Προς το περιεχόμενο

PentiumIII 800MHz vs PentiumIII 1.3GHz & Πρόβλημα με μνήμη πάνω από 512MB

kyma

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω 2 μητρικές QDI P6V694T/A10T-A, έναν επεξεργαστή PentiumIII Celeron στο 1.3GHz 100MHz fsb με 256kB cache και ένα PentiumIII 800Hz 133MHz fsb και αυτός πρέπει να έχει 256kB cache (σίγουρα όχι λιγότερα). Οι μητρικές υποστηρίζουν μέχρι 1,5 GB μνήμη.

Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για το ποιός από τους 2 επεξεργαστές πιστεύετε ότι είναι καλύτερος, για κάθε είδους εφαρμογή. Χρησιμοποιώ διάφορα προγράμματα, παίζω και μερικά παιχνίδια. Για παράδειγμα με το Celeron με 512MB μνήμη παίζω το Fifa 2007 και το NFS - Most Wanted. Σε αυτό σημασία παίζει βέβαια και η κάρτα γραφικών, ATI 9250 128MB Agp8X, (η μητρική μου υποστηρίζει 4Χ). :(

Ο ένας υπολογιστής θα τρέχει WinXp Professional SP2 με 1GB μνήμη αν τα καταφέρω, αλλιώς με 512MB και ο άλλος θα τρέχει Ubuntu 6.10 με 256 - 384MB μνήμη!!!

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Έχω 2 μνήμες 256MB στα 133MHz στον υπολογιστή (οι οποίες τελικά δουλεύουν στα 100MHz καθότι ο επεξεργαστής είναι στα 100MHz) και δουλεύει μια χαρά. Είχα σκοπό να πάρω άλλη μία 512MB για να μπορώ να τρέχω άνετα προγράμματα όπως το Matlab και κάτι άλλα που θέλω για τη σχολή. Βρήκα μια 256ΜΒ στα 133MHz και είπα να τη δοκιμάσω. Όταν βάλω και την τρίτη μνήμη πάνω γίνεται το εξής: αρχίζοντας ο υπολογιστής που σκανάρει το πόση μνήμη έχει μου εμφανίζει κανονικά 768MB. Μέσα από τα Windows και ενώ βλέπει 768MB, μετά από λίγα λεπτά ή μου εμφανίζει μπλε οθόνη και λέει πρόβλημα στη μνήμη ή κάνει restart μόνο του!!! Έχω δοκιμάσει την 3η μνήμη με μία από τις άλλες δύο κάθε φορά (σύνολο 512ΜΒ) σε όλες τις υποδοχές μνήμης και παίζει μια χαρά!!! Άρα δεν είναι πρόβλημα της μνήμης. Έβαλα και την άλλη ίδια μητρική που έχω και πάλι μου κάνει τα ίδια!!! :( :( :(

Αν μπορέσει κάποιος να βοηθήσει λίγο την κατάσταση...

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!!!

Δημοσ.

CPU: an o Celeron sou einai Tualatin -me 100fsb kai 256 Cache mallon einai- eimai apolyta sigouros (sic!) oti einai taxyteros tou PIII 800 :mrgreen:

An tyxon omos den einai Tualatin, pithanotata oxi.....

Δημοσ.

An einai Tualatin aftos o Celeron den xreiazetai oute kan benchmarks :mrgreen:

Mono an steilei ton PIII@1200 mporei na ton kerdisei, alla den ginetai :(

Epipleon isos mporei kai na ton anevasei, sta 1456MHz (13 X 112 fsb) :twisted:

- - - - - - - - - -

Gia tis mnimes: an ypothesoume oti i 3i 256MB sdram einai apolytos entaxei, tsekare tote sto manual an mporei na tis dei, se poio syndiasmo -kai me 100ara cpu...

Logika, tha yparxoun sxetikes rythmiseis sto bios, diladi na orizeis esy tin syxnotita leitourgias, dokimase kai tis 3 prota sta 100 kai meta sta 133MHz. Good Luck :-)

Δημοσ.

αυτες ειναι οι γνωστες π@π@ριες που κανουν οι p3 με τις μνημες

Μου εχει τυχει περιπτωση που δουλευαν μονο με συγκεκριμενη σειρα πανω sto mboard .Δες αν εχει βγει καποιο update για το bios που να λυνει προβληματα ασυμβατοτητας μεταξυ των μνημων

Δημοσ.
CPU: an o Celeron sou einai Tualatin -me 100fsb kai 256 Cache mallon einai- eimai apolyta sigouros (sic!) oti einai taxyteros tou PIII 800 :mrgreen:

Είναι ο Tualatin. Συγγνώμη παράληψή μου.

An einai Tualatin aftos o Celeron den xreiazetai oute kan benchmarks :mrgreen:

Mono an steilei ton PIII@1200 mporei na ton kerdisei, alla den ginetai :(

- - - - - - - - - -

Gia tis mnimes: an ypothesoume oti i 3i 256MB sdram einai apolytos entaxei, tsekare tote sto manual an mporei na tis dei, se poio syndiasmo -kai me 100ara cpu...

Logika, tha yparxoun sxetikes rythmiseis sto bios, diladi na orizeis esy tin syxnotita leitourgias, dokimase kai tis 3 prota sta 100 kai meta sta 133MHz. Good Luck :-)

Τι εννοείς με τον PIII@1200; Αυτός μόνο μπορεί να ανταγωνιστεί τον PIII@1300 Celeron που έχω;

Υποστηρίζονται οι μνήμες, αφού τις βλέπει άλλωστε και στο bios και στα windows. Εννοείς να αλλάξω χειροκίνητα τα jumberakia.

Αυτες ειναι οι γνωστες π@π@ριες που κανουν οι p3 με τις μνημες.

Μου εχει τυχει περιπτωση που δουλευαν μονο με συγκεκριμενη σειρα πανω sto mboard .Δες αν εχει βγει καποιο update για το bios που να λυνει προβληματα ασυμβατοτητας μεταξυ των μνημων

Οκ, θα κοιτάξω για την έκδοση. Νομίζω ότι πρέπει να έχω από τις τελευταίες εκδόσεις του BIOS. Βασικά θα δω το manual της μητρικής για το χειροκίνητο καθορισμό της μνήμης.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Θα τα δοκιμάσω και θα σας πω!!!

Δημοσ.

..kai den 'pa na doulevoun?..an den vreis akrh me alla (bios settings px),den kaneis ki ena tsek prwta sthn nea mnhmh,kai meta stis alles?(3 vradya 8a soy parei)me to mem86 test(extensive test)...pote den ksereis.

Δημοσ.

Mono an pigaines ton PIII 800@1200 tha ksepernouse ton Tualatin, alla dystyxos tetoio overclock den paizei :evil:

Thimizo oti oi Tualatin einai perissotero PIII para Celeron [PIII me 100ari bus] O T1300 antistoixei (peripou!) me P4 1.5-1.6GHz with sdram :mrgreen:

Good Luck again :-D

Δημοσ.
Thimizo oti oi Tualatin einai perissotero PIII para Celeron [PIII me 100ari bus] O T1300 antistoixei (peripou!) me P4 1.5-1.6GHz with sdram :mrgreen:

Good Luck again :-D

Σωστός. Ο αντίστοιχος Pentium στα 1.3GHz δεν ήταν PentiumIII αλλά Pentium 4!!!

Ο Tualatin 1.3GHz ήταν ο τελευταίος Pentium III Celeron που βγήκε.

Για εποχές που μιλάμε; :P

Δημοσ.

Dokimase 13 X 112 i kai 13 X 124 = 1612MHz = P4 2GHz.

Tha xreiastei megalyteri psyxtra, kalytera 1 apo AthlonXP!

Αξίζει να του κάνω τέτοιο overclocking; Μήπως μου πάθει κάτι με τον καιρό ή τα φτύσει γρηγορότερα;

Το 1612MHz = P4 2GHz με προβλημάτισε λίγο. Δεν ισχύει P4 2GHz = 2000Hz;:-?:-?:-?

Ήδη έχω αλλάξει ψύχτρα. Έχω πάρει τη βάση που βιδώνει ο ανεμιστήρα από μία άλλη (για 478 socket) και την κόλλησα πάνω στη δική μου ψύχτρα.

Έβαλα ένα 8cm ανεμιστήρα της Thermaltake που ριθμίζεις και τις στροφές ο ίδιος... και είναι τελείως αθόρυβο το μηχάνημά μου!!!

Πριν μία βδομάδα πήρα και ένα καινούργιο κουτάκι γιατί το παλιό μου ανέβαζε θερμοκρασία σε επεξεργαστή και μνήμη...

Δημοσ.

O Tualatin sta 1612MHz einai peripou isos me P4 2000MHz.

Malista an o P4 paizei me sdram, tote einai argoteros tou :mrgreen:

To sigouro einai pos gia 124 i 133 fsb xreiazesai kalyteri psyxtra apo tis typikes tou socket 370.....

Nomizo eisai ok me Athlon XP lyseis [i kai socket 478 me tropopoiiseis]

Ta 13 X 112 logika petyxainontai dixos kan na anevaseis voltage, gia 124 xreiazetai, ta 133 einai dyskola....

To 112 nomizo pos to dexontai apantes :twisted:

5 xronia tora dixos kanena thema, T1200@1344 sta 12 X 112 [se pcaki pou eftiaxa tote -me stock cooler & vcore]

Δημοσ.

Παιδιά, δεν είστε λιγάκι υπερβολικοί στις συμβουλές σας; Εκείνο τον καιρό η Intel έφτυνε αίμα για να ανεβάσει τα ρολόγια στους επεξεργαστές της και οι Tualatin ήταν τα πρώτα μοντέλα με λιθογραφία των 130nm. Πολλά περιθώρια να ανεβούν πάνω από τις stock συχνότητες νομίζω πως δεν υπάρχουν. Σίγουρα όχι 1600MHz για Tualatin των 1300ΜΗz χωρίς «νεράκι» και βάρβαρες τιμές Vcore...

Δημοσ.

Den xreiazetai ydropsyksi, gia ta 124 oute tarzanies vcore!

Ta 124 theloun na anevaseis vcore, alla oxi trela, ligo :mrgreen:

Ekeino pou xreiazontai einai sosti psyxtra/cooler, sigoura oxi ta stock socket 370.....

An yparxei kapoia kali ylopoiisi px gia Athlon XP kai me mia kali mitriki einai efikto.

Me EliteGroup mitrikes pou exo dokimasei [oxi oi kalyteres... kathe allo]

- 112 => me stock, no vcore, 100% stable.

- 124 => me stock kai no vcore not stable, me stock kai vcore 100% stable.

- 133 => me stock kai vcore not stable at all, me sosto cooler kai vcore ginetai.

To 133 den to proteino, an kai tha to dokimaza me ta ylika pou exo simera :twisted:

To na anevaseis vcore ston Tualatin -den einai exypno, opos kai se kathe CPU!-

alla to theoro ligotero "risky", apo to na anevazeis px vcore stous Athlon XP :-D

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

dystyxos den thimamai tora, poso ithele gia stable se 124 :-[

Mporei na dokimasei kaneis mono mikres afxiseis ki an katsei.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...