Προς το περιεχόμενο

1 χαθηκε η μνημη 2 μη ευρεση 2ου σκληρου

georgkal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα σε όλους Δώστε λίγο τα φώτα σας

σήμερα και μετά από πολλά χρόνια αποφάσισα να ανανεώσω λίγο το pc μου

αγόρασα σκληρό ( wd1600jB ) και μνήμη ( DIMM DDR TWINMOS 512MB PC333 )

και φουλ για την τοποθέτησή τους

ως εδώ όλα καλά

ανοίγω το pc μου και δεν βλέπει την προηγούμενη κάρτα μνήμης που είχα

( VM256MB DDR PC400 ) βλέπει μόνο την καινούργια

ο σκληρός φαίνεται μέσω της διαχείρισης συσκευών αλλά ως εκεί

δεν υπάρχει εικονίδιο στο ο υπολογιστής μου δεν μπορώ να κάνω φορμάτ και διαμόρφωση μέσω της διαχείρισης συσκευών

δεν ξέρω τι να κάνω και πως να το κάνω

βοηθήστε με λίγο γιατί ο τεχνικός που πήρα τηλέφωνο δεν δίνει απαντήσεις τηλεφωνικά. ΜΟΝΟ στο service

• Moderators
Δημοσ.

Για το φορματ, βαζεις το cd των windows, κανεις boot απο εκει, τον φορμαρεις κανονικα, και ΠΡΙΝ αρχισει να αντιγραφει αρχεια των windows κανεις επανεκκινηση.

Οσο για τη μνημη, σιγουρεψου οτι την εβαλες στο σωστο σλοτ, και ειναι τυπου που ταιριαζει με το pc σου, και εαν και παλι ειναι ολα σωστα και δεν βλεπεις την παλια, βγαλε τη νεα να δεις εαν θα αναψει το pc.

Επισης, δοκιμασε να βγαλεις την παλια, να καθαρισεις με ενα νωπο-στεγνο πανι τις επαφες της, και να φυσηξεις το σλοτ της, και να την ξανατοποθετησεις. :)

Δημοσ.

...σου φαίνεται ο georgkal να είναι...exper του recovery console ,φίλε Georgeman? ;)

...Για τις μνήμες σου,δοκίμασε (εκτός απ' την "γενική καθαριότητα" που σωστά πρότεινε ο Georgeman)να "παίξεις" με κάθε δυνατό συνδιασμό τους πάνω στις θέσεις τους,και πάνω απ' όλα σιγούρεψε ότι ΚΑΘΕ φορά πατάνε καλά (αν και φοβάμαι ότι απλά τελικά έπεσες σε περίπτωση κάποιου conflict...γι αυτό και πάμε το pc μας σε ΜΑΓΑΖΙ να μας βάλουν μνήμες,όταν δεν είμαστε εξπέρ για να ξέρουμε τη συμπεριφορά τους απ' έξω...Ρώτα δε από εκεί που πήρες την καινούρια,ΜΗΠΩΣ και σου την αλλάξουν με άλλης μάρκας..)

Τώρα,υποθέτουμε ότι έχεις win xp,oπότε πας κουμπί start/all programms/administrative tools/computer management/storage/disk management,,,και εκεί θα δεις τον δίσκο σε raw μορφή,τον κλικάρεις με δεξί,και του ράβεις ένα ωραιότατο κου...sorry,του κάνεις ένα ωραιότατο format...

Δημοσ.

τελικά παιδιά η περιέργεια μπορεί να σκότωσε τη γάτα αλλά σε μένα έφτιαξε το pc. Μη με ρωτήσετε πως αλλά το έφτιαξα . πάντως ευχαριστώ για τις υποδείξεις σας

Δημοσ.

Γιατί δεν μας λες....Τόσο προστυχος ήταν ο τρόπος με τον οποίο το έφτιαξες; :D

*..χωρις αστεία.καλό θα ήταν να τον γράψεις-ίσως έτσι βοηθηθεί άλλος με παρόμοιο πρόβλημα.........΄;)

Δημοσ.

καλημέρα παιδιά .όπως σωστά παρατήρησες φίλε washcloud δεν είμαι exper στους υπολογιστές αλλά μου αρέσει να τους ....πειράζω. ειλικρινά δεν ξέρω τι έκανα αλλά θα προσπαθήσω με λίγα λόγια να περιγράψω. εξ αρχής δεν μου εμφάνιζε την.. βοήθεια και υποστήριξη.. και μου έβγαζε ένα μήνυμα οτι είναι απενεργοποιημένη. κάποιος καλός φίλος απο το forum μου έδειξε τον τρόπο αλλά πάλι δεν ήξερα τι ακριβώς έπρεπε να ενεργοποιήσω μέσω των διεργασιών συστηματος . η λύση... τα ενεργοποίησα ολα . αυτό ήταν! τα υπόλοιπα ....αναγνώριση μνήμης εμφανίστηκε μόνη της ( εύρεση σκληρού διαμόρφωση σκληρού ) έγινε ακολουθώντας τις οδηγίες που έβγαιναν στήν οθόνη.δεν ξέρω αν βοήθησα αλλά είπαμε άσχετος γάρ... αλλά όπως λένε στο χωριό μου .... τον στραβό (τον τυφλό ) το λέλεκα ( τον πελαργό ) τον φτιάχνει ο θεός φωλιά

Δημοσ.

..kalws hr8es loipon file georgekal sto... insofwlia.gr :D

;)

*..twra ti egine kai dior8w8hkan ta provlhmata soy,kai pws syndeontai ol' ayta me to help n support ...8a mas meinei aporia! ...alla ap th stigmh poy to pc soy ein' entaksei...Ayto htan kai to pio shmantiko:)

Δημοσ.

Δεν ξέρω για τα της μνήμης, είναι χίλια δυο που μπορεί να συμβούν από μη καλό κούμπωμα μέχρι ρεύμα και ασυμβατότητες μνημών

Για το φορμάρισμα του νέου σκληρού απλά δεξί κλι στο Ο Υπολογιστής μου > Διαχείριση > Διαχείριση Δίσκων διαλέγεις τον νέο δίσκο (Δίσκος1, Δίσκος2...) κλικ πάνω του για Προετοιμασία δίσκου και μετά διαμόρφωση (υπ'οψιν το δεξί κλικ βγάζει άλλο μενού όταν κάνεις κλικ στην αριστερή πλευρά που φαίνεται το όνομα του δίσκου και άλλο στα δεξιά που φαίνεται η μπάρα με την χωρητικότητα ή τα τυχόν διαμερίσματα (partitions) που έχουν δημιουργηθεί)

Υποσημείωση για να μην μπερδευτεί κανείς νέος στο σπορ άλλο δεξί κλικ και Διαχείριση και άλλο δεξί κλικ Ιδιότητες > Υλικό > Διαχείριση συσκευών

Αυτά για να υπάρχει και κάτι πιο ξεκάθαρο για όποιον άλλον το χρειαστεί

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...