Προς το περιεχόμενο

Irthe i ora gia vista i oxi??

Lefteris10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω λίγο με το χρήστη EKTELESTES. Ας μη γελιόμαστε...Πολλοί χρήστες, που κατακρίνουν τα vista δεν τα έχουν δουλέψει καν. Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια! Φίλε smilefreeware έχεις δίκιο για ένα πράγμα. Αν κοιτάξεις στο διαδίκτυο τα περισσότερα προβλήματα τα έχουν τα λειτουργικά της microsoft!!

Aς μην ξεχνάμε όμως κάποια πραγματάκια. 1) Οι περισσότεροι Η/Υ αυτήν τη στιγμή στον κόσμο ποιο λειτουργικό έχουν;;;;Αν έιχαν linux, os x θα βλέπαμε μεγάλη άνοδο στα προβλήματα που θα παρουσίαζαν τα λειτουργικά αυτά. Και βάσει του 1ου πάμε στο 2) Τα περισσότερα προβλήματα, που προκύπτουν τα δημιουργούν οι χρήστες!!Δεν είναι όλοι οι χρήστες εξοικειωμένοι το ίδιο με τους υπολογιστές, οπότε συχνά πυκνά δημιουργούν προβλήματα στον υπολογιστή τους και ....γεμίζει το διαδίκτυο με προβλήματα των windows???

Τα vista είναι ένα πολύ καλό λειτουργικό. Έχουν όμως κάποιες παιδικές ασθένεις, οι οποίες ξεπερνιούνται πολύ γρήγορα. Μην ξεχνάτε ότι για να τρέξουν θέλουν δυνατό μηχάνημα.

Και κάτι τελευταίο...Δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να βάλει vista.Βάζει όποιο λειτουργικό θέλει. Αλλά είναι υποχρεωμένος όταν ασκεί κριτική στα vista ή σε οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό να το έχει δουλέψει και να εκφέρει άποψη με επιχειρήματα.

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
1- Τρέχεις τα προγράμματα του εκτυπωτή φαντάζομαι ή τον έχεις με τους generic drivers των ΧΡ ;;;;

Aν είναι και Epson κιόλας τότε... :?

κάνεις πλάκα φίλε; νοείται λειτουργικό σύστημα να κρασσάρει επειδή πάτησα πάνω σε ένα εικονίδιο;

2- Nαί έχεις δίκιο... Θα έπρεπε τα ΧΡ να δουλεύουν άψογα μαζί με τουλάχιστον άλλα 5 λειτουργικά στον ίδιο δίσκο, το ίδιο ακριβώς όπως κάνουν και όλα τα υπόλοιπα λειτουργικά. :evil:

κάνεις πλάκα φίλε; και βέβαια όλα τα άλλα λειτουργικά ρυθμίζουν αρμονικά το boot

3- το trojan το ανακάλυψε το λειτουργικό ή το avtivirus άραγε;;;;

Και στο φινάλε αφού θέλεις να το εγκαταστήσεις έπρεπε να σε αφήσει (το λειτουργικό βέβαια, όχι το antivirus), δημοκρατία έχουμε εξάλου...

Αν στο φινάλε γίνει το πισί σώβρακο θα κατηγορούμε την MS με τα απαίσια λειτουργικά της. :evil:

κάνεις πλάκα φίλε? για πές μου πότε έκανες τελευταία φορά φορμάτ. εγώ έχω να κάνω 3 χρόνια. u?

4- Δηλαδή το λειτουργικό φταίει που δεν αναγνωρίζει το φλασάκι γιατί δεν το γουστάρει ενώ δεν έχει πρόβλημα με όλες τις άλλες usb συσκευές... :-D

Έχουμε αποκλείσει όλα τα άλλα...

κάνεις πλάκα φίλε; βάζεις το φλασάκι και δεν έχεις καμία αντίδραση. Περιμένεις να ακούσεις το γελοίο "γκλοινκ" για να ξέρεις ότι θα δουλέψει. Δεν υπάρχει ένα μέρος να γίνεται logging τα errors του λειτουργικού, να ξέρεις απο που να ξεκινήσεις.

Έχεις κανένα άλλο ακράδαντο παράδειγμα του πόσο άχρηστο λειτουργικό είναι τα ΧΡ ;;;;;

ναι το ότι οι περισσότεροι δεν έχετε ιδέα πως ορίζεται ένα λειτουργικό σύστημα. παιδιά του νίτρο κ fame story μια κατάσταση. Έχετε κάνει επιστήμη το καθάρισμα απο ιούς και νομίζετε ότι κάτι έγινε (ο hacker της γειτονιάς που έχει το service pack 2 σε dvd κ πηγαίνει απο σπίτι σε σπίτι κ το παίζει έξυπνος)

πάντως να σου εξηγήσω που σφάλεις με ένα παράδειγμα. Παίρνεις τα XP κανεις ωραία εγκατάσταση. Κάνεις κανα δυο αλλαγές μετά, αλλάζεις τα cd βάζεις κανα δίσκο ακόμα και έρχεται ο κόσμος ανάποδα με τα drive letters. έγινε ο δίσκος σου E: το cd rom C: κοκ. Παλεύεις να το φτιάξεις και δεν γίνεται. Τι αλλαγές γραμμάτων έκανες, τι "μαγικά" εργαλεία κατέβασες (aka partition magic), τζίφος. Λες μέσα σου κρίμα το pc και τραβάς φορματ.

Αυτό είναι το σημείο που θα γυρίσεις και θα μου πεις ότι φταίω που έβαλα έναν έξτρα δίσκο ή άλλαξα 2 cd. Εδώ είναι το λάθος σου :-) κανονικά οτιδήποτε πρέπει να σώνεται με απλό τρόπο όχι με format.

PS next time με κανα σοβαρό επιχείρημα, όχι "δεν γουστάρουν τα XP" ή "έβαλες του generic drivers" και τέτοια.

Δημοσ.

Ο φίλος waves είπε την μεγαλύτερη αλήθεια... Δεν υπάρχουν καλά και κακά λειτουργικά. Υπάρχουν καλοί και κακοί χρήστες. Επίσης, όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το λειτουργικό τους -όποιο κι αν είναι αυτό- ας αναλογιστούν αν το έχουνε στήσει σωστά. Γιατί το ότι εμένα το λίνουξ μου βάραγε kernel panic κάθε τρεις και λίγο δεν σημαίνει ότι ήταν μάπα η διανομή μου (gentoo).

Όσον αφορά τα Vista τώρα, μπορώ να πω ότι πέραν των αισθητικών βελτιώσεων (δεν με απασχολεί καθόλου αν είναι κλεμμένες ιδέες), είναι και αρκετά σταθερά. Το μόνο ενοχλητικό σημείο που έχω βρει είναι ότι έχουν κρύψει κάποιες επιλογές (ειδικά αυτές που αναφέρονται στα δίκτυα). Σε γενικές γραμμές ψηφίζω Vista για όσους υπολογιστές τα σηκώνουν...

Δημοσ.
Δεν υπάρχει ένα μέρος να γίνεται logging τα errors του λειτουργικού, να ξέρεις απο που να ξεκινήσεις.

Event Viewer στο Control Panel, αλλιώς dump files...

ναι το ότι οι περισσότεροι δεν έχετε ιδέα πως ορίζεται ένα λειτουργικό σύστημα. παιδιά του νίτρο κ fame story μια κατάσταση. Έχετε κάνει επιστήμη το καθάρισμα απο ιούς και νομίζετε ότι κάτι έγινε (ο hacker της γειτονιάς που έχει το service pack 2 σε dvd κ πηγαίνει απο σπίτι σε σπίτι κ το παίζει έξυπνος)

Εδώ δυστυχώς θα συμφωνίσω. Αλλά αυτά τα τυπάκια όποιο λειτουργικό και να είχανε έτσι θα ήταν...

πάντως να σου εξηγήσω που σφάλεις με ένα παράδειγμα. Παίρνεις τα XP κανεις ωραία εγκατάσταση. Κάνεις κανα δυο αλλαγές μετά, αλλάζεις τα cd βάζεις κανα δίσκο ακόμα και έρχεται ο κόσμος ανάποδα με τα drive letters. έγινε ο δίσκος σου E: το cd rom C: κοκ. Παλεύεις να το φτιάξεις και δεν γίνεται. Τι αλλαγές γραμμάτων έκανες, τι "μαγικά" εργαλεία κατέβασες (aka partition magic), τζίφος. Λες μέσα σου κρίμα το pc και τραβάς φορματ.

Εδώ θα διαφωνίσω. Από τον disk manager αλλάζει πανεύκολα το drive letter ανά πάσα στιγμή. Πάντως είναι όντως άθλιο το ότι δεν κρατάει τα παλιά drive letters στους παλιούς δίσκους δίνοντας τα ελεύθερα στους καινούργιους...

Αυτό είναι το σημείο που θα γυρίσεις και θα μου πεις ότι φταίω που έβαλα έναν έξτρα δίσκο ή άλλαξα 2 cd. Εδώ είναι το λάθος σου :-) κανονικά οτιδήποτε πρέπει να σώνεται με απλό τρόπο όχι με format.

+100000000. Πάντως τα περισσότερα προβλήματα λύνονται χωρίς φορμάτ. Έχει να κάνει πάντα με τη γνώση σου πάνω στο λειτουργικό και την υπομονή σου να το ψάξεις.

Όλα αυτά με διάθεση για κουβέντα ανταλλαγή απόψεων. Δεν υπάρχει λόγος για flame. Άλλωστε και οι δυο στην ίδια πλευρά είμαστε (χρήστες)...

Δημοσ.
Εδώ θα διαφωνίσω. Από τον disk manager αλλάζει πανεύκολα το drive letter ανά πάσα στιγμή. Πάντως είναι όντως άθλιο το ότι δεν κρατάει τα παλιά drive letters στους παλιούς δίσκους δίνοντας τα ελεύθερα στους καινούργιους...

οοοοοχι φιλε μου.αν ο δισκος με το λειτουργικο παρει γραμμα μετα τελειωσε η ιστορια δεν αλλαζει με τιποτα...

Δημοσ.

όχι flame, απλά τσιτώνω την συζήτηση να ακούσουμε και τίποτα σοβαρό! όχι δεν γουστάρει η MS κ τέτοια! ο διάλογος πάνω απ'όλα μη με παρεξηγάτε αν είμαι λίγουλάκι εριστικός :)

Αυτό πάντως με τα drive letters που λες ίσως να είναι γνώση. Δηλαδή το αν θα το λύσεις. Αλλα για σκέψου τι είδους γνώση είναι; είναι εμπειρική. Δηλαδή θα κάνεις δοκιμές, θα ξανακάνεις δοκιμές και αμα το βρήκες έκατσε!

Αντιθέτως σε ένα Linux προχτές (το δικό μου δηλαδή) έσβησα ένα partition στην αρχή του δίσκου και δημιούργησα άλλα 2. Περιττό να αναφέρω που αλλάξε όλη η αρίθμηση των Partitions πχ το 3 έγινε 4 και γενικά μπάχαλο. Ε λοιπόν, με ένα boot cd, ένα καφε και 2 ώρες ψαξίματος το έσωσα. Αυτό απλά δεν γίνεται "αλλού".

οοοοοχι φιλε μου.αν ο δισκος με το λειτουργικο παρει γραμμα μετα τελειωσε η ιστορια δεν αλλαζει με τιποτα...

χαχαχα θεικό τρομερό υποκλίνομαι

αναφέρομαι στο "αν ο δίσκος πάρει γράμμα"

προσκυνάω :-D :-D :-D

Δημοσ.
Ο φίλος waves είπε την μεγαλύτερη αλήθεια... Δεν υπάρχουν καλά και κακά λειτουργικά. Υπάρχουν καλοί και κακοί χρήστες.

Για πες και κανά άλλο να γελάσουμε περισσότερο....

Όπως φαίνεται στη σημερινή κοινωνία πριν ανοίξουμε έναν υπολογιστή πρέπει να έχουμε όλοι αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο ως πληροφορικοί.. Απορώ δηλαδή πως και δεν το έχουν κάνει must και στο σχολείο... Πως λέμε "Οικιακή Οικονομία" έπρεπε να υπ΄παρχει και μάθημα "Διαχείρηση της registry". Να ξέρεις βρε αδερφέ 4-5 γλώσσες, να αλλάζεις παραμέτρους στην registry κλπ.. Τέτοια απλά πράγματα, για να μπορείς να ανταπεξέλθεις στην καθημερινότητα...

Σοβαρευτείτε ρε....

Πάντως τα περισσότερα προβλήματα λύνονται χωρίς φορμάτ. Έχει να κάνει πάντα με τη γνώση σου πάνω στο λειτουργικό και την υπομονή σου να το ψάξεις.

Έτσι όπως σας έχει κάνει η MS είναι πια δεδομένο ότι θα υπάρχουν προβλήματα και όλος ο κόμος συζητάει για την επίλυσή τους....

Εγώ μάλλον που ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, δεν θέλω να συζητάω για την επίλυση προβλημάτων και δεν θέλω να γνωρίζω κάθε γωνία του λειτουργικού είμαι προβληματικός ε?

Δημοσ.

Εκτός από ληγμένα είναι και χαλασμένα αυτά που πέρνεις... :mrgreen:

κάνεις πλάκα φίλε; νοείται λειτουργικό σύστημα να κρασσάρει επειδή πάτησα πάνω σε ένα εικονίδιο;

Αποφεύγεις να απαντήσεις

κάνεις πλάκα φίλε; και βέβαια όλα τα άλλα λειτουργικά ρυθμίζουν αρμονικά το boot

Είναι και πολλά τα άτιμα...

κάνεις πλάκα φίλε? για πές μου πότε έκανες τελευταία φορά φορμάτ. εγώ έχω να κάνω 3 χρόνια. u?

Προφανώς δεν διάβασες καθόλου τα προηγούμενα posts, το έγραψα ποιό πρίν.

κάνεις πλάκα φίλε; βάζεις το φλασάκι και δεν έχεις καμία αντίδραση. Περιμένεις να ακούσεις το γελοίο "γκλοινκ" για να ξέρεις ότι θα δουλέψει. Δεν υπάρχει ένα μέρος να γίνεται logging τα errors του λειτουργικού, να ξέρεις απο που να ξεκινήσεις.

Λέγεται administrative tools, event log.

Eσύ που έχεις ιδέα δώσε μας τα φώτα σου.

Καλά έχεις το κληρονομικό χάρισμα, δεν το συζητάω.

Ξέρεις τί θα σου πώ και πότε θα το πώ κιόλας.

PS next time με κανα σοβαρό επιχείρημα, όχι "δεν γουστάρουν τα XP" ή "έβαλες του generic drivers" και τέτοια.

Από ΟΛΑ όσα αναφέρεις την πρώτη φορά που μπαίνεις στην κουβέντα ΔΕΝ απαντάς σε κανένα και παραθέτεις άλλα αστεία επιχειρήματα στην θέση των παλιών.

Keep talking... :-D

P.S.

Είμαι 36 χρονών και ασχολούμαι με τα πισί εδώ και 21 χρόνια, εσύ πόσο είσαι, guru μου;;;;

Δημοσ.

δώδεκα στα δεκατρία

επειδή ξέρεις μόνο την microsoft νομίζεις ότι μόνο αυτή βγάζει λειτουργικά;

Είναι πολύ απλό αυτό που σε ρωτάω, νοείται λειτουργικό να κρασάρει επειδή πάτησες ένα κουμπί σε ένα εικονίδιο;

καλύτερα να αλλάξεις άθλημα γιατί δεν το έχεις

Δημοσ.
@dpolal

Επιμένεις για το καλό λειτουργικό της MS ενώ αν κοιτάξεις λιγάκι internet θα δεις εκατομύρια προβλήματα που οφείλοναι στην MS.

Ετυχε μάλιστα σε παρουσίαση καινούργιου λειτουργικού από την MS παρουσία του Bill να βγάλει μπλέ οθόνη με το καλημέρα. Επεσε βέβαια ΤΟ γέλιο από τους παρευρισκόμενους.

Να υποθέσουμε βέβαια ότι τα λάθη-παραλείψεις των XP διορθώθηκαν στα vista. Και μην ξεχνιόμαστε σίγουρα προστέθηκαν καινούργια όπου θα ψαχνόμαστε τουλάχιστον τα επόμενα 5 χρόνια. Οχι τίποτα άλλο , αλλά επειδή δεν έχουμε τι να κάνουμε θα πρέπει να ασχολούμαστε με τα καπρίτσια της MS.

Βαρέθηκα πιά. Η μόνη μου ελπίδα είναι πότε θα βγουν λειτουργικά έξυπνα σε φλασάκια και ανάλογα τι μου αρέσει θα επιλέγω.

Δεν επιμένω για τίποτα φίλε.:)

Απλά διασκεδάζω που για τους περισσότερους ακόμα και αν το πορτάκι του σιντί δεν ανοίξει κατηγορούν την MS και τα λειτουργικά της.:twisted:

Σίγουρα υπάρχουν ένα σωρό στραβά στα win.

Σίγουρα η σχεδίαση της registry και του τρόπου που λειτουργεί δεν είναι και παράδειγμα προς μίμηση.

Σίγουρα η εγκατάσταση ενός προγράμμτος που γίνετε σε 10 διαφορετικά μέρη δεν βοηθάει και ιδιαίτερα.

Σίγουρα το ότι το λειτουργικό είναι εντελώς «κλειστό» δεν βοηθάει τους τρίτους developers να φτιάξουν καλά προγράμματα.

Σϊγουρα οι περισσότεροι ιοί που κυκλοφορούν κτυπάνε το λειτουργικό αυτό.

Σίγουρα το 99,99% των newbbies πάνω σε win θα μάθουν.

Σϊγουρα... (βάλε ότι θέλεις :) )

Το θέμα όμως εδώ και χρόνια είναι ότι έχει γίνει για όλους το εξής:

MS, the company we love to hate...

Δημοσ.
δώδεκα στα δεκατρία

επειδή ξέρεις μόνο την microsoft νομίζεις ότι μόνο αυτή βγάζει λειτουργικά;

Πριν από 21 τόσα χρόνια, όταν εσύ δεν υπήρχες ακόμα, δεν υπήρχε και η MS ξέρεις....

Βασικά ούτε ο ίδιος ο bill υπήρχε και η ιστορία δεν άρχισε να μετράει μετά την MS ξέρεις...

Αλλά είπαμε, έχεις το χάρισμα και όλα τα γνωρίζεις για τους άλλους.

:twisted:

Είναι πολύ απλό αυτό που σε ρωτάω, νοείται λειτουργικό να κρασάρει επειδή πάτησες ένα κουμπί σε ένα εικονίδιο;

Εξακολουθείς να μην μου απαντάς σε ένα πολύ απλό ερώτημα.

Είχες εγκαταστήσει το πρόγραμμα ελέγχου του εκτυπωτή ή απλά τα win αναγνώρισαν τον εκτυπωτή με τους generic drivers που έχουν ενσωματωμένους ;;;;

Έτρεχε πρόγραμμα ελέγχου του εκτυπωτή στο taskbar;;;;

Πώς άλλαξες usb port, απλά τράβηξες το καλώδιο την ώρα που δούλευε το πισί ή έκανες κάτι άλλο;;;

καλύτερα να αλλάξεις άθλημα γιατί δεν το έχεις

Πες μου σε ποιό 090 θα σε βρώ για να μου δώσεις συμβουλές επαγγελματικού προσανατολισμού. :-D

Δημοσ.
Πριν από 21 τόσα χρόνια, όταν εσύ δεν υπήρχες ακόμα, δεν υπήρχε και η MS ξέρεις....

υπήρχα και ψυχραιμία γιατί δεν είσαι και τόσο μεγαλύτερος :???:

μήπως θες να τις μετρήσουμε κιόλλας; :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αλλά είπαμε, έχεις το χάρισμα και όλα τα γνωρίζεις για τους άλλους.

:twisted:

Βεβαίως. Ορίστε για να στο αποδείξω, σήμερα/αύριο θα κάνεις registry cleanup!! Πιάνω πληροφορίες απο το υπερπέραν ότι σύντομα θα τρέξεις κ Spybot!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Εξακολουθείς να μην μου απαντάς σε ένα πολύ απλό ερώτημα.

Είχες εγκαταστήσει το πρόγραμμα ελέγχου του εκτυπωτή ή απλά τα win αναγνώρισαν τον εκτυπωτή με τους generic drivers που έχουν ενσωματωμένους ;;;;

Έτρεχε πρόγραμμα ελέγχου του εκτυπωτή στο taskbar;;;;

Πώς άλλαξες usb port, απλά τράβηξες το καλώδιο την ώρα που δούλευε το πισί ή έκανες κάτι άλλο;;;

μα τι να σου απαντήσω; αφού χάνεις την κεντρική ιδέα...

Πες μου σε ποιό 090 θα σε βρώ για να μου δώσεις συμβουλές επαγγελματικού προσανατολισμού. :-D

άθλημα σου είπα να αλλάξεις, όχι επάγγελμα! :-D

Δημοσ.

@takeda: Γενικά όταν ασχολείσαι με κάτι όσο περνάει ο καιρός μαζεύεις εμπειρία. Και στους υπολογιστές έτσι είναι. Τώρα, για το αν θα κάνεις μια, δυο, η εικοσιδύο ώρες να λύσεις ένα πρόβλημα είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Αν έχεις πιάσει τη φιλοσοφία ενός προγράμματος, ξέρεις και πώς και πού να ψάξεις για να βρεις λύση στα προβλήματα σου.

Όλα αυτά όμως ελάχιστη σχέση έχουν με το αν έχει έρθει η ώρα για τα Βίστα ή όχι. Αυτά σχετίζονται με τις απαιτήσεις του καθενός από το pc του. Και αν σε καλύπτουν τα Windows, τότε ναι, έχει έρθει η ώρα για τα Βίστα. Αν δεν σε καλύπτουν έχει έρθει η ώρα για Linux, MacOS ή οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό.

Φίλε Steven αν σε κάνει αυτό να γελάς χαίρομαι. Όσο για το αν θα πρέπει να υπάρχει στο σχολείο μάθημα που θα σε κάνει σοβαρό χρήστη ενός υπολογιστή θα σου θυμίσω ότι υπάρχει. Βέβαια, θα πρέπει πρώτα να μάθεις να σέβεσαι τον συνομιλιτή σου. Αν θες παρόλαυτά να το ξεφτιλίσουμε, μαζί σου.

Επίσης, αν θες να μην έχεις προβλήματα μην ασχολείσαι με τίποτα.

ΥΓ> Είμαι πολύ πιο σοβαρός απ' όσο πιστεύεις.

Δημοσ.
υπήρχα και ψυχραιμία γιατί δεν είσαι και τόσο μεγαλύτερος :???:

μήπως θες να τις μετρήσουμε κιόλλας; :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Έχω σταματήσει να την μετράω εδώ και κάμποσα χρόνια.:-D

Μήπως να ξαναδιαβάσεις λίγο τι έγραψα, ΔΕΝ είμαι 21 χρονών, τόσα είναι τα χρόνια που ασχολούμαι με τους υπολογιστές.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...