Προς το περιεχόμενο

Σταθεροποίηση Συχνότητας CPU


AfterForever

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω έναν Acer που φοράει έναν AMD Mobile Sempron 3000+, ο οποίος είναι χρονισμένος στα 1,8GHz.

Δοκίμασα να παίξω ένα παλιό σχετικά παιχνίδι (Unreal) και έχω το εξής πρόβλημα : πολλές φορές σαν να κολλάει η ταχύτητα και να πηγαίνει αργά (το framerate είναι ψηλά όμως). Σε κάτι τόπικ που κοίταξα είπαν ότι ίσως φταίει το γεγονός ότι η συχνότητα του επεξεργαστή αλλάζει δυναμικά και αυτό επηρεάζει το παιχνίδι.

Εδώ τίθεται το ερώτημα: Πως γίνεται να ρυθμίσω τον επεξεργαστή να' χει σταθερή συχνότητα; Στο BIOS αν δεν κάνω λάθος δεν είδα να' χει κάποια επιλογή...

Ευχαριστώ

Δημοσ.

768 RAM έχω, για το παιχνίδι τουλάχιστον φτάνει και περισσεύει. Περίεργο πάντως. Το παιχνίδι να πηγαίνει πολύ αργά και το framerate να'ναι αρκετά ψηλά. Δηλαδή δεν είναι θέμα επιδόσεων, δεν είναι ότι πάει "κοφτά". Σαν να του ρυθμίζεις την game speed πολύ χαμηλά. Τι να πω.

Στις ρυθμίσεις ενέργειας υποτίθεται ότι αν το βάλεις "Πάντα Ενεργό" δουλεύει σε full speed. Αλλαγή πάντως εγώ δεν είδα :(

Όποιος έχει καμιά ιδέα, ευπρόσδεκτη...

Δημοσ.

Τί κάρτα γραφικών έχεις;;;

 

Μου είχε συμβεί κάποτε κάτι αντίστοιχο σε desktop με ένα παιχνίδι και κάρτες της Ati.

Το είχα δοκιμάσει με δύο διαφορετικές κάρτες (Ati και οι δύο) και έκανε το ίδιο ακριβώς, έπεφτε η ταχύτητα του δραματικά.

  • Moderators
Δημοσ.

Σε ορισμενα παιχνιδια, αντι να χανεις frames, φροντιζουν να τα βλεπεις ολα (τα frames), αλλα λογω ελλειψης ισχύος του μηχανηματος τα βλεπεις πιο αργα.

Μου εχει τυχει αυτο σε μηχανημα με GF FX5200 και 256 ραμ, προσπαθουσα να παιξω το Grand Prix 4.

Τελικα εκανα τεστ (Auto Graphics Calibration), και βρηκε οτι με Low settings μπορουσε να το παιξει με 23fps. Ετσι το ρυθμισα στα low settings, και στα 23fps, και επαιζε μια χαρα!

Δημοσ.

Δοκίμασα να παίξω ένα παλιό σχετικά παιχνίδι (Unreal) και έχω το εξής πρόβλημα : πολλές φορές σαν να κολλάει η ταχύτητα και να πηγαίνει αργά (το framerate είναι ψηλά όμως).

 

Σε τι ρυθμισεις?

Δημοσ.

Direct3D Rendering. 1280x800x32bit.

Αυτή τη στιγμή είμαι σε Kubuntu και το έτρεξα μέσω Wine και κάνει τα ίδια. Ρύθμισα και τη συχνότητα του επεξεργαστή να'ναι στα 1800 σταθερά και δε φαίνεται να δουλεύει. Άρα το πρόβλημα δε θα ' ναι εκεί... τι να πω...:(

Δημοσ.

Τα ίδια δυστυχώς. Την Gold έχω και τα αντικατάστησα τα αρχεία. Την είχα δει τη λύση αυτή και αλλού αλλά δεν έπιασε.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον κιόλας ε.

Δημοσ.

Από το εικονίδιο της μπαταρίας-ρευματος, επέλεξε προφίλ "Πάντα ενεργό".

Αν δεν γίνει τότε μπορείς να κατεβάσεις το Notebook Hardware Control

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...