Fidelio Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Ελα ρε Kaizer , έχω περάσει απο αυτο το στάδιο , της μείωσης και διάφορα άλλα τερτίπια για να το κόψω, κάπνιζα και στριφτό (το έκανα και τέχνη -πως διάολο όμως στριβουν με το ένα χέρι; Ποτε δεν το κατάφερα). Κοροιδευα τον εαυτό μου, με κοροιδευαν οι καπνιστές κολλητοι μου (ακόμα καπνιζουν αυτοι ) . Μάλιστα ο χειρότερος άνθρωπος , ο οποίος μπορεί να σου πηδηξει την ψυχολογία ή να σε κάνει να παραστρατήσεις ειναι ο κολλήτος , δεν κάνω πλάκα. Του λες το έκοψα παει τερμα , και αυτος ως κανονική χαμούρα πάνω σε ανύποπτη φάση σου λέει " έλα ρε , παρε ένα τσιγαράκι ρε" και σε τσιμπάει πάνω στην στιγμή ξέρεις ... μετά αυτός πεθαίνει στα γέλια και εσένα δεν σε ενοχλέι , κολητός ειναι γελάς και εσύ και λες "δεν γαμεται .." και παφατης .. (τώρα βέβαια αφου έχουν περάσει χρόνια από τότε που το έκοψα , δεν μιλάει κάνεις , ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΟΨΑ ! λολ ) Μερικά έτσι σχόλια , και βέβαια να υπενθυμίσω οτι αυτα που λεω αφορούν κάποιον που θέλει να το ΚΟΨΕΙ και όχι να το ΕΛΑΤΩΣΕΙ , προσέξτε την διαφορά των δύο αυτών περιπτώσεων. Στην δευτερη περίπτωση με την προοπτική κάποτε να το κόψει συντηρείται η ψευδαίσθηση που δημιουργεί ένα απο τα πιο ισχυρά ναρκωτικά που έβαλε στο πετσί του ο άνθρωπος - η νικότινη ! Μιλάω πολύ σοβαρά ,οι καπνοβιομηχανίες το γνώριζαν για ΧΡΟΝΙΑ αυτό και δυστυχώς αργησε πολύ να βγει στην επιφάνεια το ποσο εξαρτησιογόνος είναι αυτη η ουσία !!!! Κάντε μια έρευνα για την νικότινη στο δίκτυο και ΔΙΑΒΑΣΤΕ , θα εκπλαγείτε για τις ιδιότητές της στον οργανισμό , και δεν αναφερομαι σε αρρώστιες και άλλες κουραστικές παπαριές που λενε οτι θα πεθάνουμε νεότεροι κτλ κτλ αλλά στην ΕΘΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ιδιότητα. Σωστά ειναι αυτά για την υγεία , αλλά πολύ εκνευριστικά και δεν βοηθούν ιδιαίτερα στην προσπάθεια καθεαυτή , είναι πιο τεχνικό το ζήτημα της διακοπής παρα θεωρητικό. Το ζήτημα είναι να καταλάβει ο άνθρωπος που θέλει να το ΚΟΨΕΙ οτι η στιγμή του τσιγάρου δεν του προσφέρει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ πλην την ικανοποιησης του στερητικού συνδρόμου της ΝΙΚΟΤΙΝΗΣ !!!! Οποιος καταλάβει , πως αυτο το στερητικό συνδέεται ΥΠΟΥΛΑ στο υποσεινήδητο με διάφορες εκφάνσεις της καθημερινότητας, στεναχώρια, φαγητό, παρέα με φίλους , ποτο , έξοδος κτλ κτλ τότε θα το κόψει επιτόπου ! (αρκεί να το θέλει ) Απλα στην αρχή θα πρέπει να είσαι σε λιγη εγρήγορση , να το υπενθυμίζεις στον εαυτό σου. ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ! ps1 lol kaizer για την ΤΡΑΚΑ ! χαχαχαχαχα, πολλές φορές που το έκοψα ή το μείωσα έγινα και περίγελος των φίλων μου , τρακαδόρος ρε ήμουνα κανονικός ! ελεγα στον εαυτό μου , ρε αφου το έχεις κόψει , μην πας στο περιπτερο να παρεις πακέτο γιατι θα το ξαναρχήσεις , αχαχαχα. τελικά ο άνθρωπος ειναι πολύ ηλιθιο ζώο ! ps2 Σε μια προχειρη αναζήτηση που έκανα και αγνοώντας λίγο τις υπερβολές του συγραφέα διαβάστε λίγο το pdf που βρίσκεται εδώ : http://skeftomai.gr/kapnisma/index.html
leftermann Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 πάντως εγώ εδώ και χρόνια ελέγχω εύκολα τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζω. Νορμάλ θα καπνίσω 1 ως 2 τσιγάρα. Τυχαίνει μέρες (λίγες, οκ) που δεν καπνίζω καθόλου. Αν παίξει καμιά παρέα, καμιά έξοδος, κανα ταβερνείο κλπ, θα φτάσω τα 10. Μια φορά την εβδομάδα ας πούμε. Πολύ πολύ σπάνια θα ξεπεράσω τα 10. Υπάρχουν και διαστήματα που καπνίζω αρκετά για αρκετές μέρες. Πχ το καλοκαίρι που πέρασε, επειδή οι διακοπές έκατσαν πολύ καλές, με μαζική κατανάλωση ψητής σάρκας και ζυμωμένου κριθαριού, έπαιξε σχεδόν ένας μήνας που κάπνιζα σχεδόν πακέτο κάθε μέρα. Με την λήξη των διακοπών όμως επανήλθα αμέσως στα επίπεδά μου, χωρίς να προσπαθήσω καν. Απλά τόσο θέλω να καπνίσω.
alieus Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2008 Ένα μεγάλο κίνητρο για κόψιμο του τσιγάρο είναι ο φόβος. Είδα λίγο αίμα στα πτύελα όταν έβηχα και περιττό να σας πω ότι κόντεψα να πεθάνω από φόβο. Έκανα πανικόβλητος πολλές εξετάσεις ευτυχώς δεν ήταν τίποτα, όμως επειδή δεν ήθελα να ξαναπεράσω με τίποτα την ψυχολογική δοκιμασία του "τι έχω" και "ωχ, τι θα δείξει η τάδε εξεταση" κλπ το 'κοψα! Μαχαίρι.
MrSeanKon Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 nick[;2063419'']πρεζάκια είστε όλοι σαςΤωρα αυτο για να πουλησεις εξυπναδες το ποσταρες?Αμφιβάλλω πολύ αν υπάρχουν πανω απο 5- 10 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο οι οποίοι για ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ έχουν κρατήσει αυτό το περιφημο "5 τσιγάρα την ημέρα". Εγω ειμαι περιπτωση και πιστευω να το εχεις καταλαβει απο κατι αλλα threads.Κι αν το ανοιξα το θεμα αυτο δεν τα ποσταρα ολα αυτα για να πουλησω μουρη. Ουτε ισχυριστηκα οτι καθε μερα κανω 3-5 τσιγαρα. Απλα αν τυχει να φτασω τα 9-10 (γιατι παραπανω ειναι απαγορευτικο) την επομενη θα ειμαι κω*ος εγγεφαλικα και θα παραπονιεστε γιατι η OcBible εχει bugs. Ηθελα να επισημανω οτι και το αισθημα παιζει μεγαλο ρολο. Αν η γυναικα σας καπνιζει ειναι πολυ ασχημο. Εγω τουλαχιστον επιλεγω σχεσεις (νομιμες ή παρανομες) οι οποιες δεν καπνιζουν. Α και για να μην το ξεχασω! Βγηκε το ηλεκτρονικο τσιγαρο κατι ειδα στο Μεγκα αλλα θα παρει καποιον καιρο μεχρι να κυκλοφορησει.
vitalpoint Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Καλησπερα σε ολους.Ειμαι (δυστυχως) καπνιστης εδω και14 χρονια (απο τα δεκαεφτα).Πιστευω οτι το καπνισμα ειναι το μεγαλυτερο λαθος που εχω κανει.Θεωρω οτι ειμαι βαρυς καπνιστης αφου καπνιζω περισσοτερο απο ενα πακετο ημερησιως.Εχω προσπαθησει να το κοψω δυο φορες αλλα δεν το ηθελα αρκετα μαλλον και με νικησε.Δεν εχω καταφερει ποτε να κρατησω σε περιορισμενο αριθμο τα τσιγαρα.Τωρα βεβαια ειμαι σε φαση που σκεφτομαι να ξανακανω την προσπαθεια αν και ειμαι απαισιοδοξος. Δυστυχως λογω δουλειας θα επρεπε να εχω δειξει μεγαλυτερη αποφασιστικοτητα γιατι γνωριζω πολυ καλα ποιες ειναι οι συνεπειες της νικοτινης. Πιστευω οτι οποιος χρονιος καπνιστης κοβει το τσιγαρο πρεπει να εχει πολυ ισχυρο χαρακτηρα γιατι η εξαρτηση που δημιουργει ειναι απο τις χειροτερες αφου ειναι περισσοτερο ψυχολογικη. Αν καποιος εχει καμια συμβουλη να δωσει ειναι ευπροσδεκτη.
aLek0s Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Αν καποιος εχει καμια συμβουλη να δωσει ειναι ευπροσδεκτη. Αντί για ένα πακέτο τσιγάρα να αγοράζεις κάθε πρωί δύο πακέτα τσίχλες. Κάθε φορά που θα θες να καπνίσεις, πάρε 2 τσίχλες μαζί. Είναι το μόνο πράγμα που έχω δει να πετυχένει με φίλο πρώην μανιώδη καπνιστή.
DIMITRISG Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Απο προσωπικη εμπειρια , ειχα δοκιμάσει τσιχλες, παστιλιες απο φαρμακειο, νικορετ και αλλες τετοιες μπαρουφες για μενα , δεν μου έκαναν τίποτα. Επρεπε να με πιασει μια μανια να κοψω το καπνισμα αλλαξα συμπεριφορα επεβαλα στον εαυτο μου να νιωθω σαν ενα αγγελουδάκι που δεν ξερει τι θα πει καπνισμα και τετοια, σταματησα να καθομαι σταυροποδι, μαγκια και καλα και ενιωθα οτι δεν ειμαι καπνιστης, Οταν μ επιανε μανια να καπνισω έλεγα μεσα μου οτι ειμαι πιο δυνατος απο αυτο , οτι μπορω να ελεγχο απολυτα την σκεψη μου εγω και οχι αυτο , και καλα οτι εχω την δυναμη οπως οι μοναχοι του Θιβετ που ελεγχουν απόλυτα την σκέψη τους. Μπορει να σου φαινονται χαζομαρες αλλα ετσι το κοψα το 2002, καπνιζα απο το 1988, 2 πακετα καμελ την ημερα και με αυτες τις χαζομάρες το κοψα. Με πεισμα , θα τα καταφερεις 100% Αλλη καύλα να λες είμαι πρώην!
Hellaslover Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Να πω και εγώ την..αμαρτία μου Καπνίζω από τα 16 και τώρα μπαίνω στα 22. Καπνίζω παρα πολύ, 2-3 πακέτα τι μέρα. Το καλο τις υπόθεσις είναι ότι επειδή μένω αμερική και εδώ απαγορεύεται το κάπνισα ως τα 18 δε μπορούσα να αγοράσω και έτσι σπανια έκανα το χειμώνα που εμενα εδώ. Έως που έγινα 18 και από τότε μέχρι τώρα έχω γίνει φουγάρο. Να το σταματήσω έχω προσπαθήσει (αν και δε το χα πάρει απόφαση) δηλαδή έλεγα από δω και μπρός θα κάνω μισό πακέτο πχ. και πάντα ξεχνιόμουν και έκανα τα ίδια...και τώρα που γράφω καπνίζω. Έχω συνδυάσει το τσιγάρο με απόλαυση και ξεκούραση...Και επειδή με τρώει λίγο μέσα μου θέλω να σας ρωτήσω υπάρχει περίπτωση να έχω κάποια αρρώστια *χτυπα ξύλο* δηλαδή με αναπνευστικά (δεν έχω και καλή αναπνοή αλλα το θεωρώ λογικό..) η τίποτα άλλο η είναι νωρίς ακόμα? Φοβάμαι πολύ να πάω στο γιατρό μη μου βρει τίποτα...ποτε εμφανίζονται τα προβλήματα? έχετε ακούσει κανέναν στην ηλικία μου να έχει τίποτα από το τσιγάρο? Ίσως τα παρακάνω αλλα δε ξέρω φοβάμαι, θα μου πείτε κόψτο αλλα δεν είναι εύκολο.... Τέτοια επιστήμη έχουμε ρε gmt δε μπορούν να βγάλουν ένα υγιεινό τσιγάρο, και ας είναι άγευστο!Ξέχασα να πω ότι συνήθως καπνίζω lights, κάνουν λιγότερη ζημια? Και οποιος θέλει μια βοήθεια να το μειώσει καλή λύση είναι και ο αργιλές! δηλαδή να κανεις αργκίλε με το καφέ αντί για τσιγάρο. Υπάρχουν και σε μικρότερα μεγέθη για το αυτοκίνητο κτλ. σκέφτομαι να πάρω ένα τέτοιο μπας και το κόψω λίγο
vitalpoint Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Απο προσωπικη εμπειρια , ειχα δοκιμάσει τσιχλες, παστιλιες απο φαρμακειο, νικορετ και αλλες τετοιες μπαρουφες για μενα , δεν μου έκαναν τίποτα. Επρεπε να με πιασει μια μανια να κοψω το καπνισμα αλλαξα συμπεριφορα επεβαλα στον εαυτο μου να νιωθω σαν ενα αγγελουδάκι που δεν ξερει τι θα πει καπνισμα και τετοια, σταματησα να καθομαι σταυροποδι, μαγκια και καλα και ενιωθα οτι δεν ειμαι καπνιστης, Οταν μ επιανε μανια να καπνισω έλεγα μεσα μου οτι ειμαι πιο δυνατος απο αυτο , οτι μπορω να ελεγχο απολυτα την σκεψη μου εγω και οχι αυτο , και καλα οτι εχω την δυναμη οπως οι μοναχοι του Θιβετ που ελεγχουν απόλυτα την σκέψη τους. Μπορει να σου φαινονται χαζομαρες αλλα ετσι το κοψα το 2002, καπνιζα απο το 1988, 2 πακετα καμελ την ημερα και με αυτες τις χαζομάρες το κοψα. Με πεισμα , θα τα καταφερεις 100% Αλλη καύλα να λες είμαι πρώην! Πιστευω οτι εχεις απολυτο δικιο,τρεις μηνες ειχα καταφερει να το κοψω και αισθανομουν πολυ καλα.Και εγω αυτο μπιστευω οτι μονο με το πεισμα γινεται δουλεια
DIMITRISG Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Πιστευω οτι εχεις απολυτο δικιο,τρεις μηνες ειχα καταφερει να το κοψω και αισθανομουν πολυ καλα.Και εγω αυτο μπιστευω οτι μονο με το πεισμα γινεται δουλεια ναι και να συμπληρωσω: 1) διαλέγεις την χρονική στιγμή που αισθάνεσαι έτοιμος, δεν χρειάζεται να δώσεις τέτοια καταπίεση στον εαυτό σου να μην καπνίζει. Αν προς το παρών δεν είσαι ψυχολογικά έτοιμος μην το σταματάς θα σου δημιουργήσει άλλα προβλήματα, νεύρα κλπ. Αστο να ωριμάσει καλά η απόφαση στο μυαλό σου. Αν πραγματικά το θέλεις θα ωριμάσει κάποια στιγμή. 2) Μόνο μαχαίρι κόβεται και ποτέ λίγο λίγο. (Τουλάχιστο η δική μου περίπτωση αν άλλος το κατάφερε αλλιώς, έστω) 3) Έκανα πολλές απόπειρες κοψίματος. Δηλαδή αποφασίζεις σήμερα να το κόψεις , δεν καπνίζεις ούτε ένα τσιγάρο και αύριο δεν μπορείς άλλο και ξανακαπνιζεις. Δεν πειράζει ξαναπροσπάθησε να το σταματήσεις. Νομίζω συμβαίνει σε όλους, οι πολλές απόπειρες. δύσκολο με τη μια αλλά γίνεται και αυτό. Και κατι που ίσως βοηθήσει πολλούς : 20 λεπτά από το τελευταίο τσιγάρο Η αρτηριακή πίεση και ο καρδιακός σφυγμός πέφτουν σε φυσιολογικές τιμές. Η θερμοκρασία των άκρων (χεριών / ποδιών) αυξάνει σε φυσιολογικά επίπεδα. [*]8 ώρες από το τελευταίο τσιγάρο Το μονοξείδιο του άνθρακα στο αίμα πέφτει σε φυσιολογικές τιμές. Τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα αυξάνουν. [*]24 ώρες από το τελευταίο τσιγάρο Αρχίζει να μειώνεται ο κίνδυνος αιφνίδιου καρδιακού επεισοδίου. [*]48 ώρες από το τελευταίο τσιγάρο Αρχίζει η αναγέννηση των νευρικών απολήξεων σε μύτη, γλώσσα, στόμα. Η αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης αρχίζουν να επανέρχονται σε φυσιολογικά επίπεδα. [*]2 εβδομάδες έως και 3 μήνες από το τελευταίο τσιγάρο Βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος γενικά. Βελτιώνεται το περπάτημα, μειώνεται η κόπωση. Αυξάνεται κατά 30% η αναπνευστική λειτουργία. Αρχίζει το νευρικό σύστημα να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες. Σπάνιες πια οι έντονες επιθυμίες για τσιγάρο. [*]1 μήνα έως 9 μήνες από το τελευταίο τσιγάρο Η συνολική ενέργεια του οργανισμού αυξάνει. Τα συμπτώματα που συνοδεύουν την χρόνια χρήση τσιγάρου μειώνονται (βήχας, καταρροή, συνάχι, κόπωση, λαχάνιασμα). Αποκαθίσταται ο φυσιολογικός ιστός της μύτης, του φάρυγγα, του λάρυγγα, των πνευμόνων. [*]1 χρόνο από το τελευταίο τσιγάρο Μειώνονται οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Μειώνεται το υπερβολικό ρίσκο για στεφανιαία καρδιοπάθεια στο μισό σε σχέση με τους καπνίζοντες. [*]5 χρόνια από το τελευταίο τσιγάρο Μειώνεται κατά 50% η πιθανότητα θανάτου από καρκίνο του πνεύμονα. Μειώνεται κατά 50% η πιθανότητα δημιουργίας καρκίνου του στόματος. [*]10 χρόνια από το τελευταίο τσιγάρο Η πιθανότητα θανάτου από καρκίνο των πνευμόνων είναι ίδια με αυτή των μη καπνιστών. Τα προκαρκινικά κύτταρα έχουν αντικατασταθεί με υγιή. Το ρίσκο για αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο είναι ίδιο με αυτό των μη καπνιστών. Μειώνεται δραστικά η πιθανότητα καρκίνου του στόματος, φάρυγγα, λάρυγγα, οισοφάγου, ουροδόχου κύστης, νεφρών και παγκρέατος. [*]15 χρόνια από το τελευταίο τσιγάρο Είναι σαν να μην είχατε καπνίσει ποτέ. Οι πιθανότητες για οποιαδήποτε ασθένεια είναι ίδιες με αυτές των μη καπνιστών.
MrSeanKon Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Aυτα που ειπε ο Δημητρης (τους κανονες με τα ζωηρα γραμματα) τους εχω δει στις σακκουλες των φαρμακειων. Δεν ξερω κατα ποσο εχουν βαση αλλα γιατι να τους παραβλεπουμε. Hellasover καλως ηλθες στο φορουμ προσπαθησε μαν να το ελαττωσεις σε πρωτη φαση 2+ πακετα ειναι οντως υπερβολικα τωρα εισαι πιτσιρικος και δεν το νοιωθεις για να ελθεις 35 που ειμαι εγω θα σε ενοχλησει περισσοτερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.