DIMITRISG Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Αυτο θελουν να αποφυγουν οι "στρατηγοι" το να μαζοποιουνται ολοι αυτοι και να "σερνονται απ'το χαλκα" απ'τους ισλαμιστες (ηγετες) Σωστός είναι θέμα ελέγχου του πλήθους Για τον ίδιο λόγο η αμερική ανέχεται το κεμαλιστικο καθεστώς - παρόλο την κοινοβουλευτική δημοκρατία που υπάρχει μονο στα χαρτιά - για να ελέγχει την τουρκια
omnislash Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Αυτό που πρέπει να μας ανησυχήσει είναι ότι ένα σύνθημα που φώναζαν έλεγε " Η άμυνα μας αρχίζει από την Κύπρο".το φώναζαν 1000000 Τουρκομόγγολοι.Αν εδώ έβγαινε κανείς και έλεγε η Κύπρος είναι ελληνική θα τον βγάζανε φασίστα.Δλδ και οι ισλαμιστές να κατεβάιναν δε νομίζω να φωνάζανε η Κύπρος Ενιαία ,Ανεξάρτητη Ας τα βλέπουν αυτά οι δικοί μας ριψάσπιδες. Τώρα μια ερώτηση προς τον smallchange.Από τις τρεις ομάδες Κεμαλιστές ,Ισλαμιστές και Γκρίζους Λύκους ποιοι είναι ατλαντιστές , ποιοι αντιαμερικάνοι και ποιες οι θέσεις τους για την κοινωνία και την οικονονμία.Επίσης η σμαία με τα τρια φεγγάρια των Γκρίζων Λύκων τι συμβολίζει;Την κυριαρχία στις 3 ηπείρους;
small change Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Τώρα μια ερώτηση προς τον smallchange.Από τις τρεις ομάδες Κεμαλιστές ,Ισλαμιστές και Γκρίζους Λύκους ποιοι είναι ατλαντιστές , ποιοι αντιαμερικάνοι και ποιες οι θέσεις τους για την κοινωνία και την οικονονμία.Επίσης η σμαία με τα τρια φεγγάρια των Γκρίζων Λύκων τι συμβολίζει;Την κυριαρχία στις 3 ηπείρους; Οι Κεμαλιστές παραδοσιακά είναι η κύρια δύναμη εκδυτικισμού. Το κατά πόσον αυτός προσανατολίζεται προς Ατλαντικό ή Ευρώπη κυμαίνεται κατά καιρούς ανάλογα με την ιστορική περίσταση. Έχουν υπάρξει και στην Τουρκία περίοδοι έντονου αντιαμερικανισμού, όπως και εδώ. Αυτή τη στιγμή τα'χουνε βρει βέβαια λίγο σκούρα με το γεγονός ότι Δύση, που ήταν τόσα χρόνια η γη της επαγγελίας, τους αναγκάζει να χάσουν δύναμη και κάνουν παραχψρήσεις στους ισλαμιστές. Οι ισλαμιστές όπως είναι φυσικό είναι κατά παράδοση αντι-δυτικοί, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν θεωρήσει ότι το συμφέρον τους είναι να προσχωρήσει η Τουρκία στην ΕΕ ώστε να αρθούν οι απαγορεύσεις εναντίον τους στα πλαίσια του εκδημοκρατισμού. Αυτό και μέρος του νήματος του "μετριοπαθούς ισλαμισμού" που εκπροσωπεί ο Ερντογάν. Υπάρχουν και πιο φανατικοί ισλαμιστές στην Τουρκία οι οποίοι τον θεωρούν προδότη. Οι Γκρίζοι Λύκοι είναι η ανεπίσημη οργάνωση νεολαίας του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, το οποίο δηλώνει επίσης κεμαλιστικό, αλλά προφανώς ανήκει στην άκρα δεξιά πτέρυγα. Ως ακραίοι εθνικιστές είναι μάλλον αρνητικοί προς τους ξένους, αλλά παρ'όλα αυτά δεν αποκλίνουν κι ατυοί από το πρότυπο του δυτικού τύπου κοσμικού κράτους. Στα κοινωνικά είναι πολύ δύσκολο να σου απαντήσω- οι Κεμαλιστές καλύπτουν τέτοιο φάσμα που δε μπορείς να τους κατηγοριοποιήσεις, οι ισλαμιστές προφανώς είναι συντηρητικοί θρησκευόμενοι (σε διάφορους βαθμούς και αποχρώσεις) και οι άλλοι δεν ξέρω αν έχουν κάποια ιδιαίτερη θέση εκτός του εθνικιστικού προτάγματος. Οικονομικά πάλι οι ισλαμιστές είναι καπιταλιστές, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο. Μάλιστα γίνεται λόγος για την άνοδο του "πράσινου" (δηλ. ισλαμικού) κεφαλαίου στην τουρκία. Όπως και στα υπόλοιπα πράγματα, έτσι και στα οικονομικά, υπάρχουν χίλιοι δυο κεμαλιστές. Η πολιτική του ίδιου του Κεμάλ πάντως ήταν αυστηρά κρατικιστική αν και ο ίδιος έλεγε ότι σκόπευε να απελευθερώσει την αγορά όταν αυτή "ήταν έτοιμη". Η σημαία είναι του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και όχι των Γκρίζων Λύκων (επισήμως δεν έχουν σχέση). Για να είμαι ειλικρινής αυτή τη στιγμή δε θυμάμαι τι συμβολίζει ακριβώς, αλλά νομίζω ότι είναι αυτό που λες μαζί με τους τρεις ιερούς μήνες του ισλάμ. Ή κάτι τέτοιο. Καλά, γιατί δεν παίρνεις κάνα βιβλίο να διαβάσεις αντί να με κάνεις να γράφω διατριβές; Μιλάμε ότι μου έκανες ερωτήσεις που θέλουν τρεις μέρες γράψιμο να απαντηθούν αναλυτικά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.