Προς το περιεχόμενο

Πως ελαχιστοποιησα το καπνισμα (3-5 ημερησιως)

MrSeanKon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
δε μου λες, τα χαρτάκια νικοτίνης στα γράφει γιατρός (πόσα επιτρέπεται να κολλάς/ μέρα, πως και σε τι διαστήματα να τα μειώνεις) ???

ε δε θα αγριευτεί κι ο κόσμος, που έχεις 6 κιλά παραπάνω ρε συ ! Έχουν δει τα ματάκια μας στις παραλίες ... Αλλά το κολυμβητήριο, αμέσως μετά την περίοδο "χειμερίας νάρκης", είναι ΜΕΓΑΛΟΣ τσαμπουκάς για καπνιστή...

Όχι, δεν στα γράφει γιατρός, πηγαίνεις χύμα στο φαρμακείο και τα παίρνεις. Ζητάς τα έμπλαστρα Nicorette. Υπάρχουν τριών "δόσεων": 15mg, 10mg και 5mg. Η "θεραπεία" διαρκεί τρεις μήνες συνολικά (την έβγαλα σε δυόμιση) και έχει ως εξής:

1. Τους πρώτους δύο μήνες βάζεις καθημερινά, το πρωί που θα ξυπνήσεις, ένα τσιρότο των 15mg. Δεν χρειάζεσαι άλλο. Συνιστώ την επίθεση του τσιρότου σε μέρος που δεν ενοχλεί την καθημερινή κίνηση - πχ πλαϊνό μέρος του μηρού ή ωμοπλάτη. Το επιθέτεις το πρωί, το αφαιρείς το βράδυ, πριν πας για ύπνο (με τη λογική ότι, κατά τη διάρκεια του βραδυνού ύπνου δεν θα κάπνιζες ούτως ή άλλως οπότε δεν θα έπαιρνες νικοτίνη).

2. Τις δύο πρώτες εβδομάδες του τρίτου μήνα, κάνεις χρήση του τσιρότου των 10mg.

3. Τις δύο επόμενες εβδομάδες του τρίτου μήνα, έρχεται η ώρα του τσιρότου των 5mg.

Προσωπικά συντόμευσα την όλη διαδικασία κατά 2 εβδομάδες γιατί ένιωθα έτοιμος (δηλ. έκανα χρήση του τσιρότου των 10mg πριν τελειώσουν οι δύο μήνες κ.ο.κ.).

Ρε συ, δεν θέλω να καταντήσω προστατευόμενο είδος της Greenpeace... Τέρμα τα ξύδια, δίαιτα τώρα!

• Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ευχαριστώ ! :-)

LOL !!! Ώπα βρε θαλάσσιε ελέφαντα !!!! Πόσο πίνεις πια ? Ένα ποτάκι έχει γύρω στις 100-150 θερμίδες !

• Super Moderators
Δημοσ.
Ευχαριστώ ! :-)

LOL !!! Ώπα βρε θαλάσσιε ελέφαντα !!!! Πόσο πίνεις πια ? Ένα ποτάκι έχει γύρω στις 100-150 θερμίδες !

Καλή δύναμη, δεν είναι τίποτα, το έμπλαστρο βοηθάει πολύ. :-)

Δηλαδή μιλάμε για κανά χιλιάρι θερμίδες τη βδομάδα! Ομιτζί!!!

Τέρμαααααααα! Κομμένοοοοοο!

Δημοσ.

Ευχαριστώ αν και δεν είμαι αποφασισμένη να το κάνω άμεσα.:o Μόλις με το καλό ξαναξεκινήσω την ... εντατική αερόβια και μου βγαίνει το πνευμόνι και μου ρίχνει μούτζες στα 50 μέτρα, θα καταφύγω σε αυτήν τη λύση :-)

ένας άντρας 85 κιλών χρειάζεται περίπου 3000 θερμίδες/ μέρα για να διατηρήσει το βάρος του...Τσιλ άουτ !

• Super Moderators
Δημοσ.
Ευχαριστώ αν και δεν είμαι αποφασισμένη να το κάνω άμεσα.:o Μόλις με το καλό ξαναξεκινήσω την ... εντατική αερόβια και μου βγαίνει το πνευμόνι και μου ρίχνει μούτζες στα 50 μέτρα, θα καταφύγω σε αυτήν τη λύση :-)

ένας άντρας 85 κιλών χρειάζεται περίπου 3000 θερμίδες/ μέρα για να διατηρήσει το βάρος του...Τσιλ άουτ !

Πάντως δεν θα σου λείψει, αυτό (σχεδόν) στο εγγυώμαι.

Καλά, wishful thinking από μεριάς μου. 10.000 θερμίδες τη βδομάδα εννοώ.

Δημοσ.
Πάντως δεν θα σου λείψει, αυτό (σχεδόν) στο εγγυώμαι.

Καλά, wishful thinking από μεριάς μου. 10.000 θερμίδες τη βδομάδα εννοώ.

ας τα καταφέρω να το κόψω κι ας μου λείπει και λίγο (ανα φάσεις)...

Πίνεις 100 ποτά τη βδομάδα ???? Πλάκα κάνεις ε ????

:fear:

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

[...]

Πίνεις 100 ποτά τη βδομάδα ???? Πλάκα κάνεις ε ????

:fear:

Kαλά, από μαθηματικά σκίζω. :P

Γύρω στα 10 ποτά την εβδομάδα. Άρα 1.000 θερμίδες εν τέλει, είχα δίκιο στην πρώτη μου αρίθμηση (ήθελα και να το διορθώσω, τρομάρα μου!)

Μy bad. :-)

Δημοσ.

:-D είπα κι εγώ...

μην ανησυχείς για τα μαθηματικά ... Θα σε βοηθησω ! ;)

νταξ ! Τι είναι 1000 kcal μπροστα σε 3000*7=21000 kcal ?

Δημοσ.

Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιo για το περίφημο "κάνω 5 τσιγάρα την ημέρα", το οποίο αφορά βέβαια όσους πραγματικά θέλουν να το κόψουν. Για όσους απλώς θέλουν να το ελαττώσουν ας με αγνοήσουν. Επίσης έχω υπάρξει καπνιστής , οπότε δεν είναι μόνο θεωρητικό αυτό που θα πω, το έχω δει και στην πράξη.

Η μείωση αυτή , η υποτιθέμενη μείωση των τσιγάρων σε 5 ή 3 ή μόνο μετά το φαγητό ή μαζί με τον καφέ ή μετά το σεξ ξέρω γω .. δεν είναι παρα μια τεράστια ψευδαίσθηση όπου αδρανεί κάπου ανάμεσα στο φόβο της διακοπής του τσιγάρου και τον φόβο των επιπτώσεων του στην υγεία, όπου πρέπει να πω ότι δεν υπάρχει σημαντική μείωση αυτών των επιπτώσεων τελικά ή τουλάχιστον δεν υπάρχουν έρευνες που να δείχνουν κάτι τέτοιο. Σίγουρα έχει λιγότερες συνέπιες απο ότι σε έναν βαρύ καπνιστή , αλλά πολύ περισσότερες απο αυτόν που ΔΕΝ καπνίζει. Εδώ μπορει να καταλάβει κάνεις πως το υποσυνείδητο είναι μερικές φορές μια ύπουλη ικανότητα του εγκεφάλου , όπου σαν να συγκαλύπτεται με ένα ελαφρύ πέπλο η εθιστική αυτή συνήθεια για να μην πω ΜΑΝΙΑ - και αυτο δεν πάει μόνο για το κάπνισμα.

Προσωπική εκτίμηση : είναι ανόητο να περιμένει κάποιος την απόλαυση του καπνίσματος με αγωνια μάλιστα ,μετα το φαγητό για παράδειγμα που ίσως να είναι το τρίτο τσιγάρο της ημέρας (λυπήσου μας) , τόσο που να τρώει σε διπλή ταχύτητα το φαγητό του ώστε να φτάσει αυτή η ύστατη στιγμή.:-) Δεν πρέπει να ξεχνάμε το χημικό στρες της νικοτίνης..

Η θεωρία του "5 τσιγάρα την ημέρα " έχει ως εξής: Μειώνεις την ποσότητα των τσιγάρων ώστε να μειώσεις την επίδραση της εξαρτησιογόνου νικότινης , η οποία είναι και η αιτία για την δυσκολία της διακοπής του . Στην πραγματικότητα όμως ενισχύεις την βασική ψευδαίσθηση του καπνίσματος. Μια ψευδαίσθηση που συνεχίζει να λειτουργεί σαν εμπόδιο στην προσπαθεια της διακοπής του , τελικά . . .

Αμφιβάλλω πολύ αν υπάρχουν πανω απο 5- 10 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο οι οποίοι για ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ έχουν κρατήσει αυτό το περιφημο "5 τσιγάρα την ημέρα". :-)

Το "5 τσιγάρα την ημέρα " , τρία , δύο ένα ή δεν ξέρω και εγώ τι ...δεν ειναι παρα ένα σταδιο απο το οποίο ΞΕΚΙΝΑΜΕ το κάπνισμα , και όχι για το κόψουμε.

Αυτα τα ολίγα

Δημοσ.
Βασικά εγώ πάλι έκανα το άλλο,από κει που έκανα 2 πακέτα την ημερα άρχισα τον καπνό...και καπνίζω πια γύρο στα 10-15 την ημερα...που σαφώς είναι καλύτερα και πιο ελαφριά...από κει και πέρα άμα κανεις και πολυάσχολη ζωή τότε δεν προλαβαίνεις και να στρίψεις μειώνοντας το ακόμα πιο πολύ...και τέλος πολύ πιο οικονομικό.

φιλε και εγω καπνο επερνα και εστριβα οσπυ μια μερα γνωρισα εναν Χημικο.Ο συγκεγριμενος δουλεψε στο καπνολογικο ινστιτουτο στην δραμα.

Ποιο ειναι το εξης προβλημα

Το χαρτι το οποιο στριβεις τον καπνο σκπουπιζει οτι υπολειμα η βρομια εχεις στα χερια σου με απο τελεσμα μετα να το καπνιζεις.

Ακρως επικυνδινο σε αυτους που δουλευουν σε συνεργεια η εχουν καποια σχεση με χημικα η καθαριστικα.

Σε οσα στριφτα καναν αναλυση αναλογως τι δουλεια εκανε ο χρηστης προηγουμνεως εβγαζε διαφορετικη αναλυση αλλη ποιο καλη αλλη ποιο ασχημη.

Το καλο με αυτα ειναι οτι ειναι οικονομικα.

Σε οσους καπνιζετε στριφτα τσιγαρα να πλενεται πολυ καλα τα χερια σας πριν στριψετε.

Οσο για το τσιαγαρο να το κοψεις ειναι το ποιο ευκολο πραγμα!Το χω κανει 1000000 φορες

Ουινστον Τσωρτσιλ

Δημοσ.

Έχω γνωρίσει άτομα που καπνίζουν 1-2 τσιγάρα που και που η να το αρχίζουν και να το κόβουν μαχαίρι όποτε τους καπνίσει :) . Ένας γνωστός μου όμως είπε το θεϊκό όταν τον ρώτησα αν έκοψε το τσιγάρο. "Για να κόψει ένας το τσιγάρο θα πρέπει να μην ξανακαπνίσει στο υπόλοιπο της ζωής του!" Δηλαδή μέχρι να πεθάνεις δεν μπορείς να ισχυριστείς ότι το έκοψες καθώς πολλοί ξανακυλούν στο βούρκο του καπνού, απόδειξη για το πόσο ισχυρό εθισμό προκαλεί που σου αφήνει στίγμα ακόμη και μετά από χρόνια.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν έχει ξανά αναφερθεί... υπάρχει και το χάπι για το τσιγάρο. Από τη δεύτερη βδομάδα αρχίζει να κάνει δουλεία και να σου κόβει την επιθυμία. Το δοκίμασα και μου άφησε καλές εντυπώσεις. Το μόνο αρνητικό του είναι η τιμή. 50? κάνει το κουτί που κρατάει 2 βδομάδες και συνολικά η θεραπεία κρατάει 3 μήνες. Δηλαδή το κόστος όλης της θεραπείας είναι περίπου 300 ?.

Α το χάπι λέγεται Champix το παίρνεις χωρίς συνταγή από το φαρμακείο. Αν έχετε κανένα γνωστό πνευμονολόγο μπορεί και να σας το γράψει για να γλυτώσετε λεφτά. Εμένα δυστυχώς δεν μου το γράψανε :(

Δημοσ.
Kαλά, από μαθηματικά σκίζω. :P

Γύρω στα 10 ποτά την εβδομάδα. Άρα 1.000 θερμίδες εν τέλει, είχα δίκιο στην πρώτη μου αρίθμηση (ήθελα και να το διορθώσω, τρομάρα μου!)

Μy bad. :-)

αλλο 10 ποτα της αγγλιας, αλλο της ελλαδας

δεν νομιζω να εχουνε και εκει μεζουρες

η "μεριδα" στο ποτο ειναι 25ml

το αλκοολ με 7 θερμιδες ανα γραμμαριο ειναι το 2ο μετα το λιπος (9 θερμιδες / γραμμαριο)

πχ 100ml gin 40% εχει 222 θερμιδες

http://www.bbc.co.uk/health/healthy_living/nutrition/drinks_alcohol.shtml

ξαναλεω και παλι...αν σημερα ανακαλυπταμε το αλκοολ, θα ηταν νομιμο?

Δημοσ.
Δεν ξέρω αν έχει ξανά αναφερθεί... υπάρχει και το χάπι για το τσιγάρο. Από τη δεύτερη βδομάδα αρχίζει να κάνει δουλεία και να σου κόβει την επιθυμία. Το δοκίμασα και μου άφησε καλές εντυπώσεις. Το μόνο αρνητικό του είναι η τιμή. 50? κάνει το κουτί που κρατάει 2 βδομάδες και συνολικά η θεραπεία κρατάει 3 μήνες. Δηλαδή το κόστος όλης της θεραπείας είναι περίπου 300 ?.

Α το χάπι λέγεται Champix το παίρνεις χωρίς συνταγή από το φαρμακείο. Αν έχετε κανένα γνωστό πνευμονολόγο μπορεί και να σας το γράψει για να γλυτώσετε λεφτά. Εμένα δυστυχώς δεν μου το γράψανε :(

ποσο εχει ενα πακετο πλεον στην ελλαδα? οταν καποιος κανει 1-2 πακετα την μερα, πιο φτηνο βγενει το χαπι

Δημοσ.
Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιo για το περίφημο "κάνω 5 τσιγάρα την ημέρα", το οποίο αφορά βέβαια όσους πραγματικά θέλουν να το κόψουν. Για όσους απλώς θέλουν να το ελαττώσουν ας με αγνοήσουν. Επίσης έχω υπάρξει καπνιστής , οπότε δεν είναι μόνο θεωρητικό αυτό που θα πω, το έχω δει και στην πράξη.

Η μείωση αυτή , η υποτιθέμενη μείωση των τσιγάρων σε 5 ή 3 ή μόνο μετά το φαγητό ή μαζί με τον καφέ ή μετά το σεξ ξέρω γω .. δεν είναι παρα μια τεράστια ψευδαίσθηση όπου αδρανεί κάπου ανάμεσα στο φόβο της διακοπής του τσιγάρου και τον φόβο των επιπτώσεων του στην υγεία, όπου πρέπει να πω ότι δεν υπάρχει σημαντική μείωση αυτών των επιπτώσεων τελικά ή τουλάχιστον δεν υπάρχουν έρευνες που να δείχνουν κάτι τέτοιο. Σίγουρα έχει λιγότερες συνέπιες απο ότι σε έναν βαρύ καπνιστή , αλλά πολύ περισσότερες απο αυτόν που ΔΕΝ καπνίζει. Εδώ μπορει να καταλάβει κάνεις πως το υποσυνείδητο είναι μερικές φορές μια ύπουλη ικανότητα του εγκεφάλου , όπου σαν να συγκαλύπτεται με ένα ελαφρύ πέπλο η εθιστική αυτή συνήθεια για να μην πω ΜΑΝΙΑ - και αυτο δεν πάει μόνο για το κάπνισμα.

Προσωπική εκτίμηση : είναι ανόητο να περιμένει κάποιος την απόλαυση του καπνίσματος με αγωνια μάλιστα ,μετα το φαγητό για παράδειγμα που ίσως να είναι το τρίτο τσιγάρο της ημέρας (λυπήσου μας) , τόσο που να τρώει σε διπλή ταχύτητα το φαγητό του ώστε να φτάσει αυτή η ύστατη στιγμή.:-) Δεν πρέπει να ξεχνάμε το χημικό στρες της νικοτίνης..

Η θεωρία του "5 τσιγάρα την ημέρα " έχει ως εξής: Μειώνεις την ποσότητα των τσιγάρων ώστε να μειώσεις την επίδραση της εξαρτησιογόνου νικότινης , η οποία είναι και η αιτία για την δυσκολία της διακοπής του . Στην πραγματικότητα όμως ενισχύεις την βασική ψευδαίσθηση του καπνίσματος. Μια ψευδαίσθηση που συνεχίζει να λειτουργεί σαν εμπόδιο στην προσπαθεια της διακοπής του , τελικά . . .

Αμφιβάλλω πολύ αν υπάρχουν πανω απο 5- 10 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο οι οποίοι για ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ έχουν κρατήσει αυτό το περιφημο "5 τσιγάρα την ημέρα". :-)

Το "5 τσιγάρα την ημέρα " , τρία , δύο ένα ή δεν ξέρω και εγώ τι ...δεν ειναι παρα ένα σταδιο απο το οποίο ΞΕΚΙΝΑΜΕ το κάπνισμα , και όχι για το κόψουμε.

Αυτα τα ολίγα

Eχεις απολυτο δικιο!!!Διοτι αυτο ακριβως εχω παθει. Ειμαι εδω και 2 μηνες στο 3-5 τσιγαρα την ημερα. Εχω βρει 3-4 στιγμες την ημερα που δεν γινεται να αυξηθουν(πχ τον πρωινο καφε, τα 2 γευματα και την αναχωρηση μου απο την δουλεια)

Μεχρι στιγμης μπορω να πω οτι το κραταω, αν δεν κανω 3 θα κανω μαξιμουμ 5. Ομως το σκεφτομαι πολυ περισσοτερο αποτι οταν καπνιζα αρκετα διοτι επειδη ειναι σπανια δεν βλεπω την ωρα να ερθει το επομενο τσιγαρο.

Παρολαυτα, μικρη ξεμικρη εγω θα την συνεχισω την προσπαθεια. Διοτι ακομα το μυαλο μου δεν εχει πειστει/φοβηθει/βαρεθει αρκετα ωστε να πω "το κοβω μαχαιρι" οποτε απο τα ολοτελα...

ΥΓ1. Σημαντικο ειναι οτι εχω καταφερει να βγαινω χωρις να καπνιζω και τα Σαββατοκυριακα καθολου. Το μονο που με ριχνει στον βουρκο ειναι αν βλεπω ματς(και ρε πουστη μου αυτη την περιοδο σε ολα τα σπορ ο Παναθηναικος το σηκωνει το τσιγαρακι)

ΥΓ2. Εχει ενα καλο η φαση παντως, οτι επειδη κανω λιγο ειναι ΟΛΑ ΤΡΑΚΑ!!:lol: απο συναδελφους οποτ γλυτωνω τα 3Ε

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...