Προς το περιεχόμενο

USB printer se lan

lambros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Exo ena lasej 1600 pou einai usb.

Ti aksizei,na paro ena usb print server kai na ton kano diktyako i na agoraso ena usr 9107 router kai na to exo kai san hub kai san print server????

Router exo ena 585 kai mou douleuei apsoga kai den bazo allo.

Δημοσ.

μια πολύ καλή ιδέα είναι να βρεις κανα παλιό μηχάνημα, να στήσεις linux και να το κάνεις print server... μη δώσεις λεφτά, για κάτι που μπορείς να το κάνεις τζάμπα με ελλάχιστη δουλειά... ενας P1 αρκεί γι'αυτή τη δουλειά κ μπορείς να συνδέσεις πάνω κ άλλους εκτυπωτές ή scanner

άμα σε ενδιαφέρει η λύση, άνοιξε θέμα στους linuxαδες και το συζητάμε... δε θέλει ιδιαίτερες γνώσεις...

Δημοσ.

Εγω παντως θα προτιμούσα ενα print server ή την λυση του router..Aμα ειναι να εχεις για καθε χαζοδουλεια και ενα pc με οθονες ,πληκτρολογια,ποντίκια που θα πρέπει να είναι και συνέχεια ανοικτό ελεος δηλαδή !!

Παιζει και ενας print server apo dlink που εχει ενα usb και παράλληλο και είναι πολύ οικονομικός !

Δημοσ.
μια πολύ καλή ιδέα είναι να βρεις κανα παλιό μηχάνημα, να στήσεις linux και να το κάνεις print server... μη δώσεις λεφτά, για κάτι που μπορείς να το κάνεις τζάμπα με ελλάχιστη δουλειά... ενας P1 αρκεί γι'αυτή τη δουλειά κ μπορείς να συνδέσεις πάνω κ άλλους εκτυπωτές ή scanner

άμα σε ενδιαφέρει η λύση, άνοιξε θέμα στους linuxαδες και το συζητάμε... δε θέλει ιδιαίτερες γνώσεις...

Μυρίζομαι hardcore linuxά ή μου φαίνεται? Άντε με το παραμικρό να στήσουμε κι ένα μηχάνημα! Και ενώ μπορεί στο τέλος να κάνεις τη δουλειά σου ο χώρος που καταλαμβάνει ο μικρότερος έστω πύργος είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από το χώρο που θέλει ένας print server.. Πάντως εγώ προσωπικά δεν είμαι κατά της ιδέας του μηχανήματος για χρήση ως print server, αρκεί να μην είναι ΜΟΝΟ αυτό. Αν του βάλουμε και samba, κοτσάρουμε και 2-3 βαρβάτους δίσκους, βάλουμε και ftp και του πετάξουμε και εναν torrent downloader για να κατεβάζει μέρα νύχτα, το μηχάνημα θα είναι τρέλα! (παρεπιπτώντως εγώ ακόμα παιδεύομαι να μάθω τα βασικά στο ubuntu, και όταν λέω βασικά εννοώ ΠΟΛΥ βασικα!!)

Δημοσ.

Χεχε, οι λινουξάδες (βάζω και τον εαυτό μου λίγο μέσα) τείνουν να δίνουν συχνά τέτοιες συμβουλές, είναι αλήθεια! Αλλά σε home χρήση πράγματι είναι υπερβολικό να στήσεις ολόκληρο μηχάνημα για print server. Εξάλλου, δεν είναι και κανένα τραγικό έξοδο να αγοράσεις ένα τέτοιο «κουτάκι», συν ότι ξεμπερδεύεις τσακ-μπαμ.

Σε workgroups > 10 ατόμων, ναι, εκεί ίσως αξίζει να στηθεί dedicated μηχανάκι linux γι'αυτήν τη δουλειά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...