Προς το περιεχόμενο

Πως ελαχιστοποιησα το καπνισμα (3-5 ημερησιως)

MrSeanKon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ελα ρε παιδια σιγα κανετε λες και ειστε εθισμενοι στην ηρωινη,ελεος...

καπνιζα 8-9 χρονια και τοκοψα ετσι απλα. ειπα το κοβω και τελος.

Κοιτα, καπνιζες πολλα χρονια και αυτο πιστευω σε βοηθησε!

Ναι οσο και αν φαινεται κουφο, αρχιζω να πιστευω οτι ο μακροχορνιος καπνιστης το κοβει μαχαιρι πιο ευκολια γιατι σιχαθηκε/τον ζωνουν τα φιδια.

Εγω αυτη την στιγμη, καπνιω 3-4 χρονια,ξερω οτι μου κανει κακο αλλα εστω και υποσεινηδητα καταχωρω πως αυτη η μικρη απολαυση που μου προσφερει υψηλοτερα απο τους πιθανους μελλοντικους κινδυνους.ΙΣΩΣ λεω, αυτο ειναι επειδη δεν το εχω "σιχαθει" ακομα σαν διαδικασια και κυριως επειδη δεν εχω νιωσει τις επιπτωσεις στην υγεια(δηλαδη ξερω τι παθαινουν πολλοι αλλα βλεπεις οπως σε πολλα πραγματα στην ζωη, μεσα σου λες -μεχρι να σου συμβει-"εγω δεν θα το παθω" )

Μαλακια ειναι αλλα βγαινει αυθορμητα.

Ενα μηνυμα για τον αρχικο φιλο.Σημερα σκεφτομουν ακριβως το ιδιο με μια αλλη σειρα. Στο σπιτι δεν καπνιζω ΠΟΤΕ.Δεν το αντεχει η μανα μου. Λεω λοιπον να βγαζω ολα τα τσιγαρα απο το πακετο, και να περνω καθε πρωι 5 μαζι μου, για το πηγαινε-τον πρωινο καφε-το διαλλειμα -το φαι-και το ελα.

Βεβαια θα μου πεις "Και οταν βγαινεις εξω?Δεν θα μπεις στον πειρασμο να παρεις κιαλλα"???Ε, καλα, το ιδιο και αυτος που τα πεταει, μπορει βγαινοντας να παει στο περιπτερο.

ΕΝιγουει, ισως το ξεκινησω πιο μαλακα, πχ να αφηνω πισω 10 και να περνω 10 με σκοπο σε κανα μηνα να φτασω τα 5

Δημοσ.
Οσοι κοψατε το τσιγαρο ειχατε προβλημα αυξησης σωματικου βαρους?
Ημουν 88 (πριν 2 χρονια) και τωρα 102! :mrgreen:
Είπαμε, είναι θέμα θέλησης.
Συμφωνω απολυτα.

Παντως οσο περισσοτερα τσιγαρα καπνιζεις τοσο πιο δυσκολο να το κοψεις αν δε σε warn o doctor ή δε σε παρει ο Χαρος.

Δημοσ.

καπνιζα 2 πακετα την ημερα(20 τσιγαρα) μεχρι να παω φανταρος (για περιπου 7 χρονια, ημουν με αναβολη για οσους αναρωτιουνται). στο στρατο αλλαξοπιστησα και αρχισα καπνο.Εκανα περιπου 10 τσιγαρα την ημερα κατα την θητεια μου. οταν απολυθηκα (η ποιο ωραια απολυση της ζωης μου) μεχρι και σημερα κανω περιπου 5-7 τσιγαρα, στριφτα. συνηθως τα Σ/Κ δεν καπνιζω καθολου, ακομα και οταν ειμαι εξω με παρεα. Στην δουλεια ειναι που καπνιζω τα περισσοτερα. Ετσι με παει περιπου 3 χρονια τωρα και παραλληλα πηγαινω και γυμναστηριο. Δεν θελω να το κοψω, ειδικα το πρωτο τσιγαρο της ημερας για μενα ειναι η απολυτη απολαυση.

Συμπαρασταση στον/στην Chinaski !!!

Δημοσ.

Chinaski να γειωσεις τα διαφορα κοπροσκυλα που φουμαρουν (ριξε τους ΒΑΝ τις πρωτες μερες) γιατι βλεποντας τους να καπνιζουν θα σε ερεθιζει.

Παντως οπως προειπα δεν ημουν φανατικος καπνιστης ανεκαθεν απλως εξαιτιας καποιων καταστασεων (ημουν σε κατασταση εκτακτου αναγκης) το ξαναρχισα.

Ειχα κανει καμποσες προσπαθειες να το κοψω με το μαχαιρι και μαλιστα σε μια φαση ειχα αναγουλες λες κι ειχα καταπιει αμπουλες, αυπνιες, νευρα ζαλαδες σα ψυχασθενης ημουν (LOL γιαυτο οι πρωτες εκδοσεις της Βιβλου ηταν μουφες). :mrgreen:

Ξεχωρα απο την πλακα αυτο που μετραει ειναι η θεληση.

Τη μεθοδο (πεταω τσιγαρα) για να καπνιζω λιγοτερο την ακολουθησα αλλα συναμα ειχα προετοιμαστει καπως ψυχολογικα μου ειχε σφηνωθει η ιδεα ΓΚΡ θα σε φερω στα ισια ρημαδι ελεγα και σκεφτομουν ωρες-ωρες...

Αυτο κρατησε καπου ενα μηνα και μετα μπηκα στο καλουπι της μειωσης.

Αλλοι το κοβουν με το μαχαιρι ΟΚ δεν αντιλεγω.

Ας μην ξεχναμε οτι ολοι οι ανθρωποι δεν ειναι ιδιοι εδω διαφερουν τα ζωα ποσο μαλλον εμεις.

Δημοσ.

Αποψή μου είναι φιλοι καπνιστες πως αν θέλετε να το κόψετε να το γυρίσετε στα στριφτα. Μέχρι τον Σεπτ. κάπνιζα 25 τσιγάρα την ήμέρα. Απο τότε που το γύρισα στα στριφτά το έχω μειώσει σε 45-50 τσιγάρα το 4 ημερο. Και το σήμαντικότερο ειναι πώς νιώθω αρκετά καλύτερα, δεν ξυπνάω το πρωί με τον λαιμό μου κλείστό.

Είπα να το κρατήσω έτσι και μετα τον στρατό να κοπεί μαχαίρι.

Δημοσ.
Ελα ρε παιδια σιγα κανετε λες και ειστε εθισμενοι στην ηρωινη,ελεος...

Nαι είναι εθισμένοι στον καπνό! Και δύσκολα κόβεται. Άντε να πω στον άντρα μου κόφτο μαχαίρι. Δεν μπορεί! Καπνίζει απ'τα 14. Αυτό που κατάφερε για να το ελλατώσει είναι το στριφτό. Κάνει έναν μικρό φάκελο Marlb... σε 2-3 μέρες. Κι αυτό γιατί στην δουλειά δεν έχει τον χρόνο να στρίψει (έχει ταμπακιέρα) αλλά και στο σπίτι όταν είναι ξεχνιέται με το Lineage!

.........

καπνιζα 8-9 χρονια και τοκοψα ετσι απλα. ειπα το κοβω και τελος.

Κάπνιζα άλλα όχι τόσα χρόνια και έκανα αυτό που σημειώνεις. Το έκοψα έτσι απλά! Και τώρα... 10 χρόνια άκαπνη και δεν αντέχω τον καπνό. Στο σπίτι έχω θέσει απαγορευτικό κι έτσι αν θέλει να καπνίσει ο σύζυγος, πηγαίνει έξω ή αν κάνει βαρύ κρύο σε έναν βοηθητικό χώρο (τύπου αποθήκης) που είναι εκτός σπιτιού. Κι αν έρχεται επισκέπτης στο σπίτι, ανοίγω παράθυρα και μπαλκονόπορτες γιατί μερικοί παρά το ότι γνωρίζουν ότι δεν καπνίζω, είναι αναίσθητοι και δεν με σέβονται!

Δημοσ.
(...)Στο σπίτι έχω θέσει απαγορευτικό κι έτσι αν θέλει να καπνίσει ο σύζυγος, πηγαίνει έξω ή αν κάνει βαρύ κρύο σε έναν βοηθητικό χώρο (τύπου αποθήκης) που είναι εκτός σπιτιού.(..)

ρε τον έρμο τον σύζυγο :) ! Αμαν ! Γιατί τέτοιο μένος ; Τι σου έφταιξε ο άνθρωπος;

Αυτή η ενόχληση με το τσιγάρο , τον καπνό καθώς και η έννοια του σεβασμού όπως την έθεσες με φίλους να σε επισκέπτονται κτλ είναι υπερβολή! Ναι εντάξει εδώ ο καπνός ενοχλέι και τους ίδιους τους καπνιστές αλλά αυτός ο πανικός είναι ενοχλητικός , πως κάνετε έτσι ; :P

Πάντως αν είναι να το κόψει ο σύζυγος για το καλό του ,μαζί σου , στην εξορία !

Δημοσ.

Fidelio ειναι παντως ενα προβλημα στο ζευγαρι αν ο ενας απο τους δυο καπνιζει.

Στην περιπτωση που καπνιζουν αμφοτεροι ΟΚ δεν υφισταται κατι.

Ομως οι γυναικες (εχουν τον τροπο ειμαστε κριαρια οι αρσενικοι) μας κοβουν τις κακες συνηθειες αρκει να μας δειξουν τον καλο εαυτο τους (καταλαβαινετε τι υπαινισσομαι). :mrgreen:

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον Φιντέλιο.

Εντάξει, είναι αλήθεια ότι είναι ενοχλητικός ο καπνός στο σπίτι μη καπνιστών, αλλά δεν καταλαβαίνω το μένος προς τους επισκέπτες ή τα "αν θέλετε να καπνίσετε περάστε στο μπαλκόνι, παρόλο που έχει 2 βαθμούς κελσίου" (ΕΚΤΟΣ εάν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι κλπ).

Προσωπικά, δεν απαγόρευσα σε κανέναν να καπνίσει σπίτι μου, ακόμα και την πρώτη βδομάδα που προσπαθούσα να το κόψω.

Δημοσ.
Fidelio ειναι παντως ενα προβλημα στο ζευγαρι αν ο ενας απο τους δυο καπνιζει.

Στην περιπτωση που καπνιζουν αμφοτεροι ΟΚ δεν υφισταται κατι.

Ομως οι γυναικες (εχουν τον τροπο ειμαστε κριαρια οι αρσενικοι) μας κοβουν τις κακες συνηθειες αρκει να μας δειξουν τον καλο εαυτο τους (καταλαβαινετε τι υπαινισσομαι). :mrgreen:

Να σου πω και μιλάω γενικά , σε ένα ζευγάρι που καπνίζει μόνο ο ένας, χρόνο με τον χρόνο αρχίζουν να ενοχλούν πολλά πράγματα όχι μόνο το τσιγάρο, είναι το champions league , είναι τα πόδια κάτω από το τραπέζι , τα ρούχα στην θέση τους , δεν μου δίνεις σημασία κτλ κτλ. Γιατί στην αρχή της "καριέρας" τους δηλαδή το ζεύγος δεν είχε πρόβλημα ; όχι μόνο αυτό αλλά μετά από ένα καλό κρεβάτι το μπουμπούνισμα έπεφτε σύννεφο. Εντάξει δεν μιλάμε για μανιώδη καπνιστή που το σταχτοδοχείο ξεχειλίζει από την γόπα . . .

.. καλά αμα αρχήσουν τον εκβιασμό δεν την παλεύει το αρσενικό με τίποτα, εκτός και αν άλλος λύσει το λουρί απο μόνος του. :mrgreen:

Δημοσ.

Πολλές φορές προσπάθησα να κόψω το κάπνισμα. Καπνίζω 11 χρόνια τώρα, αλλά λόγω αθλητικής ζωής δεν έχω νιώσει κάποια ιδιαίτερη επιβάρυνση στον οργανισμό μου, με αποτέλεσμα να μήν βρίσκω καλό κίνητρο για να το κόψω.

Το μόνο κίνητρό μου είναι το ότι ο πατέρας μου κάπνιζε 10 χρόνια και του το έκοψα εγώ. Ήμουν μικρός τότε και όποτε έβλεπα το πατέρα μου να καπνίζει έκλαιγα και έλεγα "μπαμπά θα πεθάνεις, μπαμπά θα πεθάνεις". Έπαθε κόμπλεξ ο άνθρωπος και το έκοψε μαχαίρι.

Οπότε, από το καιρό που άρχισα το κάπνισμα, υποσυνείδητα έθεσα αυτά τα 10 χρόνια που κάπνιζε ο πατέρας μου σαν το ανώτατο όριο που θα καπνίζω κι εγώ στη ζωή μου. Άλλωστε, εφόσον εκείνος δεν έπαθε καμία ζημιά σε αυτά τα 10 χρόνια από το κάπνισμα, τότε ούτε κι εγώ θα πάθαινα. Ότι ναναι λογική, αλλά αυτό μου χαράχτηκε στο μυαλό.

Εν πάση περιπτώση, το να το κόψω μου είναι απίστευτα δύσκολο, τουλάχιστον χωρίς κάποια μικροβοήθεια. Οπότε αποφάσισα να δοκιμάσω τις τσίχλες Nichorette.

Η εμπειρία μου με τις τσίχλες περιγράφεται παρακάτω:

8:00 : Ξυπνάω. Θέλω να καπνήσω. Όχι όμως αυτή τη φορά. Τώρα έχω τις τσίχλες

Nichorette. Βάζω μία στο στόμα μου και αρχίζω να τη μασάω. Η νικοτίνη φτάνει

στον οισοφάγο μου και μου δείνει την ίδια κάψα με ένα ωραίο Malburo.

9:00 : Είμαι στο αμάξι. Νιώθω Θεός που έχει περάσει μιά ολόκληρη ώρα χωρίς

να καπνίσω. Αλλά μόλις το σκέφτηκα αυτό στο μυαλό μου, η επιθυμία να καπνήσω

ήρθε πιό έντονη. Βάζω μιά τσίχλα Nichorette στο στόμα. Η κάψα της νικοτίνης

στο στόμα μου με συνεφέρνει.

10:00 : Είμαι δουλειά. Κάνω καφέ και κάθομαι μπροστά από το PC. Καφές χωρίς

τσιγάρο δεν γίνεται και η επιθυμία να κάνω ένα τσιγαράκι με κολλάζει. Βάζω

μία τσίχλα Nichorette στο στόμα και προσπαθώ να απασχοληθώ με κάτι άλλο.

11:00 : Έχουν περάσει 3 ολόκληρες ώρες χωρίς να καπνίσω. Νιώθω νικητής!

Νιώθω ότι νίκησα τη πρώτη μου μάχη με τον αργό θάνατο που είναι το τσιγάρο.

Νιώθω ότι όλη η ζωή είναι δικιά μου και ότι ποτέ δεν θα αφήσω το τσιγάρο να

με κάνει ότι θέλει.

11:01: Ανάβω ένα τσιγάρο και πετάω τις τσίχλες.

Πάρα ταύτα όμως, χωρίς κάποιο λόγο και χωρίς να το κάνω συνειδητά, έχω ελατώσει το κάπνισμα πάρα πολύ.

Από τα 30 τσιγάρα που κάπνιζα ημερισίως, τώρα είμαι στα 10 και κατεβαίνω...

Ίσως και να καταφέρω να το κόψω. Έκανα εψές ακτινογραφία θώρακος για άλλο λόγο και τα πνευμόνια μου είναι σε άριστη κατάσταση. Οπότε προλαβαίνουμε να το κόψουμε πρίν πάθουμε ζημιά....

Δημοσ.
Καπνίζω 11 χρόνια τώρα, αλλά λόγω αθλητικής ζωής δεν έχω νιώσει κάποια ιδιαίτερη επιβάρυνση στον οργανισμό μου, με αποτέλεσμα να μήν βρίσκω καλό κίνητρο για να το κόψω.

(...)

Επειδή τείνει να παρεξηγηθεί ο συνδιασμός αθλητικού τρόπου ζωής και καπνίσματος , και επειδή υπάρχει ένα είδος placebo , άρνησης δηλαδή της επίδρασης στην απόδοση , όπου κατά κάποιον τρόπο θεωρείται ότι οκ μερικοί είναι άτρωτοι στο κάπνισμα, να πω ότι: το κάπνισμα προκαλεί βρογχοσπασμό αεροφόρων οδών , επιβαρυνση αναπνευστικών μυών , κατανάλωση περισσότερης ενέργειας εως και 30% για την ανταλλαγή του ίδιου όγκου αέρα. Για όσους ασχολούνται με αερόβια αθλήματα σοβαρά, καταλαβαίνουν τι σημαίναι το παραπάνω ως προς την αποδοσή τους.

Επιπλέον το μονοξείδιο του άνθρακα ως προιον καπνίσματος έχει χημική συγγένεια με την αιμοσφαιρίνη από ότι το οξυγόνο 200 με 300 φορές , αποτέλεσμα αυτού είναι ο σχηματισμός ανθρακοαιμοσφιαρίνης αντί για οξυαιμοσφιαρίνης. Καταλαβαίνουμε λοιπον πως και σε αναερόβια σπορ η απόδοση παει περίπατο όπως και η αποκατάσταση διαδικασία αναβολισμού καθυστερεί αναλόγως εως και υπολειτουργεί. Μακροπρόθεσμα λοιπον αναστέλεται η βελτιώση , και η επιτευξη αθλητηκών στόχων.

Είναι κανονικό δηλητήριο για τους αθλητές και για τους ασκούμενος γενικώς και είναι ανόητο να λέμε ότι δεν τους επηρεάζει ως προς την απόδοση παρόλο που ακόμα δεν τους έχει κόψει ακόμα . . .

Ελπίζω να σου δίνω ένα κίνητρο αναφορικά με την αποδοση αφου κάνεις αθλητική ζωή ;)

Δημοσ.

Μπα, για έξτρα κίνητρο δεν το βλέπω, αλλά ούτε και παρατήρησα ποτέ σημαντική μείωση στην απόδοσή μου.

Βέβαια αυτό εξηγείται και διαφορετικά. Δεν κάνω πρωταθλητισμό ούτως ώστε να χρονομετρώ τις αποδόσεις μου και είμαι σίγουρος ότι αν σύγκρινα την απόδοση που έχω τώρα με αυτήν πρίν από 11 χρόνια θα έχουν τρομερή διαφορά.

Αλλά η όποια μείωση της απόδοσης πέφτει με τόσο αργό ρυθμό σε βάθος χρόνου, που δεν μπορεί να παρατηρηθεί εμπειρικά....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...