Προς το περιεχόμενο

wide ή απλή

lary7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η μόνη 'σοβαρή' δουλειά που την θέλω είναι σχεδιασμός (Acad, 3d studio, λιγο photoshop).Με όλα τα άλλα όπως παιχνίδια, ιντερνετ, ταινίες συμβιβάζομαι ανετα με τα τυχόν μικροελατώματα. Αλλα θέλω όσο το δυνατόν να πλεονεκτεί η νεα οθώνη μου στον τομέα του σχεδιασμού.

Παλία το μόνο που κοίταγα σε οθώνη ήταν η ανάλυση και τα refresh rates.Αυτή την στιγμή όσο και αν το έψαξα έχω ΧΑΘΕΙ στα χαρακτηριστικα που δίνει η κάθε μια..

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Άρα πρέπει να ξεκινήσεις μελετώντας τα panels! Από αυτό εξαρτώνται τα χρώματα, οι γωνίες θέασης, οι χρόνοι απόκρισης και γενικότερα όλα τα χαρακτηριστικά μίας οθόνης TFT.. Θα πρέπει να σκεφτείς πόσα θέλεις να ξοδέψεις, αν σ' ενδιαφέρει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό όπως HDMI ας πούμε..

Φυσικά όσο καλύτερο το panel τόσο ανεβαίνει και το κόστος..

Δημοσ.

Αυτό προσπάθω να κάνω. Γνωρίζω τις αδυναμίες το ΤΝ πανελ αλλά συνυπολογίζοντας το κόστος και το γεγονός οτι θα την δουλέψω μόνο για 1 χρόνο (μετά στρατος +μαστερ) καταλήγω στην LG L206WTQ στα 255Ε. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτό το ευρος τιμής ( ή +20-30Ε) αλλα ελπίζω να είναι καλύτερη απο την ηδη καλή 204.

PS: HDMI μάλλον δεν με ενδιαφέρει αφου και τώρα σπάνια βλέπω ταινίες.

Δημοσ.
Episeis sto browsing DEN HANEIS SE IPSOS giati apla oi grammes ektinonte se olo to mikos tis othonis kai ta posts ginonte poio konta. Opote anti na kounas to kaifali pano kato to kounas deksia aristera pou einai poio fisiologiko.

δεν ειναι ολο το ιντερνετ το φορουμ

το 99% των sites ειναι φτιαγμενα για 4 3 οποτε στις wide χανεις πολυ σε υψος και πρεπει να παιζεις το ποντικι πανω κατω για να δεις ολη τη σελιδα και στο πλαι να εχεις μεγαλα κενα

οπως και σε πολλες εγαρμογες πχ word χανεις σε υψος

νομιζω οτι ειναι πολυ νωρις για wide

μεχρι να προσαρμοστουν τα παντα σε αυτες προτεινω 4 3 και αναλογα με τη δουλεια για την οποια τη θες

εκτος και εχεις πολυ χρημα να παρεις 22αρα και πανω

Δημοσ.

το 99% των sites ειναι φτιαγμενα για 4 3 οποτε στις wide χανεις πολυ σε υψος και πρεπει να παιζεις το ποντικι πανω κατω για να δεις ολη τη σελιδα και στο πλαι να εχεις μεγαλα κενα

μεχρι να προσαρμοστουν τα παντα σε αυτες προτεινω 4 3 και αναλογα με τη δουλεια για την οποια τη θες

Nai sigoura. An xrisimopoiis tin othoni mono gia internet kalo einai na pareis tin poio fthini 4:3 17" Alla etso kai tenies na vlepeis den antexete to 4:3 oute stis tenies, kai pleon oute sta games :???:

Δημοσ.

Κι εγω θα συμφωνησω σε αυτο

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο johnbond

Wide και πάλι wide....

Εγώ επειδή βλέπω σε τηλεόραση wide έχω συνηθίσει και σε 4:3 μου φαίνονται χάλια οι αναλογίες....

Πρώτη φορά βλέπω αυτό το επιχείρημα, να τάσσεσαι υπέρ των wide επειδή έχεις συνηθίσει την παραμόρφωση της εικόνας? Ήμαρτον!!

Οι wide τηλεορασεις παραμορφωνουν την εικονα ωστε αυτη να μπορεσει να απλωσει. Δε καταλαβαινω γιατι ολες οι νεες lcd τηλεορασεις ειναι wide(16:9 αν δε κανω λαθος) και δεν ειναι οπως οι μεχρι τωρα. Για να απολαμβανουμε λεει...κινηματογραφικη ατμοσφαιρα? Μα η τηλεοραση δεν ειναι κινηματογραφος ουτε μπορει να γινει. Προσωπικα μπορει να πηρα wide καινουργια lcd τηλεοραση αλλα δε μου αρεσει καθολου η παραμορφωμενη εικονα που εχω και θα προτιμουσα τη προηγουμενη παλια 29αρα μου σε lcd.

Τωρα για τα pc ακουσα οτι πολλα games εχουν προβληματα συμβατοτητας και δε παιζουν σε τετοια monitors.

Δημοσ.

Αν μία σελίδα είναι στημένη για 4:3 φίλε, θα είναι για 1024x768. Είπαμε τις αναλύσεις των wide πιο πάνω, κάτι που σημαίνει ότι στην χειρότερη απλά σου περισσεύει πλάτος..

Το χάνεις σε ύψος είναι για τα βρέφη και τους παπούδες. Αν καταλαβαίνεις από τεχνολογία και χαρακτηριστικά δεν πρέπει να το ξεστομίζεις. Δεν πρέπει να συγκρίνεις μία 20άρα 16:10 με μία 20άρα 4:3, τόσο δύσκολο είναι?

frappes διάβασε λίγο τις ρυθμίσεις της τηλεόρασής σου, θα δεις ότι υπάρχουν ρυθμίσεις για την παραμόρφωση που την φέρνεις στα μέτρα σου!!!

Δημοσ.

Φιλε giankyr, επειδη εγω εχω Sony υπαρχει η λειτουργια smart που γινεται περιπου αυτο που λες, η εικονα γινεται κανονικη και μπορεις να μετατοπιζεις οπου θες πανω ή κατω για να διαβαζεις οτι δε φαινεται, ωστοσο το προβλημα γενικα εναι ετσι οπως το ειπα, οι νεες wide τηλεορασεις ειναι παραμορφωτικες-αβολες και δε καταλαβαινω γιατι ολες πια βγαινουν ετσι.... μας ρωτησαν αν μας αρεσουν??

Δημοσ.

η σελιδα δεν εκτεινεται προς τα κατω ? μια οθονη ειναι μονο ?

σε ποια περιπτωση βλεπεις πιο πολυ κειμενο?

post-1431-129062946537_thumb.jpg

post-1431-129062946539_thumb.jpg

Δημοσ.
Φιλε giankyr, επειδη εγω εχω Sony υπαρχει η λειτουργια smart που γινεται περιπου αυτο που λες, η εικονα γινεται κανονικη και μπορεις να μετατοπιζεις οπου θες πανω ή κατω για να διαβαζεις οτι δε φαινεται, ωστοσο το προβλημα γενικα εναι ετσι οπως το ειπα, οι νεες wide τηλεορασεις ειναι παραμορφωτικες-αβολες και δε καταλαβαινω γιατι ολες πια βγαινουν ετσι.... μας ρωτησαν αν μας αρεσουν??

Κι εγώ SONY έχω και είναι σχεδόν πάντα σε Smart! Βασικά το πρόβλημα δεν είναι ότι βγαίνουν οι τηλεοράσεις σε 16:9, αλλά γιατί δεν εκπέμπουν τα κανάλια σε 16:9!

Για βάλτε Σκάι και δείτε τα ντοκιμαντέρ που παίζουν σε 16:9 και πείτε μου αν προτιμάτε ακόμα το παλιό 4:3 που είναι σα να φοράς παρωπίδες..

η σελιδα δεν εκτεινεται προς τα κατω ? μια οθονη ειναι μονο ?

σε ποια περιπτωση βλεπεις πιο πολυ κειμενο?

Στα screenshots σου βλέπω 2 παράθυρα που δεν είναι σε full screen. Εγώ προσωπικά έχω μόνο 26 Pixels παραπάνω σε ύψος από την προηγούμενη μου 17άρα δεν δουλεύω κανένα πρόγραμμα σε fullscreen αλλά με ένα κενό δεξιά ή αριστερά.

mt0mexyzuyydmykn5dgq.jpg

Δημοσ.
22 παίρνεις αν έχεις πρεσβυοπία, ή αν θες να βλέπεις ταινίες από απόσταση.

20" έχω και δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Μου φαίνεται 20" είναι μικρή. Εγώ εχω μια 17" 1280x1024. Aυτό το σαββατοκύριακο δανείστηκα μια 19άρα πάλι 1280x1024. Η κουκίδα είναι μεγαλύτερη και η εικόνα μου άρεσε πολύ. Την ευχαριστιέσαι. Πως να το πούμε...

Τώρα για να παει κανεις σε ίδιο μεγεθος κουκίδας με 19αρα μου φαίνεται δεν αρκεί και 22" αλλά 24" που είναι λίγο ακριβές! Σκεφτομαι να αγορασω 19αρα για να δουλεύω πιο άνετα. Ετσι κι'αλλιώς αν θες ενα παιχνίδι σε wide το βαζεις σε ανάλυση 1280x800 όπως στα laptop και έχεις μαύρο από πάνω και κάτω στην οθόνη.

Δημοσ.

Eμενα και 32 μικρη μου φαινεται!...

Ετσι cinemascope οπως ειναι εχω την εντυπωση οτι κατι της λειπει, οτι δεν ειναι αρκετη... ειναι μικρη(Με την προηγουμενη 29αρα τετραγωνη ημουν ok)

Oποτε μαλλον θα βολευτω με μια 40αρα (οταν πλουτισω).

Δημοσ.

Τελικά αγώρασα αυτήν

http://www.zero1.gr/product_info.php?cPath=86&products_id=29659

η τιμή είναι πολύ χαμηλή και τα reviews της ειναι αρκετα καλα δεδομένης της τιμής.Περιμένω να έχει ίσως κάποιο καμμένο πιξελ, αλλα πιστευω πως μπορώ να ζήσω με αυτό.

Την παρασκευή που θα την έχω θα πώ και εντυπώσεις.

Ευχαριστώ όλους για την βούθεια τους στο δίλλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...