NeoRanger Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Έκανα εχθές format στο C κι επανεγκατάσταση των Windows, γιατί ήταν ο καιρός του. Όλα μια χαρά πήγαν, μέχρις ότου έριξα μια ματιά σε κάποια απ'τα αρχεία που είχα μεταφέρει στα άλλα partitions και πολλά απ' αυτά αναγνωρίζονται σαν corrupted ή unreadable. Τα zips και τα rar πετάνε ειδοποίηση, πολλά βιντεάκια δεν ανοίγουν και κάποια exe εμφανίζονται σαν MSDOS apps, τα οποία επίσης δεν ανοίγουν. Καμμιά ιδέα μήπως σώσουμε τίποτα; Έχω SP2, δοκίμασα και κάποια file recovery/fix utils αλλά τίποτε. Σημειωτέον, κάποια στιγμή αντελήφθειν πως ένα από τα 'χαλασμένα' αρχεία έφτιαξε από μόνο του, ενώ ένα που κατέβασα μετά το format χάλασε. Kαι κάτι άλλο που μόλις πρόσεξα. Πολλά απ' τα χαλασμένα αρχεία, έχουν μπλεχτεί με άλλα αρχεία. Ανοίγω zip και βρίσκω άσχετα αρχεία μέσα, ανοίγω βίντεο και παίζουν άλλα βίντεο... Έχω κάνει checkdisks, defragments, τα πάντα. Είμαι σχεδόν σίγουρος πως φταίει το λειτουργικό, αλλά δεν ξέρω πως να το φτιάξω.
Dklearhos Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Γιατί δεν δοκιμάζεις κάποιο livecd λινουξ για να σιγουρευτείς ότι φταίει το λειτουργικό?
washcloud Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 ...egw pali giati eimai sxedon sigouros oti o diskos fwnazei "GEIAAAAAAA SOYYYY!" ? (file recovery kai den soy ta vrhkane?...file ela apopse poy ponaw!! EasyRecovery : an den soy ta vrei AYTO,zorika ta pragmata...Frontise mexri tyxon kai vgaleis kammian akrh,na mhn ton "zoriseis" ton disko..Dokimase kai to spinrite6,alla na ksereis,ka8e fora poy "epixeireis" ka ti,8etei se akomh perissotero kindyno ta arxeia...
NeoRanger Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Τ' αρχεία δε λείπουν- μέσα στο σκληρό είναι όλα, όπως πριν, τα βλέπω. Απλώς δεν ανοίγουν. Τώρα να φταίει ο σκληρός δεν το αποκλείω, αλλά δεν έχει κλείσει ούτε χρόνο που τον πήρα. Δε μου έχει εμφανίσει συγκεκριμένα προβλήματα, θορύβους, ή ο,τιδήποτε άλλο μέχρι στιγμής, τον φροντίζω (μέχρι και με Προδέρμ του κάνω μπανάκι) και δεν τον έχω χρησιμοποιήσει κι αρκετά για να ψοφήσει από τώρα. Εξάλλου, το πρόβλημα εμφανίστηκε σε δύο διαφορετικούς σκληρούς. Βεβαίως, όπως είπα, δεν αποκλείω τίποτα. Δοκίμασα με LiveCD των Ubuntu και δυστυχώς κι εκεί μου τα βγάζει ως 'format unknown'.
icyman_petros Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Αν δεν εχεις περασει μετα το format πολλα προγραμματα που χρησιμοποιεις δεν ειναι χρονοβορο να ξανακανεις κι αλλο μπας και διορθωθει η ολη περιεργη κατασταση.Κατι αλλο που σκεφτομαι ειναι να τσεκαρεις την εντολη "keep broken files" στα αρχεια winrar.Xρησιμοποιησε για τα βιντεακια τον vlc player http://downloader.fw-notify.net/0000000161-294607136/vlc-0.8.6b-win32.exe Tα exe που δεν ανοιγουν μετενομασε τα βαζοντας την καταληξη .exe
Tredor Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 το πρόβλημα εμφανίστηκε σε δύο διαφορετικούς σκληρούς Μήπως οι σκληροί ήταν σε RAID ? !!!! Τα ίδια συμπτώματα που λες παρουσιάζονται αν φορμάρεις τον ένα
NeoRanger Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Αν δεν εχεις περασει μετα το format πολλα προγραμματα που χρησιμοποιεις δεν ειναι χρονοβορο να ξανακανεις κι αλλο μπας και διορθωθει η ολη περιεργη κατασταση.Κατι αλλο που σκεφτομαι ειναι να τσεκαρεις την εντολη "keep broken files" στα αρχεια winrar.Xρησιμοποιησε για τα βιντεακια τον vlc player http://downloader.fw-notify.net/0000000161-294607136/vlc-0.8.6b-win32.exe Tα exe που δεν ανοιγουν μετενομασε τα βαζοντας την καταληξη .exe Τα έχω ήδη κάνει όλα. Κανένα αποτέλεσμα. Μήπως οι σκληροί ήταν σε RAID ? !!!!Τα ίδια συμπτώματα που λες παρουσιάζονται αν φορμάρεις τον ένα Αυτό σκέφτηκα κι εγώ, αλλά σύμφωνα με τον RAID manager που έχω, δεν είναι σε RAID. Αν τώρα είναι, ομολογουμένως δεν εγκαθιστώ τους SATA/RAID controller drivers κατά την εγκατάσταση των Windows, γιατί είναι σε δισκέττα και δεν έχω floppy...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.