ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Καπνιζω απο το 1998.Η πρωτη φορα που το εκοψα ηταν τον 2/2002.Ο λογος ηταν οτι λαχανιαζα αρκετα οταν ανεβαινα τις σκαλες στην σχολη.Αμεσως σχεδον αρχισε να φαινεται διαφορα.. Το ξαναρχισα τον 4/2003 οταν ημουν φανταρος στην Κύπρο.Τον 2/2004 το ξανακοψα μιας και με επιασε ενας πόνος χαμηλα στο στερνο ο οποιος τελικα ηταν απο στομαχι ( Γαστριτιδα) .Στις διακοπες του ιδιου χρονου το ξαναρχισα αλλα θελω παλι να το κοψω μιας και εδω και ενα χρονο περιπου εχω αρκετα προβληματα με το στομαχι μου.Συχνες καουρες , καψιμο στο στομαχι , νευροπονοι.Για 4 μηνες εξαφανιστηκαν τα προβληματα μιας και εκανα ειδικη διατροφη αλλα εδω και 1 μηνα περιπου μιας και εχω σταματησειτην διατροφη και σε συνδυασμο με 5-6 καφεδες την ημερα και 15-20 τσιγαρα εχω παλι προβλημα.Τον καφε τον εχω κοψει εδω και 2 μερες και το τσιγαρο το εχω ελαττωσει.Τις τελευταιες 3 ωρες δεν εχω καπνισει καθολου και ελπιζω να συνεχισω........ Καλη επιτυχια μου ευχομαι.......
random Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 ώρα 01.00, τώρα θα έχεις συμπληρώσει 6 ώρες. αντέχεις; παώ μπαλκόνι τώρα για μια τζούρα, και επιστρέφω σε 5 για refresh
naftis Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Εδώ και 10 περίπου χρόνια κάπνιζα συστηματικά drum, ενα μικρό φάκελο κάθε μέρα, 25 τσιγάρα. Πολλές φορές το ανέβαζα στο διπλάσιο. Παρουσίασα προβλήματα αναπνοής και έντονου ροχαλητού την νυχτα. Τα προβλήματα έγιναν εντονότερα, όταν βρέθηκα σε μια ετερεία που απαγορευόταν το κάπνισμα. Όσο δεν κάπνιζα το πρωί, το κάπνιζα μαζαμένα το βράδυ. Τα προβλήματα αναπνοής έγιναν πολύ έντονα και είχα δυσπνοιες. Ένα βράδυ λοιπόν σηκώθηκα και τα πέταξα στα σκουπίδια. Κράτησα μερικά cigarilos και τα κάπνισα ένα περίπου, κάθε βράδυ μετα το φαγητό, περίπου στις 8. Φοβερή βελτίωση σε 20 μέρες. Μειώθηκε το ροχαλητό, καλύτερος ύπνος, καλύτερη αναπνοή, καλύτερες επιδόσεις παντού. Θα καπνίζω κανα cigariloς άμα το χρειάζομαι. Λένε για δυσκολιες κλπ, μέχρι στιγμής δεν έχω πρόβλημα. Όσο για το βάρος το παρακολουθώ καθημερινά. εξάλλου έχω περισότερη όρεξη για περπατημα, κλπ. Αυτά.
DIMITRISG Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 καπνιζα απο 1989 > 2001 μετα το ξαναρχισα το 2005 και το σταματησα πριν 1 μηνα εχω την αισθηση οτι το τσιγαρο σου αλλαζει τα παντα ακομα και την προσωπικοτητα. Και στις 2 περιπτωσεις το εκοψα μαχαιρι Επισης πιστευω οτι δεν υπαρχει σωματικη εξαρτιση οταν βγάλεις την ψυχολογική εξάρτηση Λόγω οτι με το καπνισμα αλλαζει και ο μεταβολισμος μολις το κοψουμε παιρνουμε λιγα κιλα αλλα ειναι τα κανονικα κιλα που θα ειχαμε αμα δεν καπνιζαμε.Αλλωστε το καπνισμα απο μονο του καταναλωνει 200 θερμιδες ημερισιως. Τελικά δεν ειμαι τυπος που θα μπορεσει να κανει 1 τσιγάρο την ημερα ή θα καπνιζω κανονικά ή καθόλου.
Fidelio Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Οσοι κοψατε το τσιγαρο ειχατε προβλημα αυξησης σωματικου βαρους?(ισχυει ή ειναι μυθος κατι τετοιο?) Σχετικά αυτό ειναι μύθος, με το που κόβει κάποιος το τσιγάρο αλλάζει σε αμελητέο βαθμό τον μεταβολισμό του όχι τόσο όμως ώστε να γίνει υπέρβαρος. Μερικοί με το που κόβουν το τσιαγάρο αρχίζουν να το ρίχνουν στην μάσα και απο εκεί έρχεται το έξτρα βάρος και όχι από την έλλειψη του τσιγάρου. Σε οτι αφορά την επίδραση την σωματική βραχυπρόθεσμα αυτή διαρκεί για 24 ώρες, μακροπρόθεσμα σε συνδιασμό με άλλους αρνητικούς παράγοντες η επίδραση ...είναι σταθερή,μόνιμη! Αυτό σημαίνει οτι ο καπνιστής κόβωντας το τσιγάρο έχει κάνει ένα μόλις απο τα τρία βασικά βήματα για να βελτιώσει την υγεία του. Τα άλλα δύο είναι η σωστή διτροφή και η άσκηση. Αν κάποιος δεν αλλάξει ταυτόχρονα και τα τρία αυτα "βήματα" πολύ δύσκολα θα αλλάξει εσαεί την κατάσταση της υγείας του. Υπηρξα καπνιστής και υπήρχε εποχή που έφτανα και τα δυο πακέτα, το έκοβα το άρχιζα, ...το τσιγάρο κόβεται αποτελεσματικά όταν το κόβεις μαχαίρι , που λένε. Δεν είναι τίποτα πάντως . . . κόβεται.
-nick- Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Τα άλλα δύο είναι η σωστή διτροφή και η άσκηση. Αν κάποιος δεν αλλάξει ταυτόχρονα και τα τρία αυτα "βήματα" πολύ δύσκολα θα αλλάξει εσαεί την κατάσταση της υγείας του Απο την αλλη υπαρχουν και καπνιστες που καπνιζουν αλλα εχουν μια σχετικα προσεγμενη διατροφη και αθλουνται.
Fidelio Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Θα μπορούσαν να μην καπνίζουν και καθόλου, αλλά να τρώνε τελείως ανοδρθόδοξα και να μην ασκούνται. Το point είναι οτι το τσιγαρο δεν προσφέρει απολύτως τίποτα ,μα τίποτα σε σχέση με τα άλλα δυο ακόμα και αν δεν είναι αρκούντως σωστά σχεδιασμένα.
DIMITRISG Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 μου ειναι δυσκολο να πιστεψω ενας καπνιστης να εχει φυσικη κατασταση οταν καπνιζα και ηθελα να παιξω μπαλα ή μπασκετ στο 10λεπτο λαχανιαζα Με το κοψιμο του τσιγαρου παιδια να λεμε την αληθεια παιρνουμε καποια κιλά μην ξεχναμε οτι το καπνισμα κανει πολλά οργανα του σωματος να δουλευουν πιο πολυ με αποτελεσμα να καιγονται θερμιδες. Αν οπως ειπε ο fidelio με το κοψιμο του καπνισματος αρχισουμε ασκηση και προσεκτικη δι;τροφη δεν υπ;ρχει προβλημα. Εγω δεν ασκουμε ουτε κανω καλη διατροφη αλλα κάνω χειρονακτική εργασία. Πηρα 4 κίλα και σταθεροποιηθηκε εκει. απο 70 πηγα 74 αλλα δεν μου φαινεται.
Fidelio Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 well χειρονακτική εργασία είναι "άσκηση" και αυτή , μια μορφή εν πάση περιπτώσει σωματικής δραστηριότητας. Κι όμως υπάρχουν άτομα με πολύ καλή σωματική κατασκευή που παρόλο που καπνίζουν δεν τους επηρεάζει τόσο, συγκριτικά με άλλες ομάδες ανθρώπων πιο ευπαθείς στο κάπνισμα. Σε κάθε περίπτωση όμως καλύτερα είναι να ξεσπαθώνει κανείς τα ντέρτια του με άλλο τρόπο.
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 μου ειναι δυσκολο να πιστεψω ενας καπνιστης να εχει φυσικη καταστασηοταν καπνιζα και ηθελα να παιξω μπαλα ή μπασκετ στο 10λεπτο λαχανιαζα Τι σχέση έχει αυτό τώρα?Εγώ κάνω 3 προπονήσεις την βδομάδα κάθε μέρα σχεδόν γυμναστήριο και ποδήλατο και μέρα παράμερα κάνω σάκο στον γκαράζ μου.Καπνίζω 10 τσιγάρα την ημερα και αυτό δεν με έχει σταματήσει από κάτι.Σίγουρα η αντοχή μου δεν είναι η ίδια με τον άμα δεν κάπνιζα αλλα και?Ο αδελφός μου ήταν στους ολυμπιακούς τις αθηνας και κάπνιζε.
Chinaski Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Αρχισα προσπαθεια να το κοψω πριν 3 μερες. Η σημερινη ειναι η ποιο δυσκολη για καποιο λογο. Οσο για μασα ναι εχω μεγαλη ορεξη για λιχουδιες, αλλα το καταπολεμαω πεινωντας πολυ νερο.
fireflies Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Καλή επιτυχία Τσινάσκι! Αν θυμάμαι καλά, γιατί πάνε μήνες που το χω κόψει, κι εγώ προς την δευτερη τρίτη μέρα είχα μεγαλύτερο πρόβλημα. Υπομονή, περνάει αυτό σε λίγο!
pappous_soulis Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 MrSeanKon Ντροπή σου! Έχεις σκεφτεί οτι ενώ στην αρχή ο τάδε ρακοσυλλέκτης μάζευε το 1 τσιγάρο που πέταγες,τώρα μαζεύει 15 ?! Πέρα απ'την πλάκα,μπράβο,θα το πω στον πατέρα μου,μπας και το μειώσει κι'αυτός.
DIMITRISG Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Chinaski γερά με τσα μπου κα μη μασας ειμαστε μαζι σου
Hamurabi Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Ελα ρε παιδια σιγα κανετε λες και ειστε εθισμενοι στην ηρωινη,ελεος... καπνιζα 8-9 χρονια και τοκοψα ετσι απλα. ειπα το κοβω και τελος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.