Προς το περιεχόμενο

συντήρηση πολυκατοικίας

mithrid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρετάλια είναι περίσσια κομμάτια από προηγούμενες κοπές που τα έχουν για πέταμα συνήθως. Το θέμα είναι να σου κάτσει να βρείς κομμάτια στις διαστάσεις που θες, αλλιώς απλά τα πληρώνεις λίγο παραπάνω.

Για περιοχή δεν γράφεις location σου. Μια που μου έρχεται στο μυαλό είναι Αγ. Δημήτριος στα νότια προάστια. Στους τριγύρω δρόμους από τα νεκροταφεία είναι γεμάτο συνοικιακά μαρμαράδικα που έχουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία. Άλλα μαζεμένα θα βρείς στον καινούριο δρόμο που ανοίξαν/φτιάξαν πρόσφατα όπως πας από Βριλήσσια/Μελίσσια προς Ν. Πεντέλη.

Για να τα κολήσεις μπορείς να παίξεις με κόλλες πλακιδίων, τσιμέντο, εποξικές κόλλες 2 συστατικών. Η κόλλα πλακιδίων θα κρατήσει άνετα αν τοποθετήσεις οριζόντια το μάρμαρο. Οι εποξικές κόλλες 2 συστατικών είναι οι δυνατότερες αλλά κ οι πιο ακριβές. Οι μάστορες χρησιμοποιούν τσιμέντο κατά κανόνα που είναι πάμφηνο κ κρατάει καλύτερα από τις απλές κόλλες πλακιδίων. Take ur pick.

Για το τρίψιμο στα σίδερα είναι όπως το είπες. Το βασικό είναι να μην μείνει καθόλου επιφανειακή σκουριά μετά το τρίψιμο. Αν έχει προχωρήσει βαθύτερα η σκουριά θέλει άλλαγμα το κομμάτι. Ότι υπόστρωμα/χρώμα περνάς σε όποιο υλικό να ξέρεις ότι πρέπει να είναι ελεύθερο από υγρασία/βρωμιά/σκόνη.

Αστάρι μετάλλου/σιδήρου θα ζητήσεις για αυτό, δεν θες κάτι το ιδιαίτερο, αρκεί να περάσεις 1-2 χέρια αστάρι - να σταματήσει να αναπνέει το μέταλλο.

Αν τα κάγκελα είναι ήδη σε εξωτερικό χώρο κ δεν είναι γαλβανισμένα αυτή είναι η 1η εργασία που πρέπει να ξεκινήσεις.

Για τα τσιμέντα/μονωτικά άκου να δεις τι γίνεται στον κατασκευαστικό χώρο. Η όποια εταιρεία (όχι μόνο η Damtite) κάθε 3ις κ λίγο βγάζει ένα "φανταστικό" νέο υλικό/μονωτικό το οποίο είναι 10-20-30% καλύτερο στους χ τομείς κ φυσικά 300-400% ακριβότερο. Έχω δει πάμφηνα μίγματα φτιαγμένα από "παλιούς" μάστορες να κρατάνε χρόνια κ πανάκριβα υλικά να διαλύονται σε 2-3 χρόνια.

Μην κολλάς στις μάρκες των υλικών. Ισχύει αυτό που σου είπα κ πριν. Μεγαλύτερο ρόλο παίζει ο μάστορας παρά το υλικό εδώ.

Οι γνώσεις μας μπορεί να φτάνουν ταβάνι αλλά τον τρόπο που χρειάζεσαι να κάνεις το κάθε τι από αυτά που θες δεν μεταδίδεται με το λόγο.

Θα χρειαστείς να σου δείξει κάποιος που το κατέχει & μετά να πειραματιστείς μόνος σου, αν θες να μάθεις να τα κάνεις.

Εδώ μπορούμε απλά να σου δώσουμε γενικές κατευθύνσεις πάνω σε αυτά που ξέρουμε.

φιλε madsc μου φαινεται θα σε πληρωσω να μου κανεις τις δουλειες!! ;) ;) ;) 'στερνη μου γνωση να σ'ειχα πρωτα'...θα προτιμουσα madsc=γνωση!

Άστο είμαι πανάκριβος δεν σου κάνω, + πίνω + πολύ καφέ. :P

/sc

Δημοσ.

ευχαριστω φιλε μου.συγνωμη που δεν ανεφερα το location μου.μενω κατω πατησια,οποτε θα πρεπει να κοιταξω καπου εδω γυρω αν ειναι.θα κανω μια επισκεψη στα γυρω νεκροταφεια και θα παρω μια γνωμη.ωστοσο θα δοκιμασω να τα κολλησω με τσιμεντο,μιας και απο οτι ειδα και τα παρον μαρμαρα με τσιμεντο τα ειχανε κολησει.

ερωτηση:-δεν αναμυγνυω τιποτα στο τσιμεντο.απλα την τσιμεντοσκονη με νερακι μεχρι να γινει κατι σαν γιαουρτι και απλωμα με σπατουλα με τον ιδιο τροπο οπως και την κολλα πλακιδιων.σωστα?

-μηπως εχεις κανενα γνωστο μαστορα απο τους 'παλιους' να μας πει καμια συνταγη για τα μιγματα που ανεφερες.προτιθεμαι να τα δοκιμασω ολα.ουτως ή αλλως τρελαινομαι για πατεντες..

απο βδομαδα θα προχωρησω σιγα σιγα στην υλοποιηση των εργασιων και αν χρειαστω καμια βοηθεια θα σε συμβουλευτω.χαιρετω φιλικα ολα τα μελη που προσπαθησαν να με βοηθησουν να βρω λυσεις σε αυτο το topic.αν υπαρχουν κ αλλες γνωσεις-πατεντες περι του θεματος παρακαλω παρουσιαστε τις ;) :)

Δημοσ.
ερωτηση:-δεν αναμυγνυω τιποτα στο τσιμεντο.απλα την τσιμεντοσκονη με νερακι μεχρι να γινει κατι σαν γιαουρτι και απλωμα με σπατουλα με τον ιδιο τροπο οπως και την κολλα πλακιδιων.σωστα?

Αυτό γίνεται μόνο όταν έχει αποκοληθεί το παλιό μάρμαρο και έχει μείνει το παλιό τσιμέντο λείο. Εκεί μπορείς να βάλεις το καινούργιο όπως είπες με τσιμέντο και νερό.

Σε διαφορετική περίπτωση θα χρειαστεί να κάνεις λάσπη με λίγη άμμο.

Δημοσ.

το κοιταξα και σε μερικα σημεια το παλιο τσιμεντο ειναι λειο,ενω σε αλλα εχει ρωγμες(υποθετω μεχρι εδω νερο-τσιμεντο)και σε καποια σημεια εχει κενα(εχει ξηλωθει το μαρμαρο μαζι με το τσιμεντο),οποτε προσθετω και αμμο.σωστα?μηπως γνωριζεις τις αναλογιες τσιμεντο-αμμο-νερο?

Δημοσ.
το κοιταξα και σε μερικα σημεια το παλιο τσιμεντο ειναι λειο,ενω σε αλλα εχει ρωγμες(υποθετω μεχρι εδω νερο-τσιμεντο)και σε καποια σημεια εχει κενα(εχει ξηλωθει το μαρμαρο μαζι με το τσιμεντο),οποτε προσθετω και αμμο.σωστα?μηπως γνωριζεις τις αναλογιες τσιμεντο-αμμο-νερο?

1 μέρος τσιμέντο με 3 μέρη άμμο. Αυτή είναι η κλασική αναλογία.

Όσο προσθέτεις τσιμέντο τόσο ποιό ισχυρό γίνεται αλλά δεν σου χρειάζεται.

Ειδικά στα μάρμαρα όπου «πατάνε» όπως πατώματα ή περβάζια παραθύρων οι μάστορες το κάνουν κάπως ελαφρύ το τσιμέντο. Μην ρίξεις πολύ νερό για να μην γίνει ρευστό το μίγμα και «τρέχει». Το μίγμα να είναι γίνει σκληρό-δυσκολοδούλευτο.

Ξεκίνα πάντως , μην το σκέφτεσε. Μην περιμένεις να κάνεις αριστουργήματα με την πρώτη. Αλλά θα αποκτήσεις πείρα έστω και από αυτά τα μικρά πραγματάκια που θες να κάνεις.

Τα ίδια κάνω και εγώ στο σπίτι μου. Μαστροχαλάστης. :mrgreen:

Μέχρι και με την ηλεκτροκόλυση τα έβαλα χωρίς να ξέρω το παραμικρό. Και όμως τώρα φτιάχνω τα πάντα.

Δημοσ.

λοιπον...οι εργασιες μου θα ξεκινησουν τις προσεχεις μερες και θα αρχισω πρωτα με τα καγκελα και μετα με τα μαρμαρα(προκειμενου να αποφευχθουν πιτσιλισματα κατα το βαψιμο).

-κατεληξα να παρω αντισκουριακο μεταλλων μαρκας valentin,γιατι μου ειπαν οτι εμπειρικα ειναι πολυ καλυτερο απο το ασταρι μεταλλου.2χερακια θελουν μονο.

-ακομα μου ειπαν..πρωτα να καθαρισω την επιφανεια του μεταλλου με βενζινη και πανι,μετα τριψιμο με σμιριδοπανο και τελος,σκουπισμα ξανα και αντισκουριακο.ερωτηση:εχει σημασια τι βενζινη θα χρησιμοποιησω?

-επειτα απο ψαξιμο ενδεικτικων τιμων για κομματια απο ρεταλια διαστασεων 25cmX7m σε 4 μαρμαραδικα η καλυτερη τιμη ηταν 35ευρω μονο!!!ενω η ψηλοτερη ηταν 200ε!!(αναρωτιεμαι ποσες παραλαγες μπορουμε να συναντησουμε σε ενα επαγγελμα απο θεμα συμφεροντος)

ερωτηση:μου ειπαν για μαρμαρα ναξου.ειναι καλα?ποιες διαφορες υπαρχουν στα μαρμαρα εκτος του χρωματος?και κατι τελευταιο..ποιο εργαλειο μπορω να χρησιμοποιησω ωστε να κοψω στη μεση της μιας πλευρα ενος μαρμαρου ενα τετραγωνο κομματι διαστασεων 4εκατοστων?

...αναμενονται και αλλες ερωτησεις μελλοντικα..;) :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...