Προς το περιεχόμενο

Πως ελαχιστοποιησα το καπνισμα (3-5 ημερησιως)

MrSeanKon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

(η μόνη πιθανότητα να το κόψω είναι να κλείσει το εργοστάσιο του κρέηβεν)

Α ρε, αυτά τα Craven (τα μπλε, όχι τα αδερφίστικα τα λευκά)... :-)

Εμ τι τα θες τα ξενύχτια, γρεά γυναίκα...

• Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το δύσκολο στην υπόθεση τσιγάρο είναι να βρεις ένα χοντρό έρισμα για να αποφασίσεις εσύ ο ίδιος ότι ΘΕΛΕΙΣ να το κόψεις, και όχι γιατί "πρέπει". Γιατί με το πρέπει είναι δύσκολο.

ΥΓ. Κ γω Craven μπλε κάνω με χαρτάκια drum. Ένας χοντρός λόγος να μην το κόψει κάποιος το κάπνισμα. Είμαι σίγουρος ότι αν έκανα εργοστασιακά θα το είχα ήδη κόψει (σκυλοβρωμάνε, πως τα καπνίζουν;;)

:)

Δημοσ.

Ξέρετε τι θυμήθηκα; μια διαφήμηση-πάνε χρόνια τώρα-για το κόψιμο του τσιγάρου. Διαφήμιζε τις πίπες Magic Life και έλεγε η διαφήμηση:<<Για να μην τον πέρνετε από πίσω πάρτε του μια πίπα>> Μετά από λίγο έδειχνε μια γυναίκα που κυνηγούσε τον άντρα της από πίσω για να μαζεύει της στάχτες του τσιγάρου. μια βδομάδα κράτησε η διφήμηση στην τηλεόραση μετά την έκοψαν τον λόγο τον καταλαβαίνετε;

Δημοσ.

you do the wrong do it right

(μου είχε πει κάποτε ένας κύριος που κάπνιζε άφιλτρο κρέηβεν. μπλε.)

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

ΥΓ. Κ γω Craven μπλε κάνω με χαρτάκια drum. Ένας χοντρός λόγος να μην το κόψει κάποιος το κάπνισμα. [...]

Μπα, μην το λες. Όταν το έκοψα, ακριβώς Craven μπλε με χαρτάκια Drum κάπνιζα. Οπότε ως λόγος, τουλάχιστον αυτός, δεν στέκει. :P

Ξέρετε τι θυμήθηκα; μια διαφήμηση-πάνε χρόνια τώρα-για το κόψιμο του τσιγάρου. Διαφήμιζε τις πίπες Magic Life και έλεγε η διαφήμηση:<<Για να μην τον πέρνετε από πίσω πάρτε του μια πίπα>> Μετά από λίγο έδειχνε μια γυναίκα που κυνηγούσε τον άντρα της από πίσω για να μαζεύει της στάχτες του τσιγάρου. μια βδομάδα κράτησε η διφήμηση στην τηλεόραση μετά την έκοψαν τον λόγο τον καταλαβαίνετε;

Πολλά χρόνια πριν. Αν είσαι κάτω από 35-37 δεν πρέπει να την είχες προλάβει αλλά να την ξέρεις από διηγήσεις. :-)

Δημοσ.
Τις (μαύρες) μέρες των βιομηχανικών ίσως και πακέτο/μέρα.

Μετά την καθιέρωση των στριφτών γύρω στα 10. Και πλέον ακόμη και να βγω για αχαλίνωτο κλάμπινγκ στας αθήνας όχι πάνω από πέντε (φυσικά την επόμενη ακολουθεί τραγικός πονόλαιμος)

Κι εγώ περίπου στα ίδια ! Αλλά αυτό με τα 5 / μέρα ...δύσκολο !..

Αυτό δε, που έκανε ο πάρεδώσε.. Δ-Ε-Ν Γ-Ι-Ν-Ε-Τ-Α-Ι !!

Δημοσ.
Μπα, μην το λες. Όταν το έκοψα, ακριβώς Craven μπλε με χαρτάκια Drum κάπνιζα. Οπότε ως λόγος, τουλάχιστον αυτός, δεν στέκει. :P

Πολλά χρόνια πριν. Αν είσαι κάτω από 35-37 δεν πρέπει να την είχες προλάβει αλλά να την ξέρεις από διηγήσεις. :-)

Την έχω δει σε ασπρόμαυρη τότε τηλεόραση.:lol:

Δημοσ.
ΥΓ. Κ γω Craven μπλε κάνω με χαρτάκια drum. Ένας χοντρός λόγος να μην το κόψει κάποιος το κάπνισμα. Είμαι σίγουρος ότι αν έκανα εργοστασιακά θα το είχα ήδη κόψει (σκυλοβρωμάνε, πως τα καπνίζουν;;)

:)

Drum? Τα γνωστά μπλέ drum? :shock:

Με τέτοια χαρτάκια δεν κάνεις τίποτα, σαν να κάνεις εργοστασιακά είναι. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην ποιότητα του τσιγάρου το πόσο λεπτό/καλό είναι το χαρτάκι.

Δημοσ.

Όχι ντάξει είπαμε όχι και έτσι, σαν εργοστασιακά. Απλά είναι πιο βαρύ το τσιγάρο, ΟΚ το δέχομαι. Αλλά από κάτι άλλα που κάθε τζούρα χρειάζεται να το ανάβεις πάλι, το προτιμώ. Εν πάσει περιπτώσει, γούστα είναι αυτά :)

Ας επικεντρωθούμε λίγο πάντως στο πως θα το κόψουμε και όχι στο τι καπνίζουμε :Ρ

• Super Moderators
Δημοσ.
Κι εγώ περίπου στα ίδια ! Αλλά αυτό με τα 5 / μέρα ...δύσκολο !..

Αυτό δε, που έκανε ο πάρεδώσε.. Δ-Ε-Ν Γ-Ι-Ν-Ε-Τ-Α-Ι !!

Καλά, αυτό με τα 5/ημέρα, για μένα ήταν αδύνατο. Ήμουν στο ενάμιση Camel άφιλτρο και άρχισα μετά βασάνων τα στριφτά μπας και το μειώσω στα κάτω των 10. Σιιιγά, από τα 30 τσιγάρα πήγα στην αρχή στα 12 και μετά στα 20.

Απλώς έμαθα να στρίβω πιο γρήγορα! :lol:

Πολύ πιο εύκολα μου ήρθε να το κόψω παρά να το μειώσω. Και μην φανταστείς ότι είχα ιδιαίτερη θέληση. Μερικές μέρες πριν έλεγα πόσο απολαμβάνω το τσιγάρο. Απλώς μου την κάρφωσε έτσι. Μπαμ, τσιρότο και τέρμα.

+6 κιλά. :P

Δημοσ.

Έτσι άρχισα κι εγώ τα στριφτά, για να το μειώσω (κάπνιζα 1- 1.5 πακέτο / μέρα). Στην αρχή δεν ξεπερνούσα τα 8 στριφτά/ μέρα αλλά, ιβέντσουαλι έμαθα να στρίβω γρηγορότερα κι έφτασα 10- 15 / μέρα. Στις μέρες του "κλάμπιν'" μπορώ να φτάσω τα 15 και να τα ξεπεράσω...:o

Αλλά αυτό το "μπαμ και τέρμα" είναι πολύ αγριευτικό...:fear:

Για τα κιλά που λές, με ψιλοπαίρνει, αν αυξήσω και την (αερόβια) γυμναστική....

Κάνω και κολυμβητήριο τους 6-7 καλούς μήνες... Τρομάρα μου !!! Πάντως, όταν πηγαίνω, το μειώνω πάλι σε 8- 10 τη μέρα. Τους άλλους 5-6 μήνες όμως...

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Αλλά αυτό το "μπαμ και τέρμα" είναι πολύ αγριευτικό...:fear:

Κι εμένα έτσι μου φαινόταν, πολύ αγριευτικό και έλεγα "αποκλείεται" αλλά τελικά δεν ήταν τίποτα, ούτε που το κατάλαβα. Μάλλον το τσιρότο μου έδινε αρκετή νικοτίνη (την οποία σιγά-σιγά μειώνει) και δεν είχα στερητικό σύνδρομο μετά τις 2-3 πρώτες "κρίσιμες" ημέρες.

[...]Για τα κιλά που λές, με ψιλοπαίρνει, αν αυξήσω και την (αερόβια) γυμναστική....

Κάνω και κολυμβητήριο τους 6-7 καλούς μήνες... Τρομάρα μου !!! Πάντως, όταν πηγαίνω, το μειώνω πάλι σε 8- 10 τη μέρα. Τους άλλους 5-6 μήνες όμως...

Εμένα δεν με έπαιρνε και, ουσιαστικά, είναι το μόνο "κουσούρι" που μου άφησε το κόψιμο του τσιγάρου.

Όχι πως δεν συνέβαλα κι εγώ σ'αυτό βέβαια, δεν φταίει για τα πάντα κάποιος εξωτερικός παράγοντας... :-)

Κολυμβητήριο κι εγώ πρέπει να αρχίσω (έχει και δημοτικό στη Ραφήνα) γιατί πλησιάζει το καλοκαίρι, κρίμα είναι να βγω στην παραλία και να τρομάξω τον κόσμο...

Δημοσ.

Πριν από ένα περίπου χρόνο το έκοψα, για τελευταία ελπίζω φορά. Τα nicorette με βοήθησαν πολύ, ξεκίνησα και γυμναστική, έτσι δεν έχω ξανακαπνίσει από πέρυσι. Κάπνιζα πολύ καπνό, είχα φτάσει στο σημείο να κάνω ένα σακουλάκι καπνό σε μία μόλις μέρα. Όταν το έκοψα, το είχα περιορίσει στα 15-20 τσιγάρα ανά ημέρα. Ένα χρόνο μετά είναι φορές που μου περνά από το μυαλό να κάνω ένα τσιγάρο. Βλέπετε, στο γραφείο καπνίζουν πολλοί και καπνίζουν πολύ. Ωστόσο τα καταφέρνω. Φοβάμαι το ένα τσιγάρο, αυτή την παγίδα που, τουλάχιστον εμένα, θα με οδηγήσει πάλι στο πακέτο. Περάσαν μήνες χωρίς να το σκεφτώ καθόλου, υπήρξαν και μέρες που το σκέφτηκα περισσότερες από μία φορές και ειλικρινά δεν γνωρίζω αν το έχω κόψει ή απλώς είναι ένα μεγάλο διάλειμμα.

Με λένε agpr και είμαι καλά :lol:

Δημοσ.

δε μου λες, τα χαρτάκια νικοτίνης στα γράφει γιατρός (πόσα επιτρέπεται να κολλάς/ μέρα, πως και σε τι διαστήματα να τα μειώνεις) ???

ε δε θα αγριευτεί κι ο κόσμος, που έχεις 6 κιλά παραπάνω ρε συ ! Έχουν δει τα ματάκια μας στις παραλίες ... Αλλά το κολυμβητήριο, αμέσως μετά την περίοδο "χειμερίας νάρκης", είναι ΜΕΓΑΛΟΣ τσαμπουκάς για καπνιστή...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...