Προς το περιεχόμενο

CPU temperature

AfterForever

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Ποιες είναι περίπου οι φυσιολογικές θερμοκρασίες για έναν επεξεργαστή;

Επειδή δεν είμαι εξοικιωμένος με το όλο σκηνικό θα ήθελα τη βοήθειά σας.

Κατέβασα το Cpu Speed Fan και μου έβγαλε αυτές τις τιμές :

Temp1 : 75C

Temp2 : 56C

Temp3: 61C

Core: 65C

Ποιά από αυτές είναι του επεξεργαστή;; Αυτή η temp1 σαν πολύ υψηλή δεν είναι; Φόρτωσα και ένα άλλο πρόγραμμα, το Notebook Hardware Control και μου έβγαλε μήνυμα ότι Cpu temperature 80C και τρόμαξα...

Είναι μεγάλες οι θερμοκρασίες που βλέπετε; Να το πάω να το κοιτάξουν;

Μιλάμε πάντα για idle κατάσταση. Τώρα το μόνο που κάνω είναι 2-3 firefox σελίδες ανοιχτές, ακούω mp3 και η cpu usage κυμαίνεται γύρω στο 10%-20%.

Το laptop είναι ένας Acer Aspire 3023WLMi με Sempron 3000+.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Αν τις μετράει σωστά ναι είναι υψηλές δες μήπως δεν παίρνει αέρα από κάτω το laptop μήπως πχ το χεις πάνω στο κρεβάτι λέμε τώρα και αν μπορείς υπερύψωσέ το 2-3 cm με κάτι για να υπάρχει ροη αέρα. Αν πάλι δεν γίνεται τίποτα δες μηπως εχει μαζέψει σκόνη στις τρύπες εξαερισμού του επεξεργαστή και καθάρισε το. Εν τέλει υπάρχουν και notebook coolers αν δεν κανεις δουλειά αλλιώς όπως ενδεικτικά αυτό http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.806549

Δημοσ.

Λοιπόν τα πράγματα έχουν ως εξής :

η CPU αν τη ρυθμίσω σε full Mhz και χωρίς να ζορίζεται (δηλαδή 10%-20% usage) ανεβάζει θερμοκρασία !!! Και φυσικά όταν φτάσει κοντά στους 80C πέφτει στα 800Mhz.

Επειδή όμως τώρα τα έχω πάρει, θα κάνω μια ερώτηση γιατί νιώθω ηλίθιος:

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ, ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΖΟΡΙΖΕΙΣ; ΔΗΛΑΔΗ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΦΟΥΛ ΙΣΧΥ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΣΗ ΩΡΑ ΘΕΣ;

ΥΓ. Ο υπολογιστής βρίσκεται πάνω σε cooler ήδη και οι άλλες περιοχές του έχουν πολύ φυσιολογικές θερμοκρασίες, γύρω στους 40-50 βαθμούς.

Δημοσ.

δεν είναι φυσιολογικό να έχεις τόση χρήση επεξεργαστή. ποιές διεργασίες χρησιμοποιούν τον επεξεργαστή στο 10-20%.

Δημοσ.

E ξερω'γω αυτή τη στιγμή παίζει το winamp, είναι ανοιχτό messenger και firefox κ απο' κει και πέρα εργαλεία του συστήματος, antivirus κτλ.

Δεν είναι αυτό το θέμα μας όμως. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕ ΤΟΣΗ ΛΙΓΗ CPU USAGE, ΑΝ Ο ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΑ 1800Mhz ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ.

Σορυ για τα κεφαλαία άλλα τα έχω πάρει. Δηλαδή αν θέλω να τρέξω μια απαιτητική εφαρμογή, μετά από λίγο θα σέρνεται επειδή ο επεξεργαστής θα' χει χαμηλώσει τη συχνότητά του λόγω θερμοκρασίας; Απαράδεκτα πράγματα. Θα πάρω αύριο την Acer να τη ρωτήσω τι παίζει.

• Moderators
Δημοσ.

Κατ αρχας χαλαρωσε... το ιδιο παθαινα κι εγω στην καρτα γραφικων, οπου idle ειχε 67°C.

Και ΞΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ το WATERBLOCK της υδροψυξης ΤΡΕΙΣ φορες, για να το κανω την τελευταια φορα σωστα... Και ΚΑΘΕ φορα νομιζα οτι το ειχα βαλει σωστα... Μηπως κατι τετοιο ισχυει και σε εσενα?

Δημοσ.

Και τι μπορώ να κάνω δηλαδή; Να ανοίξω τον (φορητό) υπολογιστή και να κοιτάξω την ψύξη του; Δε γίνονται αυτά, δε μπορώ να βάλω χέρι. Αν ήταν κανονικός θα το' κανα χαλαρά, τώρα όμως...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...