Μέλας Κύων Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 βασικα χρησιμοποιω txt-flat αρχεια για μικρά προγράμματα διαχείρισης δεδομένων. Ηθελα να ρωτήσω μέχρι πόσα ΚΒ ή ΜΒ δεδομένων μπορούν να αποθηκευτούν σε ένα τετοιο αρχείο? Θέλω να υπολογίσω έτσι πανω-κατω πόσες εγγραφές μπορεί να υποστηρίξει ένα ΤΧΤ.
random Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Tα txt αρχεία (βασικά όλοι οι τύποι αρχείων) δεν εχουν κάποιο περιορισμό για μαξιμουμ μεγεθος. δεν υπάρχει δηλ. ενας αριθμός Χ Mbytes όριο, το οποιο πρέπει να σεβαστείς επειδή ειναι txt, ενώ αν ήταν αλλου τύπου θα ήταν αλλο το όριο, πχ Χ*2. Περιορισμοί υπάρχουν, αλλα εχουν να κάνουν με το πώς τα χειριζεσαι τα αρχεία (πχ. με ποια γλώσσα προγραμματισμού, με ποιες τεχνικές/αλγόριθμους, αν τα φορτώνεις στη μνήμη, ή τα διαβαζεις απευθειας απο δισκο, φορτώνεις όλοκληρα αρχεία ή σε δόσεις/buffers, κλπ) και σε τι περιβάλλον (ποιο λειτουργικό, τι δισκους, ποση Ram, τι filesystem, κλπ) Νουμερα συγκεκριμένα, δεν μπορει να σου πει κάποιος, αν δεν γινεις συγκεκριμένος. μπορεί να φτιάξεις ενα πρόγραμμα που να αποθηκεύει, να ενημερώνει και να διαβάζει ενα txt. ΟΚ. πρόσθεσε 1 εγγραφή, 2, 3.... 1000. πόσο αυξάνεται ο χρόνος επεξεργασίας με κάθε προσθήκη; και 1 εκατομμύριο να προσθέσεις, το αρχείο δεν θα ειναι το πρόβλημα, αλλα σε πόσο χρόνο θα ανοίγει, και save, μετα απο καθε ενημέρωση. μπορει να φταίει η τεχνική που χρησιμοποιείς. Ενας τρόπος Α μπορει να ειναι ταχύτατος για 1-100 εγγραφές, αλλα στις 10.000 να κρασάρει το pc. μπορεί το προγραμμα να τρέχει άψογα σπιτι σου στον c2d+2gb+raptor+DSL+vista, και στον πελάτη σου με το p3+256+pstn modem+win2000 να σέρνεται. μπορεί να έχεις κάνει ότι καλύτερο μπορεί να γίνει στον κώδικα, και απο ενα σημείο και έπειτα, οι χρόνοι να θεωρούνται απαράδεκτοι απο το χρήστη. τοτε δεν φταίει ο κώδικας αλλα η σχεδιαστική απόφαση να το υλοποιήσεις σε flat file (πχ .txt), αντί σε σχεσιακή βάση.
spiteo Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Tα txt αρχεία (βασικά όλοι οι τύποι αρχείων) δεν εχουν κάποιο περιορισμό για μαξιμουμ μεγεθος.δεν υπάρχει δηλ. ενας αριθμός Χ Mbytes όριο, το οποιο πρέπει να σεβαστείς επειδή ειναι txt, ενώ αν ήταν αλλου τύπου θα ήταν αλλο το όριο, πχ Χ*2. ...... Περιορισμοί υπάρχουν, αλλα εχουν να κάνουν με το πώς τα χειριζεσαι τα αρχεία (πχ. με ποια γλώσσα προγραμματισμού, με ποιες τεχνικές/αλγόριθμους, αν τα φορτώνεις στη μνήμη, ή τα διαβαζεις απευθειας απο δισκο, φορτώνεις όλοκληρα αρχεία ή σε δόσεις/buffers, κλπ) <?php $tmh = date("H:i:s"); $file="data.txt"; $data= @fopen($file,"a") or die ("couldn't open file"); @fwrite($data,tmh) or die ("couldn't open file"); fclose ($data); ?> Σε αυτον τον κωδικα εαν υπαρχουν περιπου 500 εγγραφες την ημερα, υπαρχει περιπτωση να εχουμε κατι απο τα αρνητικα που αναφερες; Ειναι ευκολο να περασω εναν κωδικα που μετα απο Χ εγγραφες να μηδενιζει τις εγγραφες;
citizen Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Σε flat txt αρχείο εχω φτάσει το 1,3 Gb (περίπου 1,500.000 εγγραφές των 900 bytes) χωρις πρόβλημα. Εχοντας και 3 index txt αρχεια των 30 Mb, ακόμα και σε search δεν εχω πρόβλημα σε Celeron 2Ghz με 256 Mb RAM . (Βεβαια αν κανω reindex θελει 20 λεπτά , αλλά αυτό το κάνω μια φορά το μήνα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.