apthan Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Αγόρασα το SONY Vaio FE41S χθες και θα ήθελα να με διαφωτίσει κάποιος που ξέρει για κάποια πράγματα ως προς την εγγύηση. 1. Το laptop αγοράστηκε με τιμολόγιο που κόπηκε στην εταιρεία ενός γνωστού. Μου είπαν από το κατάστημα ότι αυτό το τιμολόγιο είναι το αποδεικτικό για την εγγύηση. Δηλαδή εγώ δεν μπορώ να "μεταβιβάσω" την εγγύηση στο δικό μου όνομα; 2. Πρέπει να εγγράψω το laptop σε κάποιο site ώστε να είναι ελεγμένο το προϊόν; Αν ναι σε ποιο όνομα (επωνυμία εταιρείας ή το δικό μου); 3. Μου είπανε από το κατάστημα ότι την επέκταση της εγγύησης από τον 1 στα 3 χρόνια πρέπει να την αγοράσω αν θελήσω μέσα σε 30 μέρες ενώ εγώ είχα ακούσει ότι στη SONY δεν ισχύει αυτό και μπορώ να την πάρω οποτεδήποτε μέσα στο πρώτο έτος. Τι ισχύει τελικά; Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
furious99 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 1. οχι 2. οχι απαραίτητα 3. οποτεδήποτε: http://www.active.gr/product.php?productid=20937&cat=382&page=1 και http://www.camber.gr/productlist.asp?CATEGORY=%C5%D0%C5%CA%D4%C1%D3%C5%C9%D3%20%C5%C3%C3%D5%C7%D3%C7%D3&SUBCATEGORY=LAPTOPS
21century Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Δυστυχως η Σονυ δινει μονο 1 χρονο εγγυηση, ενω η τοσιμπα συντομα το κανει 2 χρονια σε ολα της τα προιοντα...
satmania1 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Σε αλές χώρες ΕΕ ι sony δίνει 2 χρονιά εγγυησή ενώ στην Ελλάδα μονό 1 χρόνο
basilis5 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 δεν εχει σημασια σε ποιου το ονομα κοπηκε το τιμολογιο μολις ανοιξεις το λαπτοπ εχει καπου καποιο προγραμματακι για να δηλωσεις απευθειας το λαπτοπ στην σελιδα της εταιριας.νομιζω σου βγαζει συστηματικα και καποια υπενθυμιση μεχρι να το κανεις. εχει 1 χρονο εγγυηση αλλα με περιπου 260 επεκτεινεις σε 3 χρονια επειδη προσφατα εκανα χρηση του σερβις ειναι στο βελγιο, και το λαπτοπ το παραλαμβανει απο το σπιτι σου αλλα και στο φερνει κουριερ.αν δεν εχεις εγγυηση ολο αυτο κοστιζει μινιμουν 150 ευρω περιπου,+ οσα χρειαζεται η βλαβη ειναι 100%επαγγελματιες, και πολυ καλυτεροι απο τον καλυτερο στην ελλαδα, αλλα ακριβοι και καθυστερει για τους προφανεις λογους!
apthan Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 basilis5 το έχω δει αυτό το link για το registration του Vaio αλλά δεν ήθελα να το συμπληρώσω πριν σιγουρευτώ ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την εγγύηση. Εσύ δηλαδή μου προτείνεις να συμπληρώσω τα δικά μου στοιχεία και όχι της εταιρείας που κόπηκε το τιμολόγιο, σωστά; Εάν γίνει έτσι και κάποια στιγμή παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στο laptop δεν παίζει ρόλο που θα υπάρχει άλλο όνομα στο registration και άλλο στο τιμολόγιο που θα τους παρουσιάσω; Επίσης νομίζω ότι κάπου στο forum πήρε το μάτι μου το εξής: Με την επέκταση της εγγύησης από 1 σε 3 χρόνια μπορεί να αλλάξει και ο δικαιούχος της εγγύησης. Ισχύει ή τα μπέρδεψα;
basilis5 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 σπιτι μου εχω 2 λαπτοπ σονυ, το ενα αγορασμενο απο αμερικη και το αλλο απο εδω, και το εχω δηλωσει στην σονυ ευρωπης. οταν προεκυψε ενα προβλημα με το σονυ απο αμερικη πηρα τηλ στο σερβις σονυ, που ειναι στο βελγιο, μιλησα με ελληνιδα τηλεφωνητρια και μολις της εδωσα το τηλ. του σπιτιου μου μου ειπε πω ς ειμαι εντος εγγυησης και να μην με απασχολουν εξοδα μεταφορας στο βελγιο κλπ. βεβαια μετα της εξηγησα πως αλλο λαπτοπ ηθελα να στειλβ για σερβις και οχι αυτο που ειχα κανει δηλωση, αλλα δεν μου ανεφεραν γενικα τπτ για αποδειξη αγορας, απο την στιγμη που το χα δηλωμενο. σκεψου, μπορει καποιος να στο κανει δωρο,και να μην σου δωσει αποδειξη αγορας. πως εσυ διεκδικεις την εγγυηση αν χρειαζτει;με το να το κανεις δηλωση. θελω να πιστευω πως ειναι αρκετο, να το δηλωσεις με τα στοιχεια σου και εισαι οκ. αλλα και τιμολογιο σε αλλο ονομα να χεις,δεν αλλαζει κατι περι εγγυησης. με αυτο το σκεπτικο, θα κανεις επεκταση εγγυησης στο ονομα που θα δηλωσεις το λαπτοπ, για μενα καλυτερα σττα δικα σου στοιχεια να ξεμπερδευεις τωρα αν θες, παρε τους και ενα τηλ να εισαι σιγουρος
21century Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Καλυτερα στα στοιχεια σου αφου εσυ θα εισια ο χρηστης και κατοχος του φορητου, παντως με 1 χρονο εγγυηση δεν λεει ομολογουμενως...
Federer Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 σπιτι μου εχω 2 λαπτοπ σονυ, το ενα αγορασμενο απο αμερικη και το αλλο απο εδω, και το εχω δηλωσει στην σονυ ευρωπης. οταν προεκυψε ενα προβλημα με το σονυ απο αμερικη πηρα τηλ στο σερβις σονυ, που ειναι στο βελγιο, μιλησα με ελληνιδα τηλεφωνητρια και μολις της εδωσα το τηλ. του σπιτιου μου μου ειπε πω ς ειμαι εντος εγγυησης και να μην με απασχολουν εξοδα μεταφορας στο βελγιο κλπ. βεβαια μετα της εξηγησα πως αλλο λαπτοπ ηθελα να στειλβ για σερβις και οχι αυτο που ειχα κανει δηλωση, αλλα δεν μου ανεφεραν γενικα τπτ για αποδειξη αγορας, απο την στιγμη που το χα δηλωμενο.σκεψου, μπορει καποιος να στο κανει δωρο,και να μην σου δωσει αποδειξη αγορας. πως εσυ διεκδικεις την εγγυηση αν χρειαζτει;με το να το κανεις δηλωση. θελω να πιστευω πως ειναι αρκετο, να το δηλωσεις με τα στοιχεια σου και εισαι οκ. αλλα και τιμολογιο σε αλλο ονομα να χεις,δεν αλλαζει κατι περι εγγυησης. με αυτο το σκεπτικο, θα κανεις επεκταση εγγυησης στο ονομα που θα δηλωσεις το λαπτοπ, για μενα καλυτερα σττα δικα σου στοιχεια να ξεμπερδευεις τωρα αν θες, παρε τους και ενα τηλ να εισαι σιγουρος Κι αμα εγω κανω δηλαση ενα χρονο μετα την αγορα του?
basilis5 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 Δημοσ. 1 Μαΐου 2007 την ιδια απορια εχω και εγω φιλε μου.. παντως σε οποιο σερβις και να παω κοιτανε τον κωδικο του λαπτοπ για να δουν αν ειναι εντος εγγυησης τωρα αν μετα ζητησουν και αποδειξη αγορας δεν το γνωριζω
netgeo Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 Δημοσ. 2 Μαΐου 2007 @basilis5 Το vaio από αμερική στο κάλυψε η εγγύηση? Η απλά έκανες επισκευή με δική σου χρέωση? Θελώ και γω να φέρω ένα SZ από το αμέρικα αλλά εχώ δεί ότι (πλέον?) η εγγύηση στα US μοντέλα είναι τοπική... Υπάρχει διαθέσιμο ένα πακέτο +2 χρόνια extension στην Ευρώπη, το οποίο λέει οτι είναι για όλα τα vaio αλλά δεν είμαι σίγουρος οτι μπορείς να δηλώσεις αμερικάνικο κωδικό μοντέλου...
apthan Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Τελικά έκανα τη δήλωση του μηχανήματος συμπληρώνοντας τα δικά μου στοιχεία κι όχι της εταιρείας που κόπηκε το τιμολόγιο. Ελπίζω να μην προκύψει κάποιο πρόβλημα σε "χτύπα ξύλο περίπτωση", όπως πιστεύουν και κανά δυο γνωστοί μου εκτός από εσάς εδώ. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
basilis5 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 Δημοσ. 4 Μαΐου 2007 @basilis5 Το vaio από αμερική στο κάλυψε η εγγύηση? Η απλά έκανες επισκευή με δική σου χρέωση? Θελώ και γω να φέρω ένα SZ από το αμέρικα αλλά εχώ δεί ότι (πλέον?) η εγγύηση στα US μοντέλα είναι τοπική... Υπάρχει διαθέσιμο ένα πακέτο +2 χρόνια extension στην Ευρώπη, το οποίο λέει οτι είναι για όλα τα vaio αλλά δεν είμαι σίγουρος οτι μπορείς να δηλώσεις αμερικάνικο κωδικό μοντέλου... το αμερικανικο βαιο δεν ειχε εγγυηση δυστυχως. απλα οταν τους ειπα τα στοιχεια μου αυτοι νομιζαν πως εννοουσα το 2ο που ειναι αγορμασμενο απο ελλαδα. πληρωσα συνολο γυρω στα 230 ευρω και μου καθυστερησε λιγο το σερβις επειδη παραγειλαν ανταλλακτικα απο αμερικη. καλο ειναι να τους κανεις μια ερωτηση για την επεκταση εγγυησης πχ υπαρχει επεκταση εγγυησης για λαπτοπ αγορασμενα απο ευρωπη, ετσι ωστε να πιανει σε αλλες χωρες οπως καναδας, συγκαπουρη κλπ ισως στην αμερικη οπου θες να παρεις το μηχανημα να υπαρχει επεκταση για ευρωπη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.