conforming. Κοινώς το non-conforming ίδρυμα δεν μπορει να προσπελάσει ένα κομμάτι του internet, μέχρι να γίνει conforming.

Σιγουρα ενα τέτοιο email στην γενική περίπτωση κάποιος θα μπορούσε να το παρακάμψει ειδικα αν του στέλνεται για πρώτη φορά, αν όμως γίνε συνήθεια προσοχή γιατι οι συνέπειες μπορει να είναι δυσάρεστες (στην Ελλάδα ban / στην Αμερική και δικαστήριο).

Δημοσ.
γιατί σε private δεν μπορεί να γραφτεί όποιος θέλει? αρα αν θέλουν αν βρούν θύματα βρίσκουν !

Nai alla oi etaireies 8eloun na xtyphsoun prwta kai kyria tous megalous public trackers twn ekatommyriwn xrhstwn kai argotera 8a pane stous mikroterous... de 8a tou ta prhzoun etsi ama einai se mikrous private trackers... oi opoioi einai kai me invites polloi apo aytous...

Δημοσ.

Μου ηρθε και μενα το σχετικο μηνυματακι. Για το world of warcraft συγκεκριμενα, το οποιο ειχα κατεβασει απο private tracker και το δοκιμασα για λιγο σε εναν emulation server του παιχνιδιού. Εμενα πως λετε να με πιασαν; Απο το torrent ή απο το online gaming; Γιατι κατι αναφερθηκε σε προηγουμενη σελιδα και με εβαλε σε σκέψεις. Χρησιμοποιω Peerguardian και εχω κατεβάσει πολύ "πραμα" απο τον συγκεκριμενο tracker αρα θα επρεπε να με εχουν πιασει και σε κάτι αλλο. :D

*** link deleted ***

Δημοσ.
:mrgreen:

Χλωμό...

Όσο για τις διαμαρτυρίες, φαίνεται όντως να είναι απο τις εταιρίες που έχουν τα πνευματικά δικαιώματα. Ελπίζω να μη βγεί και καμιά εταιρία με τσόντες να ζητάει πνευματικά δικαιώματα γιατί μερικοί θα πουλήσουν και την ψυχή τους για να ξεχρεώσουν. :mrgreen: Ζήτω το ερασιτεχνικό λοιπόν! Freeware και στην τσόντα!

xxaxaxaXAXAXAxaxaxaxaxaxxaxaXAXAxaxa!!!!! :D

Δημοσ.

Nicktgr15, σε βρήκαν δηλαδή σε αυτόν τον τράκερ που είπες;Αμάν!

Πάντως κουράγιο στα παιδιά που τους ήρθαν τα mail, εγώ δεν ξέρω πως θα το έπαιρνα το όλο θέμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...