Socom Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Γειά χαρά παιδιά Την Παρασκευή ενεργοποιήθηκε το μεταβατικό zisto μετά κόπων, βασάνων, κατάρων και 40ήμερης + υπομονής. Οι προκομένοι στην Tellas όμως δεν μου χουν στείλει ακόμα τον εξοπλισμό κι έτσι είμαι αναγκασμένος να χρησιμοποιώ το ηρωικό modemaki της crypto που έδινε η forthnet με το adsl in a box. Από το τεχνικό τμήμα μου παν να αλλάξω κάποιες ρυθμίσεις και ότι σε 5 μέρες θα μου 'ρθει το router(δύσκολο το βλέπω). Από τότε έχω παρατηρήσει κάποια προβλήματα στη σύνδεση. Πρώτον στο DC++ μου βγαίνει το συγκεκριμένο μήνυμα κάθε φορά που συνδέομαι: "Your direct connect client has supplied an invalid IP address in a connection request (client sent xx.xxx.xx.0, you have xx.xxx.xx.242)". Δεύτερον είναι απερίγραπτα δύσκολο να συνδεθώ στο windows live messenger. Συνέχεια βγαίνει μήνυμα: "service is temporarily unavailable" και "your connection with the .net messenger service has been lost" Έχω καταφέρει να κάνω sign in μόλις δύο φορές από την παρασκευή και να σπάσω τα νεύρα των contacts μου που μου λένε ότι φαινομαι να μπαινοβγαίνω στο δευτερόλεπτο -τουλαχιστον 5-6 φορές το λεπτό. Υποψιάζομαι ότι φταίνε οι ρυθμίσεις που έκανα στο modemάκι. Επειδή όμως δεν είμαι και ειδήμων ζητάω τα φώτα σας. Φταίει όντως το modem ή κάνει κάτι η Tellas με το ΙΡ? Αν δεν είναι κάτι από τα δύο έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να φταίει? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Land_Of_Banania Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Κοίτα για το dc++ επειδή το crypto είναι usb, κάθε φορά που κάνει dial αλλάζει το ip σου. Οπότε πρέπει και κάθε φορά που γίνεται αυτό να πηγαίνεις και να το βάζεις εκ νέου στα connection settings στο dc++. (Μια εναλλακτική λύση είναι να κάνεις ένα no-ip account από το no-ip.com και να έχεις μόνιμα εκείνο.) Δηλαδή στο παράδειγμά σου, εσύ έχεις στα connection settings στο dc την ip xx.xxx.xx.0, ενώ στην πραγματικότητα μετά το dial έχεις xx.xxx.xx.242. Τώρα για το messenger δεν έχω ιδέα. Εμένα μου είχε σπάσει τόσο πολύ τα νεύρα που πλέον έχω μόνιμα το 7.5.
sfoligr Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 paidia ginetai xamos me tis ip kai tis etairies tilepoikinwniwn evala on telecoms kai den exw kanena provlima. akouw omws apo pollous allous oti me p2p programs exoun aganaktisei...... as voi8isei kapoios
Socom Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Κοιτάω το ΙΡ κάθε φορά που μπαίνω και το αλλάζω αλλά τα ίδια. Θα δοκιμάσω αυτό με το no-ip που μου πες και θα επανέλθω. Το MSN με τρελαίνει: πότε κολλάει με το Zonealram, πότε έχει πρόβλημα με το ΙΡ, πότε με πετάει έξω χωρίς λόγο. Ήμαρτον πια...
Land_Of_Banania Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Μήπως παίζει πρόβλημα με τους dns? Ίσως το crypto έχει τους dns της forthnet στις ρυθμίσεις του από τα drivers. Μήπως πρέπει να περάσεις τους dns της Tellas? Μπορεί να είναι βλακεία αυτό που λέω αλλά στη χειρότερη απλά δε θα βοηθήσει Αν περνάς το ip στο dc και πάλι έχεις πρόβλημα μην το ψάξεις με το no-ip, τζάμπα χρόνος θα είναι πιστεύω.
Socom Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Στο DC++ τελικά τα πράγματα είναι απλά. Περιμένω να μου βγάλει την ΙΡ που λέει ότι έχω, την βάζω στα settings και απ' ότι φαίνεται δουλεύει. Με το Messenger αγανάκτησα και αποφάσισα να βάλω το 7.5 να ξεμπερδεύω. Σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω γιατί καμία έκδοση του Live Messenger δεν έμπαινε αλλά τουλάχιστον μπορώ να το χρησιμοποιώ (έστω και την 7.5). Ξέρει μήπως κανείς που μπορώ να βρω το Mess Patch για την 7.5.0324?
Land_Of_Banania Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Περιμένω να μου βγάλει την ΙΡ που λέει ότι έχω, την βάζω στα settings και απ' ότι φαίνεται δουλεύει Τότε πήγαινε στο no-ip.com και κάνε ένα λογαριασμό register (free είναι). Π.χ. socom.no-ip.org Θα κατεβάσεις κι ένα προγραμματάκι που έχει στο site και κάθε φορά που θα αλλάζει η ip σου αυτό θα ενημερώνει το socom.no-ip.org, το οποίο μπορείς να χρησιμοποιείς αντί για την ip σου. Στο dc++ δηλαδή στις ρυθμίσεις θα έχεις μόνιμα το socom.no-ip.org χωρίς να χρειάζεται να το αλλάζεις. Εμένα με είχε βολέψει πολύ αυτό. Ειδικά αν το βάλεις στην εκκίνηση το προγραμματάκι το ξεχνάς μετά το θέμα με την ip.
johnpap Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Χρησιμοποιούσα παλαιότερα το ΖΑ και μου έκανε τα ίδια. Δεν το έχω εγκατεστημένο τώρα αλλά θυμάμαι ότι είχε να κάνει με τα settings για τους instant messenger (IM security settings). Να και ένα link που ίσως σε βοηθήσει http://forums.zonealarm.com/zonelabs/board/message?board.id=IMSecure&message.id=3663 Επίσης θυμάμαι ότι παλαιότερα είχα διαβάσει πως το MSN αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα μεγάλα passwords (πάνω από 8 χαρακτήρες) αλλά αυτό δεν νομίζω να ισχύει πια Ελπίζω να λυθεί το πρόβλημα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.