Προς το περιεχόμενο

kubuntu + memory

shoco

Προτεινόμενες αναρτήσεις

δεν γίνεται αυτό που λες.με uptime 4 μερες, 4χfirefox με 10 καρτέλες ο καθένας, azureus xdvdshrink, amarok, μέχρι και seti @home kai ΟΤΙ μπρούσα να ανοίξω 527mb. καλά είναι :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πήγαινε στην "παρακολούθηση συνστήματος" 'ετσι λέγεται η εφαρμογούλα στο gnome και δε ποιές είναι εκείνες οι διεργασίε που χρειάζονται τόση μνήμη, και ξαναπόσταρε.

Μην ξεχνάς τη διαφορετική διαχείρηση μνήμης από το linux σε σχέση με windows. Να ανησυχήσεις μόνο αν αρχίσει να χρησιμοποιεί swap memory. Το linux "δεσμεύει" τη μνήμη για να τη χρησιμοποιήσει γρήγορα όταν χρειαστεί. Τα windows αντίθετα τα στελνουν όλα με την πρώτη ευκαιρία στο pagefile του σκλήρού που είναι κατά πολυ πιο αργό αντί να κρατάνε τις διεργασίες στη ram.

@Giwrgos7 δεν την ήξερα την εντολή free, και όντως με apropos memory μου την τύπωσε περιγράφοντας αυτό που λες ότι θα τυπώσει.

Εγώ όμως που τη δοκίμασα, έχοντας ανοιχτό και το gnome-system-monitor πήρα αποτελέσματα άλλα αντί άλλων. Σαφώς έχω περισσότερη εμπιστοσύνη στις ενδείξεις που μου τυπώνει μια εντολή από την κονσόλα, παρά στις γραφικές ενδείξεις ενός αντίστοιχου προγράμματος γραφικού περιβαλλοντος.

Στην περίπτωσή μου όμως η εντολή free έδινε

>             total       used       free     shared    buffers     cached
Mem:        255900     250932       [color=red]4968[/color]          0       7860      82664
-/+ buffers/cache:     160408      95492
Swap:       522104      80036     442068

το οποίο είναι απίστευτα μικρό νούμερο και ακατανόητο αν το συγκρίνεις με την (αξιοπρεπή) ταχύτητα του υπολογιστή μου κατά τη διάρκεια που έδινα τις εντολές. Την ίδια στιγμή το gnome-system-monitor έδινε μια κατανάλωση της τάξης του 53-66% το οποίο θεωρώ πιο αξιόπιστο σε σχέση με την ανταπόκριση που είχε το σύστημα στις απαιτήσεις μου.

Τώρα γιατί συμβαίνει αυτό, δεν το γνωρίζω. Είναι bug? Μήπως έχει να κάνει με τον απαρχειωμένο υπολογιστή μου, ή μήπως είναι σε όλα τα συστήματα αναξιόπιστο? Εκτός αν κατάλαβα κάτι λάθος. Αν είναι έτσι παρακαλώ διορθώστε με.

......

Το ρωτήσω γιατί, είναι ερώτηση άσχετου?

Και κάτι άλλο, μιας και πιάσαμε το ζήτημα. Από τα τελευταία χρόνια που χρησιμοποιούσα windows και τώρα στο linux διάφορα εργαλεία όπως και το gnome-system-monitor μου λένε μνήμη τόσο από 249,9ΜΒ. Αυτό είναι φυσικό να συμβαίνει? Είναι ζήτημα βλάβης ή φυσικής γήρανσης της κάρτας?

Είχα αγοράσει πριν από 7 χρόνια 2 καρτούλες RAM (rim) 128ΜΒ η κάθε μία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...