Προς το περιεχόμενο

Τί λέτε για τα Vista;

Eusebius

Τί λέτε για τα Vista;  

2 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Τί λέτε για τα Vista;

• Τα εγκατέστησα και τα κράτησα.
    • Τα εγκατέστησα και τα έβγαλα (πείτε γιατί).
    • Τα πήρα προεγκατεστημένα και τα κράτησα.
    • Τα πήρα προεγκατεστημένα και τα έβγαλα (πείτε γιατί).
      0
    • Επιφυλάσσομαι: απαιτήσεις υλικού, συμβατότητα λογισμικού, οδηγοί, τιμή, άλλοι λόγοι.
    • Επιφυλάσσομαι: να βγει πρώτα το Service Pack 1, να ωριμάσει λίγο το πράμα.
    • Δεν ασχολούμαι: τα 2000/XP/2003 δουλεύουν ρολόι και με καλύπτουν για την ώρα.
    • Δεν ασχολούμαι: έχω Linux.
    • Δεν ασχολούμαι: έχω OS X.
    • ΔΓ/ΔΑ/Άλλο.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1. Η δημοσκόπηση είναι φανερή (φαίνεται τί έχετε επιλέξει).

2. Επιτρέπονται πάνω από μία επιλογές.

Αν θέλετε, εξηγήστε κιόλας την επιλογή σας σε ένα μήνυμα, για να εξυπηρετούνται καλύτερα οι φίλοι και οι φίλες που έχουν απορίες για τα Βίστα. :-)

Η ιδέα για τη δημοσκόπηση ήρθε απʼ αυτό το τόπικ:

Ήρθε η ώρα για τα Βίστα ή όχι;

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=190214

Προηγήθηκε μια μικρή συζήτηση εδώ:

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=190239

Δημοσ.

Τα εγκατέστησα και τα κράτησα παράλληλα με τα xp για να είμαι σίγουρος.

Πιστεύω αξίζει να βάλει κάποιος vista :

Αν τα παίρνει δωρεάν μέσω msdn.

Αν έρχονται προεγκατεστημένα.

Και πάλι κυρίως για πειραματισμό κρατώντας και το partition με τα xp.

PS. Μήπως τα 3 topic να γίνονταν 1 ; Μήπως να υπήρχε και άλλη επιλογή για αν τα αγόρασαμε, τα πήραμε δωρεάν ή μας τα έφερε ο θείος ;

Δημοσ.

Εγω τα εγκατεστησα πριν λιγο καιρο, τα κρατησα μερικες μερες και τα εβγαλα. Κι αυτο γιατι το θεωρω πολυ απατη λειτουργικο καθως δε μου προσεφεραν τπτ παραπανω απο τα ΧΡ, επρεπε να παλευω τρεις μερες να βρω drivers για να καλυψω τα παντα απ το υλικο μου και οτι εφε δεν ειχαν ολες οι προηγουμενες εκδοσεις των windows μαζι, τα εχουν τα vista μονα τους (με αμεσες συνεπειες στην αποδοση του υπολογιστη).

Γενικα, εχοντας περασει και απο αλλες μεταβασεις (98 σε 2000 και πιο μετα σε XP), ειναι το πρωτο λειτουργικο που ειμαι σχεδον βεβαιος οτι δε το βαλω ποτε μονιμα (τουλαχιστον στα επομενα 1-2 χρονια).

Δημοσ.

Λειπει πάρα πολύ η επιλογή: Δεν ασχολούμαι: τα 2000/XP/2003 έχουν ήδη πολλά προβλήματα. Δεν θέλω παραπάνω...

Σοβαρά το λέω αυτό. Εγώ πάντως αυτό θα ψήφιζα φυσικά μαζί με το οτι έχω τα πολυαγαπημένα μου OSX

Δημοσ.

Τωρα ειδα οτι μπρω να ψηφισω πανω απο μια επιλογη. Για εμενα θα ταιριαζε ενας συνδιασμος 1 και 2. Τα ειχα βαλει οταν ηταν ακομα στην RC1 σε dual boot με xp. Μολις κυκλοφορησε η retail την εγκατεστησα. Αργοτερα (μετα απο καμια βδομαδα) το μετανιωσα και ξαναβαλα xp. Yστερα απο κανα δυο βδομαδες τα ξαναεγκατεστησα και τα κρατησα μεχρι σημερα.

Τωρα πια τρεχω εδω και κανα διμηνο τα Vista Home basic (greek). To συστημα μου δεν ειναι και τιποτα ιδιαιτερο (Sempron 3.000, 1GB RAM, 7600GS), αλλα δεν με πολυασχολει αφου δεν παιζω games.

Δημοσ.

τα xp ειναι αριστα και δε θελω να πεταω λεφτα σε hardware για να βλεπω τα ρολογακια και τα διαφανα παραθυρακια εις βαρος των προγραμματων

Δημοσ.
Λειπει πάρα πολύ η επιλογή: Δεν ασχολούμαι: τα 2000/XP/2003 έχουν ήδη πολλά προβλήματα. Δεν θέλω παραπάνω...

Κοίταζα πριν λίγο το log του laptop μου και είδα ότι έχει λειτουργικό 1,5 χρόνο (windows xp). Είναι σχετικά απλό να κρατήσεις το λειτουργικό σου απροβλημάτιστο. Για παράδειγμα, δεν έχω βάλει ποτέ μα ποτέ codec pack για τα multimedia αρχεία μου. Παίζει το 99% των format απλά επιλέγοντας τον κατάλληλο codec για εγκατάσταση. Έχω ενημερωμένο antivirus και έχω επιλέξει firewall, το οποίο ναι μεν είναι κτήνος και δύσχρηστο για το μέσο χρήστη, αλλά είναι free και ιδιαίτερα αποτελεσματικό (από αυτά που δεν έχω κολλήσει εδώ και καιρό).

Το λειτουργικό μου δεν είναι "μη μου άπτου". Βάζω και βγάζω προγράμματα και utilities κατά κόρον. Απλά, αν δεν μου κάνει φροντίζω να την απεγκαθιστώ σωστά. Και ναι, μ'αρέσει να πειράζω τη registry και να μαθαίνω το κάθε κομμάτι της που "παίζει" ;-)

Τον τελευταίο καιρό είναι dual-boot με Ubuntu και επίσης δεν έχω κανένα πρόβλημα στη συνύπαρξη των 2.

Όσο για τα vista, πρώτον είναι πολύ νωρίς για τα γούστα μου (xp έβαλα μετά το sp1...) και το βασικότερο, θέλουν γερό υλικό που εγώ δεν έχω, οπότε φροντίζω να βγάζω τα μέγιστα από αυτό που έχω με προσεκτικό maintenance (τόσο στα xp όσο και στο ubuntu).

Καλό, χρυσό το MacOS X αλλά δεν μου ταιριάζει το τόσο "lifestyle" λειτουργικό. Βρήκα πάλι τη χαρά μου με την κονσόλα στο ubuntu ;-) (βίτσια είναι αυτά).

Δημοσ.

Λοιπόν, ψήφισα τα 5, 7 και 8.

Το 5 για τους drivers αλλά κυρίως για το αυξημένο memory footprint. Μπορεί να έχω 2GB RAM και τη δυνατότητα να τα προμηθευτώ νομιμότατα λόγω σχολής/MSDN, αλλά δε θέλω ρε αδερφέ το Λ.Σ. να καβατζώνει τόση μνήμη για πάρτη του! Δεν είναι ο ρόλος του αυτός, αλλά το να τη διαχειρίζεται με το σωστότερο δυνατό τρόπο και να διαθέτει όσο γίνεται περισσότερη στις εφαρμογές. Δηλαδή οι «άλλοι» πώς το καταφέρνουν, με το ραβδί του Harry Potter; Ερώτηση που εδώ και πολύ καιρό με έχει οδηγήσει σε χρήση κυρίως 2 διανομών Linux στα μηχανήματά μου: Debian και Zenwalk.

Στην παρούσα φάση και για λόγους ανωτέρας βίας (προγραμματισμός, εκτυπώσεις + σαρώσεις), το Λ.Σ. της Microsoft που θα συνεχίσει να υπάρχει στα PC μου είναι τα αρκετά ώριμα και λιγότερο αδηφάγα XP. Τουλάχιστον μέχρι να ικανοποιηθούν 2 συνθήκες: Σωστές επόμενες αγορές περιφερειακών και να προτυποποιηθεί κατά ISO η C#, κάτι που θα σημάνει κατά πάσα πιθανότητα τη σταδιακή ωρίμανση των αντίστοιχων εργαλείων σε Linux...

Δημοσ.

Ο υπολογιστής μου είναι παμπαλαιος, με το ζόρι σηκώνει τα XP αλλά και καινούριο υπολογιστή να έπαιρνα πάλι XP θα έβαζα αφού δε βλέπω ότι τα Vista προσφέρουν κάτι ουσιαστικό ή έστω κάτι παραπάνω από τα XP στο μέσο χρήστη. Δεν καταλαβαίνω επίσης αυτό το είδος πίεσης που ασκείται, "αν δεν αναβαθμίσεις μένεις πίσω" κτλ. Αν οι ανάγκες σου παραμένουν σταθερές γιατί να μπεις στη διαδικασία αυτή; Εξάλλου θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να αρχίσει η κυκλοφορία Vista only εφαρμογών (αν εξαιρέσουμε τα παιχνίδια που είναι άλλη ιστορία).

Δεν ασχολούμαι: τα 2000/XP/2003 δουλεύουν ρολόι και με καλύπτουν για την ώρα.

Δημοσ.

Δεν ασχολούμαι: τα 2000/XP/2003 δουλεύουν ρολόι και με καλύπτουν για την ώρα.

Μια χαρά είναι τα ΧΡ , που να ψάχνεις για drivers για τα περιφεριακά και κάθε φορά που θες να εγκαταστήσεις μια εφαρμογή που την έχεις χρόνια και κάνει καλά την δουλειά της , να σου λένε τα vista ότι δεν μπορείς να την εγκαταστήσεις.

Δημοσ.

Τα εγκατέστησα στο δεύτερο δίσκο. Δεν μου εκαναν αισθηση και μάλλον βαριέμαι να βρω τις διαφορες με τα XP ωστε να τα δουλευω με κλειστα μάτια.

Μετά τα ξεχασα.

Δημοσ.

Τα εγκατέστησα και τα έβγαλα

Για να προσπαθήσω να μάθω πώς να κάνω παλιά πράγματα με νέους τρόπους, πρέπει να έχω κάποιο χειροπιαστό κέρδος, το οποίο αδυνατό να διακρίνω στα vista.

Τα νέα πράγματα που είδα, επίσης δεν ειναι αρκετό κίνητρο.

κάποια νέα ειναι, για μένα, αχρείαστοι μπελάδες (uac),

σε άλλα είναι χειρότερα απο xp/2003 ( συνεργασία με κάρτες ήχου)

και άλλα "νέα" χαρακτηριστικά, ήταν εφικτά εδώ και χρόνια στα xp, απλά πολλοί δεν τα ήξεραν γιατι χρησιμοποιούσαν 6 χρόνια xp χωρις καμιά αλλαγη απο την default εγκατάσταση, αποκλειστικά για word, πασιέντζα και messenger. Ξαφνικά βλέπουν τόσα "έξτρας" εγκατεστημένα out of the box, και εντυπωσιάζονται.

Δεν αναφέρομαι στη minimum RAM ως το πλέον αρνητικό. ΟΚ, ο κόσμος πάει μπροστά.

Αλλα δεν δέχομαι συγκρίσεις με την εμφάνιση των win95, των 2000, και των XP.

Ναί, όταν εμφανίστηκαν τα 95, και 2000, ήθελαν περισσότερη RAM απο τους προκατόχους τους, αλλα οι βελτιώσεις ήταν η μέρα με τη νύχτα.

Έκανες μετάβαση σε άλλο λειτουργικό, με μόνο κοινό τη λέξη windows στο όνομα.

και τα xp, δεν ήταν πολύ διαφορετικά, αλλα είχαν πολλές βελτιώσεις απο τα 2000 (σε φιλικότητα, συμβατότητα με hardware)

τώρα τα vista, τι άλλο os να είναι; τα ίδια...

Αλλος window manager είναι, αυτό μάλιστα. Εμπλουτισμένος με μια νταντά για το χρήστη να τον φυλάει μην παίξει με τα σπίρτα και καεί.

----------------------------------------------

Το Aero είναι μιά αηδία. Πανέμορφο μόνο στα screenshots για τα περιοδικά. Βλαβερό, παραισθησιογόνο, χρονοφαγάνας, στριφνό και γελοίο όταν το χρησιμοποιείς.

Taskbar που αλλάζει χρώμα κάθε φορά που κάνεις maximize ενα παράθυρο!! έλεος. και τι χρώμα! ...μαύρο.

Εκτός απο το Aero (έιτε Glass 3d enabled, έιτε όχι), και τα υπόλοιπα themes/look n feels, είναι τόσο πρόχειρα υλοποιημένα, και τόσο χειρότερα των XP, που θαρρώ τα έκαναν τόσο χάλια, ωστε να χρησιμοποιούν όλοι τελικά, το γελoίο aero, αλλα να μην μπορεις να κατηγορίσεις οτι δεν έχεις εναλλακτικές.

τα vista themes, είναι σαν να σου πουλάνε μια Πόρσε, με τις εξης 2 επιλογές, που δέν μπορείς να τροποποιήσεις ούτε μετά την αγορά της :

1. τελική 300 χμ/ω, καθίσματα βρεκάρο με καρφιά: Πόρσε για φακίριδες

2. δερμάτινα καθίσματα, ή πουπουλένια, αλλα κόφτης στα 50 χλμ/ω. Πόρσε για Γιαγιάδες :)

Δημοσ.

Loipon ta ebala kai mou aresan giati.

-To pc fisaei (einai ftiagmeno gia vista)

-To installation kratise ligotero apo 20 mins.

-To pc bootarei se xrono recor

-Ta windows fortonoune se xrono recor

-To uac tha me kratisei isixo an to anipsaki mou asxolithei me to pc mou.

-To uac epeidi mou espase ta neura to apeneropoiw mesa se 5 deutera.

-To speech recognition gamaei kai dernei.

-To studio max 9 fisaei. (o mental ray den mou petaei ilithia messages kai den xreiazetai na peiraksw to boot.ini gia na doulepsei swsta)

-To photoshop cs3 fisaei - opws kai to adobe bridge pou sta xp epina kafe mexri na anoiksei.

-To autocad 2006/2007 petaei.

-To acdsee den to sizitaw.

-O windows movie maker mou einai uper arketos gia na kanw dika mou custom videakia kai parousiaseis.

-Exw 1002 kaloudia pou gia na ta exw se alo leitourgiko tha eprepe na kanw install analogo arithmo programatwn (blepe gadjets)

-Otan kanw rename arxeia den xreiazetai na kanw highlight tipota monos mou giati otidipote xreiazetai to kanei to leitourgiko.

-Einai omorfa kai leitourgika. (to aero kalo alla mou einai kai adiaforo brosta se ola ta parapanw)

-Exei apisteuta settings gia power options , opou stin periptwsi xrisis tous se laptop tha mporousa na kanw save arkeths energeias gia tin mpataria mou.

-Sto sound mixer mporw na rithmisw tin entasi apo kathe programa ksexorista.

-Mporw na balw 2 diaforetika time zones stin wra ( Aporw giati den to kanane na bazoume kai perisotera)

-Kalytero file sharing

-Mporw na rithmisw ta thumbnails stis fotos mou na einai oso megala thelw egw.

-Otan antigrafoume arxeia kai uparxei omoiothta metaksi 2 filenames tote paizei preview eikonitsa, kai epilogi na kanei rename ena apo ta 2 arxeia automata, an kati episis paei lathos kata tin antigrafi (px ena arxeio den mporei na antigraftei) dinetai i epilogi skip kai den kovetai olo to copy/paste sti mesi.

Auta pros to paron ..otan skeutw kai alla tha simplirwsw.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...