DIMITRISG Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 εγω την μεγαλυτερη διαφορα την ειδα στο σεξ χωρις πλακα
Fidelio Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 Μπα, για έξτρα κίνητρο δεν το βλέπω, αλλά ούτε και παρατήρησα ποτέ σημαντική μείωση στην απόδοσή μου. Βέβαια αυτό εξηγείται και διαφορετικά. Δεν κάνω πρωταθλητισμό ούτως ώστε να χρονομετρώ τις αποδόσεις μου και είμαι σίγουρος ότι αν σύγκρινα την απόδοση που έχω τώρα με αυτήν πρίν από 11 χρόνια θα έχουν τρομερή διαφορά. Αλλά η όποια μείωση της απόδοσης πέφτει με τόσο αργό ρυθμό σε βάθος χρόνου, που δεν μπορεί να παρατηρηθεί εμπειρικά.... Προφανώς τότε δεν θέτεις στόχους, απλώς γυμνάζεσαι by feeling. Βέβαια η βιολογική φθίση είναι αναπόφευκτη , αλλά αυτό δεν πρέπει να δρα μοιρολατρικά αν επικεντρωθεί κάποιος στην βέλτιστη εκμετάλλευση του τι έχω στην διάθεση μου να χρησιμοποιήσω όσο τον δυνατό καλύτερα ακόμα και όταν φτάσεις στα 50 , 60 και ακόμα αν μιλάμε για demi καταστάσεις οχι υπεραθλητισμό κτλ. Εμπειρικά η μείωση της απόδοσης είναι τόσο εμφανής όσο η νύχτα με την μέρα , αναφορικά με τις καταχρήσεις ή την παρεμβολή ενός παράγοντα εξωτερικού όπως είναι το κάπνισμα, για να το διαπιστώσεις όμως αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις και πρέπει να βάλεις στόχους στην όποια άθληση κάνεις. Αν όλο αυτό σε παιδεύει όμως και μόνο σαν σκέψη αστο να παει στο διαλο, άλλωστε για να κόψεις κάτι πρέπει να το θέλεις πρώτα.
panther_512 Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 Μπα, τα πράγματα δεν είναι έτσι για το άτομό μου όπως το φαντάζεσαι. Η καθημερινή γυμναστική μου είναι πολύ συγκεκριμένη και ίδια και απαράλλαχτη εδώ και πολλά χρόνια. Η διαφορά δεν φαίνεται διότι δεν φτάνω τον οργανισμό μου στα όριά του ποτέ, ώστε να δώ σε πόση ώρα θα τα φτύσω. Οι επαναλήψεις των ασκήσεων που κάνω είναι οι ίδιες εδώ και πάρα πολύ καιρό, χωρίς να κάνω την οποιαδήποτε αλλαγή. Συνεπώς δεν έχω ουσιαστικό σημείο αναφοράς για παρατήρηση της οποιαδήποτε μείωσης στην απόδοση. Και όπως είπα και πρίν, έκανα εχθές ακτινογραφία θώρακος και τα πνευμόνια μου είναι σε άριστη κατάσταση. Αυτό δεν το είπα εγώ. Ο γιατρός το είπε, ο οποίος μάλιστα με ρώτησε αν ξεκίνησα σχετικά πρόσφατα το κάπνισμα....
fireflies Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 ^ Τώρα μπορεί να πω και τεράστια βλακεία, γιατί δεν ξέρω καθόλου απ'αυτά, αλλά αυτό που λες με την άριστη κατάσταση μου φαίνεται λογικό. Έχω την εντύπωση ότι δεν επηρεάζει το κάπνισμα όλους τους οργανισμούς το ίδιο. Υπάρχουν άνθρωποι που αρκεί να καπνίσουν ελάχιστα για να αρχίσουν να νιώθουν χάλια και άλλοι που καπνίζουν 50 χρόνια χωρίς το παραμικρό (σοβαρό) πρόβλημα.
panther_512 Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 Σίγουρα είναι θέμα οργανισμού, αλλά δεν είμαστε και άτρωτοι. Εγώ ευχαριστώ το Θεό που τα πνευμόνια μου είναι ακόμα καλά μετά από τόσο καιρό καπνίσματος και ίσως αυτό να με βοηθήσει να ελλατώσω ακόμα περισσότερο το κάπνισμα, αν δεν καταφέρω να το κόψω τελείως. Γιατί έχω την ελπίδα ότι προλαβαίνω να το κόψω πρίν πάθω μόνιμη ζημιά. Αν συνεχίσω να καπνίζω 20-30 τσιγάρα την ημέρα, δεν χρειάζεται να είμαι μάντης για να ξέρω ότι θα πάω από καρκίνο ή κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα.
Fidelio Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 Μπα, τα πράγματα δεν είναι έτσι για το άτομό μου όπως το φαντάζεσαι. Η καθημερινή γυμναστική μου είναι πολύ συγκεκριμένη και ίδια και απαράλλαχτη εδώ και πολλά χρόνια. Η διαφορά δεν φαίνεται διότι δεν φτάνω τον οργανισμό μου στα όριά του ποτέ, ώστε να δώ σε πόση ώρα θα τα φτύσω. Οι επαναλήψεις των ασκήσεων που κάνω είναι οι ίδιες εδώ και πάρα πολύ καιρό, χωρίς να κάνω την οποιαδήποτε αλλαγή. Συνεπώς δεν έχω ουσιαστικό σημείο αναφοράς για παρατήρηση της οποιαδήποτε μείωσης στην απόδοση. Και όπως είπα και πρίν, έκανα εχθές ακτινογραφία θώρακος και τα πνευμόνια μου είναι σε άριστη κατάσταση. Αυτό δεν το είπα εγώ. Ο γιατρός το είπε, ο οποίος μάλιστα με ρώτησε αν ξεκίνησα σχετικά πρόσφατα το κάπνισμα.... Η σχέση καπνίσματος και σωματικής απόδοσης βραχυπρόθεσμα και σε αυτήν αναφέρομαι , δηλαδή στο άμεσα διάστημα που φουμάρεις και ταυτόχρονα αθλείσαι με οποιονδήποτε τρόπο , είναι καλά τεκμηριωμένη και μετρημένη εργαστηριακά έτσι όπως ακριβώς σου παρέθεσα και δεν αφορά τα όρια της όποιας προσπάθειας κινητικής, δεν χρειάζεται να τα φτύσεις στην προπόνηση για να καταλάβεις ότι όντως σου ρίχνει την απόδοση . Απόδοση βέβαια και στον αθλητισμό και τον ερασιτεχνικό είναι και η ποιότητα ενεργειακών μηχανισμών και ο μεταβολισμός . Δεν είναι απαραίτητο να νιώθεις την αρνητική επίπτωση του καπνού στην απόδοση σου , απλά συμβαίνει και δεν το έχεις καταλάβει . Αυτό δεν αφορά κατηγορίες ανθρώπων , στο λέω αυτό γιατί ούτε κάν φαντάζομαι πως και τι είσαι μιας και το ανέφερες , αφορά όλους τους οργανισμούς. Είναι φυσικό κάποιοι να είναι πιο ευπαθείς αλλά όχι μόνο στο τσιγάρο και αυτό δεν έχει σχέση με την ταμπακέρα. Βέβαια όλα αυτά στα λέω γιατί θέλεις να το κόψεις, αν δεν θες να το κόψεις μιας και δεν βρίσκεις άλλο κίνητρο πέρα από την μακροπρόθεσμη παθολογική επίπτωση τότε μην καταπιέζεσαι.
punky Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 Δημοσ. 3 Μαΐου 2007 Έχω πάνω από 3 μήνες να καπνίσω. Νομίζω όσο έχω και να γράψω εδώ μέσα. Και θεωρούσα τον εαυτό μου από αυτούς που δεν θα καταφέρει ποτέ να το κόψει. Κάπνιζα 2 πακέτα Prince την ημέρα, από τα 16 μου. Χαιρόμουν, κάπνιζα. Στεναχωριόμουν, κάπνιζα ακόμη πιο πολύ. Βαριόμουν, κάπνιζα. Γύρναγα από το γυμναστήριο και άναβα αμέσω τσιγάρο. Δε θα κάτσω να αραδιάσω αυτά που οι καπνιστές λέμε στον εαυτό μας, και δρουν ανασταλτικά ακόμη και στην υποψία της προσπάθειας να το κόψουμε. Ο καθένας μας τα ξέρει. Αυτό που κατάλαβα, είναι ότι πράγματι είναι άσκηση θέλησης. Και να βάλεις το μυαλό σου σε τέτοιο κανάλι, κομμένο και ραμμένο για τα μέτρα σου, που να μη μπορείς να το αποφύγεις. Να βάλεις τον εαυτό σου σε αδιέξοδο. Και να μαζέψεις στο νου σου, όλους τους λόγους που θες να το κόψεις. Για μένα ήταν δύο μόνο. Ο ένας ήταν η κόρη μου, που με ρώταγε συχνά πυκνά γιατί καπνίζω. Κι όσο κι αν της εξηγούσα, για τον εθισμό και ιστορίες για αρκούδες, με πείραζε που έδειχνα αδύναμος στα μάτια της. Κάποια στιγμή μου είπε στο τηλέφωνο "μπαμπά έχω δει μια διαφήμιση για τις τσίχλες που κόβεις το κάπνισμα. Θα στις πάρω δώρο". Και η ιδέα να το κόψω έγινε πολύ έντονη γιατί κατάλαβα ότι το είχε έννοια η μικρή. Και είπα "τι μαλάκας που είμαι, που επιτρέπω στο παιδί να στεναχωριέται για μένα". Ο άλλος λόγος ήταν εντελώς προσωπικός. Με ενοχλεί να μην είμαι αυτάρκης. Και η ανάγκη του τσιγάρου σε κάθε μου στιγμή, ειδικά στις πιο έντονες συγκινησιακά, με ενοχλούσε πολύ. Ένιωθα αδύναμος. Οπότες, άκουσα και διάβασα τις συμβουλές όλες. Λέγανε να ξεκινήσεις την προσπάθεια αλλά να μη το πεις αμέσως στο άμεσο περιβάλλον σου για να μη σε γεμίσει άγχος η προσδοκία που θα τους δημιουργήσεις. Άλλος φίλος από δω μέσα που το έκοψε μου είπε ότι το τσιγάρο δεν το πολεμάς head on, αλλά το τριπλάρεις. Άλλος ότι τρώει τσίχλες nicorette. Ότι αποφεύγει τους φίλους και τις παρέες που καπνίζουν για τον πρώτο κρίσιμο καιρό. Τα άκουσα όλα αυτά και έκανα το ακριβώς αντίθετο. Καταλύτης στην απόφασή μου, ήταν μια μέρα που συνέβει κάτι που με στεναχώρησε πολύ. Κι όπως άπλωσα το χέρι να ανάψω τσιγάρο όπως κάθε φορά, στράβωσα με την πάρτη μου. Και κρατήθηκα. Μπήκα στο τριπάκι της σκέψης που έλεγε ότι όσο καταφέρνω να μη καπνίσω, δε με νικάει αυτό που με στεναχώρησε. Το βράδυ πήρα τηλέφωνο την κόρη μου και της είπα ότι δεν θα ξανακαπνίσω ποτέ. Δεν θα είχα μούτρα άμα δεν τα κατάφερνα πια. Με έστησα στον τοίχο δηλαδή. Δεν απέφυγα κανένα φίλο. Και οι περισσότεροι είναι φουγάρα. Τους είπα ότι "εγώ σήμερα το κόβω", και όταν μου έλεγαν ότι θα πάνε παραπέρα να καπνίσουν, τους έλεγα να καπνίσουν μπροστά μου. Γενικά, μπήκα στη διαδικασία ότι όχι μόνο θα το κόψω αλλά θα το κάνω και ακόμη πιο δύσκολο. Ώστε να μου φουσκώνει τα μυαλά η αυτοεκτίμηση, κάθε λεπτό που το πολέμαγα. Μου βγήκε η ψυχή για να το κόψω έτσι. Αλλά so far, με γουστάρω γιατί μπήκα στο κάστρο από την πόρτα φασαριόζικα και όχι δειλά στις μύτες, πλάκωσα στις φάπες το δράκο και πήδηξα την πριγκήπισσα με το βαθύ ντεκολτέ. Θα πήδαγα και το δράκο, αλλά θα φώναζε η φιλοζωική. Οι αθλητικές μου επιδόσεις δεν μπορώ να καταλάβω αν βελτιώθηκαν αισθητά. Ίσως ήταν ήδη πολύ γαμάτες και δεν είχαν άλλο ταβάνι. Ίσως η βελτίωση να ήταν προοδευτική και να μην το καταλαβαίνω. Ίσως να είναι ακόμη νωρίς για να δω αισθητή διαφορά. Στην αρχή πάχυνα λίγο παρόλο που αθλούμαι (λίγο κορίτσια, no worries). Νομίζω ότι είχα καλύτερο σώμα όταν κάπνιζα πάντως. Ίσως έτρωγα πολύ λίγο, εξαιτίας του τσιγάρου οπότε δεν είχα καθόλου λίπος επάνω μου. Ντάξει, γλυτώνω και 150 Ευρώ το μήνα. Δε μυρίζω άσχημα. Μου λείπει ακόμη βέβαια που και που. Ειδικά στις στεναχώριες. Έκανα δώρο στον εαυτό μου ένα καινούριο σκούτερ και καλά με τα λεφτά που θα γλιτώσω τα επόμενα 3 χρόνια. Το καλοκαίρι στο Sonar στη Βαρκελώνη, όμως δε ξέρω τι στο διάολο να κάνω που δε καπνίζω. Αυτά. Η σύντομη εκδοχή των παραπάνω είναι ότι σε μένα δούλεψε γιατί δε θα είχα σε εκτίμηση τον εαυτό μου αν δεν το έκοβα με τρόπο που μου το έκανε ακόμη πιο ζόρικο. Τρέχα γύρευε δηλαδή.
panther_512 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Fidelio, ωραία αυτά που γράφεις, αλλά δυστυχώς ανούσια. Όταν πηγαίναμε 2α Λυκείου, η τάξη μου γύρισε ντοκυμαντέρ για το κάπνισμα. Και όταν λέω ντοκυμαντέρ, εννοώ κανονικό ντοκυμαντέρ με πολύ άσχημες εικόνες. Είχαμε πάει στο νεκροτομείο στη Θεσσαλονίκη και τραβούσαμε με τη κάμερα τα πνευμόνια των καπνιστών και των μή καπνιστών στο τραπέζι, με τον ιατροδικαστή να μας τα κόβει φέτες μπροστά μας. Βασικά του μή καπνιστή κόπηκε σε φέτες, γιατί το άλλο ήταν σαν μιά σακούλα με νερό. Όπως και να έχει, δεν θα μπώ σε περεταίρω αηδιαστικές λεπτομέρειες, αλλά το βίντεο που φτιάξαμε ήταν σοκαριστικό και σχεδόν εμετικό. Το βίντεο προβλήθηκε στο σχολείο μας και βραβευτήκαμε και από το Δήμο. Αποτέλεσμα: Τον επόμενο χρόνο, οι καπνιστές στο σχολείο μας διπλασσιάστηκαν, μεταξύ αυτών και εγώ. Όχι, δεν διπλασσιάστηκα. Έγινα καπνιστής. Και αυτό, γιατί καμία επιστημονική συμβουλή και καμία εικόνα δεν μπορεί να αφαιρέσει την ψευδαίσθηση των νέων ότι είναι αθάνατοι. Όσο μεγαλώνουμε, αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τη θνητότητά μας και προσέχουμε καλύτερα τους εαυτούς μας. Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι αυτά που γράφεις από το ένα μάτι μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν. Δυστυχώς έτσι είναι, διότι ότι και να μου πείς, με όσο επιστημονικό τρόπο και αν το θέσεις, δεν μπορεί να αλλάξει την εμπειρία μου ότι η απόδοσή μου δεν έχει μειωθεί στα 11 χρόνια που καπνίζω, όσο λάθος και αν κάνω.... Το κάπνισμα θέλω να το κόψω γιατί θέλω να προλάβω το κακό.
Fidelio Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Καταρχήν είμαι κατά των φόβητρων γενικώς και δεν θα γενικολογούσα για τον κακό δαίμονα. Έθεσες ένα ζήτημα συγκεκριμένο (κάπνισμα –άσκηση-απόδοση) , δεν χρειάζονται ούτε νεκροτομές ούτε επιστημονικές διατριβές, για τα πορίσματα όμως και την εφαρμογή στην πράξη αρκούν πέντε γραμμές , μια απλή παραδοχή είναι και από την στιγμή που λες ότι σου αρέσει η αθλητική ζωή θεώρησα σκόπιμο και όφειλα (μιας και είναι δημόσια συζήτηση και τυχαίνει το αντικείμενο να το κατέχω ) να σου επιστήσω την προσοχή σε κάτι που θα σε ωφελήσει και όχι μόνο εσένα. Δεν θες να το δεις καλώς , καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου.
panther_512 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Περίμενε λίγο, δεν ήθελα να σε προσβάλλω. Αντίθετα, με αυτά που σου είπα προσβάλλω τον εαυτό μου. Απλώς, αν και πλήρως τεκμηριωμένα και καλογραμμένα αυτά που έγραψες, αποτελούν πληροφορίες που ή δεν τις έχω βιώσει ή το μυαλό μου τις απορρίπτει. Αν ασχολιώμουν με πρωταθλητισμό ή με γυμναστική που να με έφτανε στα όρια, τα οποία και θα ήθελα να ξεπεράσω, τότε αυτά που γράφεις πιστεύω θα είχαν και το αντίστοιχο αντίκτυπο σε μένα. Αλλά από την άλλη, είτε πρωταθλητισμός είτε έντονη γυμναστική, δεν νομίζω να κάπνιζα ποτέ μου, αν και το καιρό που άρχισα το κάπνισμα ήμουν στο 5ο χρόνο τζούντο και ετοιμαζόμουν πυρετωδώς για τους πανευρωπαϊκούς. Με έκοψαν οι γονείς μου από το τζούντο 2 εβδομάδες πρίν τους πανευρωπαϊκούς, επειδή και καλά με κρατούσε μακριά από τα μαθήματα και εγώ για να τους εκδικηθώ άρχισα το κάπνισμα. Ότι ναναι. Τί θέλω και τα θυμάμαι....
Fidelio Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Με έκοψαν οι γονείς μου από το τζούντο 2 εβδομάδες πρίν τους πανευρωπαϊκούς,επειδή και καλά με κρατούσε μακριά από τα μαθήματα και εγώ για να τους εκδικηθώ άρχισα το..(...) off topic , αυτές τις μαλακίες κάνανε και οι δικοί μου για τον αδελφό μου,μεγαλύτερος , ταλέντο στο μπάσκετ και μυαλό, μη συμβατικός -είχε κουφάνει/ζορίσει τους καθηγητές του στο σχολείο και όλοι υποσχεθηκαν στους άμοιρους γονείς πράματα και θαματα , είδανε τα αποτελεσματα (είχαμε πολλές ιστορίες επι συναπτά έτη )...αυτές τις μαλακίες να μην έκανε ο αδελφός μου στην συνέχεια και θα ήταν αλλιώς τώρα... (παλί καλά δηλαδή μια χαρά έιναι τώρα) όπως και να χει , δεν προσβλήθηκα , για ποιο λόγο άλλωστε;
MrSeanKon Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Σίγουρα είναι θέμα οργανισμού, αλλά δεν είμαστε και άτρωτοι.Παν μετρον αριστον ελεγαν οι αρχαιοι μας προγονοι.εγω την μεγαλυτερη διαφορα την ειδα στο σεξ Αυτο ειναι και θεμα ηλικιας για ορισμενους π.χ. εγω που ειμαι 34 δεν εχω δει κατι το ιδιαιτερο σε αυτον τον τομεα.Αντιθετως στη φυσικη κατασταση οπως προειπα βλεπω βελτιωση.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Σήμερα έφαγα το 3ο CHAMPIX (το καινούργιο χάπι) To γεγονός και μόνο ότι μετά από 15 χρόνια καπνίσματος είναι η πρώτη φορά που έκανα 4 τσιγάρα σε 3 ημέρες, μου δίνει κουράγιο. Κατά τ' άλλα το κομπολόι έχει λιώσει. Με βλέπω με κομποσχοίνι να λέω προσευχές.
fireflies Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Εγώ πάλι συνειδητοποίησα ότι το ξεπέρασα τελείως (μετά από 7 μήνες που το χω κόψει) μόλις προχθές. Τώρα τελευταία βγαίνω για περπάτημα (όχι τίποτα σπουδαίο, 2-3 χιλιόμετρα) και όταν έφτασα σπίτι η πρώτη μου σκέψη ήταν να πιω νερό ή αναψυκτικό και όχι να καπνίσω, όπως έκανα πάντοτε μετά από άσκηση. Θέλω να πω, ότι η άποψη ότι ακόμα κι αν το κόψεις πάλι θα σου λείπει, δεν ισχύει απαραίτητα .
MrSeanKon Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2007 To μπεγλερι ειναι κι αυτο ενα συμπραγκαλο για να κανει παρεα στα ατομα που προσπαθουν να το κοψουν ή εστω να το ελαττωσουν. Aigeas κουραγιο και μην κανεις πισω αφου μπηκες σε αυτο το καλουπι. Θέλω να πω, ότι η άποψη ότι ακόμα κι αν το κόψεις πάλι θα σου λείπει, δεν ισχύει απαραίτητα .Συνηθως μετα τη μεσημεριανη μασα με επιανε λυσσα για καπνισμα ή στον απογευματινο καφε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.