Προς το περιεχόμενο

Ποια θα είναι η τελευταία έκδοση OS X για PowerPC;

daniel's_saving_grace

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τί πιστεύετε;

Εγώ λέω πως θα είναι η 10.6... Δηλαδή θα βγουν άλλες δύο εκδόσεις OS X που θα υποστηρίζουν PowerPC. Μετά πηγαίνουμε μόνο για αρχιτεκτονική intel! Το διάστημα των 4 χρόνων που έχουμε μπροστά μας είναι υπεραρκετό πιστεύω για να αναβαθμιστούν όλα τα σύγχρονα μηχανήματα σε intel.

Τώρα αν κάποιος έχει υπολιγστή 5-6 χρόνων, το 10.6 δε θα του είναι και άσχημο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βασικα ετσι οπως ειναι και σε 10.4 ειναι πολυ σουπερ σε σχεση με αλλα λειτουργικα aka οποτε...., βεβαια ποτε δεν ειναι αρκετο το παλιο και ολοι θελουνε το καινουργιο για μερικα χρονια ημαστε καλημενοι ακομα. {αντε να βγει το νεο μ@μοτο!}

ασε που σε 6-7 χρονια απο τωρα ολοι θα θελουν να εχουν το νεο apple pc με το 10.7. και καποια στιγμη θα βγει και καποιος ιος (ου μη γενιτο, φτου φτου!...)

Καμιά φορά από την παλιά έκδοση λείπει κάτι σημαντικό. Για παράδειγμα το παλιό μου powerbook, για το οποίο υποστηρίζεται μέχρι και το 10.2, δεν μπορούσε να συνδεθεί στο ασύρματο δίκτυο του σπιτιού μου διότι υποστηρίζει μόνο WPA και όχι WPA2. Για να συνδεθείς σε δίκτυο WPA2 πρέπει να έχεις 10.3 και πάνω. Αναμφισβήτητα, δεν ήταν τεχνικά αδύνατο να προστεθεί στο 10.2 η δυνατότητα για WPA2 όμως η apple επέλεξε να μην το κάνει. Αυτό είναι το πρόβλημα με τα παλιά συστήματα, όχι τόσο ότι δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και με παλιότερη έκδοση του λειτουργικού αλλά καμιά φορά συμβαίνει μια λεπτομέρεια να σε υποχρεώνει να αναβαθμιστείς.

(Τελικά, βέβαια, τρέχω με χακεριά μια χαρά το 10.3 στο powerbook G3 με τη βοήθεια του Xpostfacto)

• 1 χρόνο αργότερα...

η αλήθεια είναι όλα τα 10.6 που κυκλοφορούν ( απλό και server ) είναι μόνο για intel. Μη ξεχνάμε όμως ότι μιλάμε για developers preview! όσοι δοκίμασαν ( και εγώ ) το snow leopard θα είδαν ότι πολλά application έχουν ακόμα τις ppc αρχιτεκτονικές τους ότι και αν σημαίνει αυτό.

Απλά ξέμειναν? Θα τρέχει κανονικά και σε ppc?

Επιπλέον το snow leopard που κυκλοφορεί μόνο τελικό δε μπορεί να χαρακτηριστεί! Έχει ένα χρόνο ακόμα να κυκλοφορήσει, και οι βελτιώσεις του φαίνονται μόνο στη ταχύτητα. Σε μέγεθος είναι περίπου το ίδιο!

Προσωπικά πιστεύω ότι το 10.6 θα είναι το τελευταίο λειτουργικό που θα υποστηρίζει τα παλιά καλά g4 και g5

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...