Προς το περιεχόμενο

wide ή απλή

lary7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Με γραφίστα που μίλησα, μου είπε πως φοβάται τις Wide, καθώς όταν σχεδιάζει ένα site το σχεδιάζει σε 4:3, οπότε κάτι που θα βλέπει εκείνος normal σε 16:9 όταν το σηκώσει στο internet και το δει κάποιος με 4:3 θα είναι ίσως διαφορετικά. Εγώ θα σου έλεγα σε οθόνη 20+ οποσδήποτε. Αν δεν ασχολήσε με παιχνίδια σερφάρισμα στο internet και πολλές ταινίες χτύπα μια 4:3 και είσαι ok. Αυτό πάντα αν ασχολήσε επαγγελματικά.

Μπορείς να κάνεις και το άλλο... Να πάρεις μια Wide και αν δεις ότι δεν σου κάνει την πας πίσω, κάνεις μια πίστωση και αγοράζεις μια κανονική. Από το Πλαίσιο μιλάμε πάντα καθώς έχει καλή εξυπηρέτηση σε αυτά.

Εγώ είμαι λάτρης Wide και αυτό φαίνεται!

Edaxi isws o grafistas autos pnigete se mia koutalia nero. Borei apo tous drivers tin kartas na valei letterbox deksia kai aristera kai na parei oti analisi thelei.. Alla apo tin alli oi 4:3(5:4) arxizoun kai eksafanizonte.. isos kai ta site prepei na ginonte siga siga optimized gia 16:9(16:10)

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

προτιμω 4 3 παρα 16 9

ουτε ολα τα παιχνιδια παιζουν καλα σε wide ουτε και τιβι θα βλεπεις καλα αφου ολες οι εκπομπες θα ειναι για αρκετο καιρο ακομα 4 3 ουτε τα sites ειναι για 16 9

Δημοσ.

Τα παιχνίδια που βγαίνουν έχουν και την επιλογή για 16:9 (16:10). Ύστερα όσον αφορά το web browsing εάν έχεις wide οθόνη, δεν σε πειράζει διότι οπως την έχει σχεδιάσει την σελίδα ο καθένας την βλέπεις μέσα από τον browser είτε είναι 16:9 είτε 4:3. Απλά στο 16:9 θα έχεις περισσότερο κενό χώρο. Τέλος για την τηλεόραση.... ποιός νοιάζεται να βλέπει τα σκουπίδια κάθε μέρα;;

Δημοσ.
Τα παιχνίδια που βγαίνουν έχουν και την επιλογή για 16:9 (16:10). Ύστερα όσον αφορά το web browsing εάν έχεις wide οθόνη, δεν σε πειράζει διότι οπως την έχει σχεδιάσει την σελίδα ο καθένας την βλέπεις μέσα από τον browser είτε είναι 16:9 είτε 4:3. Απλά στο 16:9 θα έχεις περισσότερο κενό χώρο. Τέλος για την τηλεόραση.... ποιός νοιάζεται να βλέπει τα σκουπίδια κάθε μέρα;;

+1000

Exw stamatisei na vlepw tv edw kai 3 xronia.Kai na evlepa den tha evlepa sto pc, vrika sites pou se 16:9 anoigoun idiki diamorfosi kai einai poli poio oraia.

Δημοσ.

eksakolouthw na min katalavenw ti ennoouse aftos o grafistas! mallon den eixe dokimasei pote wide?

estw oti pezeis se wide, ama sxediaseis kati se 1024x768 pou einai h paramorfosi? eite to vlepeis se wide eite se kanoniki, 1024x768 tha einai.

Δημοσ.

ναι στα sites εχει κενο δεξια αριστερα αλλα χανεις ιντσες σε υψος σελιδας

το ιδιο και στα καναλια

δηλαδη η 19αρα σου γινεται 16αρα σε ιντσες

και καναλια μεσω ιντερνετ και μεσω tuner βλεπουν πολλοι σημερα (κυριως αθλητικα)

Δημοσ.

για να δειτε δειγμα site 16:10 τσεκαρετε το http://www.widescreengamingforum.com οσο για το πως εμφανιζεται μια σελιδα κανονικου site σε 16:10 νομιζω πως υπερεχει η 16:10 δηλ,οτι εμφανιζοταν πριν σε 3-4 γραμμες τωρα εμφανιζεται σε 1 (να μην πω μιση)...

Δημοσ.

+απο μενα στις wide.πλεον δουλευω μονο σε wide (φορητος,desktop) και δεν το εχω μετανοιωσει με τιποτα.οσον αφορα τα προγραμματα που δουλευεις,εμενα το photoshop μου φαινεται απολαυση στη 19'' wide LG μου...

Δημοσ.

Αν θέλεις να τη χρησιμοποιείς για movies, games και σχεδιαστικά προγράμματα τύπου CAD, wide χωρίς σκέψη. Προσωπικά την προτιμώ ακόμη και για σερφάρισμα και text editing σε σχέση με απλές 4:3 TFT που έχω χρησιμοποιήσει στη σχολή αλλά και σε φίλους.

Δημοσ.
ναι στα sites εχει κενο δεξια αριστερα αλλα χανεις ιντσες σε υψος σελιδας

το ιδιο και στα καναλια

δηλαδη η 19αρα σου γινεται 16αρα σε ιντσες

και καναλια μεσω ιντερνετ και μεσω tuner βλεπουν πολλοι σημερα (κυριως αθλητικα)

Koitakste to na leme ti kanei to tv tuner sto pc einai allounou papa evagelio. Kai stin teliki poloi poianoun diroforika me sat card sto pc tous pou ekpeboun se 16:9. Episeis sto browsing DEN HANEIS SE IPSOS giati apla oi grammes ektinonte se olo to mikos tis othonis kai ta posts ginonte poio konta. Opote anti na kounas to kaifali pano kato to kounas deksia aristera pou einai poio fisiologiko.

Sta games pou "den paizoun kala" exw na paw oti den exete idea giati pragma milate. Se ola ta games pou exw valei stin wide exw poli megalitero optiko pedio kai to interface kathete poli poio kala sto wide format. I wide einai toso cheat pou den epitreponte wide analiseis sto CPL sto Counterstrike giati perneis pleonektima logo tou megaliterou optikou paidiou. (Den eimai sigouros oti isxiei akoma)

Kai gia ta DVD pos sas fenete to letterbox? Giati egw to xortasa 3 xronia... Alla ok more, as paroume 4:3 gia na vlepoume TV kai na paizoume games 10etias pou den exoun ipostiriski gia wide....

Δημοσ.

Αν προτιμάς να βάζεις τα toolbar πάνω, πάρε κανονική.

Αν προτιμάς να τα βάζεις δεξιά και αριστερά πάρε wide.

Η Wide έχει περίπου 10% λιγότερα pixel, αλλά είναι πιο ξεκούραστη για τα μάτια. Θα έχεις παρατηρήσει στην καθημερινή ζωή τα μάτια κινούνται συνέχεια δεξιά αριστερά χωρίς να κουράζονται. Αντίθετα για να δούμε κάτι πάνω ή κάτω συνήθως κινούμε και το κεφάλι.

Δημοσ.

Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα εδωπέρα!

1. διάβασα ότι οι web designers σχεδιάζουν τις σελίδες για 4:3

2. διάβασα ότι σε wide οθόνη δεν βλέπεις καλά τις σελίδες στο internet

3. διάβασα ότι τα κανάλια ΤV θα είναι 4:3 για πολύ καιρό ακόμα

4. διάβασα ότι πολλά παιχνίδια δεν παίζουν σωστά σε wide και παραμορφώνονται..

Το θέμα είναι ένα, ότι όλα αυτά γίνονται μέσα σε περιβάλλον Windows στο οποίο υπάρχουν και αυτά τα κουμπάκια rasw8.jpg και rezl9.jpg!! Και για τα παιχνίδια η σελίδα που είπε ο φίλος TNT1982 στο #22

Λοιπόν, ήμουν κάτοχος Sony 17'' χρησιμοποιώντας την στα 1280x1024 με πήγα σε Philips 20.1'' Wide σε 1680x1050. Μιλάμε ότι ήταν σαν να φορούσα παρωπίδες τόσο καιρό! Δεν υπάρχει application που να δουλεύει σε fullscreen πλέον! Κάθε παράθυρο το έχω σε διαφορετικό μέγεθος και σε διαφορετικό σημείο της οθόνης και πάντα υπάρχει χώρος για παραπάνω :)

Πριν την αγοράσω διάβαζα ότι άμα δουλέψεις wide οθόνη δεν γυρνάς εύκολα πίσω και δεν έδινα σημασία, αλλά ισχύει και το επαναλαμβάνω κι εγώ με τη σειρά μου.

H LG 204WT που ανέφερες κάπου πιο πάνω είναι η απόλυτη value λύση στην Ελληνική αγορά μαζί με την Samsung 205BW. Έχω δει και τις 2 από κοντά και είναι υπέρικανοποιητικές για τα χρήματά τους :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...