xpapias Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Γειά χαρά! Αγόρασα σήμερα ένα USB stick 4GB - το DataTraveller της Kingston. To θέμα είναι ότι όταν πάω να μεταφέρω αρχεία, το stick είναι τρομερά αργό. Πχ . προσπάθησα να αποσυμπιέσω ενα αρχείο rar (160MB ασυμπίεστο - με πολλά μικρά αρχεία) και κατά την αντιγραφή του από temp directory (οπου αποσυμπιέζεται προσωρινά) στο stick θέλει 1 ώρα+! Έχω την αίσθηση ότι είναι πολύ πιο αργό και από ένα 256άρι USB που είχα μέχρι τώρα. Τι μπορεί να φταίει; Υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα το stick εξαρχής; Να πώ ότι οι θύρες μου είναι όλες 1.1 όμως δεν είχα ποτέ τέτοιες τραγικές ταχύτητες.
Vagos_46 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις μια usb 2.0 κάρτα. Βέβαια με πολλά μικρά αρχεία πάντα υπάρχει μια καθυστέρηση,ακόμη έχω κι εγώ ένα τέτοιο stick και πρέπει να είναι κάπως αργό γι΄αυτό είναι και φθηνό.
The_Judas Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Μήπως αργεί λόγω της αποσυμπίεσης και μόνο? Δοκίμασε και με άλλο αρχείο ασυμπίεστο. Σϊγουρα το γεγονός οτι περιέχει πολλά αρχεία το .rar επηρεάζει την ταχύτητα. Τέτοια αρχεία καλύτερα είναι τα κάνεις copy στον σκληρό και μερά να τα αποσυμπιέζεις.
daniel's_saving_grace Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Κάνε ό,τι αποσυμπίεση ή συμπίεση θες στο δίσκο. Μετά μεταφέρεις στο stick. Γενικά τα Data Traveller είναι πολύ αργά (εξ'ου και η πολύ φθηνή τιμή τους) όμως ο χρόνος που αναφέρεις είναι υπερβολικός.
xpapias Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 700ΜΒ (ένα iso) σε ένα τέταρτο (46MB/min - 0,78MB/sec) και 206ΜΒ (3 mp3) σε 4 λεπτά (0,85ΜΒ/sec). Πως το βλέπετε; Μήπως ήθελε φορμάρισμα πριν το χρησιμοποιήσω;
accipio Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Πολύ χαμηλή ταχύτητα. Π.χ. στο δικό μου (Transcend 2 GB) η μεταφορά ενός avi 700 MB παίρνει περίπου 78 δευτερόλεπτα. EDIT: Τώρα πρόσεξα ότι οι θύρες σου usb είναι 1.1, αλλά και πάλι οι ταχύτητες αυτές είναι πολύ χαμηλές. Θυμάμαι ότι σε υπολογιστή με θύρες usb 1.1 που χρησιμοποιύσα παλιά οι ταχύτητες ήταν μεγαλύτερες από τις δικές σου.
JOHNX2 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Dokimase to speed test tou nero, gia na dis ti RATE exis... Logika tha sou diksi 1200-1500KB\sec Den ftei to flash se kati, apla einai apelpistika argi ek fiseos i sira KINGSTON DATATRAVELER. Akomi kai USB 2.0 thires na valis den tha dis megales diafores. To megisto pou mporis na piasis me to KINGSTON DATATRAVELER einai 4-5MB/sec. read kai 2-2.MB/sec write... dokimase tin sira OCZ RALLY 2 DUAL CHANNEL MODE me 26000KB\sec gia na dis aspri mera. To OCZ pou sou leo metaferi 1GB arxia MP3 se 1 lepto kai 41 deutera kai 800MB ISO arxio se 55 second !!!
Melissa_virus Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 εφόσον έχεις usb 1 οι θύρες σου έτσι είναι τα πράγματα... δεν φταίει τόσο το flashaki αλλά οι θύρες σου. Στα πάντα θα αργεί... Τα ίδια τραβάω όποτε χρησιμοποιώ το παλιό μου laptop. Για να περάσω 1 gb στον δίσκο του κάνει κανά μισάωρο.
xpapias Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Mάλλον κάτι πάει στραβά... Δοκίμασα να στείλω ένα αρχείο από τον Opera στο usb (Send to KINGSTON) και αφού ολοκλήρωνε τη διαδικασία μου έλεγε ότι δεν μπορεί να το χειριστεί - The destination cannot handle ... (κάτι τέτοιο). Τώρα το flashaκι έχει τα αρχεία που του έστειλα αλλά έχει και ένα σωρό σκουπίδια. Επίσης δοκίμασα από το desktop να του στείλω μια εικόνα (ενω ταυτόχρονα αντιγράφω κάποια αρχεία του usb στο δίσκο μου) και μου γράφει "Cannot copy a.gif:The file or directory is corrupted or unreadable." Λέτε άμα το πάω πίσω να μου το αλλάξουν; Πρόλαβα και πέταξα και τη συσκευασία... edit1:Για να πω την αλήθεια, ο υπάλληλος στο μαγαζί που το πήρα μου πρότεινε το OCZ Rally επειδή το kingston ήταν αργό κατά τη γνώμη του. Όμως μου είπε για 3MB/sec εγγραφή και 8ΜΒ/sec ανάγνωση. edit2 προς Melissa_VirusΤο ζήτημα είναι ότι το παλιό μου φλασάκι είναι αρκετά εώς πολύ πιο γρήγορο και είναι noname. Εξάλλου εσύ μου λες για GB στο μισάωρο - εγώ μιλάω για 160MB (μικρά αρχεία html) σε 1ώρα! edit3:Μάλλον είμαι πολύ τυχερός τελικά. To flashaκι μου χωράει 59GB ;P
JOHNX2 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 εφόσον έχεις usb 1 οι θύρες σου έτσι είναι τα πράγματα... δεν φταίει τόσο το flashaki αλλά οι θύρες σου. Στα πάντα θα αργεί... Τα ίδια τραβάω όποτε χρησιμοποιώ το παλιό μου laptop. Για να περάσω 1 gb στον δίσκο του κάνει κανά μισάωρο. Melissa_virus kanis lathos, akomi kai USB 2.0 na vali to palikari den tha exi simantiki auksisi taxititas. rikse mia matia sta parakato statistika kai tha katalavis ti thelo na po... to ocz rally 2 exi tis eksis taxitites--> 28MB/sec READ kai 16MB/sec WRITE se USB 2.0 to datatraveler exi tis eksis taxitites-->4MB/sec. read kai 2-2.5MB/sec write se USB 2.0 to OCZ exei 57 euro kai to datatraveler 45 euro. i diafora metaksi ton 2 terastia oson afora tin taxitita kai elaxisti oson afora ta xrimata PANTO PISO AURIO KIOLAS. exis pou exis USB 1.1 pare toulaxiston to pio grigoro tis agoras mipos kai veltiothi kapos i katastasi. Ean valis kai mia karta me USB 2.0 thires tha piasis treles taxitites
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Moderators Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Καλα οκ, αρκετα το διαφημισες το OCZ. Εμενα παντως το Kingston DATA traveller 1GB U3 (υποστηριξη USB2 FULL SPEED), θελει περιπου 15 λεπτα για να γεμισει (1GB αρχεια. )
JOHNX2 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Καλα οκ, αρκετα το διαφημισες το OCZ den exo OCZ flasaki GeorgeMan... Review diavazo, gia na voithiso to palikari me tis thires USB 1.1 na piasi oso to dinaton megaliteri taxitita... http://techgage.com/article/ocz_rally2_4gb_thumb_drive/1 http://www.overclockercafe.com/Reviews/other_misc/OCZ_Rally2/index.htm
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Moderators Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Κοιτα στο ποστ 7 τα μαυρα και τα υπογραμμισμενα πραγματα και μετα πες μου τι επρεπε να καταλαβω... Το να αναφερεις σε 2 απο τα 2 ποστ σου εδω το συγκεκριμενο φλασακι με εκανε να γραψω περι ''διαφημισης του''. Επισης, δεν νομιζω να προσεβαλα κανεναν, αλλα δεν ειμαι διατεθειμενος να δεχτω καμια απειλή ουτε στο ελαχιστο. Με καλο σκοπο λοιπον, εκανα edit το μηνυμα μου, και αφαιρεσα το ''σου'' διπλα απο το OCZ. Ευελπισθω οτι θα κανεις κι εσυ το ιδιο στο ''προσεχε πως μιλας'', γιατι αλλιως ο μονος που θα εχεις απειλησει εδω μεσα θα εισαι πλεον εσυ. Τελος, δεν ειδα να αναφερει πουθενα να προτεινουμε νεο φλασακι...
JOHNX2 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 an kanis xontrika dieresi tin taxitita metaforas pros ton ogko tou arxiou tha vris ta apotelesmata. kai oi dio sintelestes iparxoun kai den einai noiti... sta mikrotera arxia i xronokathisterisi einai stantar me meso megethos arxiou 3,5MB auto eprepe na katalavis
icyman_petros Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Φανταζομαι οτι εκανες επανεκκινηση τον υπολογιστη απο την στιγμη που το πρωτοεβαλες.. τα kingston ειναι αργα δυστυχως,αλλα ειναι και συναμα φτηνα.προτεινω ενα format και επειτα να κανεις disable την συσκευη data traveler usb cd/dvd roms apo ta properties γιατι κολλαει το προγραμμα u3.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.