lary7 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Ηρθε η ώρα να αποσυρθεί η 7χρονη Ε70 και να πάω σε TFT. Η απορία μου είναι αν αξίζει να πάω σε wide. Χρησιμοποιώ κυρίως σχεδιαστικά προγράμματα (Acad, 3ds κτλ) και αναρωτιέμαι αν κερδίζω κατι με μια wide. Μεχρι τώρα είχα συνηθίσει το τετράγωνο πλαίσιο και φοβάμαι μήπως δεν μου αρέσει το 16:9. Θα ήθελα κάποια γνώμη για την χρήση που την χρειάζομαι.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Moderators Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Για CAD, 3ds κτλ, θα προτεινα βεβαιως κανονικη, και μαλιστα μεγαλη! Με τις wide επωφελουνται τα παιχνιδια, η παρακολουθηση ταινιων, και η δουλεια σε 2 φυλλα (word, excel, IE κτλ) μαζι. Αλλιως δεν αξιζει...
Soth Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δεν συμφωνώ... εγώ wide θα έπαιρνα (έχεις πάντα extra χώρο να πετάξεις τα toolbars...)
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Moderators Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δεν συμφωνώ... εγώ wide θα έπαιρνα (έχεις πάντα extra χώρο να πετάξεις τα toolbars...) Ναι, αλλα αυτο το κανεις και με μια πιο μεγαλη 5:4. Εγω παντως, δεν θα θυσιαζα το υψος για το πλατος, εαν ηθελα μεγαλυτερο πλατος, θα επαιρνωα μεγαλυτερη οθονη
NaGR Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 όπως σταθερά λέω wide μόνο απο 22αρες και πάνω. για μικρότερες η ποινή στο ύψος απλά δεν αξίζει τον κόπο.
TNT1982 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 προσφατα περασα απο 17αρα καθοδικη σε 22αρα wide TFT ...η διαφορα στο υψος ειναι πολυ μικρη....μηπως να παρεις wideTFT ΠΟΛΥ μεγαλη (27++)....το νου σου με τα χρωματα ομως,αν χρειαζεσαι ακριβεια σε αυτα...
lary7 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Παιδια με 250+ ευρώ δύσκολα πάνω απο 20΄΄. Μέχρι τώρα έλεγα για LG 19' κανονική αλλά με αυτά που άκουσα και η Lg 204wide μου καλοάρεσε. Το μόνο που με χαλάει είναι το που δεν έχει 0 pixel. Αλλοίος μια 19' είναι η ποιο ασφαλής λύση.Εχει δουλέψει κανείς σχεδιαστικα προγράμματα σε wide; Είδε κάποια διαφορά απο μια κανονική;
TNT1982 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 με 250+ευρω αν δεν σε πολυνοιαζουν τα χρωματα κυκλοφορει μια 22αρα wide ψιλοανωνυμη...στο prad.de την πηρε το ματι μου........
Lafas1987 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Με γραφίστα που μίλησα, μου είπε πως φοβάται τις Wide, καθώς όταν σχεδιάζει ένα site το σχεδιάζει σε 4:3, οπότε κάτι που θα βλέπει εκείνος normal σε 16:9 όταν το σηκώσει στο internet και το δει κάποιος με 4:3 θα είναι ίσως διαφορετικά. Εγώ θα σου έλεγα σε οθόνη 20+ οποσδήποτε. Αν δεν ασχολήσε με παιχνίδια σερφάρισμα στο internet και πολλές ταινίες χτύπα μια 4:3 και είσαι ok. Αυτό πάντα αν ασχολήσε επαγγελματικά. Μπορείς να κάνεις και το άλλο... Να πάρεις μια Wide και αν δεις ότι δεν σου κάνει την πας πίσω, κάνεις μια πίστωση και αγοράζεις μια κανονική. Από το Πλαίσιο μιλάμε πάντα καθώς έχει καλή εξυπηρέτηση σε αυτά. Εγώ είμαι λάτρης Wide και αυτό φαίνεται!
Soth Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Ti sxesi exei to 16:9 kai to 4:3? otan sxediazeis kati gia web (giati profanw gia afto milas) pezeis se sigkekrimeni analisi. Estw px. oti eisai sto flash. exeis orisei eksarxis ti analisi tha pekseis, eite to vlepeis se wide eite se kanoniki. oso gia to thema "xanw upsos" me 289e sto plaisio exei mia lg gamati wide me contrast 3000:1 kai me 2ms (me 40e ligotera 2000:1 , 5ms). to ipsos pou tha exeis einai oso mias 19aras kanonikis. kai kerdizeis intses sto mikos.
Lafas1987 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δεν ξέρω οπότε δεν μπορώ απαντήσω για το αν θα είναι OK. Πάντως αν δεν την δουλεύεις στην μέγιστη ανάλυση δεν απεικονίζει σωστά. Εκτός και αν από το πρόγραμμα το ρυθμίζεις οπότε αφήνει κενό στα δεξιά και αριστερά... Όσο για αυτό με τα Contrast και τον χρόνο απόκρισης που κοιτάτε ακόμα, πραγματικά απορώ... Πότε θα μάθει ο κόσμος ότι αυτά είναι απλά τιμές Marketing...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Moderators Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Kαι μια μικρη επισημανση. Οι 17" και 19" δεν ειναι 4:3 οπως λετε, αλλα 5:4. Γιαυτο το λογο η αναλυση τους ειναι 1280x1024 και οχι 1280x960 εαν ηταν 4:3. (Δλδ ειναι ελαχιστα παραμορφωμενες προς στο να τετραγωνιζουν. )
thanocaster Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Για σχεδιαστικές εφαρμογές νομίζω η καλύτερη επιλογή είναι wide. Πετάς αριστερά όλα τα εργαλεία και σου μένει μια τετράγωνη επιφάνεια για να δουλέψεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.