Προς το περιεχόμενο

μαντέψτε πρόβλημα με lan :D

Vatos_locos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπόν τo πρόβλημα έχει ως έξι έχουμε 5 pc

//Server

//Pc2

//Pc3

//PC4

//PC5

λοιπόν ο server μπορεί να δει όλα τα pc από τo workgroup και να μπει να δει τα κοινόχρηστα τους χωρίς προβλήματα τα υπόλοιπα pc βλέπουν τo ένα τo άλλο εκτος από τον server που συμβαίνει τo εξής

αν πάω και δώσω από run μια διεύθυνση ενός κοινοχρηστου στοιχείου του server σε οποιοδήποτε pc πχ //Server/Upload

τότε τα pc μπορούν να δουν τα κοινόχρηστα του server με την διαφορα ότι αντί ο φάκελος να ονομάζεται Upload στο Server ονομάζεται Upload στο entire network ενώ από τo workgroup τα pc δη μπορούν να μπούν με τίποτα στα κοινόχρηστα του server βγάζει error ότι δεν επιτρέπεται η πρόσβαση

με τα πολλά αυτό είναι λίγο ενοχλητικό γιατί δέν μπορούν οι υπόλοιποι χρηστες του δικτύου να θυμούνται όλα τα shared που έχει ο server και δεν είναι καθόλου λειτουργικό

δοκίμασα να ξαναστήσω τω δίκτυο από την αρχή = τίποτα

απεγκατέστησα και εγκατέστησα πρωτόκολλα και υπηρεσίες = τίποτα

άλλαξα ομάδα εργασίας σε όλα τα pc μαζί και του server = τίποτα

οι Ip σε όλα τα pc είναι στατικές από το 192.168.1.1 του server μέχρι το 192.168.1.5 του //Pc5

ο Server δεν έχει δευτερες ip και είναι μονο σε αυτό το δίκτυο και δεν μπορώ να βρω λύση χρειάζομαι επείγοντος βοήθεια ευχαριστώ πολύ περιμένω τις γνώσεις σας

Δημοσ.

Να υπο8έσω ότι στον Server δεν χρησιμοποιείς λογισμικό Server?

Τι λειτουργικό έχεις στον Server και στα υπόλοιπα PC?

Έχεις δώσει άλλους χρηστες εκτός απο τον administrator στα pc και αν ναι έχεις χρησιμοποιήσει τον ίδιο κωδικο σε κάθε Η/Υ?

Δημοσ.

ο Server τρέχει χρ προ sp2 όπως όλα τα pc αλλα έχει όνομα server λόγο ότι παίρνει αυτά τα mail τρέχει ftp και αλλα

κωδικούς και διαφορετικούς χρηστες έχουν όλα τα pc κανένα δεν μπαίνει με administrator

όλα έχουν user τo όνομα του ατόμου που το χρησιμοποιεί πχ το δικό μου παναγιώτης το άλλο τάδε και το παράλλο τάδε όλοι οι χρηστες έχουν κωδικό για log on στα windows

το πέμπτο PC τρέχει FreeNAS για να γίνει ένας δικτυακός NAS αλλα εκεί έχουν όλα τα pc πρόσβαση οποτε αυτός δεν είναι πρόβλημα

καμια ιδέα :( έχω τρελαθεί πάλι

Δημοσ.

Έχεις περάσει τους χρήστες που είναι περασμένη στα υπόλοιπα PC στον "Server" ?

Πέρασε τους (καλύτερα με δικαιώματα admin) και με τα ίδια password που έχουν στα PC. μετά πήγαινε στους φακέλους που έχεις κοινόχρηστους και δώσε δικαιώματα στον κάθε χρήστη που έφτιαξες ξεχωριστά. 99% θα σου λύσει το πρόβλημα.για απορίες η περισόττερεσςλεπτομέρειες ρώτα με ξανά.

Α! για να μην προκληθεί πανικός με τούς χρήστες στον server τους χρήστες μην τούς φτιάξεις από τη διαχείριση χρηστών από το control panel αλλά από την διαχείριση του υπολογιστή.

Δημοσ.

δεν κατάλαβα να φιαξω χρηστες τo pc //server ιδιους με τους χρηστες από τα αλλα pc ? αφού τόσο καιρό λειτουργούσε κανονικά χωρίς τέτοια κατάσταση μπερδεύτηκα :D

τω θέμα έινια ότι δεν έχω πρόβλημα με τα κοινόχρηστα στοιχεια γιατί αυτά τα βλέπουν τα αλλα pc και έτσι όπως είναι τώρα απλά από τo συνολικό δίκτυο όταν κανεις διπλό κλικ στον server πετάει τo μήνυμα ότι δεν επιτρέπεται η πρόσβαση

Δημοσ.

έχεις όπως φαντάζομαι pc1 -user1 με pass1,pc2 -user2 με pass2 κτλ.

πήγαινε πέρνα τους user1 , user2 κτλ στον server.(ο υπολογιστής μου - δεξί κλικ - διαχείριση - τοπικοί λογαριασμοί users & groups - users. εδώ θα τους φτιάξεις. και μετά θα τους δώσεις δικαιώματα στους φακέλους που θέλεις. εγώ το έχω κάνει και δουλεύει. κλασικό πρόβλημα παλιότερα ειδικά αν δεν χρησιμοποιούσες Server και έπαιζαν και Home στο δίκτυο.

Δημοσ.

και όμως για έναν χρηστη που δοκίμασα δεν έκανε κάτι διαφορετικό :( πήγα στον server και έβαλα χρηστη Παναγιώτης με κωδικό σαν τον κωδικό που έχω στο pc μου και μου έδωσα full δικαιώματα αλλα πάλι τo ίδιο κάνει εννοείτε πως έκανα και restart και στα 2 pc τι σκατά έπαθε :(

Δημοσ.

dokimases na kaneis map kapoio share file tou server se kapoio pc? dokimase to kai me thn epilogh "syndesh xrhsimopoiontas ena diaforetiko onoma xrhsth" kai vale username ton admin tou server me to antistoixo password.

A kai kati allo pou mou hr8e twra. xrhsimopoieis thn aplh h oxi koinh xrhsh arxeiwn twn xp?

Δημοσ.

Map τα κάνει κανονικά μονο στο εικονίδιο του server δεν μπορεί να μπει χρησιμοποιώ την απλή κινεί χρήση γιατί με βόλεψε όταν εφιαξα το δίκτυο γιατί ήταν 5 τα pc αλλα και χωρίς την απλή και όλα τα δικαιώματα να αφήσω πάλι το ίδιο γίνετε

χρησιμοποίησα και το Windows Resource Kit Tools για να πω στον server να δέχεται συνδέσεις και να μην ζητάει κωδικούς αν και δεν ζήταγε αλλα εν έγινε τίποτα

είχα πάθει ακριβώς το ίδιο τώρα που τω θυμήθηκα παλιότερα όταν εγκατέστησα τον autopatcher στο server και τον έχω εγκαταστήσει πάλι λες να φταίει αυτός ?

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

δε θέλω να ανακατεψω τη τραπουλα αλλα αν εχεις χρονο βαλε win server 2003 πανω στο server και παιξε με active directory η σκεψου και το linuxaki δεν ειναι κακο

Δημοσ.

εγω αυτο που σου προτυνω ειναι να φτιαξεις ενα καινουργιο φακελακι κ να το κανεις κοινη χρηση, πρωτα ομως στα folders options απενεργοποιησε την τελευταια επιλογη..

δοκιμασε αυτο κ πες μας.. παντως ετσι οπως τα περιγραφεις δ υπαρχει κανενα προβλημα στο δικτυο, απλα καποια ρυθμιση δ εχεις κανει σωστα..

Δημοσ.

naiv_dim τα είχα δωκιμάσει όλα δεν ξέρω τι σκατά ήταν αλλά τώρα σου γράφω απο Pc που έφαγε format πρίν 20 λεπτά οπότε το πρόβλημα λύθηκε :D ευχαριστώ πάντος

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...