Προς το περιεχόμενο

Εχει κανεις το Seasonic S12-650W να μας πει γνωμες?

Fotis_Greece

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψαχνομαι για κατι καλο σε τροφοδοτικο και κλεινω προς Seasonic S12-650W

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.700109

Παρολο που εχω HEC 525W και ημουνα σουπερ, μολις εβαλα την 1950pro μου κανει κολπα.

Πως σας φαινεται ρε παιδια?

• Moderators
Δημοσ.

Αυτο το τροφοδοτικο ειναι ΠΑΡΑ πολυ καλο!

Σηκωνει ανετοτατα και μια 8800GTX!

Δημοσ.

Το χω κανα διμηνο τωρα,για αυτο δεν μπορω να πω πολλα.Το πληρωσα 150 ευρω εξω,πριν ειχα το S12-500W,ειμαι πολυ ευχαριστημενος οσον αφορα το θορυβο ειναι φοβερα ησυχο,οι τασεις που βγαζει rock solid (σχεδον καρφωμενες).Το μονο που δεν εχει modular καλωδια,αν ψωνιζα ξανα θα σκεφτομουν σοβαρα το M12-700W η ακομη και το ολοκαινουριο Χ900.Γνωμη μου τωρα που σιγα σιγα κανουνε την εμφανιση τους τροφοδοτικα 1000,1100,1200 και 1300W ειναι πιο σωστο απο 525W να πας τουλαχιστον σε 700W+ παρα σε 600-650W.

Δημοσ.

Kανονικα το hec θα επρεπε να την σηκωνει ανετα την x1950...

Τι κολπα σου κανει?

Μηπως δεν την εχεις συνδεσει σωστα?Με το χεις τσεκαρει πως το προβλημα δεν οφειλετε σε drivers?

edit:τωρα ειδα πως εχεις και 8 σκληρους δισκους...

Δημοσ.

Ναι ρε γαμωτο, λες να φταινε οι πολλοι δισκοι? Οταν κανω restart κολλαει.

@Lunat1k: Και εγω σκεφτομουνα το 700αρη αλλα κανει λεει πολυ θορυβο (διαβασα σε τεστ).

Μετα λεω αξιζει να δωσω 190 ευρω για 50w παραπανω.

Δημοσ.
...edit:τωρα ειδα πως εχεις και 8 σκληρους δισκους...

Το πρόσεξα κι εγώ φίλε @topos και αυτό που μου έκανε περισσότερη εντύπωση είναι: με 8 σκληρούς συνολική χωρητικότητα 1TB μόνο; Αν ήμουν στη θέση του παιδιού, θα έκανα τα κουμάντα μου (πώληση των μικρότερων παλιών, αγορά μεγαλύτερων) για να μείνω με 3 το πολύ δίσκους...

Δημοσ.

1.200 GB ειναι για την ακριβεια. Δεν ειναι θεμα παντα χωρητικοτητας. ΠΧ για την επεξεργασια βιντεο εχω 2χ80 σε raid.

Για την μουσικη εχω αλλο, για τα διαφορα data αλλο για το OS αλλο, βαλε και τα back up, νατα μαζευονται.

Ενταξει ο ενας ειναι network drive δεν πιανεται στο τροφοδοτικο.

Δημοσ.
Αυτο το τροφοδοτικο ειναι ΠΑΡΑ πολυ καλο!

Σηκωνει ανετοτατα και μια 8800GTX!

ego pali se afta ta lefta tha proteina to corsair 620...

Δημοσ.

@Fotis_Greece

Εχεις δικιο,ο μπροστινος 60-αρης στο Μ12-700 ξεκουφαινει.Το ασχημο ειναι οτι δεν κλεινει απο πουθενα,χωρις να χασεις την εγγυηση φυσικα.

Το Corsair HX620 δεν ειναι τπτ αλλο απο καμουφλαρισμενο Seasonic.Ο μονος λογος να το παρει κανεις ειναι τα modular καλωδια του,αλλα παλι 30 Watt λιγοτερα ?

Δημοσ.

Αν είναι όντως το ίδιο τροφοδοτικό (κατι που δεν αμφισβητώ) τοτε δε γίνεται να είναι "30W λιγότερα", απλώς η Corsair είναι πιο συντηριτική στα Watt που υπόσχεται. Άλλωστε η ονομαστική τιμή των Watt ενός τροφοδοτικού δεν έχει παρά έμμεση σχέση με την πραγματική απόδοσή του. Πχ. το Zalman 600W και το ΟCZ gamextream 700W είναι πάλι το ίδιο τροφοδοτικό κατασκευασμένο από την ίδια εταιρία, απλά η Zalman τίμια μετράει την απόδοση στους 50 βαθμούς κελσίου, ενώ η OCZ σφυρίζει κλέφτικα και μετράει στους 25 βαθμούς κελσίου. Και μιας και η θερμοκρασία στα τροφοδοτικά εν ώρα λειτουργίας είναι 35 με 40 βαθμοί κελσίου, καταλαβαίνετε οτι το ΟCZ ποτέ δε θα δώσει 700W ενώ το Zalman μπορεί να δώσει πάνω από 600, με άλλα λόγια η πραγματική δυνατότητα και των δύο τροφοδοτικών είναι γύρω στα 630W. Επίσης, ένα σύστημα με Quad Core 6700, δύο 8800GTX, 3 σκληρούς, 5 ανεμιστήρες και λοιπά συμπράγκαλα δεν απαιτεί πάνω από 500W ρεύμα. Το θέμα λοιπόν είναι το efficiency του τροφοδοτικου. Το Thermaltake Toughpower 750W που έχω έχει 85% efficiency, που σημαίνει οτι για να δώσει 450W στο σύστημα πρέπει να παράγει 450/0,85 = 529W , ενώ ένα τροφοδοτικό με 75% πρέπει να παράγει 450/0.75 = 600W, με άλλα λόγια ένα τροφοδοτικό με καλό efficiency καίει πολύ λιγότερο ρεύμα από ένα με χαμηλό efficiency, ανεξάρτητα από το πόσα Watt γράφει η ετικέτα τους. Τέλος, έχωντας δει την ευκολία των modular τροφοδοτικών, δηλώνω ξεκάθαρα οτι δε πρόκειται να ξαναπλησιάσω μη modular τροφοδοτικό στη ζωή μου.

Δημοσ.

@nik2008ofs>o anthropos den eipe oti einai to idio montelo apla oti ta corsair ta kataskeuazei i seasonic.Sto thema tora, ego dialeksa to corsair logo kaliteris eggiisis (5 HRONIA) -toulahiston toso dinei i idia i etairia-.

Δημοσ.
Ναι ρε γαμωτο, λες να φταινε οι πολλοι δισκοι? Οταν κανω restart κολλαει.

@Lunat1k: Και εγω σκεφτομουνα το 700αρη αλλα κανει λεει πολυ θορυβο (διαβασα σε τεστ).

Μετα λεω αξιζει να δωσω 190 ευρω για 50w παραπανω.

Οντως περιεργο.:-? Εγω με HEC 350αρι με 3 σκληρους και panel και 1,5gb Ram και 1950 Pro 512 δεν εχω κανενα προβλημα!:-D

Δημοσ.

To παραγγειλα παδια και θα το βαλω αυριο. Θα βαλω και μια αγγελια για το HEC 525 με φιλικη τιμη 40 ευρω για οποιον φιλο θελει το τροφοδοτικο.

Κατι αλλο, αυτα τα δυο καλωδια 6pin PCIe που εχει το Seasonic για να μην ειναι σε αχρηστια (μιας και εχω AGP) υπαρχει κανας ανταπτορας να γινουν 4pin και να τροφοδοτισουν τα δυο βυσματα της καρτας γραφικων?

Δημοσ.

Πολυ καλο για τα λεφτα του και τα watt του..Στην πραγματικοτητα δεν θα χρειαστεις τπτ παραπανω ουτε για SLI G80 με quad core και πολλα περιφερειακα.. Ta Seasonic ειναι high end τροφοδοτικα και φτιαχνουν και για την PC P&C..Αν και εγω προσωπικα εαν εφτανα στα 150 ευρω θα εδινα αλλα 50 για το δικο μου (ETASIS 850W) ή για το PC P&C 750W.. Πολλοι χρηστες κοιτανε απλα τα watt και τα amper.. Ξεχνανε αλλα σημαντικα σε ενα τροφοδοτικο οπως το ripple effect και την ποιοτητα των parts που το αποτελουν..Πολλοι ας πουμε περνουν 1000αρια τροφοδοτικα αλλα ποτε δεν εχουν αναρωτηθει.. Θα μπορει ΑΝ ΠΟΤΕ χρειαστει να φτασω καπου εκει σε καταναλωση να ειναι αξιοποιστο το τροφοδοτικο μου για 24/7? Για μενα λοιπον καλυτερα λιγοτερα watt και αριστο τροφοδοτικο παρα πεισσοτερα και μετριο..Η Etasis, η Seasonic, η PC P&C και η Zippy E-macs ειναι κορυφη στα τροφοδοτικα.. Μετα ακολουθουν αλλες εταιρειες ενα σκαλοπατι πιο κατω..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...