Προς το περιεχόμενο

Mpg to Xvid or Divx. Τι παει στραβα?

Bspus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω κατι mpg videos (mpeg-2) τα οποια θα ηθελα να μετατρεψω σε avi.

Εχω δοκιμασει με διαφορα προγραμματα οπως το virtual dub και με codecs τυπου xvid και divx.

Παντα ομως εχω το ιδιο προβλημα. Ξερω οτι δεν φταιει το προγραμμα αλλα μαλλον κατι στις συθμισεις

Οταν φτιαχνω single pass avi ειτε divx ειτε xvid το φτιαχνει κανονικα. Ομως αυτο δεν ειναι καλη λυση. Ειτε θα βγει πολυ μεγαλο αν το αφησω unrestricted ειναι θα βγει χειροτερη ποιοτητα στo ιδιο μεγεθος. Ξερω για την επανακωδικοποιηση συμπιεσμενου format και την αναποφευκτη απωλεια ποιοτητας. Ομως το προβλημα δεν δικαιολογειται αποκλειστικα απο αυτο.

Ο μονος τροπος να μειωσω το μεγεθος χωρις πρακτικα να χασω ποιοτητα ειναι να το κανω με 2nd pass, εκει που σου επιτρεπει να διαλεξεις και target size. Ετσι φτιαχνουν ολοι τις ταινιες και τις κανουν ακριβως 700mb

Ομως καθε φορα εχω αυτο το προβλημα στο virtual dub:

cannot find statsfile

και μετα

cannot start video compression, the operation is not supported (error code -1)

Παρομοια προβληματα εχω και με αλλα προγραμματα. Για codecs χρησιμοποιω το k-lite mega codec pack. Περιλαμβανει τους encoders στο default install.

Ξερει κανεις πως λυνεται αυτο το προβλημα?

Δημοσ.

Χωρίς να έχω απάντηση στο συγκεκριμένο setup που χρησιμοποιείς, δοκίμασε να το κάνεις με το AutoGK. Έχεις επιλογές που αφορούν τόσο το quality του τελικού αρχείου, όσο και το ακριβές μέγεθος. Δουλεύει με xvid/divx.

Δημοσ.
Χωρίς να έχω απάντηση στο συγκεκριμένο setup που χρησιμοποιείς, δοκίμασε να το κάνεις με το AutoGK. Έχεις επιλογές που αφορούν τόσο το quality του τελικού αρχείου, όσο και το ακριβές μέγεθος. Δουλεύει με xvid/divx.

to autogk toulaxiston se mena me sistima 6400 2duo 2gb ram kai katharo os ine para poli argo stin metatropi kani metatropes video audio sub ksexorista apo dvd kai perni ora.

*ps

den sixronizi swsta ta subs me tin tenia

Δημοσ.
to autogk toulaxiston se mena me sistima 6400 2duo 2gb ram kai katharo os ine para poli argo stin metatropi kani metatropes video audio sub ksexorista apo dvd kai perni ora.

*ps

den sixronizi swsta ta subs me tin tenia

1-pass quality encode με 50 fps ειναι αργο??

Ολα τα προγραμματα Mpeg4 encoding κανουν σε ξεχωριστα σταδια την επεξεργασια εικονας/ηχου/υποτιτλων...

ο απο-συγχρονισμος των υποτιτλων ειναι ενδειξη οτι δεν εχει γινει σωστα το rip του DVD....

Δημοσ.

Ευχαριστω, το autogk δουλευει καλα. Και αυτο βεβαια το virtualdub χρησιμοποιει γαι να κανει δουλεια, αλλα ειναι πιο ευκολη η ρυθμιση του

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...