Προς το περιεχόμενο

πρόσβαση στο system volume information

wgp5

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω windows XP home edition. Προσπαθώ να ακυρώσω τη προστασία του system volume information. Διάβασα για το cacl απο τη σελίδα των windows αλλά δεν γίνεται τίποτα.Εαν ξέρει κάποιος παρακαλώ να απαντήσει.

Δημοσ.

Είπε:

"(να κάνεις) Δεξί κλικ πάνω στο φάκελο, στα security (θα δεις) ότι έχει μόνο τον user (με όνομα) system (και μετά) κάνε add και τον δικό σου χρήστη και δώσε του full access"

Αυτό κατάλαβα εγώ

Δημοσ.

Δεξί κλίκ πάνω στο φάκελλο System volume information το μονο που εχει σχεση με ασφαλεια ειναι το "κοινη χρηση και ασφαλεια" ισως επειδη το OS ειναι windows XP home edition και οχι Pro

Αν καταλαβα καλα. καποιος αλλος τροπος....

Δημοσ.

Pedes ki egw poy exw ta pro den moy vgazei tin epilogi poy leei o filos seven77 an kai pistevw oti me to poy valeis to service pack 2 akoma kai sta home edition ginontai pro.

Δημοσ.

σε εμένα με Xp Pro πάντως γίνετε μια χαρά μόλις απενεργοποιήσω την απλή χρήση αλλα γιατί να "μπείτε" εκεί η να το σβήσετε ποιος ο λόγος ?

96796996194396296494396ca3.th.jpg

Δημοσ.

Απο "βοηθεια και υποστηριξη" το παρακατω:

το προβλημα τωρα ειναι πως απο τη cmd που γραφει "C:\Documents and Settings\>" θα το αλλαξω σε "C:\" οχι με την "prompt"

Αρθρο ΚΒ309531

Χρήση του εργαλείου CACLS με τα Windows XP Home Edition με σύστημα αρχείων NTFS

Στα Windows XP Home Edition με σύστημα αρχείων NTFS, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Cacls, ένα εργαλείο της γραμμής εντολών, για να εμφανίσετε ή να τροποποιήσετε τις λίστες ελέγχου πρόσβασης (Access Control List - ACL) σε αρχεία ή φακέλους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εργαλείο Cacls, όπως για τη χρήση του και τους διακόπτες που περιλαμβάνει, πραγματοποιήστε αναζήτηση στο Κέντρο Βοήθειας και αναζήτησης (Help and Support Center) για "cacls". 1. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη (Start), κατόπιν στην επιλογή Εκτέλεση (Run), πληκτρολογήστε cmd και, τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί OK.

2. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μεταβεί στο ριζικό φάκελο του κατάλληλου διαμερίσματος, στο φάκελο System Volume Information του οποίου θέλετε να αποκτήσετε δικαιώματα πρόσβασης. Για παράδειγμα, για να έχετε πρόσβαση στο φάκελο C:\System Volume Information, βεβαιωθείτε ότι έχετε μεταβεί στο ριζικό φάκελο της μονάδας δίσκου C (με εντολή "C:\").

3. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη γραμμή και στη συνέχεια πιέστε το πλήκτρο ENTER:

cacls "γράμμα_μονάδας_δίσκου:\System Volume Information" /E /G όνομα_χρήστη:F

Βεβαιωθείτε ότι πληκτρολογήσατε τα εισαγωγικά, σύμφωνα με το παράδειγμα. Με αυτήν την εντολή ο συγκεκριμένος χρήστης προστίθεται στο φάκελο με δικαιώματα Πλήρους ελέγχου (Full Control).

4. Κάντε διπλό κλικ στο φάκελο System Volume Information στο ριζικό φάκελο για να τον ανοίξετε.

5. Εάν πρέπει να καταργήσετε τα δικαιώματα μετά την αντιμετώπιση προβλημάτων, πληκτρολογήστε την ακόλουθη γραμμή εντολών:

cacls "γράμμα_μονάδας_δίσκου:\System Volume Information" /E /R όνομα_χρήστη

Με αυτήν την εντολή καταργούνται όλα τα δικαιώματα για το συγκεκριμένο χρήστη.

Τα ακόλουθα βήματα ισχύουν επίσης εάν ξεκινήσετε ξανά τον υπολογιστή σε ασφαλή λειτουργία (Safe mode), επειδή η απλή κοινή χρήση αρχείων απενεργοποιείται αυτόματα όταν εκτελείτε τον υπολογιστή σε ασφαλή λειτουργία (Safe mode). 1. Ανοίξτε το παράθυρο διαλόγου "Ο υπολογιστής μου" (My Computer), κάντε δεξιό κλικ στο φάκελο System Volume Information και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην εντολή Ιδιότητες (Properties).

2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Ασφάλεια (Security).

3. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη (Add) και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το όνομα του χρήστη στον οποίο θέλετε να εκχωρήσετε δικαιώματα πρόσβασης στο φάκελο. Τυπικά, αυτός είναι ο λογαριασμός με τον οποίο συνδέεστε.

4. Κάντε κλικ στο κουμπί OK και στη συνέχεια κάντε ξανά κλικ στο κουμπί OK.

5. Κάντε διπλό κλικ στο φάκελο System Volume Information για να τον ανοίξετε.

Δημοσ.

Στο system volume information μπαίνουν τα restore points.

Το να μπεις μέσα δεν σου προσφέρει και τίποτα. Άμα θες να διαγράψεις τα αρχεία που περιέχει, απλά απενεργοποιείς τα restore points...

Δημοσ.
κάντε disable την απλή χρήση κοινοχρηστων αρχείων/φακέλων και θα το βγάλει ;)

Γίνεται έτσι όπως ακριβώς το λές. Το έχω κανεί και εγώ.

Όσο για τον φάκελο System Volume Information δεν έχει και τίποτα μέσα, απλά ένα αρχείο txt με όνομα tracking. Γιατί να το σβήσετε ?

Δημοσ.

Κολησα κατι Trojan.Popuper και Adware.softomate!sd5 το antivirus Norton 2006 δεν τα βρισκει το spyware doctor (freeware) μου λεει οτι βρίσκονται στο φακελο C:\system volume information\_restore{2322..........}\RP59.....dll οποτε αν εχω προσβαση θα μπω και θα τα διαγραψω.

Επιμενω για τη cmd πως θα αλλαξω το "c:\documents ... " σε "c:\"

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...