Προς το περιεχόμενο

Σχολικά Χρόνια (το τόπικ της νοσταλγίας)

we_will_rise

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδία ένα έχω να πω …

Δουλεύω τα τελευταία 7 χρόνια (μόλις τελείωσα το σχολείο) σε μια εταιρία και όταν των Σεπτέμβρη περνάνε τα παιδία με της τσάντες και τους καφέδες για να πάνε στο σχόλιο και εγώ είμαι στο γραφείο με έναν τόνο χαρτιά και εκκρεμότητες πραγματικά τους ζηλεύω και θα ήθελα να γυρίσω των χρόνο πίσω και να πήγαινα και εγώ…

Ήταν πολλή καλή η σχολική φάση …οποίοι πηγαίνουν ακόμα τους συνιστώ ανεπιφύλακτα να την απολαύσουν…. γιατί μετά αρχίζουν τα παλούκια της ζωής!!!

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πάντως εγώ όποτε ακούω κουδούνι, σε πρώτη φάση πλυμμηρίζω πανικό (ΑΜΑΝ, ΓΡΑΦΩ ΜΑΘ. ΚΑΤ. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΩΡΑ) και στα καπάκια γεμίζω ανακούφιση.

Και λίγο σαδισμό.

Δημοσ.

Άσε και εγώ έτσι ακριβός σκεφτόμουνα …τώρα δεν μπορείς να το καταλάβεις άλλα θα το δεις μόλις τελείωσης θα δεις την πίκρα

Δημοσ.

1990 , Δευτέρα λυκείου; Πρώτη; Θα σας γελάσω. Είχαμε έναν ψαρωτικό μαθηματικό , ο φόβος και ο τρόμος των μετεξεταστέων που ήταν όλοι εν δυνάμει , όσοι τον είχαν άλγεβρα, γεωμετρία.

Με το που έμπαινε μέσα πρωι πρωι και πρώτη ώρα, όλοι σκυμμένα τα κεφάλια μέχρι να βγάλει το κόκκινο μπλοκάκι (αυτό το γαμημένο) και να επιλέξει τον εξεταζόμενο, εγώ με τον διπλανό μου δεν κοιτάγαμε στην έδρα να δούμε αν θα βγάλει το μπλοκάκι χεσμένοι εντελώς, ο διπλανός μου μου έλεγε "ωχ μαλάκα το έβγαλε" , "φφφφ, όχι γαμ.." και αυτός μονολογούσε "για να πάμε σήμερα στο Μ, όχι όχι , στο Π ,. . ." πανικός μέχρι να σηκώσει κάποιον, αλλά ανακούφιση όταν την γλίτωνες . Ο τύπος δεν σήκωνε μαλακίες φασαρίες κτλ –να είστε σίγουροι , δεν ήμασταν αγγελούδια , βάνδαλοι είναι το λιγότερο που μας χαρακτήριζε σε εκείνη την τάξη - και αμα ήσουν και αδιάβαστος ή δεν ήξερες τι σου γινόταν την είχες γαμήσει στην εξέταση. Όχι μόνο σε έκανε ρόμπα , αλλά σου άφηνε λιγοστές ελπίδες να πιστέψεις ότι θα περάσεις ενώ το ξέχεσμα είχε γενικότερη επέκταση , δεν μιλάμε τώρα για βαθμό τριμήνου . . . ΜΠΑΜΠΗΣ με το όνομα , δεν θα τον ξεχάσω τον πούστη ποτέ !

Δημοσ.
Άσε και εγώ έτσι ακριβός σκεφτόμουνα …τώρα δεν μπορείς να το καταλάβεις άλλα θα το δεις μόλις τελείωσης θα δεις την πίκρα

Έχω τελειώσει το σχολείο ντε. Και μπορεί κάθε μέρα να είναι μια πιο κοντά στο θάνατο, αλλά είναι και μια πιο μακρυά από την καταναγκαστική τρύπια εκπαίδευση.

δεν θα τον ξεχάσω τον πούστη ποτέ !

Χο, έχω κ εγώ έναν τέτοιον να θυμάμαι. Περιμένω πότε θα τον πετύχω νύχτα στο δρόμο.

• Moderators
Δημοσ.

Eγω θα γραψω στο τοπικ αυτο σε 10 χρονια :P :P :P

(αφου τωρα ειμαι λυκειο χιχιχι!!!)

Δημοσ.
Έχω τελειώσει το σχολείο ντε. Και μπορεί κάθε μέρα να είναι μια πιο κοντά στο θάνατο, αλλά είναι και μια πιο μακρυά από την καταναγκαστική τρύπια εκπαίδευση.

..........

Δημοσ.

Το σχολείο νομίζω ότι ήταν η πιο καταπιεστική περίοδος της ζωής μου, αυτό που θυμάμαι και χαζογελάω είναι όλα τα έτη του πανεπιστημίου... τα οποία αποτελούν και συνώνυμο της ευτυχίας.

Δημοσ.

Eναν τετοιο είχαμε και εμείς στο λύκειο. Μπακάλη τον λέγαμε αλλα και ολα τα υπόλοιπα κοσμοτικά επίθετα που υπάρχουν του ταιριάζουν. Απολίθωμα της Κρητιδικής περιόδου(πάντος τα πιστεύω του ηταν τοσο παλία), αν και μερική μου έλεγαν οτι ηταν γεννημένος μετα το 1940. Έβγαζε το γ&$*#μενο μπλοκάκι για να δεί ποιός έχει σείρα σήμερα για εξεφτελισμό. Με σήκωνε για μια περίδο συνέχεια αλλα μετα απο κάμποσα μαθήτα κλάταρα τελείος και δεν άντεξα να ανγχώνομε για το μ*$^@κα οπότε το παράτισα σχεδον το μάθημα και έπαψε και αυτος να ασχολίτε με μένα.

Δημοσ.

Το περίεργο με αυτόν είναι ότι δεν τον αντιπαθούσες αν και τελείως αντι-παιδαγωγικός (λέμε τώρα ), ήταν ξύπνιος ο μπάμπης, φροντιστήρια ιδιαίτερα πολύ καλός μαθηματικός και η πηγή της κύριας δουλειάς του ήταν φυσικά το σχολείο, όχι όμως ότι θα τον ήθελες για καθηγητή.

Τουλάχιστον για τα δικά μου χρόνια τώρα καταλαβαίνω γιατί οι περισσότεροι ήταν νευρωτικοί με κουσούρια , ρε σεις σκέφτομαι αυτά που τους κάναμε και απορώ πραγματικά αν θα άντεχα στην θέση τους.

Δημοσ.
eleos!!! itan apaisia!!! magkes eimai ki ego apo autous pou teleionoun se ena mina kai pragmatika isos mou leipsei an kai an rotisete ton niko den einai kai i kaluteri mou alla bgazame gelio!!!!fasi fetos exoume ma8imatika g.p ki o ka8igitis leei to apisteuto amolame .... ta stoixeia ston pinaka!!!! persi kai pro persi ka8omoun me ena paidi ki oti ginotan stin taksi emas fonazan!!! xa0x0a0x

2a lukeiou ximeia kateu8insis ki o epikos o ka8igitis sikonete kai kinigaei mia ma8itria na tin mpougelosei me ena mpoukalaki pou eixe!!!!

3i gumnasiou sto palio mou sxoleio!!! leei o ka8igitis ta 2 prota 8rania ekso!!! rotao!! apo to para8uro???? leei nai!!! pernoume ta 8rania kai ta petame ekso apo to para8uro!!!! 2a gumnasiou!!!! kaio to mplouzaki mias suma8itrias mou kai logo kone i dieu8intria leei entaksei apla min to ksanakaneis!!! xa0x0a0xa0

fetos!!! exo ena mikro mpoukalaki me kolonia!!! kano mia saita tin ftino kai bazo kolonia kai tin stelno se ena sima8iti mou ton opoio xtupaei skubei na dei ti grafei kai ton petuxeno sto kefali me to kapaki apo to deigma tis kolonias!!! xtupaei to koudouni kai boutao mesa sti gemati kolonia ena xartaki to bazo fotia kai tou to petao!!! dustuxos ekatse pano stin tsanta tou kai den eskase i "mini molotof" x0ax0a0xa0x0a0xa autes einai stigmes!!! pote 8a zisoume etsi ksana???? pote?????

we will rise ennoo!!!!

Και πέρσι μαζί κα8ομασταν ρεεεεε. Στην πρώτη μόνο καθόσουν με τον άλλο !!! Ο καθηγητής που λες δεν έκανε μόνο αυτό! Θυμάσαι που είχες σηκωθεί εσύ στον πίνακα για να βρεις κάτι ισομερή και από την χαρά του σου έριξε ένα επικό ρέψιμο???? Εμείς είχαμε λιώσει στο γέλιο αλλά εσύ που ήσουνα στον πίνακα ΕΠΡΕΠΕ να κρατηθείς (το αν κρατήθηκες είναι άλλο θέμα) . Δεν ξεχνάω επίσης τον θρυλικο "σκατόψυχο" Μέγαλο!!! Μας έκανε τεχνολογία στην 1η Λυκ. και ήταν ένας τυπάς ύψους 1.40 120 κιλά και το ένα μάτι κοιτούσε πιο πλάγια από το άλλο. Του είχαν βγάλει και τραγούδι: Μέγαλος Μέγαλος ξέρω γω κι εντάξει, το ένα μάτι είναι στραβό και τ άλλο είναι εντάξει!!!!

Και όλα αυτά σε 2 βδομάδες θα είναι μια ανάμνηση... ΔΕΝ θέλω να τελειλωσει το σχολείοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο :cry:

edit: Την μολότοφ σου Βασίλη πήγα και την πάτησα μετά εγώ γιατί την είδε το μοσχάρι η Έλενα και πήγαινε να μας καρφώσει στον Παπ. η βρωμοσπιούνα...

Δημοσ.

Εχω τελειώσει το σχολείο πρίν 9 χρόνια.

Ρε δε μου έχει λείψει το μπο*ρδέλο ούτε στο ελάχιστο. Και ότι μαλακίες μου λέγανε, διακοπές και ανέμελα χρόνια. Είναι για το π**τσο όλα.

Τα ίδια σκατά άκουγα για το στρατό.

Δε μου έχει λείψει τίποτα απο τα 2.

Και για όποιον βιαστεί να μου πει ότι τα ζόρια θα ξεκινησουνε μετά, εχω να πω ότι, δουλείω εδώ και 4 χρόνια 10ωρα-12ωρα.

Εχω τα φράγκα μου, κάνω ότι ψώνια γουστάρω, συντηρώ μηχανή και αυτοκινητο και δεν έχω ανάγκη κανέναν.

Δε λέω απαραίτητο το σχολείο(ειδικά αν είχε αλλη μορφή),

αλλά.........

Δημοσ.
(...)edit: Την μολότοφ σου Βασίλη πήγα και την πάτησα μετά εγώ γιατί την είδε το μοσχάρι η Έλενα και πήγαινε να μας καρφώσει στον Παπ. η βρωμοσπιούνα... (...)

Αγέραστο το πνεύμα σου μαθητή , άξιε διάδοχε και συνεχιστή ! :)

Βλεπω οτι το spirit παραμένει εως σήμερα και μαλλον ποτέ δεν θα το ρουφήξει η ληθη, ανακούφηση , πω πω γέλια που μου θύμησες και συ ..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...