Προς το περιεχόμενο

Yamada 6700: Διάδοχός του ή επισκευή ...

tassosl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.

Το καλό μου και "τα παίζω όλα" Yamada 6700 αποφάσισε να ξεκουραστεί.

Όποιο δισκάκι κι αν βάλω μου απαντάει με "No disk". Στην αρχή με λίγο ταρακούνημα, αλλαγή θέσης κλπ. διάβαζε το δίσκο, έμπαινε στο file browser και έπαιζε. Σιγά σιγά ούτε ταρακούνημα ούτε τίποτα δεν παίρνει πλέον.

Το καταβίδωσα μήπως κι είχε αποσυνδεθεί κάτι από την κεφαλή από το πολύ μπρος-πίσω κατά το seeking, αλλά δεν άλλαξε τίποτα.

Το μηχανάκι μέχρι τώρα (από το 2004) ήταν πάρα πολύ καλό.

Λύσεις:

1. Ψάχνω για κάποιο αντικαταστάτη του (καλό θα ήταν να έχει το mediatek chip ώστε να συναντήσω τα λιγότερα δυνατά προβλήματα ασυμβατότητας με τη συλλογή μου)

2. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το προβληματικό είναι το drive. Έχει κανείς εμπειρία για το που θα μορούσε να βρεθεί αντικαταστάτης του drive ώστε να το επισκευάσω; Μπορεί να λέω βλακεία τώρα αλλά τα PC DVD-ROM έχουν καμμία πιθανόττα να είναι συμβατά από συνδέσεις ;

Ευχαριστώ για τις προτάσεις - ιδέες σας.

Τάσος

Δημοσ.

Θα προσπαθήσω να είμαι λίγο αναλυτικός στις απαιτήσεις μου για πιθανό διάδοχο μήπως μπορέσετε να μου υποδείξετε κάτι:

1. να παίζει MP3 από DVD (πχ 60 φάκελοι / DVD με 15 mp3 σε κάθε φάκελο)

2. divx/xvid με 2 audio streams ενσωματωμένα στο ίδιο αρχείο με δυνατότητα εναλλαγής όσο βλέπεις την ταινία

3. DVD με περίπου 12 .avi (ή και παραπάνω) στον ROOT φάκελο, με τα αντίστοιχα .srt / .sub (με το ίδιο όνομα με την ταινία + extension)(σύνολο 36 αρχεία) και δυνατότητα εναλλαγής των υπότιτλων όσο βλέπεις την ταινία

4. Παίζει packed bitstream και qpel

5. Παίζει nero encoded αρχεία

6. Υποστηρίζει long filenames στον file browser

7. υποστηρίζει goto μέσα σε μία ταινία πχ goto 10:40 πηγαίνει στο 10ο λεπτό, 40ο δευτερόλεπτο

8. fast forward / rewind

9. προφανώς δεν με πειράζει να τα κάνει όλα αυτά από τη μάνα του. Στο Yamada πρέπει να είχα φτάσει τις 12-15 αναβαθμίσεις firmware.

10. πέρα από έξοδο scart, και έξοδο composite / s-video

θέλω πολλά ; To Yamada τα έκανε όλα αυτά μια χαρά κι έχω εθιστεί ...

Δημοσ.

Ζάβλακα ευχαριστώ για την πρόταση.

Υποθέτω ίδιο chip και ανάπτυξη με τα σχετικά tools?

Γνωρίζει κανείς από πού και πόσο; Δεν το βλέπω πουθενά στην Ελλάδα, ούτε και στο pixmania απ' όπου είχε έρθει το 6700.

Για το Philips 5960 που είδα μόλις σήμερα οτι έχει βγεί έχει κανείς καμμία ιδέα / εντυπώσεις;

Για το Pioneer 696 ;

Να προτιμούσα πιο επώνυμο αυτή τη φορά μήπως η ποιότητα κατασκευής είναι καλύτερη ;

Πολύ καλά λόγια έχουν γραφτεί και για τα LG αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με τα δύο audio streams / διπλά αρχεία υποτίτλων κλπ που αναφέρω παραπάνω, και λέω να μην τα προτιμήσω μόνο και μόνο γι αυτό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...