Sellers Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Πρόσφατα είδα (για πολλοστή φορά) την γνωστή ταινία του Oliver Stone με την βιογραφία των Doors, και για ακόμη μια φορά μου δημιούργησε πολλά και διαφορετικά συναισθήματα. Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για τον Morrison? Φυσικά μέσα απο μια ταινία και μόνο δεν μπορεί κανείς να βγάλει έτσι συμπεράσματα, αλλά αν κρίνω απο αυτήν και μόνο πιστεύω ότι ο Morrison απο ένα σημείο της ζωής του και μετά είχε ξεχάσει πως είναι να μην είσαι μαστουρωμένος. Και όπως ανέφερα και πριν τα συναισθήματα ήταν ανάμικτα. Απο την μία έλεγα καλά κάνει και ζει την ζωή του έτσι όπως γουστάρει αλλά απο την άλλη έλεγα ε όχι κι έτσι ρε γμτ. Πέρα απο την γνώμη σας, μήπως κάποιος έχει βρει πουθενά ανάλυση στο inetrnet απο το γνωστό ποίημα του το The end? Έψαξα στο wikipedia αλλα είχε κάποια πολύ συνοπτικά πράγματα. Εγώ θέλω να βρω μια καλή ανάλυση του ποιήματος...
Hugo_Reyes Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 το ποιημα λεει για εναν τυπο που θελει να πηδηξει τη μανα του κ να σφαξει το πατερα του κ μετα λεει για ενα μπλε λεωφορειο(πως λεμε yellow submarine:mrgreen: ) κ μετα για μια σαυρα 7 μιλιων... οταν μιλαει η πρεζα... παντως κ η ταινια κ το συγκεκριμενο κομματι ΣΠΕΡΝΟΥΝ!!!
kattistt Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Ηταν μια πολυ καλη και αξιολογη φωνη! Δημιουργησε ωραια και διαχρονια μουσικα κομματια! Οντως μετα απο καποια στιγμη δεν ηξερε πως ειναι να μην εισαι μασουρωμενος... Στις συναυλιες στα βιντεος στις συνεντευξεις μονιμως ηταν υπο την επηρια ναρκωτικων... Παραμενει ομοως εως και σημερα μια πο τις πιο αξιολογες φωνες και ενα πο τα ατομα που γραψανε την δικη τους ιστορια στον χωρο της μουσικης. Θα δω μηπως και εγω μπορεσω να βρω την αναλυση του κομματιου που αναφερεις.
-nick- Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Break On Through The Other Side ;) Από την ηρωίνη (και δν ξερω κ γω τι αλλο) καταστράφηκε αλλά πιστεύω πως δεν θα είχε δημιουργήσει ότι δημιούργησει αν δεν είχαν βρεθεί ορισμένες ουσίες στο στόμα του σε κάτι φάσεις.
kattistt Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Λοιπον οσον αφορα την αναλυση του "The End" κατι βρηκα... http://www.lyricinterpretations.com/lookat.php/bands/thedoors/1fc488016862d1b
kattistt Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Επισης στην Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/The_End_%28The_Doors_song%29 Καλυτερο!!!
vasso286 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Πιστεύω ότι μερικά πλάνα του σε συναυλίες που κάθεται στην άκρη της σκηνής και κουνάει τα πόδια του πέρα - δώθε καλύτερα να μην είχαν τραβηχτεί...
Mithrantir Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Βασικά όσον αφορά το τρόπο ζωής του, δύο πράγματα έχω να πω. Δείτε τη γράφει στο τάφο του. Ήταν ένα απόφθεγμα που κυριαρχούσε στο τρόπο σκέψης του και στη ζωή του. Κατα το δαίμονα εαυτού Ο άνθρωπος απλά κυνήγησε να βρει το δαίμονα που έκρυβε μέσα του. Επίσης άλλο ένα απόφθεγμα που το είχε σε μεγάλη εκτίμηση (Γάλλος φιλόσοφος αν και δε θυμάμαι όνομα οπότε δεν είμαι και σίγουρος) Το μονοπάτι της υπερβολής οδηγεί στο παλάτι της σοφίας. Και τα δύο αυτά κυρίεψαν τη σκέψη του και προσπαθούσε να ζήσει με βάση αυτά. Πέρα απ' αυτά ήταν ένας χαρισματικός τραγουδιστής, frontman, ποιητής και όχι μόνο έγραψε μια ιστορία στο χώρο της μουσικής αλλά επηρέασε κιόλας τη μουσική και τους μουσικούς. Προσωπικά πιστεύω οτί αυτό το σταρ σύστεμ που υπάρχει τη σήμερον ημέρα δεν θα υπήρχε, αν δεν υπήρχε ο Morrison και ο τρόπος ζωής που έκανε σε συνδυασμό με τη λατρεία που υπήρχε προς το προσωπό του από το κόσμο. Τουλάχιστον όχι με αυτή τη μορφή (απίστευτο την ώρα που το γράφω αυτό μπήκε το Feast of Friends από το American Prayer στο iPod).
Sellers Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2007 Πιστεύω ότι μερικά πλάνα του σε συναυλίες που κάθεται στην άκρη της σκηνής και κουνάει τα πόδια του πέρα - δώθε καλύτερα να μην είχαν τραβηχτεί... i don't see your point. Τι θες να πείς μ'αυτό ?
InlandEmpire Δημοσ. 9 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2007 Πιστεύω ότι μερικά πλάνα του σε συναυλίες που κάθεται στην άκρη της σκηνής και κουνάει τα πόδια του πέρα - δώθε καλύτερα να μην είχαν τραβηχτεί... Που μπορούμε να το δούμε αυτό που λες? Παίζει κανένα video στο youtube?
thanocaster Δημοσ. 9 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2007 Βέβαια δεν ισχύει η εξίσωση doors = morrison, αλλά doors = morrison + manzarek...
thes1os Δημοσ. 9 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2007 Ηταν μια πολυ καλη και αξιολογη φωνη! Δημιουργησε ωραια και διαχρονια μουσικα κομματια! Σε βρίσκω άκρως επιφυλακτικό και μετριοπαθή στους χαρακτηρισμούς σου... Άκρως. το ποιημα λεει για εναν τυπο που θελει να πηδηξει τη μανα του κ να σφαξει το πατερα του κ μετα λεει για ενα μπλε λεωφορειο(πως λεμε yellow submarine:mrgreen: ) κ μετα για μια σαυρα 7 μιλιων... οταν μιλαει η πρεζα... παντως κ η ταινια κ το συγκεκριμενο κομματι ΣΠΕΡΝΟΥΝ!!! Ναι για αυτό ακριβώς μιλάει το κομμάτι. Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς Βέβαια δεν ισχύει η εξίσωση doors = morrison, αλλά doors = morrison + manzarek... Βγάζεις απ'έξω τον Krieger που έχει γράψει μερικά απο τα πιο όμορφα τραγούδια των Doors. Ο δε Densmore μια ζωή παραπονεμένος ήταν και υποτιμημένος... Δείτε τη γράφει στο τάφο του. Ήταν ένα απόφθεγμα που κυριαρχούσε στο τρόπο σκέψης του και στη ζωή του Παρεμπιπτόντως, το "κατά τον δαίμονα εαυτού" είναι μια επιγραφή που βάλανε οι γονείς του στον τάφο του. Κατά την προβλέψιμη λοιπόν μάλλον γνώμη μου, θεωρώ τους Doors την μεγαλύτερη Rock μπάντα στην ιστορία και την μουσική τους πολλά πολλά χρόνια μπροστά (ναι, μπροστά, πολύ μπροστά). Φαντάζομαι, το συνεχίσω να γράφω, οτιδήποτε θα λέω θα επισκιάζεται απο την άκρατη υποκειμενικότητα των λόγων μου και δύσκολα θα μπορώ έτσι να πείσω, αλλά δεν νομίζω ότι οι Doors είναι δυνατό να μπούνε σε καμία σύγκριση και ότι και να λέμε είναι λίγο. Να εφιστήσω δε την προσοχή των πιτσιρικάδων της παρέας στο ότι η είσοδος απο τις πόρτες (εννοώ την πραγματική και εις βάθος ενασχόληση με την μουσική και την ποίηση των, -και όχι οτιδήποτε άλλο, δεν θέλω παρανοήσεις-) σπάνια αποτέλεσε για εφήβους και μή ανα τον κόσμο, μια απλή εκδρομή σε ένα ακόμα μονοπάτι της Rock μουσικής...
thanocaster Δημοσ. 9 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2007 Βγάζεις απ'έξω τον Krieger που έχει γράψει μερικά απο τα πιο όμορφα τραγούδια των Doors. Ο δε Densmore μια ζωή παραπονεμένος ήταν και υποτιμημένος... Krieger και Densmore απλά γεμίζανε το σύνολο (χωρίς να τους υποτιμάω, απλά ήταν δυο πολύ καλοί μουσικοί και τίποτα παραπάνω). Από την άλλη Morrison και Manzarek κάνανε τους Doors από μια καλή μπάντα, μοναδική μπάντα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.