Προς το περιεχόμενο

LCD TV 32'' σαν PC monitor. Tι αξιζει τελικα?

FILIM0N

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετω,

σκεφτομαι να κανω την υπερβαση και να παρω μια LCD TV 32'' σαν κλασσικο monitor σε multimedia PC (ταινιες, σειρες, λιγα games, office, internet). Μετα απο αρκετο ψαξιμο μου δημιουργηθηκαν μερικες αποριες:

1)Ποια ειναι η καλυτερη συνδεση μετα το HDMI? Η καρτα γραφικων μου υποστηριζει DVI/VGA αλλα οχι HDMI. Αξιζει ο ανταπτορας HDMI--->DVI ή να συνδεσω απευθειας με VGA? Θα δω διαφορα? Γενικα ο παραγοντας VGA ειναι καπως περιοριστικος.

2)Το D-Sub που εχω δει σε καποιες Samsung ειναι το ιδιο με το VGA? Δεν ξεκαθαριζει ποσα pin εχει οποτε να υποθεσω οτι εννοουν το κλασσικο VGA?

3)Υποστηριζει καποια 32αρα αναλυσεις True HD? Δεν εχω βρει πανω απο 1366x768 (αληθεια το WXGA τι ειναι?). Αληθευει οτι θα βγουν συντομα και αν ναι, αξιζει η αναμονη?

4)Ποια τηλεοραση θα προτινατε? Γλυκοκοιταω τις Samsung και κυριως αυτη:

Samsung LE-32M71B

Aλλες που μου τραβηξαν την προσοχη

Philips 32PF9531

Panasonic TX-32LX600F

Εχετε καποιες αλλες να αντιπροτεινετε?

5)Γιατι υπαρχουν τεραστιες διαφορες με μικρες αποκλεισεις στα χαρακτηριστικα?

Π.χ. Αυτες οι 2

1235 ?: Samsung LE-32M61B

798 ?: Samsung LE-32R71W

γιατι διαφερουν τοσο στην τιμη?

6)Θα μπορω να βλεπω downloaded HD-video σε full αναλυση? Tι γινεται με Blu-ray και HD-DVD (αν και οι players για PC ειναι απλησιαστοι προς το παρον)?

Δημοσ.

Εγώ πάντως που έχω συνδέσει το pc μου με την τηλεοραση που εχω (Samsung LE32R71B) είμαι πολύ ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα...Για ταινίες κτλ ειναι ο,τι πρέπει..Αλλά για πολύωρη χρήση απλής μεταχείρησης είναι κουραστικό για τα ματιά...

Επισκέπτης
Δημοσ.

FILIMON, oxi den yparxei FULL HD LCD TV stis 32'', logo tou oti den borei na kopei to panel toso leptomeres stis 32''. Minimum gia FULL HD einai 37''.

ego pantos idi parageila tin Samsung LE40M86 full HD, i TV auti ta spaei ola :)

Nomizo pos i diafora eikonas se poiotita anamesa se DVI kai HDMI einai kapou 3%?

H seira 61 einai akoma pio palia apo tin 71, tora omos pleon edo kai 2=3 ebdomades kykloforoun oi olokainourgies Samsung seira 86 STA IDIA AKRIBOS LEFTA me tis proigoumenes, opote traba pare apo tis kainourgies :P

H 32M71 (HD READY) pou stabares einai ontos TELEIA giati exei 100Hz eno oles oi alles LCD TV einai sta 60Hz me apotelesma na exei TRELH omalotita stin kinisi tis eikonas, omos stin nea seira Samsung yparxei kati to opoio legetai Movie Plus kai prosthetei endiamesa kare sta kare, opote den paizei pia logos gia 100Hz...... bes sto site tis Saumsung na diabaseis.

elpizo na se kalypsa...

Δημοσ.
FILIMON, oxi den yparxei FULL HD LCD TV stis 32'', logo tou oti den borei na kopei to panel toso leptomeres stis 32''. Minimum gia FULL HD einai 37''.

ego pantos idi parageila tin Samsung LE40M86 full HD, i TV auti ta spaei ola :)

Nomizo pos i diafora eikonas se poiotita anamesa se DVI kai HDMI einai kapou 3%?

H seira 61 einai akoma pio palia apo tin 71, tora omos pleon edo kai 2=3 ebdomades kykloforoun oi olokainourgies Samsung seira 86 STA IDIA AKRIBOS LEFTA me tis proigoumenes, opote traba pare apo tis kainourgies :P

H 32M71 (HD READY) pou stabares einai ontos TELEIA giati exei 100Hz eno oles oi alles LCD TV einai sta 60Hz me apotelesma na exei TRELH omalotita stin kinisi tis eikonas, omos stin nea seira Samsung yparxei kati to opoio legetai Movie Plus kai prosthetei endiamesa kare sta kare, opote den paizei pia logos gia 100Hz...... bes sto site tis Saumsung na diabaseis.

elpizo na se kalypsa...

Εεεεε...σεμναααααά !! ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ full HD 32" και ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ

Ας ψάξουμε λίγο το θέμα πριν πούμε κάτι....

ένα γρήγορο δείγμα ( αν ψάξεις θα βρεις πολλές, Ελλάδα 1-2 μόνο 'ομως )

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=189667

Δημοσ.

...

Καλά... και τα HD μόνιτορς των 20-24 ιντσών, πώς κατάφεραν να "κοπούν" τόσο λεπτομερή; Μαγικό;

τελοσπάντων.. όταν αγοράζουμε lcd τηλεόραση, πέρα από την ανάλυση 1920Χ1080 (που είναι πολύ ακριβή συγκριτικά με την 1366Χ768), προσέχουμε και τις συνδέσεις που θα έχει σαν συσκευή. Να έχει πολλές συνδέσεις ώστε να συνδέονται εύκολα και χωρίς απώλειες όλες οι περιφερειακές συσκευές μας.

Π.χ. να έχει τουλάχιστον 2 με 3 hdmi εισόδους για είσοδο dvdplayer, playstation, κάρτας γραφικών pc Ακόμα ας υπολογίσουμε τι έξοδο έχει η ψηφιακή φωτογραφική μας, η ψηφιακή βιντεοκάμερα, κάποια παλιά συσκευή εικόνας που ίσως έχουμε...

Επίσης τι εξόδους έχει .. π.χ... ήχου για 5.1 σύστημα ηχείων...

Φυσικά η εικόνα που βλέπουμε είναι αυτή που θα μας τραβήξει.

κι όπως πάντα, το καλό ελίναι και ακριβό. Αλλά αξίζει τον κόπο. προσωπικά αγόρασα μια soiny bravia Full HD Με αμέτρητες εισόδους (2 hdmi, 1 vga d-sub , 1 rgb, 3 scart, 2 ομοαξονικές, 1 s-video, 1 composite.... κι αμέτρητες ήχου)

Δημοσ.

Eπισης απο τα νεα μοντελλα της LG ενα απο τα πιο οικονομικα ειναι το 32LC3R

(Οι τιμες ξεκινουν απο τα 670 ευρω) αν και καλυτερο ειναι το 32LB2R (Οι τιμες ξεκινουν απο τα 900 ευρω).............

Τωρα κατα ποσο αξιζει η διαφορα των 230ευρω ειναι ενα θεμα,δεδομενου οτι νεα μοντελα βγαινουν καθε 3 και λιγο με αποτελεσμα να καθιστουν τα προηγουμενα παρωχημενα και τις τιμες να πεφτουν κατακορυφα.........

Παντως απο τις πιο φτηνες της αγορας(αν οχι η πιο φτηνη) ειναι η 32LE2R (με τιμες που ξεκινουν απο τα 600 ευρω!!!!!!!!)Βεβαια ειναι λιγο παλιο μοντελο...

Δημοσ.

1920Χ1080 σε λίγες ίντσες είναι πεταμένα λεφτά.Καλύτερα ένα σωστό πάνελ 1366Χ768 με σωστό feeding κτλ,παρά 1920Χ1080 και ο scaler να παίρνει φωτιά γαι να κάνει το 720Χ576i ή p 1920Χ1080.

Δημοσ.

Για σαλόνι λίγες είναι,εμένα τουλάχιστον μου φαίνονται λίγες πλέον.Και ναι σε απόσταση 4.5 με 5 μ δέν θα δείς μεγάλη διαφορά σε 1920Χ1080 με 1366Χ768 στις 32" άρα είναι πεταμένα λεφτά τα "λίγα" χιλιάρικα παραπάνω...

Επισκέπτης
Δημοσ.
Καλά... και τα HD μόνιτορς των 20-24 ιντσών, πώς κατάφεραν να "κοπούν" τόσο λεπτομερή; Μαγικό;

Milousa gia LCD TV opos grafo kiolas. Den milisa gia HD monitors, oute gia computer monitors... Alloste pia etaireia LCD TV bgazei 32'' Full HD kai den to xero? I Philips? i Samsung? i LG? i Sharp?

Δημοσ.

Πριν γράφετε κάτι, καλό θα ήταν να κοιτάτε πιο πάνω.Πολλές εταιρίες βγάζουν 32" FULL HDTV, και όχι μόνο η Sharp.

Παρεπιπτόντως, είναι και κορυφαίες tv.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...