Προς το περιεχόμενο

Τί λέτε για τα Vista;

Eusebius

Τί λέτε για τα Vista;  

2 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Τί λέτε για τα Vista;

• Τα εγκατέστησα και τα κράτησα.
    • Τα εγκατέστησα και τα έβγαλα (πείτε γιατί).
    • Τα πήρα προεγκατεστημένα και τα κράτησα.
    • Τα πήρα προεγκατεστημένα και τα έβγαλα (πείτε γιατί).
      0
    • Επιφυλάσσομαι: απαιτήσεις υλικού, συμβατότητα λογισμικού, οδηγοί, τιμή, άλλοι λόγοι.
    • Επιφυλάσσομαι: να βγει πρώτα το Service Pack 1, να ωριμάσει λίγο το πράμα.
    • Δεν ασχολούμαι: τα 2000/XP/2003 δουλεύουν ρολόι και με καλύπτουν για την ώρα.
    • Δεν ασχολούμαι: έχω Linux.
    • Δεν ασχολούμαι: έχω OS X.
    • ΔΓ/ΔΑ/Άλλο.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν τα έχω σε δικό μου υπολογιστή.

Τα στήσαμε με έναν φίλο σε δύο μηχανήματα του (ένα παλαιό και ένα νέο) και τον βοήθησα να σετάρει το h/w.

Τα σετάρισα επίσης στον φορητό ενώς πελάτη που μόλις το είχε αγοράσει.

Δεν πρόλαβα να δώ πολλά πράματα για να πώ την αλήθεια.

Δεν δυσκολεύτηκα πολύ να τα συνηθίσω αν και κάποια πράματα είναι διαφορετικά.

Σε όλα τα h/w ΔΕΝ είχε πρόβλημα απόδοσης ακόμα και στο παλαιότερο.

Δημοσ.

Τα εγκατεστησα και τα κρατησα στο laptop για δοκιμες, στο κυριως pc αναμονη για service pack και πιθανη υποστηριξη dx10 στα xp. Για μενα τα vista ειναι οτι ηταν ΜΕ στην εποχη τους, το μεταβατικο σταδιο πριν τα vienna :)

Δημοσ.

Τα έβαλα παράλληλα με τα xp αλλά δεν τα χρησιμοποιώ γιατί:

-είχα κολλήματα προφανώς λόγω προβληματικών οδηγών έαν το κούραζα λίγο με alt-tab από παιχνίδια σε desktop και ανάποδα (ναι, είδα μπλε οθόνη και ξενέρωσα)

-δεν βρήκα τρόπο ώστε η terratec hybrid tv να αλλάζει από ψηφιακά σε αναλογικά κανάλια

-είναι αδύνατον να συντηρώ 2 λειτουργικά στο επίπεδο που θέλω με τον διαθέσιμο χρόνο που έχω.

-τελικά με τα xp κάνω ότι χρειάζομαι χωρίς να κολλάω κάπου (μένει να δω αν θα παίξει και το halo2 :) )

το hardware μου είναι Asus A8N-E, AMD 4400+ x2, 8800gts, 2gb μνήμη. Επειδή σκέφτομαι να αγοράσω μια DSP έκδοση αυτό που με ανησυχεί είναι ότι όταν θα αλλάξω cpu/mb (κάποια στιγμή φέτος) δεν ξέρω τι θα γίνει με την άδεια.

Κατά τα άλλα μου άρεσαν σαν λειτουργικό, φόρτωναν πολύ γρήγορα και τα βρήκα αρκετά εργονομικά.

έχει βάλει κανεις 64bit έκδοση; πως πάει από συμβατότητα τα ίδια με τις 32bit εκδόσεις;

Δημοσ.

έχει βάλει κανεις 64bit έκδοση; πως πάει από συμβατότητα τα ίδια με τις 32bit εκδόσεις;

Kai egw thelw na balw 64bit alla ekei na deis problimata, giati standart ta misa devices, min sou pw ola sxedon den tha exoune drivers gia 64.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Έβαλα τα Vista και τα κράτησα. To PC μου αποτελούταν από Pentium D 1.8, Asrock μητρική, 2x512 ΜΒ DDR μνήμη, κάρτα γραφικών GeForce 6600 GT, κάρτα ήχου Soundblaster Audigy 2 Platinum και δίσκο WD 120GB SATA. Λέω ήταν γιατί λόγω μετακόμισης του έκανα αναβάθμιση. Λοιπόν δούλευε απροβλημάτιστα. Drivers κανένα πρόβλημα. Το Aero αεράτο. Παιχνίδια όσα έβαλα έτρεχαν κανονικά, ακόμα και αυτά που είχαν βγει πριν τα Vista. Τα μοναδικά προβλήματα που διαπίστωσα ήταν ένα bug του λειτουργικού που με update διορθώθηκε, στα προγράμματα όπου μερικά δεν έτρεχαν, παρόλο που πολύ ευγενικά το λειτουργικό μου πρότεινε να μην τα εγκαταστήσω λόγω πρόβλημα συμβατότητας και στη μνήμη. Μονίμως η μνήμη δεν έπεφτε κάτω από το 40-50% του συνόλου και σε μερικές περιπτώσεις γέμιζε. Αδηφάγο λειτουργικό. Στο καινούριο PC του έχω βάλει 2x1GB DDR2. Τώρα τρέχει απροβλημάτιστα και δεν κολλάει πουθενά. Δυστυχώς έπρεπε να ξοδέψω αρκετά λεφτά (περίπου 500 ευρώ για αναβάθμιση(μητρική, CPU, μνήμη, κουτί, τροφοδοτικό) που ήταν όμως απαραίτητη για μένα). Δεν έχω να προτείνω τίποτα. Μοιραζόμαστε εμπειρίες και επιλέγουμε. Εγώ τα έβαλα και δεν μετανιώνω.

Δημοσ.

Στα δύο PC (desktop P4 και laptop) από τα τρία, έχω βάλει και δουλεύουν καλά τα Vista, περιμένω μόνο το καινούργιο Studio 11 της Pinnacle να είναι συμβατό με Vista (όχι το beta που έχει κυκλοφορίσει τώρα για το 10).

Στο τρίτο PC (AMD x2) και το ποιο καινούργιο, στο οποίο παίζω τα παιχνίδια και διάφορες άλλες εφαρμογές, που δεν παίζουν ακόμα στα Vista λόγω, ότι δεν υπάρχουν drivers, όπως isdn fax modem, προγράμματα για το κινητό κ.ά. Θα παραμείνουν τα XP μέχρι να βγει το service pack 1 και drivers. Ακόμα και το Nero το τελευταίο που δοκίμασα έβγαλε μπλε οθόνη και η λύση ήταν με εγκατάσταση των vista από την αρχή.

Βέβαια έχω και το image των δίσκων με τα XP για όλα τα PC που σε μερικά λεπτά, αν χρειαστεί, περνάω πάλι σε XP, και το οποίο είναι και το ποιο πιθανό σενάριο.

Πάντως τα vista κυκλοφόρησαν βιαστικά από την microsoft, μετά από πιέσεις των κατασκευαστών, και δεν είναι ακόμα έτοιμα θέλουν αρκετή δουλειά. Από μέσα από την microsoft ακούστηκε, δεν ξέρω αν αληθεύει, ότι "δεν είναι αυτά τα vista τα οποία θέλαμε να δώσουμε στους πελάτες μας". Επίσης τα vista τα παρομοιάζουν με τα WinME έκδοση II και δεν έχουν και άδικο (http://www.neowin.net/index.php?act=view&id=39838).

Δημοσ.

τα εγκατέστησα σε διάφορα μηχανήματα. Το χειρότερο που αντιμετώπισα ήταν να μην βλέπουν ενα matshita dvd rw.

Αναγκαστικά θα περάσουμε και σε αυτά κάποια στιγμή όλοι οι pcάκηδες ...

Δημοσ.

Έχω εγκατεστημένο το Ubuntu 7.04 με ενεργοποιημένα τα Desktop Effects... Δεν παίζω παιχνίδια, οπότε όταν βλέπω XP & Vista με πιάνουν τα γέλια!!!!

Δημοσ.

Δεν ασχολούμαι: τα 2000/XP/2003 δουλεύουν ρολόι και με καλύπτουν για την ώρα.

καλα απο εμφανιση αλλα απο ουσια αστα να πανε

Δημοσ.

Δεν ασχολούμαι: τα 2000/XP/2003 δουλεύουν ρολόι και με καλύπτουν για την ώρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχω βρει κάποιο λόγο για να ασχοληθώ, και πολύ περισσότερο να αντικαταστήσω τελείως τα XP.

Που ούτε και το τελευταίο θα χρειαστεί να γίνει για πολύ καιρό,αφού ως ώριμος χρήστης δεν μπαίνω σε διλήματα του στυλ: "help re paidia na balw vista twra exw xp kai...".Βάζω σε ξεχωριστό δίσκο τα VISTA και τελείωσε το θέμα....

Δημοσ.
Βάζω σε ξεχωριστό δίσκο τα VISTA και τελείωσε το θέμα....

kai egw etsi ksekinisa giati oso na nai eixa ta dilimata mou gia to an tha exw problimata i oxi alla telika den exw kanena i sxedon kanena problima to opoio na me paei pisw sta xp, opote emeina me ta vista. Isws auth h patenta me ksexoristo sklhro einai o kalyteros tropos giati oute se polles fasaries mpeneis oute riskareis na xaseis tipota. Apla proupothetei ena extra eksodo gia ena kainourgio sklhro.(ektos kai an exoume kanena palio parathmeno sto rafi)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...