Melissa_virus Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Έχω τον router levelΟne FBR-1407A Τον έχω κάπου 2 χρόνια. Πριν κανά εξάμηνο του κάηκε το ένα port. Εντάξει δεν πειράζει… ευτυχώς έχω 3 pc για lan. Τώρα που ξαναέβαλα και dsl μου παρουσιάζει ένα άλλο ενοχλητικό πρόβλημα που δεν το έκανε παλιά. Με πετάει έξω από την dsl μερικές φορές την μέρα για 3,4 λεπτά. Αυτό είναι πολύ εκνευριστικό. Δεν ξέρω, μάλλον στην φάση αλλαγής IP το κάνει. Μερικές φορές με αναγκάζει να του κάνω reboot για να ξανασυνδεθεί. Μπορεί να λυθεί αυτό το πρόβλημα?
wizzy Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 δοκίμασε να κάνεις update το firmware του router σου. Επίσης, μπορείς να ζητήσεις τη βοήθεια του χρήστη poulinos. Μπορείς να ρωτήσεις στον ISP σου αν υποστηρίζει το router αυτό και να σε βοηθήσουν από εκεί. Τέλος, μπορείς να κοιτάξεις για βοήθεια στο: http://www.adslgr.com/ Απορία: Φίλτρα, έχεις βάλει στις τηλεφωνικές συσκευές του σπιτιού σου, έτσι; Αυτά.
Melissa_virus Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 δοκίμασε να κάνεις update το firmware του router σου. Επίσης, μπορείς να ζητήσεις τη βοήθεια του χρήστη poulinos. Μπορείς να ρωτήσεις στον ISP σου αν υποστηρίζει το router αυτό και να σε βοηθήσουν από εκεί. Τέλος, μπορείς να κοιτάξεις για βοήθεια στο: http://www.adslgr.gr/ Απορία: Φίλτρα, έχεις βάλει στις τηλεφωνικές συσκευές του σπιτιού σου, έτσι; Αυτά. Ναι από φίλτρα όλα οκ. Όπως τα είχα και παλιά είναι, που λειτουργούσε κανονικά. Για firmware update είχα κοιτάξει και παλιά, αλλά δεν βρήκα κανένα αξιόπιστο, και τελικά δεν έκανα. Κοινώς αυτά που είχα βρει ήταν από 1, 2 site το πολύ, και γενικά τα σιτε αυτά δεν μου φάνηκαν καθόλου αξιόπιστα. Στο site της level one δεν είχα βρει τίποτα από ότι θυμάμαι. θα ξαναψάξω πάντως. Βασικά και παλιά είχα forthnet. Οπότε δεν πιστεύω να άλλαξε κάτι όσον αφορά την υποστήριξη του router μου. Εκτός και αν έγιναν αλλαγές στο δίκτυο του πΟΤΕ εδώ.(Μυτιλήνη) θα κοιτάξω και στο adsl.gr ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου.
Panos83 Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Γεια σου melissa.Λοιπον δοκιμασε hardware reset σε factory defaylt και ξαναστησε το configuration απο την αρχη.Επειτα δοκιμασε με αλλο router αν σου κανει τα ιδια και αν συνεχιστει αυτο δηλωσε βλαβη στον ΟΤΕ
random Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 θα κοιτάξω και στο adsl.gr... στο www.adslgr.com να κοιτάξεις http://www.adslgr.com/forum/forumdisplay.php?f=75 το άλλο, κάτι συμβουλές για δίαιτες έχει
Melissa_virus Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Βασικά δεν έχει reset το default factory settings… Το κλασικό κουμπάκι που έχουν τα ποιοι πολλά routers. Είχα κάνει γενικά μια επαναφορά στα default από το περιβάλλον του router αλλά δεν είδα διαφορά. Σήμερα πραγματικά μου ήρθε να το σπάσω. Αν και κάτι μου λέει ότι για τα σημερινά νούμερα πρέπει να έφταιγε ο πΟΤΕ. Το μεσημέρι για κανά 2ωρο δεν με έβαζε καν στο ιντερνετ... Γινόταν συνεχόμενα reconnects και κάθε φορά με διαφορετική ταχύτητα. 1024/256 έχω. Μια με 922 μια με 960 μια με 1024 και γενικά έπαιζε με τις τιμές. Έμπαινε 5 sec και μετά με πέταγε... Και λέω δεν βάζω το usb modem να δοκιμάσω. Ανάθεμα την ώρα και την στιγμή. Το βάζω, μπαίνει με 1024 κανονικά, για 2,3 λεπτά ήταν όλα οκ. Μετά με πέταξε το ιντερνετ έξω... κόλλησε και το σκατό modem και ούτε restart δεν έκανε το pc. Έμενε στο logging off… Οπότε θεωρώ ότι γενικά το μεσημέρι υπήρχε πρόβλημα από το ΟΤΕ. Αλλά γενικά συνέχεια πέφτει η σύνδεση... και το router δεν ξανά συνδέεται. Ούτε με reboot… Σήμερα το πρωί, ούτε στο περιβάλλον του δεν μπορούσα να μπω... Κακομοίρης. Οπότε το βγάζω από το ρεύμα να του φύγει η φρίκη και μετά οκ. Είχα κοιτάξει βασικά. Πολλά παρόμοια, αλλά λύση δεν υπάρχει...
Melissa_virus Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Παιδιά σήμερα χειροτέρεψε η κατάσταση... Το πρωί που ξύπνησα είχε πέσει η σύνδεση... Έκανα reboot και τίποτα... Το έβγαλα από το ρεύμα συνδέθηκε μια φορά αλλά δεν έμπαινε σε κανένα site. Πρόβλημα με τις βασικές θύρες έβγαζε ο msn. Γενικά σχεδόν πουθενά δεν έμπαινε. Επιστρατεύω το μουφο Modem και όλα μια χαρά με αυτό... παντού έμπαινε... Γενικά αφήνω τον router κανά 5ωρο εκτός ρεύματος και τώρα το ξαναβάζω. Συνδέεται κανονικά , αλλά πάλι τα ίδια. Ελάχιστα σιτε άνοιγε, και msn δεν έμπαινε, ούτε μπορούσα να κατεβάσω τίποτα... Έλεγε αυτό με τις βασικές θύρες. Αυτό το έκανε σε όλα τα pc του δικτύου... Τι έγινε? Ψόφησε εντελώς?
user-64 Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 πιθανον να εκανε κανενα βραχυκυκλωμα και να εμφανισε το πρόβλημα τώρα
wizzy Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 [...] Αλλά γενικά συνέχεια πέφτει η σύνδεση... και το router δεν ξανά συνδέεται. Ούτε με reboot… Σήμερα το πρωί, ούτε στο περιβάλλον του δεν μπορούσα να μπω... Κακομοίρης. Οπότε το βγάζω από το ρεύμα να του φύγει η φρίκη και μετά οκ. [...] Γενικά αφήνω τον router κανά 5ωρο εκτός ρεύματος και τώρα το ξαναβάζω. Συνδέεται κανονικά , αλλά πάλι τα ίδια. Ελάχιστα σιτε άνοιγε, και msn δεν έμπαινε, ούτε μπορούσα να κατεβάσω τίποτα...Έλεγε αυτό με τις βασικές θύρες. Αυτό το έκανε σε όλα τα pc του δικτύου... Τι έγινε? Ψόφησε εντελώς? Την τελευταία φορά που είδα τέτοια συμπεριφορά σε route Level One τα είχε φτύσει εντελώς. Πήγα να μπω στο PC με remote desktop και το μόνο που έβλεπα ήταν μια μαύρη οθόνη. Το PC δούλευε κανονικά, αλλά επαφή γιοκ! Οπότε, θεωρώ ότι αν αλλάξεις router θα λύσεις (?) το πρόβλημα. Good luck!
Melissa_virus Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Μπορεί... Βλακεία μου που τόσο καιρό δεν αξιώθηκα να κάνω 3DIM πολύπριζο για το ups... Ox wizzy κατάλαβα... Τέλειωσε το routeraki μου... Θα το δοκιμάσω και αύριο να δω μήπως και άλλαξε τίποτα.
wizzy Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Μπορεί... Βλακεία μου που τόσο καιρό δεν αξιώθηκα να κάνω 3DIM πολύπριζο για το ups... Μην κάνεις κάνα αστείο να βάλεις το modem/router whatever στο UPS σου... Αυτές οι συσκευές είναι πολύ πιο ευαίσθητες σε μεταβολές τάσης/διακοπές παροχής ηλεκτρικού, μόνο ζημιά θα κάνεις. Προσωπική εμπειρία: Linksys WAG54G - αυτό που έδινε η Forhtnet όταν πρωτοξεκίνησε το ADSL in a Box + - πάνω σε πολύμπριζο το οποίο πήγαινε πάνω στο UPS. Σε διακοπή ρεύματος όλα συνεχίσανε κανονικά, δεν χάσανε τίποτα, το Linksys έκανε restart. ΟΚ, δεν έγινε τίποτα, αλλά από εκεί - και για να αποφευχθούν τα χειρότερα - το Linksys έπαιζε μόνο με σταθεροποιητή τάσης από πίσω.
Melissa_virus Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 Μην κάνεις κάνα αστείο να βάλεις το modem/router whatever στο UPS σου... Αυτές οι συσκευές είναι πολύ πιο ευαίσθητες σε μεταβολές τάσης/διακοπές παροχής ηλεκτρικού, μόνο ζημιά θα κάνεις. Προσωπική εμπειρία: Linksys WAG54G - αυτό που έδινε η Forhtnet όταν πρωτοξεκίνησε το ADSL in a Box + - πάνω σε πολύμπριζο το οποίο πήγαινε πάνω στο UPS. Σε διακοπή ρεύματος όλα συνεχίσανε κανονικά, δεν χάσανε τίποτα, το Linksys έκανε restart. ΟΚ, δεν έγινε τίποτα, αλλά από εκεί - και για να αποφευχθούν τα χειρότερα - το Linksys έπαιζε μόνο με σταθεροποιητή τάσης από πίσω. Με προβληματίζει αυτό που λες. Μα ίσα ίσα θα μπει στο ups για να είναι προστατευμένο από την ΔΕΗ. Το καλοκαίρι που έρχεται με τέτοια ζέστη που θα έχει, αν πέρυσι που ήταν καλύτερα είχαμε τουλάχιστον 3 διακοπές ρεύματος την ημέρα, φέτος θα έχουμε τις διπλάσιες. Και υπόψην όταν επανέρχεται το ρεύμα μέχρι να σταθεροποιηθεί του παίρνει κανά 3λεπτο. γίνονται συνεχείς αυξομειώσεις της τάσης. το φως να παίζει σαν κερί μετά σαν προβολέας! Αν μπει πάνω στο UPS θα γλιτώσει από όλες αυτές τις καφρίλες της ΔΕΗ. Αυτό που λες το κατανοώ. Είναι ανάλογα και με την απόκριση του UPS. Εσένα πρέπει να αργούσε κάπως οπότε ώσπου να πάρει ρεύμα από το UPS έκλεινε στιγμιαία το router και έκανε restart. Πιστεύω ότι ποιο καλά να γίνεται αυτό (αν γίνεται (δεν το γνωρίζω αυτό για το δικό μου)-ανάλογα με το UPS) παρά να τραβάει όλα αυτά από την ΔΕΗ.
wizzy Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 κοίτα, αν έχεις δώσει πολλά φράγκα για να πάρεις ένα online UPS - τα οποία είναι τα τεχνολογικά ανώτερα από τα 3 είδη UPS που υπάρχουν - που λόγω τεχνολογίας κάνει φιλτράρισμα της εισερχομενης τάσης του ρεύματος (μεταξύ άλλων), πάω πάσο, βάλε ότι σου κάνει κέφι πάνω !! Αλλά, αν μιλάμε για ένα line in UPS - το πιο κοινό για τον μέσο χρήστη - τότε αν θες κοτσάρεις τον σταθεροποιητή τάσης πίσω από το UPS και έχει ένα on line UPS (περίπου) με δύο συσκευές. Αν δεν έχεις σταθεροποιητή, τότε η διαφορά στις εμπειρίες μας ίσως έγκειται σε αυτό που αναφέρεις με τη διαφορά απόκρισης. Εν πάσει περιπτώσεη, ένας σταθεροποιητής θα σε σώσει δυσάρεστες καταστάσεις, αν τα πράγματα με τις μεταπτώσεις τάσης στο νησί είναι όπως τα λες και τα αναμένεις. Δες το link:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701152
Melissa_virus Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 Τώρα με προβλημάτισες αρκετά Δεν είναι Online το ups μου... Ίσως βρω και πάρω κανέναν απλό σταθεροποιητή τάσης. κάτι σαν αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701161 . αν συνδέσω αυτό πάνω στο ups, σταθερή τάση δεν θα βγάζει? οπότε δεν θα έχει πρόβλημα το router?
wizzy Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 Δημοσ. 16 Μαΐου 2007 έχω την εντύπωση ότι το προϊόν που βρήκες, το μόνο που κάνει είναι να προστατεύει τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες πάνω του από υπέρταση λόγω διακοπής/επαναφοράς του ρεύματος - είτε στιγμιαία είτε όχι, λόγω κεραυνών κτλ κτλ. Ουσιαστικά, είναι μια ασφάλεια - ένας μικρός κύλινδρος από γυαλί με ένα συρματάκι στη μέση - που από εκεί περνάει ρεύμα. Όταν περάσει ρεύμα μεγαλύτερης τάσης από την ανοχή της ασφάλειας, αυτή καίγεται και κόβει το ρεύμα στις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο πολύμπριζο για να μην καούν. Καλό, δεν λέω, αλλά σκέψου το εξής: Η μέγιστη ανοχή της ασφάλειας μπορεί να είναι π.χ. 240V. Οι συσκευές σου όμως μπορεί να είναι ευαίσθητες στις μεταβολές τάσης και ακόμα αυτό το +20V να τους κάνει ζημιά (και το -20V, την ίδια ζημιά κάνει). Μπορεί όχι με την πρώτη, αλλά 1-2-3-5-10, ε, κάποια στιγμή θα κάνει ένα τσαφ! και μετά κλάφτα.....!! Η συσκευή που σου πρότεινα έχει κυκλώματα που οποιαδήποτε τάση δεχτούν στις εισόδους τους, στις εξόδους τους θα βγάλουν 220V και μόνο! Για αυτό στο πρότεινα, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. ΟΚ, δίνεις κάτι τις παραπάνω αλλά ησυχάζεις μια κι έξω! Με προβληματίζει αυτό που λες. Τώρα με προβλημάτισες αρκετά Μ'αρεσει να προβληματίζω κόσμο, με κάνει να αισθάνομαι χρήσιμος !!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.