FILIM0N Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Nomizo pos i diafora eikonas se poiotita anamesa se DVI kai HDMI einai kapou 3%? H seira 61 einai akoma pio palia apo tin 71, tora omos pleon edo kai 2=3 ebdomades kykloforoun oi olokainourgies Samsung seira 86 STA IDIA AKRIBOS LEFTA me tis proigoumenes, opote traba pare apo tis kainourgies H 32M71 (HD READY) pou stabares einai ontos TELEIA giati exei 100Hz eno oles oi alles LCD TV einai sta 60Hz me apotelesma na exei TRELH omalotita stin kinisi tis eikonas, omos stin nea seira Samsung yparxei kati to opoio legetai Movie Plus kai prosthetei endiamesa kare sta kare, opote den paizei pia logos gia 100Hz...... bes sto site tis Saumsung na diabaseis. elpizo na se kalypsa... Ευχαριστω οσους εκαναν τον κοπο να απαντησουν. Αν η διαφορα ειναι τοσο μικρη μεταξυ DVI και HDMI θα το συνδεσω ετσι. Πρεπει να προσεξω κατι στο καλωδιο? Η αποκληση στις τιμες ειναι μεγαλη, αρα λογικα θα εχουν διαφορα. Οσο για την σειρα 86 εχει οντως χρηματικη διαφορα και δεν ξερω αν αξιζει. Π.χ. αυτη που σκοπευω να παρω (Samsung LE-32M71B) με αυτη που ειναι η αντιστοιχη στη σειρα 86 (Samsung LE-32M76BD) δεν εχουν ουσιαστικες διαφορες περα απο το contrast (6000 με 8000) το Movie Plus και το επιπλεον HDMI. Η τιμη βεβαια ειναι κατα 250? υψηλοτερη! Αξιζει? Aφου ξεκαθαρισα την συνδεση για την εικονα μενει ο ηχος. Πως θα ειναι καλυτερα να συνδεσω την εξοδο ηχου με την TV?
eliask Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 ego nomizo oti axizei ( ase pou exo parei molis simera mia samsung seira 86!!!!;-) den tin exo testarei akoma sto spiti alla apo eikona pou eixa dei sto katastima eixa meinei poli ikanopoiimenos !
terzo.k Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Απαντω σε ολους μαζι λογο ελειψης χρονου. Καποιος εδω μεσα μπερδευει τις HD Ready με τις Full HD (ονοματα δεν λεω). Για να παιξεις μεσω HDMI απο PC πρεπει η καρτα σου να εχει το chip συμβατοτητας HDCP. Δυστυχώς η αντιπροσωπεία της Samsung δεν θα φερει τη σειρα Μ86 στην Ελλαδα. H Sharp που παραθεσατε δεν πωλείται στην Ευρωπη.
zedone Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 terzo.k απάντησε σε αυτόν που μπορεί να τα μπερδεύει και εξήγησε τις διαφορές. HDCP πρέπει να υποστηρίζει η κάρτα και στο DVI-D που είναι πιό διαδεδομένο αυτή τη στιγμή απο το HDMI.Εγώ τη πάτησα γιατί στο HDMI δίνει μέχρι 720p,έτσι έμεινα DVI-D.
EKTELESTES Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Υπάρχουν μοντέλα Sharp 32" full hd στην Αγγλία, και 1 στις 37" στην Ελλάδα. Σύντομα θα φέρουν και Ελλάδα όμως, που θα πάει.
FILIM0N Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Παντως μετα απο εντατικο διαβασμα πηρα καποιες απαντησεις μονος μου. Ταυτοχρονα οσο πιο πολλα μαθαινεις τοσο περιπλεκεται το πραγμα. terzo.k απάντησε σε αυτόν που μπορεί να τα μπερδεύει και εξήγησε τις διαφορές. HDCP πρέπει να υποστηρίζει η κάρτα και στο DVI-D που είναι πιό διαδεδομένο αυτή τη στιγμή απο το HDMI.Εγώ τη πάτησα γιατί στο HDMI δίνει μέχρι 720p,έτσι έμεινα DVI-D. Kαι πως βλεπουμε αν η καρτα γραφικων υποστηριζει HDCP (εγω εχω π.χ. την Leadtek WinFast PX6800 GS TDH 256MB)? Δεν το υποστηριζουν ολες οι καρτες με DVI? Παντως διαβασα οτι το VGA εχει καλυτερα αποτελεσματα λογω 1:1 Pixelmapping απ'οτι το DVI--->HDMI! Ακομα σκεφτομαι τελικα να χτυπησω την Samsung LE-32R88BD αφου υστερει σε σχεση με την Samsung LE-32M86BD μονο στην τεχνολογια 100Hz που φαινεται να μην ειναι και οτι καλυτερο (αφυσικες παρεμβολες στην εικονα) σε αντιθεση με οσα εγραψαν καποιοι. Και κοστιζει 250? περισσοτερα! Βεβαια μπορεις να το απενεργοποιησεις, αλλα τι να το κανεις αν ειναι συνεχεια στο off? Κατι ακομα: Τι νοημα εχει το HDMI 1.3 σε τηλεορασεις που δεν ειναι Full HD?
zedone Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Δημοσ. 6 Μαΐου 2007 Θα το λέει στο κουτί.Στα παλιά μοντέλα βέβαια έγραφαν HDCP και όταν ήρθε ο καιρός αποδείχθηκε οτι το έβαζαν αυθαιρετα.Έχω μία pixelview που έλεγε HDCP αλλά μάπα το καρπούζι....Τώρα πλέον δέν υπάρχει πρόβλημα με τις καινούριες Και ένα link με τύπους dvi γιατί δέν είναι μόνο ένας http://www.ramelectronics.net/html/DVI_info.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.