Προς το περιεχόμενο

Περίεργα κολλήματα

hkosmidi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζω κολλήματα με το μηχάνημά μου. Είναι ένας AthlonXP 3200, 1GB RAM, MSI K7N2 (nforce2 chipset).

από τότε που έβαλα μια ATI Radeon X1650Pro το μηχλανημα έχει γίνει περίεργο!

Ειδικά σήμερα (ιδιαιτέρως ζεστή μέρα) κολλάει συνέχεια. Ο επεξεργαστής έχει μια θερμοκρασία γύρω στους 70 βαθμούς. Πάντα τέτοια είχε βέβαια τις ζεστές μέρες, αλλα λέω μήπως έχει σχέση.

Κατα βάση χρησιμοποιώ Ubuntu 7.04 με τον driver της ATI (που είναι για πέταμα...μην πάρετε ποτέ ΑΤΙ για το linux σας!). Τελευταία κολλάει είτε με μάυρη οθόνη, είτε βγάζοντας μια οθόνη με κατακόρυφες ασπρόμαυρες γραμμές (δεν το έχω ξαναδεί ποτέ στο linux αυτό).

Απο την άλλη έχω τα -παρατημένα ομολογουμένως WinXP. Εκεί παίζω μόνο 2 παιχνίδια, αρκετά απαιτητικά σε γραφικά. Πλέον δεν υπάρχει περίπτωση να τα παίξω. Κολλάνε συνέχεια.

Έχω φτάσει σε απόγνωση καθώς δεν ξέρω καν αν θα προλάβω να γράψω στο φορουμ (έχω ήδη μια προσπάθεια όπου στα μισά κόλλησε)

Κάποιοι μου είπαν ότι πιθανώς να είναι θέμα τροφοδοτικού. Είναι 350W και εκτός απο τα προαναφερθέντα έχει ενα SATA και ένα IDE δίσκο και 2 CD-ROM/DVD-RW drives.

Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη!

ΥΓ: Μπορεί κάποιος να προτείνει κανένα καλό (free κατα προτίμηση) πρόγραμμα για εξαντλητικό τέστ στον υπολογιστή μου;;

[edit]: Έβγαλα την κάρτα γραφικών μου προκειμένου να βάλω την παλιά GeForce 5200MX. Όταν έβγαλα την ATI έκαιγε σε σημείο που δεν μπορούσες να την κρατήσεις!!! Το ανεμηστηράκι της κάρτας (AGP είναι) δουλεύει αλλά μάλλον δεν έχει "χώρο" για απαγωγή θερμότητας καθώς ακριβώς απο κάτω έχει την SB Audigy2. Τί θα μπορούσα να κάνω πέραν του να πάρω άλο κουτί;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...