Grinder Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Αγόρασα το Microsoft wireless keyboard 6000 και αντιμετωπίζω το παρακάτω πρόβλημα. Το μήνυμα No keyboard found εμφανίζεται κατά το boot screen όταν το bios τσεκάρει τις συσκευές του υπολογιστή και κολλάει εκεί. Ενεργοποίησα την επιλογή USB Keyboard Support από το bios (με κάποιο άλλο πληκτρολόγιο προφανώς) αλλά και πάλι έχω το ίδιο πρόβλημα. Είναι μάλλον κάποιο πρόβλημα των settings της μητρικής αλλά δε ξέρω τι άλλο να αλλάξω. Το πληκτρολόγιο δουλεύει κανονικά αν φορτώσουν τα windows. Αυτό μπορεί να γίνει όταν επιλέξω από το Bios το QDI Boot Easy. Σε αυτή τη περίπτωση το Bios προσπερνά τον έλεγχο των συσκευών οπότε και όλα δουλεύουν μια χαρά. Με λίγα λόγια. Το πληκτρολόγιο δουλεύει στα windows αλλά όχι πρίν αυτά φορτώσουν. Αποτέλεσμα. Δε μπορώ να πατήσω Del για να μπώ στο Bios ουτε F8 για safe mode. Επίσης υποθέτω ότι δε θα μπορώ να κάνω format και setup τα windows αν αυτό χρειαστεί. Η μητρική είναι μια παλιά QDI Platinix με P4 2,26 Thanx!
washcloud Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 tsekare gia update toy bios,tsekare to manual ths mamaboard('h kai akoma-akoma tsekare thn idia apo konta,mhpws paizei kanena jumperaki poy 8elei n allaksei 8esh-kammia fora exoyn odhgies typwmenes epanw toys)
Grinder Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 Πρίν φτάσω στο Bios update υπάρχει κάποια άλλη ρύθμιση που θα μπορούσα να αλλάξω? Κάτι με τις USB ίσως? Δυστυχώς δεν έχω το manual και δε ξέρω ποια από όλες τις Platinix είναι οπότε δε ξέρω ποιο να κατεβάσω (manual και Bios update) Μήπως είναι κάτι πιο απλό. Κάποια άλλη πρόταση?
dali13gr Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 Νομίζω ότι το usb keyboard support έχει να κάνει με τη λειτουργία του αφού μπει στο λειτουργικό. Δεν είμαι βέβαιος όμως. Πρέπει να έχει κάποια επιλογή για ενεργοποίηση των usb κατά το boot. Και το άλλο που επιτρέπει boot από usb devices.
MyLord Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 Dokimases se alli usb thira? Kata protimisi autes pou einai sto pano meros tis mitrikis konta sta kanonika ps2 tou mouse/keyb.
darkled Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 sto bios yparxei sxedon se ola epilogh, halt on all errors, to epilegeis na mhn elegxei gia errors sto startup kai eisai ok
MyLord Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 To thema omos den einai na min exei provlima stin ekinisi alla na mporei na xrisimopiei to keyb kai prin fortothoun ta windows. Me auto pou les otan tha thelei na kanei kati prin mpei sta windows (bios/safemode klp) tha prepei na vazei allo keyb pano. De poluleei nomizo.
washcloud Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 exei mia vash ayto poy leei o darkled,gia dokimase to Grinder.... (oso gia to bios update/ti mhtrikh exeis,ka8e mhtrikh to anaferei epanw ths..KAPOY(eite typwmeno epanw ths me aspra,xrysa,ktl grammata-sth xeiroterh,to anaferei katw(nai,KATW:) )apo ena slot,me ena aytokollhtaki...STHN XEIROTEROTERH ap thn pisw meria ths(metaksy motherboard kai case ) ..epeidh den 8ymamai an mesw windows mporeis kapou na deis to modelo ths,sigoura mporeis me programmata typou sandra 'h everest na deis akrivws poioa mobo exeis...(twra,to n apofasiseis na kaneis bios update,einai allo 8ema ) (an exeis sto bios epilogh default settings kai "optimised" 'h kati tetoio,dokimase na valeis optimized..mpas kai......)
Grinder Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Ευχαριστώ, όλους για το ενδιαφέρων. Δυστυχώς δε μπορώ να βγάλω άκρη. Έκανα σχεδόν ότι μου είπατε αλλά τίποτα. Η μητρική είναι η Platinix 8 έτσι λέει πάνω. Το κουλό είναι ότι έβαλα το πληκτρολόγιο σε ένα άλλο mobo P3 και δουλεύει μια χαρά. QDI και αυτό. Μάλλον η Platinix 8 είναι πολύ σάπια ή απλά θέλει Bios update το οποίο δε θα κάνω γιατι δε θέλω να πάρω το ρίσκο (δε το έχω ξανακάνει) και άντε να βρώ μετα άλλο mobo με το ίδιο socket. Θα αναγκαστώ να βάζω το παλιό πληκτρολόγιο όποτε θέλω να μπώ bios κτλ. Thank you all
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.