tonyk_x Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Χρησιμοποιώ ένα Server με λειτουργικό MS Windows 2003 SBServer. Στον Server Είναι εγκατεστημένες 3 κάρτες δικτύου.(έχω στήσει φυσικά domain) 1. μια Ethernet me ip 192.168.1.100 που συνδέεται με ένα router (speedtouch 530) και δίνει πρόσβαση στο Internet. 2. μια Ethernet με ip 192.168.1.1 που συνδέει τον Server με το υπόλοιπο δίκτυο μέσω switch. Από την συγκεκριμένη κάρτα δίνω DHCP στο LAN. 3. Μία WiFi Ethernet με ip 192.168.10.1 που συνδέει τον server με τους wireless clients.Από την συγκεκριμένη κάρτα δίνω DHCP στο WLAN. Και από τις 2 κάρτες που χρησιμοποιώ για το Domain Λειτουργούν κανονικά DHCP,DNS,WINS, και έχω πρόσβαση στον server. Στο Internet βγαίνω όμως μόνο από το ενσύρματο. Ποιες επιπλέον ρυθμίσεις πρέπει να κάνω για να έχω πρόσβαση στο Internet και από το WiFi? Καταλαβαίνω ότι το πρόβλημα μάλλον οφείλετε στο διαφορετικό υποδίκτυο στο οποίο ανήκουν η ασύρματη και η κάρτα που με συνδέει με τον router. Έχω είδη προσπαθήσει να φτιάξω τα routing tables του Server με το χέρι αλλά χωρίς επιτυχία. Επίσης δοκίμασα να δώσω διπλή ip στην πρώτη κάρτα (192.168.1.100 & 192.168.10.100) αλλά ούτε αυτό απέδωσε. Περιμένω τις συμβουλές σας. Ευχαριστώ.
clopier Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 apla kane internet sharing stin tin karta tou router kai ise etoimos p.s sou protino kanis bridge tin karta wifi me tin karta pou pai sto switch btw pia karta exeis kai tin doulevis san ap ?
Vatos_locos Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 νομίζω πως στο ασύρματο δίκτυο πρέπει να βάλεις για gateway και dns την ip του server σου λογικά αυτήν που δίνεις dhcp στο ενσύρματο εγώ έτσι έβαλα σε ένα pc δεύτερη κάρτα δικτύου και ένωσα και άλλο ένα pc πάνω του με cross καλώδιο και του έδωσα ip και subnet από διαφορετικό δίκτυο και gateway την ip του υπολογιστή που είχε τις 2 κάρτες δικτύου και δούλεψε...
tonyk_x Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 την linksys wpa11 αν δεν κάνω λάθος. οποιαδήποτε κάρτα (σχεδόν) σε server μπορεί να δουλέψει σαν AP. θα δοκιμάσω και τις 2 λύσεις και θα σας πώ. Ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.