MrSeanKon Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Γενικα δεν ημουν φανατικος καπνιστης απλα εξαιτιας καποιων αναποδιων ΓΚΡ το ξαναφερα στο πακετο. ΓΚΡ αρχισα μετα απο καποιους μηνες να φλιπαρω και μου σφηνωθηκε η εξης ιδεα: Να το ελαττωσω σταδιακα διοτι δε μπορουσα να το κοψω με το μαχαιρι. Οποτε απο το πακετο που ανοιγα πεταγα ενα τσιγαρο (ωστε να εχω 19) και το καπνιζα το υπολοιπο. Μετα απο 4-5 μερες πεταγα δυο τσιγαρα στα σκουπιδια κι ουτω καθεξης. Σε διαστημα 5 μηνων περιπου το εφερα στα 5 τσιγαρα (maximum) ημερησιως.
haunter_2 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Αρχικά μπραβο για την προσπάθεια που κάνεις να μειώσεις το τσιγάρο αλλά τώρα πια πετάς 15 τσιγάρα από κάθε πακέτο ; Μεγάλη σπατάλη ! Γιατί δεν παίρνεις μια ταμπακιέρα καλύτερα ;; Πάντως ξανα μπράβο για την προσπάθεια σου.
MrSeanKon Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Ειμαι ηδη 14 μηνες (καπου απο τα τελη του περυσινου Φεβρουαριου) που εχω πεσει στο ελαχιστο αυτο οριο. Παρολο που εχω ξυπνησει απο τις 6:20 το πρωι το πρωτο τσιγαρο το αναψα στο διαλειμμα (που βρηκα την ευκαιρια να σερφαρω λιγο) γιατι αν αναψω εστω και μετα απο μια ωρα after ξυπνημα θα ειμαι σαν χασισοποτης. Το δευτερο τσιγαρο το κανω στο περας του μεσημεριανου φαγητου και το τριτο το μετα το βραδυνο. Στην περιπτωση που πιω κανενα καφε το απογευμα θα κανω αλλο ενα. Τωρα θα μου πεις οταν βγαινεις εξω ρε μεγαλε τι κανεις??? Ε αντε να καπνισω 2-3 παραπανω (οποτε θα βγουν 7 ημερησιως) αλλα την επομενη ημερα θα το νοιωσω. Ταμπακερα δεν αγοραζω γιατι καπνιζω τη χρυση κασετινα Καρελια (τη λαητ) οποτε ειναι σαν ταμπακιερα! Το πεταμα των τσιγαρων (για να εξηγηθω) το εκανα μεχρι να φτασω στα δεκα ημερησιως (τωρα ηταν καπως σπαταλη αλλα δεν παει στο διαολο εχουμε φαει τοσα και τοσα). Οταν επεσα στο μισο πακετο την ημερα εβγαζα τα μισα στην ακρη κι ειχα μισοαδεια κασετινα. Ξεχωρα απο τη φιλοσοφια και τη φλυαρολογια δε μου καιγεται καρφι που οι αλλοι διπλα μου καπνιζουν σα φουγαρα. Το εχω συνδυασει με απολαυση το καπνισμα καπως ετσι.
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Βασικά εγώ πάλι έκανα το άλλο,από κει που έκανα 2 πακέτα την ημερα άρχισα τον καπνό...και καπνίζω πια γύρο στα 10-15 την ημερα...που σαφώς είναι καλύτερα και πιο ελαφριά...από κει και πέρα άμα κανεις και πολυάσχολη ζωή τότε δεν προλαβαίνεις και να στρίψεις μειώνοντας το ακόμα πιο πολύ...και τέλος πολύ πιο οικονομικό.
fireflies Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Δυστυχώς είχα δοκιμάσει κι εγώ παρεμφερείς μεθόδους, αλλά όσο κι αν το μείωνα, το αποτέλεσμα ήταν πάντα να γυρίσω μετά από λίγο καιρό στα 15-18 τη μέρα. Το ιδανικό μου θα ήταν να καπνίζω 3-5 τη μέρα αλλά νομίζω ότι δεν μπορούν να το κάνουν όλοι. Ώσπου το έκοψα με το μαχαίρι και ησύχασα.
gtsamour Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Τα πάντα είναι θέμα θέλησης, αν το έχεις πάρει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και ΣΟΒΑΡΑ απόφαση να κόψεις το τσιγάρο, να αδυνατήσεις κλπ κλπ, τα καταφέρνεις.
fireflies Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 ^ Συμφωνώ απολύτως. Αντιλαμβάνομαι ότι ειδικά το θέμα του τσιγάρου είναι πολύ δύσκολο, και υπάρχουν άνθρωποι που παρόλο που θέλουν να το κόψουν δυσκολεύονται πολύ, αλλα έχω την εντύπωση πως η "σωματική" εξάρτηση περνά γρήγορα και μένει μόνο το ψυχολογικό. Ε, από κει και πέρα είναι θέμα απόφασης και θέλησης.
antreaslam Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 το έχω ξαναπεί παλαιότερα,ότι ....ΑΝ μου είχα εμπιστοσύνη ότι θα κάνω 3-5 τσιγάρα ανά ημέρα,δε θα το έκοβα ποτέ! αλλά επειδή δε...μου έχω εμπιστοσύνη,έκοψα 2 εβδομάδες τον καφέ (που τον είχα άμεσα συνδεδεμένο με το τσιγάρο),πέρασα ένα απίστευτο στερητικό με τον καφέ (τρομερή νύστα κ νεύρα,απώλεια συγκέντρωσης,απίστευτους πονοκεφάλους κλπ),κ μετά έκοψα μαχαίρι το τσιγάρο! τοον καφέ τον έχω ήδη ξαναρχίσει ,το τσιγάρο κοντεύει μόλις 10 μήνες κομμένο,κ νομίζω ότι το έχω ξεπεράσει τελείως....Τώρα....θα δείξει!
desolatorXT Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Ειμαι ηδη 14 μηνες (καπου απο τα τελη του περυσινου Φεβρουαριου) που εχω πεσει στο ελαχιστο αυτο οριο. Παρολο που εχω ξυπνησει απο τις 6:20 το πρωι το πρωτο τσιγαρο το αναψα στο διαλειμμα (που βρηκα την ευκαιρια να σερφαρω λιγο) γιατι αν αναψω εστω και μετα απο μια ωρα after ξυπνημα θα ειμαι σαν χασισοποτης. Το δευτερο τσιγαρο το κανω στο περας του μεσημεριανου φαγητου και το τριτο το μετα το βραδυνο. Στην περιπτωση που πιω κανενα καφε το απογευμα θα κανω αλλο ενα. Τωρα θα μου πεις οταν βγαινεις εξω ρε μεγαλε τι κανεις??? Ε αντε να καπνισω 2-3 παραπανω (οποτε θα βγουν 7 ημερησιως) αλλα την επομενη ημερα θα το νοιωσω. Ταμπακερα δεν αγοραζω γιατι καπνιζω τη χρυση κασετινα Καρελια (τη λαητ) οποτε ειναι σαν ταμπακιερα! Το πεταμα των τσιγαρων (για να εξηγηθω) το εκανα μεχρι να φτασω στα δεκα ημερησιως (τωρα ηταν καπως σπαταλη αλλα δεν παει στο διαολο εχουμε φαει τοσα και τοσα). Οταν επεσα στο μισο πακετο την ημερα εβγαζα τα μισα στην ακρη κι ειχα μισοαδεια κασετινα. Ξεχωρα απο τη φιλοσοφια και τη φλυαρολογια δε μου καιγεται καρφι που οι αλλοι διπλα μου καπνιζουν σα φουγαρα. Το εχω συνδυασει με απολαυση το καπνισμα καπως ετσι. Εμένα ο πατέρας μου ήταν μανιακός καπνιστής... Μιλάμε μια φορά είχε καπνίσει 7 πακέτα σε ένα βράδυ... Καποια μέρα ενώ γιόρταζε ένας οικογενειακός, είχανε πάει με τη μάνα μου σπίτι του και ξέρεις τώρα αρχίσανε τα ποτά και τα τσιγάρα... Και κάποια στιγμή τέσπα να μην τα πολυλογώ, άρχισε να τον πονάει η καρδία του ,δε μπορούσε να αναπνεύση κτλπ... Το ξεπέρασε το σόκ, και γυρνώντας σπίτι, πέταξε τα τσιγάρα απο το παράθυρο και απο τότε δεν ξαναέβαλε τσιγάρο στο στόμα του... Εδώ και 6 χρόνια τώρα δεν έχει ξανακαπνίσει... Τις πρώτεσ βδομάδες μέχρι και στο όνειρό του τσιγάρα έβλεπε... Ήταν πολί δύσκολη κατάσταση... Αλλά όσο περνούσε ο καιρός τόσο λιγότερο το ήθελε, βοήθησαν παρα πολυ στο να το κόψει και οι τσίχλες... Δεν ξέρω αν το δοκιμάσατε, αλλά όταν ήθελε να καπνίσει έπερνε μια τσίχλα και του έφευγε η όρεξη για κάπνισμα. Φισικά μετά απο αυτά εγώ δεν κάπνισα ποτέ μου, αν και να πω την αμαρτία μου δοκίμασα ουκ ολίγες φορές, αλλά μου φένετε εντελώς αηδιαστικό, δεν μπορώ να καταλάβω πως σας ευχαριστεί... Πάντως η βελτιώση στην υγεία του μετα το κόψιμο του τσιγάρου ήταν 100% εμφανείς... Δεν κουράζετε ποια τόσο εύκολα, ειχε μεγάλη βελτίωση στο καρδιαγγειακό σύστημα και τα πνευμόνια... Κόψτε το όσο είναι καιρός..
Fan Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Όλοι έτσι κάνουν αλλά μετά από λίγους μήνες το ξαναρχίζουν. Ξέρω πάρα πολλές περιπτώσεις που το είχαν ελατώσει για λίγο καιρό και μετά το ξανάρχισαν
fireflies Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 ^ Δεν σημαίνει και τίποτα αυτό. Κι εγώ ξέρω πολλούς που το έκοψαν και δεν το ξανάρχισαν ποτέ. Είπαμε, είναι θέμα θέλησης.
alet Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Οσοι κοψατε το τσιγαρο ειχατε προβλημα αυξησης σωματικου βαρους?(ισχυει ή ειναι μυθος κατι τετοιο?)
Lucifer Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Λοιπόν, αν συνεχίζεις να πετάς 15 τσιγάρα κάθε φορά που παίρνεις πακέτο, αν αρχίσεις και τα davidoff, γινόμαστε κολλητοί.
desolatorXT Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Οσοι κοψατε το τσιγαρο ειχατε προβλημα αυξησης σωματικου βαρους?(ισχυει ή ειναι μυθος κατι τετοιο?) ακριβώς το αντίθετο ισχύει... (κρίνοντας πάντα απο την περίπτωση που αναφέρω πιο πάνω). Η βελτίωση της υγείας μετα το κόψιμο του τσιγάρου σου αλλάζει την διάθεση, και έχεις περισσότερη όρεξη για άσκηση κτλπ... Επιπλέον ένα άτομο με αρκετή θέληση ώστε να κόψει το τσιγάρο, φαντάζομαι θα καταφέρει να χάσει και κιλά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.