fireflies Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Συνηθως μετα τη μεσημεριανη μασα με επιανε λυσσα για καπνισμα ή στον απογευματινο καφε. Ναι ακριβώς. Μετά το φαγητό ήταν κι εμένα το μεγαλύτερο πρόβλημά μου και αυτό που πέρασε ο πιο πολύς καιρός για να συνηθίσω.
wert Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Σήμερα έφαγα το 3ο CHAMPIX (το καινούργιο χάπι) To γεγονός και μόνο ότι μετά από 15 χρόνια καπνίσματος είναι η πρώτη φορά που έκανα 4 τσιγάρα σε 3 ημέρες, μου δίνει κουράγιο. Κατά τ' άλλα το κομπολόι έχει λιώσει. Με βλέπω με κομποσχοίνι να λέω προσευχές. Εγώ το ψάχνω και δεν το βρίσκω το άτιμο λες και το κάνει επίτηδες Καμιά πληροφορία παραπάνω; Πόσο στοιχίζει; Βοηθάει ικανοποιητικά; Μπράβο πάντως σε όσους κατάφεραν και το έκοψαν. Εγώ δυστηχός δεν τα καταφέρνω. Δεν προλαβαίνω να κάνω προσπάθεια και κάτι γίνεται μου την δίνει και το αυξάνω. Εκτός από θέληση πιστεύω θέλει και το κατάλληλο περιβάλον για να κόψει κάποιος το τσιγάρο. Ελπίζω όταν βρω το champix να τα καταφέρω και εγώ.
Silok Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Εγώ το ψάχνω και δεν το βρίσκω το άτιμο λες και το κάνει επίτηδες Καμιά πληροφορία παραπάνω; Πόσο στοιχίζει; Βοηθάει ικανοποιητικά; Μπράβο πάντως σε όσους κατάφεραν και το έκοψαν. Εγώ δυστηχός δεν τα καταφέρνω. Δεν προλαβαίνω να κάνω προσπάθεια και κάτι γίνεται μου την δίνει και το αυξάνω. Εκτός από θέληση πιστεύω θέλει και το κατάλληλο περιβάλον για να κόψει κάποιος το τσιγάρο. Ελπίζω όταν βρω το champix να τα καταφέρω και εγώ. Τα 33 ευρά που είπαν οι άθλιοι της τηλεόρασης "ξέχασαν" να πούν ότι είναι η τιμή χονδρικής.Τα χάπια έχουν γύρω στο 50άρικο και η όλη θεραπεία βγαίνει κοντά στο 500άρι.Αλλά το καλό είναι ότι τελικά συνταγογραφούνται,οπότε πηγαίνετε στον γιατρό σας και πείτε του να σας τα γράψει και πληρώστε μόνο την συμμετοχή.Το κακό είναι πως είναι δυσεύρετα και δεν ξέρω το λόγο.
wert Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Το κακό είναι πως είναι δυσεύρετα και δεν ξέρω το λόγο. Να μαντέψω; Ή κάνω θεωρίες συνωμοσίας Τέλος πάντων. Αν ποτέ καταφέρω και τα βρώ τότε θα κάνω την προσπάθειά μου. Αλλά το καλό είναι ότι τελικά συνταγογραφούνται,οπότε πηγαίνετε στον γιατρό σας και πείτε του να σας τα γράψει και πληρώστε μόνο την συμμετοχή. Πλάκα θα έχει να θέλουν φακελάκι.... :evil: Σε τι γιατρό πρέπει να πάμε; Μάλλον σε κάνα παθολόγο εεε !!!!!!
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Εγώ το ψάχνω και δεν το βρίσκω το άτιμο λες και το κάνει επίτηδες Καμιά πληροφορία παραπάνω; Πόσο στοιχίζει; Βοηθάει ικανοποιητικά; Μπράβο πάντως σε όσους κατάφεραν και το έκοψαν. Εγώ δυστηχός δεν τα καταφέρνω. Δεν προλαβαίνω να κάνω προσπάθεια και κάτι γίνεται μου την δίνει και το αυξάνω. Εκτός από θέληση πιστεύω θέλει και το κατάλληλο περιβάλον για να κόψει κάποιος το τσιγάρο. Ελπίζω όταν βρω το champix να τα καταφέρω και εγώ. Δεν τα ξέρουν ακόμη οι φαρμακοποιοί πρέπει να τα παραγγείλεις. Το πρώτο στάδιο της θεραπείας (2 εβδομάδες 0,5 και 1mg) στοιχίζει 49,74 λεφτά που μάλλον θα έδινα έτσι κι αλλιώς σε τσιγάρα. Την πρώτη εβδομάδα δεν σε υποχρεώνει να κόψεις το κάπνισμα, από την δεύτερη και μετά. Εγώ το έπιασα το θέμα από τα κέρατα και μάλλον μαρτυράω. Δεν είναι υποκατάστατο της νικοτίνης. Ιδέα δεν έχω πως λειτουργεί αλλά σίγουρα μου προκαλεί μία αηδία κατά το κάπνισμα (νιώθω σαν να καταπίνω ολόκληρη πατάτα), και βοηθάει και στο όλο στερητικό σύνδρομο. Αν θες μπορώ να σου στείλω το χαρτί της συσκευασίας κάποια στιγμή, που έχει λεπτομέρειες. Στείλε μου email. Υ.Γ Άμα δεν εξαφανίσεις τα τσιγάρα από το οπτικό πεδίο σου, και άμα δεν πάρεις μια πραγματική απόφαση (ότι θα μαρτυρήσεις όπως και να χει), τίποτα και κανένα χάπι δεν βοηθάει.
punky Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Εκτός από θέληση πιστεύω θέλει και το κατάλληλο περιβάλον για να κόψει κάποιος το τσιγάρο. Ποτέ δεν θα υπάρξει το κατάλληλο περιβάλλον. Μονάχα θέληση θέλει.
wert Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Δεν τα ξέρουν ακόμη οι φαρμακοποιοί πρέπει να τα παραγγείλεις.Το πρώτο στάδιο της θεραπείας (2 εβδομάδες 0,5 και 1mg) στοιχίζει 49,74 λεφτά που μάλλον θα έδινα έτσι κι αλλιώς σε τσιγάρα. Την πρώτη εβδομάδα δεν σε υποχρεώνει να κόψεις το κάπνισμα, από την δεύτερη και μετά. Εγώ το έπιασα το θέμα από τα κέρατα και μάλλον μαρτυράω. Δεν είναι υποκατάστατο της νικοτίνης. Ιδέα δεν έχω πως λειτουργεί αλλά σίγουρα μου προκαλεί μία αηδία κατά το κάπνισμα (νιώθω σαν να καταπίνω ολόκληρη πατάτα), και βοηθάει και στο όλο στερητικό σύνδρομο. Αν θες μπορώ να σου στείλω το χαρτί της συσκευασίας κάποια στιγμή, που έχει λεπτομέρειες. Στείλε μου email. Υ.Γ Άμα δεν εξαφανίσεις τα τσιγάρα από το οπτικό πεδίο σου, και άμα δεν πάρεις μια πραγματική απόφαση (ότι θα μαρτυρήσεις όπως και να χει), τίποτα και κανένα χάπι δεν βοηθάει. Σήμερα ίσως είχα μια επιτυχία σε ένα φαρμακείο και μου είπε ότι θα φέρει. Το πρόβλημα εντοπίστηκε αλλού. Όπως είπες δεν τα ξέρουν ακόμα οι φαρμακοποιοί και ούτε αυτός φυσικά. Μου είπε όπως γράφεις ότι υπάρχει σε δύο συσκευασίες 0,5 και 1mg . H εταιρεία όμως που τα φέρνει διαθέτει μόνο την συσκευασία του 1mg ... Επειδή και ο φαρμακοποιός δεν ήξερε. Είναι σε μορφή χαπιού που μπορούμε ίσως να το κόψουμε στη μέση ή σε μορφή κάψουλας; Γιατί αν είναι σε κάψουλα και του 1mg τότε μου είπε δεν μπορώ να ξεκινήσω την θεραπεία από εκεί απότομα.... Ποτέ δεν θα υπάρξει το κατάλληλο περιβάλλον.Μονάχα θέληση θέλει. Δυστηχός έτσι είναι. Τώρα όσο για θέληση θα σας γελάσω. Πρέπει όμως να το κόψω γιατί έχω παραγίνει φουγάρο. Θα με γράψουν για ρύπανση της ατμόσφαιρας στο τέλος. :oops: Αν όμως το χαπάκι κάνα κάνει θαύμα μπράβο του. Εδώ και ένα μήνα είχα κάνει μια προσπάθεια να το ελατώσω έστω. Παρά το ότι καπνίζω τρία πακέτα την ημέρα το έριξα στο ένα και μετά στο μισό. Το όλο πρόβλημα μάλλον εντοπίζεται στο νου. Απλώνω το χέρι μου να βρώ το πακέτο να ανάψω τσιγάρο. Έτσι χωρίς σκέψη. Αυτόματες κινήσεις. Περιτό να σας πω και πόσο μου στοιχίζει σε χρήμα
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Σήμερα ίσως είχα μια επιτυχία σε ένα φαρμακείο και μου είπε ότι θα φέρει.Το πρόβλημα εντοπίστηκε αλλού. Όπως είπες δεν τα ξέρουν ακόμα οι φαρμακοποιοί και ούτε αυτός φυσικά. Μου είπε όπως γράφεις ότι υπάρχει σε δύο συσκευασίες 0,5 και 1mg . H εταιρεία όμως που τα φέρνει διαθέτει μόνο την συσκευασία του 1mg ... Επειδή και ο φαρμακοποιός δεν ήξερε. Είναι σε μορφή χαπιού που μπορούμε ίσως να το κόψουμε στη μέση ή σε μορφή κάψουλας; Γιατί αν είναι σε κάψουλα και του 1mg τότε μου είπε δεν μπορώ να ξεκινήσω την θεραπεία από εκεί απότομα.... Αηδίες σου λέει. Αφού το αγόρασα εγώ, δεν μπορεί η εταιρεία να κάνει εξαίρεση μόνο σε ένα φαρμακείο. Νομίζω ότι είναι και επικίνδυνο για τον οργανισμό σου, άσε που τα χάπια του 0,5mg με του 1mg δεν έχουν το ίδιο χρώμα, μπορεί να έχουν και διαφορετικές ουσίες. Πληροφοριάκα το πρώτο κουτί πάει ως εξής: Πρώτα τα λευκά. 0,5 την πρώτη, δεύτερη και τρίτη μέρα 0,5 + 0,5 την τέταρτη, πέμπτη, έκτη και έβδομη μέρα Μετά αρχίζουνε τα μπλε, την δεύτερη εβδομάδα 1mg + 1mg και τις επτά ημέρες. Δεν ξέρω πως συνεχίζει η θεραπεία (τι περιέχει δηλαδή το δεύτερο κουτί) Αλλά για να το έχουν κάνει έτσι, θα υπάρχει λόγος. Εικάζω πως για να σου είπε έτσι ίσως να έχει εξαντληθεί το πρώτο κουτί και να θέλει να σου πλασάρει απευθείας το δεύτερο. Εκτός βέβαια αν δεν ξέρει τι του γίνεται. Κουτί μόνο με 0,5mg δεν υπάρχει.
Silok Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Info http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=1726 'Oσοι ενδιαφέρονται ας πάνε σε παθολόγο ή πνευμονολόγο. wert στον Βέγγο φαρμακοποιό έπεσες.Μακρυά.Άπ'οτι μου είπε ο γιατρός μου οι παρενέργειες δεν θα σε πιάσουν ντε και καλά αλλά όπως σε όλα τα φάρμακα είναι πάντα αναλόγα τον οργανισμό. Από την iatronet: Ποιοι κίνδυνοι συνδέονται με το φάρμακο; Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες (εμφανίζονται σε περισσότερους από έναν στους δέκα ασθενείς) είναι ναυτία (αδιαθεσία), αϋπνία (δυσκολία στον ύπνο), μη φυσιολογικά όνειρα και πονοκέφαλος. Ο πλήρης κατάλογος όλων των ανεπιθύμητων ενεργειών που αναφέρθηκαν με το CHAMPIX, περιλαμβάνεται στο φύλλο οδηγιών χρήσης. Το CHAMPIX δεν πρέπει να χορηγείται σε άτομα που μπορεί να είναι υπερευαίσθητα (αλλεργικά) στη βαρενικλίνη ή σε οποιοδήποτε άλλο από τα συστατικά του φαρμάκου.
wert Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Αηδίες σου λέει. Αφού το αγόρασα εγώ, δεν μπορεί η εταιρεία να κάνει εξαίρεση μόνο σε ένα φαρμακείο. Θέλω να πιστεύω ότι ούτε αυτός ήξερε. Αφού δεν ήξερε αν ήταν σε μορφή χαπιού ή κάψουλας. Το άλλο τώρα. Έστω ότι καταφέρνω και βρίσκω κάποιο κουτάκι και το αγοράζω. Με τέτοια έλειψη που υπάρχει στην αγορά θα υπάρχει μετά για να συνεχίσουμε ή φτού και απ'την αρχή;
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δημοσ. 11 Μαΐου 2007 Δε νομίζω να υπάρξει έλλειψη. Αλλιώς πως θα πάρει η πανάθα το 5ο ευρωπαικό; lolol
MrSeanKon Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Επανερχομαστε! Ποτε εγινε το πρωτο post? Και ποσος καιρος εχει περασει? Yπολογιστε το! Σημερα το πρωι ξυπνησα με τα κοκκορια (γυρω στις 6:00) κι αναψα ενα τσιγαρο στις 6:40 μετα το πρωινο (ΟΚ καλοτρωω).... Με πειραξε το ρημαδι (εννοω οτι ειχα εκεινη τη μαστουρα) διοτι δεν ειναι μονο οτι καπνιζω λιγο αλλα το πρωτο τσιγαρο το αναβω μετα τις 9:00....
giannhs_29 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 και γω φιλε μου παρολο της πολλες προσπαθειες που εχω κανει να το κοψω και δεν ειχαν αποτελεσμα αναγκαστηκα και πηρα της τσιχλες και καπως μ αυτες το ελλατωσα ειναι παντως καλο να το κοψουμε πριν μας κοψει αυτο
MrSeanKon Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Να επιμενεις και σου ευχομαι κουραγιο και θα τα λεμε εδω. Θα δεις μεγαλη βελτιωση. Τσιχλες ουδεποτε χρησιμοποιησα. Χμ μια καλη ιδεα ειναι να παρεις κατι που να σου αποσπα την καψα για να αναβεις τσιγαρο π.χ. ενα κομπολογακι για παραδειγμα. Προσπαθησε να συνδυασεις το καπνισμα με το ραχατι. Δηλαδη να τι εννοω: Εχω το Βασιλη (παιδικος φιλος) που ειναι καπνιστης μανιακος (1.5+ καθημερινα). Παμε στην πλατεια να πιουμε καφε για παραδειγμα και παρολο που περπαταμε αυτος καποιες φορες καπνιζει! Ή οταν οδηγαει.... Ρε μιναρα του λεω ΕΛΕΟΣ! Εγω ας πουμε θα το αναψω μετα το μεσημεριανο φαγητο και θα το απολαυσω.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 17 Μαρτίου 2008 Μετά από εικοσιτρία συναπτά έτη ως καπνιστής, έχω έναν χρόνο και τέσσερεις μήνες χωρίς ούτε ένα τσιγάρο. Και δεν ήμουν καπνιστής του ενός τσιγάρου την εβδομάδα: τα τελευταία 12 χρόνια κατανάλωνα ανελλιπώς ένα με ενάμιση πακέτο την ημέρα Camel άφιλτρα (με ένα μικρό διάλειμμα μερικών μηνών όπου κάπνιζα Karelias άφιλτρα - τη χρυσή κασετίνα). Δεν μου το επέβαλε γιατρός. Δεν μου το επέβαλε κανείς. Δεν είχα καν διάθεση να το κόψω. Μου άρεσε το ρημάδι! Μία μέρα, στα μέσα Δεκεμβρίου 2006, πολύ απλά έβαλα ένα "τσιρότο" Nicorette. Από εκείνη τη στιγμή δεν ξαναέβαλα τσιγάρο στο στόμα μου. Δεν βλέπω τρελλή διαφορά, τουλάχιστον στις αντοχές μου. Βλέπω διαφορά στην όσφρηση και στην γεύση. Πήρα μερικά κιλά, θα τα διώξω (με τον καιρό... ). Δεν έγινα υστερικός με τους καπνιστές. Πολλοί φίλοι καπνίζουν, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Απλώς δεν καπνίζω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.