RapidShade Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 Το σχόλιο για το UPS το θεωρώ λανθασμένο. Επίσης δεν υπάρχει "Line-In" UPS, οπότε μάλλον θα αναφέρεσαι σε Line Interactive. Υπάρχουν UPS που παρέχουν και σταθεροποίηση τάσης οπότε ΔΕΝ χρειάζεται να πάρεις κι άλλη συσκευή για να κάνεις το ίδιο!... Επίσης ΠΡΟΦΑΝΩΣ και να βάλεις τις ευαίσθητες συσκευές σου πάνω σε UPS. Οποιασδήποτε τεχνολογίας... από τις 3 Χοντρικά: 1. On Line (Ακριβότερα και "καλύτερα" σαφώς μιας και το ρεύμα που δίνουν είναι πάντα από τις μπαταρίες τους) 2. Line Interactive (Η μέση κατάσταση, "παρακολουθούν" διαρκώς την γραμμή και επεμβαίνουν για να "διορθώσουν" όταν χρειάζεται - ή όταν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις από τις ανεκτές τιμές - συνήθως συνοδεύονται και από σταθεροποιητή 3. Stand By - Η μικρότερη (και φτηνότερη) κατηγορία - επεμβαίνουν μόνο όταν διακοπεί η παροχή από το ηλεκτρικό δίκτυο. Επίσης τα UPS προστατεύουν και από άλλες πιθανές καταστροφές όπως σωστά αναφέρθηκε (στιγμιαίες ακμές, κεραυνούς, κλπ) Και σαφέστατα η έξοδος ενός UPS ή θα είναι ΙΔΙΑ με του δημόσιου δικτύου (Stand By) ή θα είναι ΙΔΙΑ ή ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ (Line Interactive) ή θα είναι απόλυτα αρμονική (On Line) Σε κάθε περίπτωση ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ δεν μπορεί να είναι... (εκτός πια αν είναι τίποτα UPS της BLUESKY (aka Blue-Σκάει) Αυτά, ελπίζω να βοήθησα.
Melissa_virus Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 Σε κάθε περίπτωση ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ δεν μπορεί να είναι... (εκτός πια αν είναι τίποτα UPS της BLUESKY (aka Blue-Σκάει) blue-σκάει χαχαχα. Mustek είναι το τροφοδοτικό μου στα 1200va. το έχω για αρκετά καλό και μου έχει δείξει ότι ειναι αξιόπιστο. γιατί ο downloader που έχει καραμούφα τροφοδοτικό, όταν γίνει διακοπή και μπει η μπαταρία δεν κάνει restart το pc όπως συμβαίνει με άλλα ups. Οπότε θέλω να πιστεύω ότι θα κρατάει και τον router. από ότι ειδα στο site λέει ότι έχει και Automatic Voltage Regulator (AVR). Οπότε να υποθέσω ότι βγάζει σταθερή τάση? ΥΓ. ναι μωρέ με το Line in το line interactive θα εννοούσε απλά θα βαριόταν να το γράψει όλο αυτό.
wizzy Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 "Line-In" UPS, οπότε μάλλον θα αναφέρεσαι σε Line Interactive. Αυτό εννοούσα, έχεις δίκιο. Υπάρχουν UPS που παρέχουν και σταθεροποίηση τάσης οπότε ΔΕΝ χρειάζεται να πάρεις κι άλλη συσκευή για να κάνεις το ίδιο!... Προφανώς αναφέρεσαι στα on-line, δεν διαφώνησα σε αυτό. Απλά είπα ότι δεν είναι για την τσέπη του μέσου χρήστη. Επίσης ΠΡΟΦΑΝΩΣ και να βάλεις τις ευαίσθητες συσκευές σου πάνω σε UPS. Διαφώνησα στο σημείο αυτό λόγω προσωπικής εμπειρίας. Αν η Melissa_Virus έχει αντίθετη εμπειρία, no problem, όπως είπα και παραπάνω ας βάλει ότι θέλει στο UPS. 2. Line Interactive (Η μέση κατάσταση, "παρακολουθούν" διαρκώς την γραμμή και επεμβαίνουν για να "διορθώσουν" όταν χρειάζεται - ή όταν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις από τις ανεκτές τιμές - συνήθως συνοδεύονται και από σταθεροποιητή) Θα ήθελα να μου πεις ένα. Δεν σε προκαλώ, απλά ίσως είναι κάτι το οποίο δεν έχω συναντήσει/δεν έχω υπόψη μου. Και σαφέστατα η έξοδος ενός UPS ή θα είναι ΙΔΙΑ με του δημόσιου δικτύου (Stand By) ή θα είναι ΙΔΙΑ ή ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ (Line Interactive) ή θα είναι απόλυτα αρμονική (On Line) Σε κάθε περίπτωση ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ δεν μπορεί να είναι... (εκτός πια αν είναι τίποτα UPS της BLUESKY (aka Blue-Σκάει) Συμφωνώ. Το θέμα είναι να βρεθεί ένα προϊόν ή ένας συνδυασμός προϊόντων που να καλύπτει το πρόβλημα του δικτύου της ΔΕΗ στη Λέσβο, όπως μας το περιέγραψε η Melissa_Virus. Αυτά, ελπίζω να βοήθησα. Βοήθησες !!! Automatic Voltage Regulator (AVR). Οπότε να υποθέσω ότι βγάζει σταθερή τάση? Μην το πάρεις για δεδομένο, θέλει λίγο ψάξιμο.
RapidShade Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 Θα ήθελα να μου πεις ένα. Δεν σε προκαλώ, απλά ίσως είναι κάτι το οποίο δεν έχω συναντήσει/δεν έχω υπόψη μου. Τα περισσότερα - πραγματικά - το δίνουν, πχ: MUSTEK 1000VA USB - http://www.mustek.de/eng_/html/produkte/ups1000usb.htm APC Back-UPS ES 700VA - http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=BE700%2DGR και πολλά άλλα που μπορείς να τσεκάρεις στα τεχνικά χαρακτηριστικά.
wizzy Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 ΟΚ, το πρώτο είναι stand by οπότε εξ ορισμού δεν κάνει φιλτράρισμα της τάσης. Το δεύτερο αναφέρει "automatic voltage regulation" κάτι το οποίο το είχα παρατηρήσει σε όσα line interactive UPS περάσαν από τα χέρια μου, αλλά εμένα δεν με πείθει. Όχι το συγκεκριμένο, γενικά για τα line interactive μιλάω. Και επειδή δεν θα διαφωνήσω για ένα UPS με τον RapidShade, βασικά, το θέμα για μένα έγκειται στο εξής: Προτιμώ 1000 φορές να έχω αφοσιωμένες συσκευές σε συγκεκριμένες λειτουργίες, παρά αll in one, όπου αυτό είναι δυνατό. Για παράδειγμα, δεν έχω κινητό με φωτογραφική, έχω κινητό ΚΑΙ φωτογραφική! Έτσι και στα UPS. Προτιμώ να έχω έναν σταθεροποιητή τάσης που είναι φτιαγμένος ακριβώς για τον λόγο αυτόν και ένα καλό line interactive UPS και να έχω το κεφάλι μου 99% ήσυχο παρά ένα line interactive UPS που κάνει στο περίπου φιλτράρισμα τάσης και να μην ξέρω τι μου ξημερώνει αύριο. Διότι, του line interactive UPS η δουλειά του είναι να παρέχει αρκετή ενέργεια στον χρήστη για να σώσει την δουλειά του. Το ότι κάνει στο περίπου φιλτράρισμα τάσης, είναι κάτι extra, στο οποίο όμως υστερεί έναντι του σταθεροποιητή. Όπως και να έχει, Melissa it's your call !!
Melissa_virus Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 Σαν ευχαριστώ και τους 2 σας. Μέσα στις επόμενες μέρες θα έρθει το router. θα δω και θα πράξω αναλόγος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.