Προς το περιεχόμενο

συντήρηση πολυκατοικίας

mithrid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

-θελω να κοψω και να τριψω καποια μαρμαρα και να τα τοποθετησω σε περβαζι που εχει καγκελα

-εβαλα καινουρια καγκελα στην βεραντα και θελω να τα τριψω,να τα στοκαρω και να τα βαψω

-εχω μερικες ρωγμες πανω σε τοιχο,αλλα και στην ταρατσα(μενω στον τελευταιο οροφο) στα σημεια που πατανε τα καγκελα και θελω να τις καλυψω

-θελω να μονωσω καποια σημεια στην ταρατσα,γιατι πιστευω οτι περναει υγρασια

ποια υλικα-εργαλια και με ποιο τροπο θα μπορουσα να χρησιμοποιησω ωστε να καλυψω ολες τις εκκρεμοτητες.εχω ακουσει οτι ολα γινονται,αρκει να ξερεις τι υλικο να χρησιμοποιησεις.θελω τη βοηθεια σας να αναλαβω τις επισκευες

Δημοσ.

Η εύκολη λύση.

Πας σε ένα χρωματοπολείο ρωτάς αυτά που ρώτησες και σου δίνουν τα κατάλληλα υλικά.

Ή πας σε δύο χρωματοπολεία και διασταυρώνεις απόψεις.

Δημοσ.
-θελω να κοψω και να τριψω καποια μαρμαρα και να τα τοποθετησω σε περβαζι που εχει καγκελα

χλωμό να τα καταφέρεις μόνος σου...

Δημοσ.

ο σκοπος των ερωτησεων μου ειναι να μαθω απο εμπειρους και οχι απο πωλητες.πολλες φορες οι γνωμες διιστανται οπως ξερετε,γιαυτο ξεκιναω απο δω.ζηταω εμπειρικες γνωμες-γνωσεις λοιπον..οποιος γνωριζει ας βοηθησει παρακαλω.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ένας τροχός αρκεί μαζί με τον κατάλληλο δίσκο κοπής. Θα τα κολλήσεις με ειδική κόλλα. Με τον τροχό, απαραιτήτως μέγγενη, γυαλιά και γάντια, για να μη σκοτωθείς.

-εβαλα καινουρια καγκελα στην βεραντα και θελω να τα τριψω,να τα στοκαρω και να τα βαψω

Τι σόι καινούργια είναι αυτά δεν κατάλαβα. Πάντως αντί να τρίβεις υπάρχουν νέες λαδομπογιές για εφαρμογή επάνω στην σκουριά. Προσωπικά δεν είμαι σιδεράς αλλά κατέχω 2-3 πράγματα, δεν έχω ακούσει ποτέ για στοκάρισμα μετάλλου. Πάρε ένα μικρό ρολάκι, γιατί το πινέλο θα σου σπάσει τα νεύρα. Τα σταξίματα στην λαδομπογιά έχουν πάντα την τάση να φαίνονται, γι' αυτό να είσαι επιμελής.

-εχω μερικες ρωγμες πανω σε τοιχο,αλλα και στην ταρατσα(μενω στον τελευταιο οροφο) στα σημεια που πατανε τα καγκελα και θελω να τις καλυψω

Kλασικός στόκος, με την κλασική σπάτουλα. Να τον αφήσεις να κάτσει 1 ημέρα γιατί με το στέγνωμα ίσως χρειαστεί να ξαναστοκάρεις. Στον τοίχο θα χρειαστεί και λίγο πλαστικό για να βάψεις όταν στεγνώσει. Αν είναι παλιά η βαφή ίσως χρειαστεί να βάψεις όλο το κομμάτι του τοίχου, γιατί θα φαίνεται άσχημα η νέα μπογιά επάνω στην παλιά.

Στα σημεία που πατάνε τα κάγκελα καλύτερα να φτιάξεις λίγο μπετόν, αλλά υπάρχουν και ειδικά σωληνάρια της HILTI με κάποιο σχετικό υλικό πολύ ανθεκτικό: με αυτό μπορείς να στερεώσεις ακόμη και πολύ βαριά πράγματα. Χρησιμοποιείται συνήθως στο στερέωμα σχάρας καλωδίων. Ίσως αν πάρεις τέτοιο πράγμα μιας και μοιάζει λίγο με τεράστια σύριγγα να το χρησιμοποιήσεις και στις ρωγμές της ταράτσας.

-θελω να μονωσω καποια σημεια στην ταρατσα,γιατι πιστευω οτι περναει υγρασια

Αυτό άστο καλύτερα για κάποιον ειδικό στις μονώσεις, και με την γνώση πως στοιχίζει. (Φλόγιστρα, μονωτικά φύλλα, εργασία κλπ απαιτούν ειδικές γνώσεις ή τουλάχιστον κάποιον να στο έχει δείξει μία φορά)

Εναλλακτικά μπορείς να μονώσεις εσωτερικά το ταβάνι με 2-3 χέρια αστάρι και κατόπιν βάψιμο. Δεν είναι λύση, αλλά σίγουρα είναι καλύτερα.

Δημοσ.

Όσον αφορά τα στοκαρίσματα των τοίχων πιστεύω πως με αρκετή επιτυχία θα τα καταφέρεις και μόνος σου. Για ιδέες και υλικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ρίξε μια ματιά και εδώ. Την κυριακή που μας πέρασε είχε στις κυριακάτικες και ένα πολύ ωραίο διαφημιστικό με εικονογραφημένες οδηγίες για αποκατάσταση τοιχοποιιών.

Όσον αφορά τα κάγκελα πιστεύω πως το μόνο που χρειάζονται είναι αστάρωμα και βάψιμο όπως πολύ σωστά είπε και ο Αιγαίας.

Για την στεγάνωση της ταράτσας, το ασφαλτόπανο είναι μια καλή περίπτωση αλλά θέλει προσοχή στην τοποθέτηση.

Τέλος όσον αφορά τις ποδιές (μάρμαρα) εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι δεν γίνεται να τις κάνεις μόνος σου. Καλύτερα να βρεις κάποιον μαρμαρά να στις κάνει.

Δημοσ.

Υπήρχε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην εφημερίδα ένα διαφημιστικό έντυπο το οποίο σου εξηγούσε πως θα κάνεις όλες αυτές τις δουλειές μόνος σου σε βήματα και με φωτογραφίες για το καθένα απ'αυτά. Φυσικά αναφερόταν και σε συγκεκριμένα προϊόντα, όμως το τι θα χρησιμοποιήσεις είναι δική σου επιλογή

Δες και αυτό:

http://www.isomat.eu/aspweb/isomat_gr/olok_l.asp

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ βρε παιδες!!ενα-ενα θα τα κανω,οποτε σας ακολουθω πιστα.αν υπαρχουν και αλλες προτασεις θα ειμαι σε αναμονη.

και μια υποδειξη στον φιλο μου αιγαια.ο σιδερας αντικατεστησε τα καγκελα με αλλα,αλλα στις ενωσεις εχει μερικα κενα.γιαυτο αναφερα το στοκαρισμα των καγκελων.θα κοιταξω και για τα σωληναρια της HILTI οπως μου ειπες.

--πηγα στα praktiker και μου ειπαν οτι δεν ειχαν κολλα για μαρμαρα,αλλα μπορω να χρησιμοποιησω ισχυρη κολλα πλακιδιων.συγκεκριμενα isomat ak-20.

--ακομα για τις μεγαλες τρυπες(σε μεγεθος μισου τουβλου)μου προτειναν ρητινουχο τσιμεντοστοκο(λεπτο).το θεμα ειναι να μην περναει και υγρασια.η σκεψη μου'θα μπορουσα να χρησιμοποιησω για το κλεισιμο κολλα πλακιδιων?'

--και κατι τελευταιο..μερικα μαρμαρα εχουν μαυρισει.ειχα δει παλιοτερα στο δρομο ενα τυπο που εριχνε ενα κοκκινο υγρο στο πεζοδρομιο(αν δεν απατωμαι πρεπει να ειχε μαρμαρο σε κεινο το σημειο)και μετα γινοταν κατασπρο,σαν καινουριο!μηπως ξερει κανενας που μπορω να το βρω?

..ολες οι αποψεις μετρανε...αν υπαρχουν..

Δημοσ.
Ένας τροχός αρκεί μαζί με τον κατάλληλο δίσκο κοπής. Θα τα κολλήσεις με ειδική κόλλα. Με τον τροχό, απαραιτήτως μέγγενη, γυαλιά και γάντια, για να μη σκοτωθείς.

Αλλη μια λεπτομέρεια ίσως σημαντική. Όταν κόβουμε ένα μάρμαρο συνήθως το πατάμε με το ένα πόδι και μετά κόβουμε. Πρόσεξε το άλλο πόδι να μην είναι στην ευθεία του τροχού. Επίσης μπρός και πίσω να μην υπάρχει άνθρωπος. Ο δίσκος δεν σπάει εύκολα αλλά , σπάει. Και ότι βρεί το κομάτι που θα σπάσει και θα φύγει αν γίνει το κακό τότε το έχει θερίσει. :mrgreen:

εβαλα καινουρια καγκελα στην βεραντα και θελω να τα τριψω,να τα στοκαρω και να τα βαψω

Αν το σίδερο είναι καινούργιο και δεν έχει πετάξει ακόμα σκουριά τότε μην ασχολήσε με τριψήματα. Με κάνα δύο χέρια αντισκωριακό αστάρι και μετά χρώμα θα είσαι εντάξει. Αν έχουν σκουριά τότε με μια συρματόβουρτσα βγάλτην. Δεν χρειάζεται να γυαλίσει το σίδερο, απλά να φύγει η πολύ σκουριά.

Δημοσ.
αι κατι τελευταιο..μερικα μαρμαρα εχουν μαυρισει.ειχα δει παλιοτερα στο δρομο ενα τυπο που εριχνε ενα κοκκινο υγρο στο πεζοδρομιο(αν δεν απατωμαι πρεπει να ειχε μαρμαρο σε κεινο το σημειο)και μετα γινοταν κατασπρο,σαν καινουριο!μηπως ξερει κανενας που μπορω να το βρω?

Ψάξε και βρές ένα κατάστημα με είδη επαγγελματικού καθαρισμού.

Βασικά εκεί θα βρείς έαν ησχυρότατο οξύ,που θα σου κάνει καινούργια τα μάρμαρα:) .Εάν (ακόμα καλύτερα)καταφέρεις και βρείς προϊόντα της Henkel(προσπάθησε το,αξίζει)πάρε το Tox forte.Θα σου κάνει τα μάρμαρα,σαν καινούργια:-D :-D !!!

Επισκέπτης
Δημοσ.

και μια υποδειξη στον φιλο μου αιγαια.ο σιδερας αντικατεστησε τα καγκελα με αλλα,αλλα στις ενωσεις εχει μερικα κενα.γιαυτο αναφερα το στοκαρισμα των καγκελων.

Αυτό που φαίνεται στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι μάλλον ότι ο σιδεράς ήταν μάπας. Με μια ηλεκτροκόλληση όμως θα το φτιάξεις μια χαρά. ΜΗΝ βάλεις άλλο υλικό επάνω στα σίδερα. Είναι μάτταιος κόπος.

--ακομα για τις μεγαλες τρυπες(σε μεγεθος μισου τουβλου)μου προτειναν ρητινουχο τσιμεντοστοκο(λεπτο).το θεμα ειναι να μην περναει και υγρασια.η σκεψη μου'θα μπορουσα να χρησιμοποιησω για το κλεισιμο κολλα πλακιδιων?'

Ρητινούχο τσιμεντόστοκο χρησιμοποιούν συνήθως για να κλείσουν ρωγμές από σεισμό. Όχι δεν σου κάνει τίποτα για την υγρασία (γενικώς). Ίσως να μην μαζεύει νερά στο σημείο, αλλά δεν είναι λύση για την υγρασία γενικότερα. Το μόνο που θα σε σώσει είναι η μόνωση της ταράτσας. Όπως και να 'χει πριν την μονώσεις θα πρέπει να κλείσεις αυτές τις ρωγμές, είτε με αυτό το υλικό είτε με οποιοδήποτε είδος από τσιμεντοενέσεις.

--και κατι τελευταιο..μερικα μαρμαρα εχουν μαυρισει.ειχα δει παλιοτερα στο δρομο ενα τυπο που εριχνε ενα κοκκινο υγρο στο πεζοδρομιο(αν δεν απατωμαι πρεπει να ειχε μαρμαρο σε κεινο το σημειο)και μετα γινοταν κατασπρο,σαν καινουριο!μηπως ξερει κανενας που μπορω να το βρω?

Αν εκτός από μαυρίλα είναι και ψιλοφαγωμένα (τραχειά), προτίμησε να πάρεις έναν κατάλληλο δίσκο λείανσης να τα τρίψεις με τον τροχό. Αν είναι μόνο μαυρισμένα, καθάρισέ τα.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Αλλη μια λεπτομέρεια ίσως σημαντική. Όταν κόβουμε ένα μάρμαρο συνήθως το πατάμε με το ένα πόδι και μετά κόβουμε. Πρόσεξε το άλλο πόδι να μην είναι στην ευθεία του τροχού. Επίσης μπρός και πίσω να μην υπάρχει άνθρωπος. Ο δίσκος δεν σπάει εύκολα αλλά , σπάει. Και ότι βρεί το κομάτι που θα σπάσει και θα φύγει αν γίνει το κακό τότε το έχει θερίσει. :mrgreen:

Καλύτερα να ΜΗΝ πατήσει τίποτα με το πόδι, αν θέλει τα πόδια του και τα χέρια του ή άλλο μέλος του σώματός του ακέραιο. Προσωπικά αν δω κανέναν να "πατάει" στην δουλειά, ειδικά τέτοια μικρά αντικείμενα, πέφτει φάπα.

Να τα βάλει στην μέγγενη να τα κόψει σαν άνθρωπος. Και σε καμία περίπτωση να μην "ασφαλίσει" την συνεχή λειτουργία του τροχού, αν του δίνει το μηχάνημα τέτοια δυνατότητα:

Έχω τύχει σε περίπτωση που λυσσασμένος τροχός δραπέτευσε μέσα σε αμπάρι που δουλεύαμε 20 άνθρωποι, και πηδούσαμε σα τα κατσίκια. Μέχρι να "αυτοκτονήσει" κόβοντας το καλώδιο μας έφυγαν 10 χρόνια ζωής.

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο υπάρχει και άνθρωπος που έκοψε το δοκάρι στο οποίο πατούσε! Έκοψε από την μία, και έπειτα έκοψε κι από την άλλη, σαν τα Μίκυ Μάους, οπότε η βλακεία είναι μη προβλέψιμη. Και συνήθως η βλακεία σκοτώνει.

Όσο για τον δίσκο: δεν κάνουμε οικονομία ούτε στην ποσότητα, ούτε στην ποιότητα των δίσκων. Κομμάτι που τυχόν σπάσει σκοτώνει ακαριαία.

Δημοσ.

1. θελω να κοψω και να τριψω καποια μαρμαρα και να τα τοποθετησω σε περβαζι που εχει καγκελα

2. εβαλα καινουρια καγκελα στην βεραντα και θελω να τα τριψω,να τα στοκαρω και να τα βαψω

3. εχω μερικες ρωγμες πανω σε τοιχο,αλλα και στην ταρατσα(μενω στον τελευταιο οροφο) στα σημεια που πατανε τα καγκελα και θελω να τις καλυψω

4. θελω να μονωσω καποια σημεια στην ταρατσα,γιατι πιστευω οτι περναει υγρασια

ποια υλικα-εργαλια και με ποιο τροπο θα μπορουσα να χρησιμοποιησω ωστε να καλυψω ολες τις εκκρεμοτητες.εχω ακουσει οτι ολα γινονται,αρκει να ξερεις τι υλικο να χρησιμοποιησεις.θελω τη βοηθεια σας να αναλαβω τις επισκευες

1. Πήγαινε σε κάποια περιοχή που έχει νεκροταφεία. Στα τριγύρω στενά συνήθως θα βρείς τα κατάλληλα μαγαζιά για πώληση/επεξεργασία μαρμάρου. Αυτοί έχουν τροχούς βάσης υγρής κοπής που είναι κ ο κατάλληλος τρόπος να κόψεις μάρμαρο. Αν εννοείς να τα τρίψεις για να γυαλίσουν, επίσης στα ίδια μαγαζιά με σβούρες. Μαρμαροποδιές που κατάλαβα ότι ζητάς, αν βρουν τα κατάλληλα ρετάλια θα τα πάρεις έτοιμα για μερικά ευρώ.

Αν δοκιμάσεις να τα κόψεις μόνος σου με όποιο τροχό ξηράς κοπής θα καταλάβεις γιατί σου προτείνω να τα πάρεις έτοιμα. ;)

Σε δίποντο μάρμαρο μπορεί να χρειαστείς & 1 δίσκο /m κοπής αν το ζορίζεις!

Και πιο ακριβά θα σου έρθει κ θα ταλαιπωρηθείς.

Για να γυαλίσει το μάρμαρο χρειάζεται 5-6 περάσματα με σβούρα κ σε κάμποση ώρα είναι έτοιμο. Με παλμικό τριβείο/ερπύστρια + 60-80-120# θες τρίψιμο καμιά μέρα το κάθε κομμάτι για να πάρεις το ίδιο αποτέλεσμα (χωρίς υπερβολή αυτό). Γενικά να ξέρεις ότι το αγυάλιστο μάρμαρο είναι πολύ πορώδες υλικό [όσο κ αν σου φαίνεται περίεργο αυτό]. Συμπεριφέρεται σαν σφουγγάρι σε μπογιές, χρώμματα, βρωμιά. Ότι υγρό πέσει επάνω του το ρουφάει μέσα του κ δεν βγαίνει η όποια στάμπα μετά. Η άλλη εκδοχή είναι να το περάσεις βερνίκι πολυουρεθάνης 2 συστατικών με συνθετικές ρητίνες για στεγανοποίηση.

Η κάθε εταιρεία που πουλάει μάρμαρα/πλακάκια δίνει τα "δικά" της βερνίκια, αλλά το καλύτερο για εξωτερική που έχω δοκιμάσει είναι το S86 της ER LAC. Μετά από #80-120 πατόχαρτο κ ιδίως αν προηγηθεί sealer 2 συστατικών να κλείσουν οι πόροι [υπόστρωμα προεργασίας πολυουρεθάνης] είναι ίσως ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις, αλλά & ότι πιο ακριβό. Ο ιδανικός τρόπος για να τα περάσεις αυτά είναι με airless πιστόλι αλλά θα χρειαστεί να βρείς την ρευστότητα του βερνικιού.

Τέτοιο πιστόλι της προκοπής θα βρείς στον Δίλμα κέντρο στα 80-100Ε.

Κάτι φτηνότερα B&D, Bosch ή κινέζικα που κυκλοφορούν, δεν βάφουν πιτσιλάνε. :P

Σε κάθε περίπτωση θέλει στεγανοποίηση το μάρμαρο με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.

2. Αν μιλάμε για σιδερένια καινούρια κάγκελα θέλουν σωστό αστάρωμα πρώτα απ' όλα. Εδώ θα ρίξεις το περισσότερο βάρος της υπόθεσης. Πρέπει να καλύψεις όλη την επιφάνεια τους με αστάρι σιδήρου (το βρίσκεις σε όποιο χρωματοπωλείο), χωρίς να υπάρχει ίχνος σκουριάς από κάτω. Η λογική είναι να μην αφήσεις ελεύθερο σημείο να αναπνέει. Όσο πιο σωστά κάνεις αυτή τη διαδικασία τόσο περισσότερα χρόνια θα σου κρατήσουν τα κάγκελα. Τρίβεις υγρά με σιδερόχαρτο.

Με #320 σαν τελευταίο χέρι θα σου δώσει μια καλή επιφάνεια βαφής.

Περνάς χρώμα με ρολάκι, πινέλο, airless πιστόλι, ότι σε βολεύει, αφού στεγνώσει 100% πάντα το προηγούμενο στρώμα ή το νερό από το τρίψιμο σου. Με ρολό/πινέλο θα χρειαστείς τουλάχιστον 2 χέρια, με πιστόλι 3-4.

3. Η υγρασία σε τοίχους, πατώματα, ταβάνια είναι μια ύπουλη υπόθεση.

Σε γενικές γραμμές δεν μπορείς να κάνεις πολλά κατόπιν εορτής για να απαλλαχτείς από το φαινόμενο 100%. Ο λόγος είναι ότι άμα κλείσεις μια ρωγμή/πέρασμα η υγρασία μετά θα περάσει από δίπλα. Είναι άσκοπο να περάσεις με μονωτικό υλικό μόνο ένα σημείο, θέλει παντού. Εσωτερικά στο σπίτι σου προτείνω να μην χρησιμοποιήσεις ακριβά υλικά, δεν υπάρχει λόγος. Με παρετίνη ή άσπρο γρήγορο γύψο [καλλιτεχνικό γύψο τον "φωνάζουν" σε κάποια χρωματοπωλεία] & με ένα πράσινο-κίτρινο σφουγκαράκι Scotch Brite μόλις στεγνώσει θα κάνεις μια χαρά δουλειά.

Για τις ρωγμές στις βάσεις από τα κάγκελα ή εξωτερικούς τοίχους μια καλή φτηνή επιλογή είναι το άσπρο τσιμέντο. (ή γκρι κ βάψιμο :P). Το τσιμέντο είναι απο τα υλικά που όσο βρέχεται "σφίγγει", & έχει κ τις μηχανικές αντοχές που θες στα κάγκελα. Σημαντικό είναι να μην υπάρχει υγρασία εκεί που θα το περάσεις, οπότε το περνάς καλοκαίρι, μετά από 3-4 συνεχόμενες μέρες ήλιο αν είναι σε εξωτερικό σημείο, επιφανειακή ρωγμή.

4. Υλικά υπάρχουν κάμποσα. Αν πήγαινες για 1η φορά στην έκθεση οικοδομής που έγινε τις προάλλες ελληνικό θα χανόσουν από τις επιλογές. Αυτό εξαρτάται από το τί ξέρει να περνάει ο κάθε μάστορας.

Αν έχεις ήδη περασμένο λάστιχο, γαρμπίλι, χαλίκια, τσιμέντο στην ταράτσα σου ( ένα στρώμα 10-12cm είναι αυτό ) που είναι κ το κλασσικό, τότε είναι "σχετικά" απλά τα πράγματα. Θες ένα προστατευτικό film από πάνω μόνο κάθε 2-3 χρόνια.

Σε αυτή τη δουλειά ο μάστορας παίζει ρόλο περισσότερο από το προϊόν που θα διαλέξεις να περάσεις. Περισσότερα πάνω σε αυτό κάποια άλλη στιγμή.

Η καλύτερη εποχή για να κάνεις δουλειές που έχουν σχέση με βερνίκια, γύψους, παρετίνες, τσιμέντα, μονωτικά, χρώματα κτλ είναι το καλοκαίρι.

Προϋποθέτουν θερμοκρασίες > 20C με τη λιγότερη δυνατή υγρασία & να τα βλέπει ήλιος κατά προτίμηση.

Η υγεία σου επίσης προϋποθέτει καλά αεριζόμενο χώρο σε ότι γράφει επάνω 2 συστατικά & σε ότι βάζεις διαλυτικά.

/sc

Δημοσ.

φιλε madsc μου φαινεται θα σε πληρωσω να μου κανεις τις δουλειες!! ;) ;) ;) 'στερνη μου γνωση να σ'ειχα πρωτα'...θα προτιμουσα madsc=γνωση!

φιλε μου η λεπτομερια σου μου σκοτωσε τα εγκεφαλικα μου κυτταρα...γιαυτο αν μου επιτρεπεις...μερικες ερωτησεις:

1.οταν λες 'Μαρμαροποδιές που κατάλαβα ότι ζητάς, αν βρουν τα κατάλληλα ρετάλια θα τα πάρεις έτοιμα για μερικά ευρώ.' εννοεις ετοιμα κομμενα που να περισσευουν?εχεις καποιο συγκεκριμενο μερος υποψην σου?και κατι αλλο..τι κολλα προτεινεις για την κολληση τους?

2. καταρχας οπως εχω δει..πανω στα καγκελα σε καποια σημεια υπαρχει λεπτο στρωμα σκουριας,ενω οταν τα ακουμπησα μου αφησε μια μαυριλα.πως φευγουν αυτα?με απλο τριψιμο υποθετω..και η μαυριλα?την καθαριζω με πανι?

τι εννοεις'Τρίβεις υγρά με σιδερόχαρτο'?τι ασταρι προτεινεις?εχω διαβασει οτι το μινιο περιεχει μολυβδο κατι που ειναι επικινδυνο για την υγεια του ανθρωπου(λογω τοξικοτητας)οταν ξυνεται!

3.ποια η γνωμη σου για το'αδιαβροχο επισκευαστικο τσιμεντο 2συστατικων'super patch της damtite?αποτι διαβασα σε περιοδικο πληρει πολλων προδιαγραφων..μενω ομως μονο στη θεωρια.(για τους ψαγμενους)ακουω γενικα προτασεις..

παντως οτι και να πω παραδεχομαι οτι με κατατοπισατε πολυ σε αυτο τον τομεα.για να δουμε...μεχρι που φτανουν οι γνωσεις σας.. ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...