ledandreas Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Παιδιά έχω αηδιάσει με την forthnet. Για να μην τα πολυλογώ παραθέτω το πρόβλημά μου όπως τους το έγραψα στην επιστολή μου στην Ανοιχτή Γραμμή (τρομάρα τους...):evil: Θα είμαι όσο το δυνατόν πιο αναλυτικός μπορώ:ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Μετά από πραγματοποίηση μεταφοράς της σύνδεσής μου στο νέο μου τηλέφωνο παρατηρώ το εξής πρόβλημα: Συνδέομαι κανονικά στο internet, αλλά μετά από ακαθόριστο χρονικό διάστημα (από 5 λεπτά έως 2 ώρες) η σύνδεσή μου μειώνεται σταδιακά, ώσπου διακόπτεται. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν με "πετάει έξω", αλλά μειώνεται σταδιακά. Αυτό συμβαίνει από την πρώτη στιγμή που αντιλήφθηκα (γιατί ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΤΕ ΟΠΩΣ ΜΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΑΤΕ) ότι μπορώ να συνδεθώ. Την διακοπή την διορθώνω με αποσύνδεση του καλωδίου της γραμμής από το μόντεμ και επανασύδεσή του μόλις αρχίσει να αναβοσβήνει. Πιστεύοντας ότι είναι πρόβλημα παροδικό και ότι πιθανόν σχετίζεται με τις αναβαθμίσεις που ίσως κάνετε στο δίκτυό σας, δεν ειδοποίησα το τμήμα τεχνικής υποστήριξης παρά μόνο μετά την πάροδο μιας εβδομάδας περίπου. Η πρώτη μου επαφή με το 801 100 9000 ήταν στις αρχές του μήνα περίπου. Η εξυπηρέτησή σας ήταν η εξής σε κάθε μια από τις επικοινωνίες μας: 1ο τηλεφώνημα /αναφορά του προβλήματος: συνάδελφός σας μου είπε να αλλάξω το καλώδιο που συνδέει το μόντεμ με την πρίζα του τηλεφώνου...τίποτα δεν διορθώθηκε 2ο τηλεφώνημα /αναφορά του προβλήματος: μετά από αρκετό διάστημα ελέγχου (?) του προβλήματος, συνάδελφός σας μου είπε να κατεβάσω τους νέους drivers του μόντεμ και ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα στο ιδιόκτητο δίκτυό σας (!!!)…τίποτα δεν διορθώθηκε 3ο τηλεφώνημα /αναφορά του προβλήματος: συνάδελφός σας μου είπε ότι θα επικοινωνήσουν μαζί μου από τον ΟΤΕ σε διάστημα 3 εργάσιμων ημερών για να διορθώσουν το πρόβλημα (η επικοινωνία έγινε την Κυριακή 22 Απριλίου)… τίποτα δεν διορθώθηκε και όπως σωστά φαντάζεστε ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ 4ο τηλεφώνημα /αναφορά του προβλήματος (χθες Παρασκευή 27 Απριλίου): συνάδελφός σας μου πρότεινε να κάνω το Forthnet Web based Network Diagnostic Test (NDT) της σελίδας http://speedtest.forthnet.gr/, να σημειώσω τις ταχύτητες του downloading και την επομένη το πρωί (σήμερα) και να σας ξανατηλεφωνήσω, να σας πω τις τιμές που δείχνει κάθε φορά και να δούμε ξανά το πρόβλημα. 5ο τηλεφώνημα /αναφορά του προβλήματος (σήμερα το μεσημέρι): συνάδελφός σας μου πρότεινε να αλλάξω μόντεμ και να ξαναδοκιμάσω (απάντησα ότι το ίδιο συμβαίνει με το δεύτερο ίδιου τύπου μόντεμ που έχω), μου πρότεινε να δοκιμάσω με άλλου τύπου μόντεμ (απάντησα ότι δεν έχω την δυνατότητα αυτή), μου πρότεινε να δοκιμάσω το μόντεμ σε μια σύνδεση που διαπιστωμένα δεν παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα με αυτό που αναφέρω για να δω αν φταίει το μόντεμ. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: 1.Ο μέσος όρος αναμονής για να μου απαντήσει κάποιος από την Τεχνική Υποστήριξη ήταν 10 λεπτά!!! Έχετε τόσα πολλά προβλήματα στις συνδέσεις σας ή τόσο λίγο προσωπικό; Σε κάθε μια περίπτωση υπάρχει πρόβλημα και θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε 2.Δεν υπάρχει κοινός τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων; Κάποιο εγχειρίδιο troubleshooting ή κάτι τέτοιο; Ο κάθε συνάδελφός σας προτείνει την λύση που αυτός πιστεύει σύμφωνα με την υπαρκτή ή όχι πείρα και εμπειρία του; 3.Δεν υπάρχει τρόπος ο κάθε υπάλληλος της τεχνικής υποστήριξης να βλέπει τι είχε προτείνει ο προηγούμενος για το ίδιο πρόβλημα του ίδιου πελάτη; (όλοι με ρώτησαν αν έχω τους νέους drivers, δυο με ρώτησαν αν έχω μεγάλο καλώδιο, κανείς δεν με ρώτησε αν έχω μεγάλη υπομονή και δυο με ρώτησαν αν δοκίμασα με άλλο μόντεμ κανείς δε μου πρότεινε να αλλάξω εταιρία) 4.Κανείς δεν μου διευκρίνισε – παρά τις ερωτήσεις μου – αν το πρόβλημα είναι της εταιρίας σας ή του ΟΤΕ και αν θα πρέπει να επικοινωνήσω με τον ΟΤΕ (στο 3ο τηλεφώνημα, όπως το αναφέρω παραπάνω, συνάδελφός σας με διαβεβαίωσε ότι αφού την ενεργοποίηση την έκανα μέσω της εταιρίας σας, εσείς πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ΟΤΕ. Στο 5ο τηλεφώνημα συνάδελφός σας μου είπε: ε, να πάρω το 121 τις βλάβες του ΟΤΕ) 5.Γιατί θα πρέπει να επικοινωνήσω εγώ με τον ΟΤΕ, αφού εσάς πληρώνω για την σύνδεση DSL; 6.Το internet εκτός από οποιαδήποτε άλλη χρήση, είναι πολύτιμο εργαλείο για την δουλειά μου και για τις σπουδές μου. Με ποιον τρόπο θα αποζημιωθώ για το συνεχές χάσιμο της δουλειάς που κάνω στο internet; Θα κάνετε εσείς τις εργασίες μου, ή θα επικοινωνήσετε εσείς με το πανεπιστήμιο και θα τους πείτε ότι είχα πρόβλημα με την σύνδεση; 7.Οι ταχύτητες που μου έδωσε το speedtest κυμάνθηκαν από χθες το βράδυ έως σήμερα το μεσημέρι ως εξής σε τακτά χρονικά διαστήματα που το έτρεξα: 659,52/ 632,26/ 686,56/ 632,51/ 664,51/ 36,10/ 69,19/ 97,36/ 76,35/ 56,92/45,10/ 107,40/ 65,90/ 248,46/ 223,23/ 882,74/ 767,89/ 875,67/ 879,4/ 810,82/ 880,96/ 504,02/ 359,88/ 308,48/ 742,01/ 726,42/ 750,43/ 490,18/ 495,64 Μέσος Όρος: 475,03 ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΩ 8. Επειδή είμαι βέβαιος ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί, μήπως μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο gadget αποσύνδεσης και επανασύνδεσης του καλωδίου με το μόντεμ; Είναι κουραστικό κάθε 10 λεπτά να σηκώνομαι και να ξανακάθομαι. 9. Ποιος σας είπε ότι έχω την δυνατότητα να αγοράζω μόντεμ έτσι για δοκιμή, ή να βρίσκω κάποιον εύκαιρο με σύνδεση για να δοκιμάσω το μόντεμ που μου στείλατε; Πιστεύεται ότι με τις τιμές που διαθέτεται στην αγορά τα προϊόντα σας μπορεί ο καθένας να τα αγοράζει; Όλα τα F200 μόντεμ σας είναι ελαττωματικά ή έχουν ημερομηνία λήξης; ΤΕΛΟΣ Ελπίζω να διαθέσετε αρκετή ώρα εξετάζοντας την παρούσα επιστολή – εγώ την έγραψα σε περισσότερο χρόνο από όσο χρειάζεται κάποιος για να την διαβάσει - και φυσικά ελπίζω να διαθέσετε ακόμα περισσότερη ώρα ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΝΟΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 1Mbps ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ 470Kbps ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ, ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Στοχεύω στην στοιχειώδη σοβαρότητα και υπευθυνότητα που μπορεί να έχει κάποιος που θα διαβάσει την επιστολή μου και εύχομαι να μου απαντήσετε ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΑ στα εξής: 1.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΟΤΕ Η ΔΙΚΟ ΣΑΣ; 2. ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ; 3. ΘΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΑΛΛΟ ΜΟΝΤΕΜ Η ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (προϋποθέτει βέβαια τη λύση του); Παιδιά αν έχει αντιμετωπίσει κανείς παρόμοιο πρόβλημα (όχι με την μ@μ@κ!α της forthnet) ας μου πεί πως το έλυσε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και sorry για το μέγεθος. Ελπίζω να μήν βαρεθείτε όλοι και κάποιος να απαντήσει.:|
ledandreas Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Η απάντηση ήρθε γρήγορα παιδιά: Με πήρε μια γλυκούλα από την forthnet ένα τέταρτο αφότου τους εστειλα το mail και μου είπε να επικοινωνήσω με την Crypto (μου έδωσε τηλέφωνο και εννοείται δεν απαντάει κανείς) και ότι παραπέμπουν τους πελάτες τους στην Crypto γιατί κάποια F200 modems βγήκαν προβληματικά λέει, και αν χρειαστεί να στείλω στην Crypto το μόντεμ να επικοινωνήσω με το τμήμα πωλήσεων για να μου δώσουν μια πίστωση χρόνου για όσο θα είμαι χωρίς μόντεμ. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε μάγκες. Και αν δεν φταίει το μόντεμ; Μήπως να αλλάξω υπολογιστή; Είναι να λυπάσαι...τα λεφτά που τους δίνεις...λοιπόν θα επικοινωνήσω Δευτέρα με Crypto να δούμε την άποψή τους και θα σας ενημερώσω σχετικά. Με βλέπω να καταλήγω με άλλη σύνδεση και από όσα κατάλαβα (για ταχύτητα διαδικασίας σύνδεσης/ ταχύτητα σύνδεσης) μάλλον σε ΟΤΕ με κάνα Connex, έτσι; Αφού τα δίνουμε που τα δίνουμε στον ΟΤΕ, γιατί να τα δίνουμε και σε άλλες εταιρίες που αποδεικνύονται εκ των υστέρων πολύ χειρότερες (αν και ιδιωτικές);
sextus1 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Το πιο πιθανό είναι ότι το πρόβλημα σχετίζετε με 1) Τον υπολογιστή σου 2) Το Crypto Modem 3) Τον OTE/γραμμή σου (αφού δεν είσαι στο ιδιόκτητο της Forthnet) (με σειρά πιθανότητας) Σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις το πρόβλημα δεν είναι στην Forthnet. Προσωπικά με forthnet 2 χρόνια, δεν είχα ποτέ πρόβλημα, αντιθέτως ήταν πολύ εξυπηρετικοί μαζί μου. Για αυτό τον λόγο έχω προτείνει Forthnet σε πολλούς φίλους, και κανείς δεν είχε ποτέ πρόβλημα. Νομίζω οτι υπερβάλλεις.
HexStatic Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Kai mono to oti sou apantisane ena tetarto afotou estiles to email (pou akoustike toso grigoro response stin elada ) dixnei oti den einai kai toso adiaforoi. Koitakse ta 3 pragmata pou sou egrapse o sextus1.
nonilious Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 οταν λες μειωνεται σταδιακα, πως το ελεγχεις το σταδιακα? ping εκανες πουθενα? δοκιμασε να κατεβασεις απο σοβαρο ftp server (του ΕΜΠ για παραδειγμα) κανα μεγαλο αρχειο (καμια λινουξοδιανομη ας πουμε, παιζει να εχει..) και δες την πραγματικη σου ταχυτητα ετσι.. ολα τα τεστ που κυκλοφορουν δεν ειναι και τοοοοσο αξιοπιστα θα ελεγα οσο ενα ftp download..
gaitanidish Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Έχω ακούσει παράπονα ποικήλης ύλης απο χρήστες Forthnet, είτε για ταχύτητα είτε για εξυπηρέτηση κ.α. Εγώ έχω απο την αρχή conn-x και δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ κανένα πρόβλημα γι'αυτό και το προτείνω. Είμαι μάλλον απο τους λιγους που πληρώνουν 1Mbps και κατεβάζουν τουλαχιστον με 100! Δεν ξέρω τι φταίει πάντως εγώ συνεχίζω να εμπιστεύωμαι τον ΟΤΕ (ταχύτητα όση πληρώνω-κανένα πρόβλημαδιακοπής κτλ) ο οποίος σε σχέση με την Ευρώπη είναι φαρμακείο αλλα η πιο αξιοπιστη λύση στην Ελλάδα! Άρα φίλε σου προτείνω ΟΤΕ!
ledandreas Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Απάντηση στον sextus1 #3: 1) το pc έχει νέα μητρική (θα τσεκάρω κάποια άλλη θύρα usb για να δω τι συμβαίνει), 2) επειδή κι εγώ ήμουν (μέχρι τώρα) ευχαριστημένος από την forthnet πήρα 2ο in-a-box και δοκίμασα και με το προηγούμενο modem αλλά τζίφος. Το ίδιο πρόβλημα και με το παλιό μόντεμ που με έβγαλε τους προηγούμενου 6 μήνες χωρίς ούτε ένα πρόβλημα 3) επειδή με τον ΟΤΕ είχα άλλη ιστορία και δεν είναι του παρόντος να αναφέρω (σύντομα:δεν μπορούσαν να μου βάλουν γραμμή που να δέχεται DSL και θα μου έβαζαν PCM, αλλά το έβαλαν σε άλλη γραμμή της πολυκατοικίας τελικά) πιστεύω ότι ο ΟΤΕ είναι ok. Υπερβάλλω, ναι το παραδέχομαι, αλλά τους πληρώνω κιόλας και δεν ψήνομαι να με κοροϊδεύουν ένα μήνα. Εσύ αν βρείς μύγα στο φαγητό σου και σου έλεγαν από το εστιατόριο ότι φταίει η κατσαρόλα δεν θα σε πείραζε; (far out το παράδειγμα, αλλά προσπάθησα να γίνω παραστατικός - αν δεν έγινα γραφικός) Απάντηση στον HexStatic #4: σίγουρα μου απάντησαν γρήγορα και δεν ξανακούστηκε, αλλά αν σκεφτείς α.ότι η πρώτη μου κλήση ήταν ένα μήνα πριν και β. ότι ούτε τώρα έχει βρεθεί λύση, μάλλον αργή ανταπόκριση μπορείς να το χαρακτηρίσεις. Απάντηση στον nonilious #5: τέταρα την ταχύτητα με το on line πρόγραμμα της forthnet που μου είπαν και όπως θα δείς παραπάνω σε κάποια σημεία - από τα συνεχή τέστ - φαίνεται πω μειώνεται. Παρόλα κατεβάζω από http://ftp.ntua.gr/pub/linux/fedora/linux/core/6/source/iso/ αρχείο 650ΜΒ. Τα πρώτα 5 λεπτά με 80-85Κbps, τώρα 60-65Κbps και ελπίζω μέχρι να τελειώσω με τις μορφοποιήσεις του ποστ να μη χρειαστεί να κάνω επανασύνδεση (αμφιβάλλω). edited 5 λεπτά αφότου πόσταρα την απάντηση αυτή: ενώ κατέβαζα το εν λόγω αρχείο με 62Κbps το πρόβλημα παρουσιάστηκε ξανά. χρειάστηκε επανασύνδεση Απάντηση στον gaitanidish #6: λές έ; Πάντως παιδιά κι εγώ δεν είχα πρόβλημα με την forthnet μέχρι που παρουσιάστηκε. Εκεί φαίνονται οι σωστές οι εταιρίες: μπορούν να σε βοηθήσουν την στιγμή που χρειάζεσαι βοήθεια; Αν χρειάζονται ένα μήνα για να σε παραπέμψουν σε άλλη εταιρία με την οποία συνεργάζονται άστα - βράστα
skimnos Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δεν ξέρω τι γίνεται στη forthnet, αλλά με otenet είχα ένα μήνα (παρά κάτι μέρες) διακοπή στη σύνδεση λόγω βλάβης και κανένας από δαύτους δεν φιλομιτήθηκε... Οπότε φίλε μου προβλήματα υπάρχουν σε όλες τις εταιρείες!
nonilious Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 κοιτα αν πραγματικα δεν εχεις πειραξει το πισι σου και το μοντεμ δουλευε κανονικα και το προβλημα εμφανιστηκε ξαφνικα χωρις να κανεις τιποτα εσυ, τοτε το πιθανοτερο κατ'εμου ειναι οτι φταιει η πορτα που χτυπας στο dslam...ασυζητητι... για να καταλαβεις ειχα πολυ πιο κουφο προβλημα απο σενα (ενω ειχα ping με τρελες καθυστερησεις σε ασχετες στιγμες ενω τις υπολοιπες κανονικα, και ενω ειχα torrents, ftp download ΔΕΝ ειχα http browsing!..) και μου πηρε 1μηνα και δυο μερες για να λυθει μεσα σε 5 το πολυ λεπτα απο τεχνικο του ΟΤΕ..1 μηνα εκανε να φτασει η αιτηση-αγανακτηση στο συνεργειο του ΟΤΕ και 5 λεπτα μονο για να το φτιαξει...
ledandreas Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 κοιτα αν πραγματικα δεν εχεις πειραξει το πισι σου και το μοντεμ δουλευε κανονικα και το προβλημα εμφανιστηκε ξαφνικα χωρις να κανεις τιποτα εσυ, τοτε το πιθανοτερο κατ'εμου ειναι οτι φταιει η πορτα που χτυπας στο dslam...ασυζητητι... για να καταλαβεις ειχα πολυ πιο κουφο προβλημα απο σενα (ενω ειχα ping με τρελες καθυστερησεις σε ασχετες στιγμες ενω τις υπολοιπες κανονικα, και ενω ειχα torrents, ftp download ΔΕΝ ειχα http browsing!..) και μου πηρε 1μηνα και δυο μερες για να λυθει μεσα σε 5 το πολυ λεπτα απο τεχνικο του ΟΤΕ..1 μηνα εκανε να φτασει η αιτηση-αγανακτηση στο συνεργειο του ΟΤΕ και 5 λεπτα μονο για να το φτιαξει... ρε συ nonilious, από την μια φαίνονται cool αυτά που λες, αλλά από την άλλη δεν κατάλαβα αν και τι μπορώ να κάνω εγώ. πρέπει να έρθουν από τον ΟΤΕ να μου το φτιάξουν τελικά;
nonilious Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 αν δυστυχως ισχυει κατι τετοιο που λεω, δε μπορεις να κανεις κατι αλλο απο υπομονη και να παιρνεις οποτεδηποτε εχεις νευρα για ο,τιδηποτε στις βλαβες του οτε να βριζεις για να ξεθυμανεις..το προβλημα σε μενα δε λυθηκε με επισκεψη..απλα αλλαχθηκε η καρτα που αντιστοιχει στην πορτα μου που ειναι υπευθυνη για το browsing...ελπιζω να βρεις ακρη παντως.. παρε το μοντεμ φιλου σου και μπες με αυτο για να κατοχυρωσεις οτι δε φταιει το μοντεμ σου ή πηγαινε το δικο σου σπιτι του.. και κατι αλλο σαν τελευταια λυση : φορτωσε ενα live linux cd και δοκιμασε να μπεις στο ιντερνετ μεσα απο το λινουξ..ετσι κατοχυρωνεις οτι δε φταιει το πισι σου..αν και τοτε δεν ειναι ολα οκ τοτε εχεις προβλημα με τον οτε κατα την αποψη μου οποτε υπομονη..
trilali Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Παρόμοια προβλήματα με τον ledandreas είχα και εγώ με την Forthnet. Αρχικα είχα μια 384 απο την οποια ήμουν πολυ ευχαριστημένος, και έτσι αποφασισα να συνεχισω με forthnet και adsl-in-a-box-plus. Από τότε τα νεύρα μου έχουνε ξεφύγει για τα καλά. Αρχικά έκανα μία αίτηση να διακόψω την παλία μου σύνδεση με email, και κάποια scanαρισμένα έγγραφα. Τους πήρα τηλ μετά απο 2 μέρες να επιβεβαιώσω την διακοπή και μου είπαν να το ξαναστείλω σε greeklish γιατι τους έδειχνε κινέζικα!! Αυτό ρε παιδιά δεν φτιάχνει από το encoding? Δέν θα πρεπε να το ξέρουν? Επίσης σημειώνω ότι τους πήρα εγώ. Αν δεν τους είχα πάρει ακομα θα πλήρωνα λογικα. Τελοσπάντων, ξαναστέλνω το mail σε greeklish, περιμένω 2 μέρες και παίρνω τηλ, όπου μου λένε ότι το mail δέν το πηρανε(!!!), και να το ξαναστείλω.Φαντάστικα ότι το ειχα στείλει πουθενά αλλου η κατι τέτοιο. Επειδή δεν ήμουνα στο σπίτι μου όμως και δεν είχα τα χαρτιά για να τα scanάρω, χαναπαίρνω 2 μέρες μετα, ρωτάω αν λαβανε το mail(μπας και, χωρίς πολλές ελπίδες), και μου λεει η υπάλληλος αφού έψαχνε πολυ ώρα οτι το πήρανε. Δεν ξέρω τι καταλαβαίνετε εσείς, αλλά εγω καταλαβαίνω ότι πολύ απλά το'χανε χάσει!!!!! Λίγες μέρες μετά ενεργοποιήθηκε η νέα μου σύνδεση, αλλα μπορούσα να συνδεθώ μονο για 20-30 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια αποσυνδεόταν και μετα απο κανα 10 λεπτο που έμπαινε παλι, πάλι τα ίδια. Άρχισα τα τηλέφωνα λοιπόν και μου λεγανε όλοι να αλλαχω κάτι στη συνδεσμολογία, να παραπέμψω το splitter κλπ.. Το κουραστικο - απαράδεκτο της υπόθεσης ήταν ότι καθε φορα που αλλαζα τη συνδεσμολογία το τηλέφωνο εκλεινε, με αποτελεσμα να πρεπει να ξαναπάρω και να περιμένω παλι ενα τεταρτο στην αναμονη. Το σήκωνε άλλος υπάλληλος καθε φορα και έπρεπε να του λέω ολη την ιστορία απο την αρχή, και ο καθένας μου λεγε από μια άλλη συνδεσμολογία να δοκιμάσω, ενώ όταν τους είπα αν μπορουν να με πάρουν αυτοι, ώστε να μην κλείνει η γραμμή, ο υπάλληλος μόνο που δεν γέλασε.. Μετά από αρκετά τηλέφωνα αποφασισαν να δηλώσουν βλάβη στον ΟΤΕ οπου και πάλι δεν έγινε τίποτα. Τέλικα τους πήγα το router (WAG354Gv2) και μου είπαν ότι υπήρχε πρόβλημα συμβατότητας με το DSLAM, το άλλαχαν με το WAG200 και όλα ΟΚ. Αλλα ρωτάω, ήμουν ο πρώτος που το έπαθε αυτό; Ο τεχνικός που το είδε γιαι μου είπε αμέσως το πρόβλιμα ενώ οι άλλοι όλοι μου λεγανε να βγάλω το splitter κλπ. Και τέλος προχτές έλαβα έναν λογαριασμο για τη παλία μου γραμμη που την έχω διακόψει απο τον Ιανουάριο, και πήρα τηλ να ρωτήσω τι είναι. Λοιπόν: το τηλ. κέντρο των πωλήσεων(όχι υποστήριξης) της forthnet λειτουργεί ως εξής: Αφου σου λέει τι να πατήσεις για να συνδεθείς κλπκλπ και σου λεει για όλα τα προιόντα τους και σου παίζει και 3 φορές to Breakfast at Tiffany's και τελικά πατας και συνδέεσαι με τις πωλήσεις σου λεει ότι οι υπάλληλοι είναι απασχολημένοι και κλείνει. Δεν σε βάζει στην αναμονη.. ΚΛΕΙΝΕΙ και μετά αντε πάλι τα ίδια. Τελικα μετα απο 4+ ωρες βρήκα και πήρα ένα αλλο νουμερο, απαντήσανε και μου είπαν ότι τωρα το λογιστήριο έχει κλεισει και θα πρέπει να ξαναπάρω αυριο. Και βεβαια έχει κλείσει το λογιστήριο αφού προσπαθώ 5 ώρες να σας παρω αλλα τι να πείς. Τελικά την άλλη μερα μετά απο κάνα μισάωρο προσπαθειών μίλησα με το λογιστήριο και μου είπαν ότι ειναι μια επιστροφη, που ήρθε μετά απο 3 μήνες. Καταλαβαίνεται ότι πολύ απλά το συμπέρασμα μου είναι ποτέ ξανα forthnet. Σε άλλη γραμμή που έχω ΟΤΕΝΕΤ 768 μπαίνει για κάποιο λόγο με 2Μbps!! Βέβαια δεν πιάνει 200ρια αλλα 120-130 πιάνω πάντα και βράδια πιο πολύ, και όποτε τους έχω χρειαστεί ήταν ΚΥΡΙΟΙ. Αντίθετα, με τη forthnet ακόμα και τώρα που διορθώθηκαν τα προβλήματα, μετά από πάρα πολλα τηλέφωνα και αφου τουσ πήγα και το router εκει να το δούνε, με τα 2Mbps άντε κάνα βράδυ και σε τρελά κέφια να πιάσω 150... p.s.Sorry για το κατεβατό, αλλα πρέπει να βγάλω το άχτι μου και εγώ..
sextus1 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 ']φορτωσε ενα live linux cd και δοκιμασε να μπεις στο ιντερνετ μεσα απο το λινουξ..ετσι κατοχυρωνεις οτι δε φταιει το πισι σου.. +1 Δεν λέω για Hardware Prob ledandreas. Αλλα για Software Prob. Είναι πολύ παράξενο να συνδέετε κανονικά και να πέφτει σταδιακά η ταχύτητα. Συνήθως ή συνδέεσαι ή όχι, και από την στιγμή που συνδεθείς η ταχύτητα σου σε Mbps είναι ένα 10% κάτω από την ονομαστική(και αυτό λόγο κυρίως Overhead). Εγώ μυρίζομαι κάτι σε προγραμματάκι "ξένο" που σου κάνει την ζημιά κατεβάζοντας/ανεβάζοντας συνέχεια κάτι.. κάπου... 3 λύσεις: 1)Φέρνεις ένα λάπτοπ φίλου σου και το δοκιμάζεις σπίτι σου 2)Βαζεις ενα ωραιότατο Live Cd Linux και κάνεις τα Test σου 3)Format Πάντως επιμένω οτι η Forthnet δεν έχει καμια σχέση με το προβλημα που αντιμετωπίζεις.
ledandreas Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 +1 Δεν λέω για Hardware Prob ledandreas. Αλλα για Software Prob. Είναι πολύ παράξενο να συνδέετε κανονικά και να πέφτει σταδιακά η ταχύτητα. Συνήθως ή συνδέεσαι ή όχι, και από την στιγμή που συνδεθείς η ταχύτητα σου σε Mbps είναι ένα 10% κάτω από την ονομαστική(και αυτό λόγο κυρίως Overhead). Εγώ μυρίζομαι κάτι σε προγραμματάκι "ξένο" που σου κάνει την ζημιά κατεβάζοντας/ανεβάζοντας συνέχεια κάτι.. κάπου... 3 λύσεις: 1)Φέρνεις ένα λάπτοπ φίλου σου και το δοκιμάζεις σπίτι σου 2)Βαζεις ενα ωραιότατο Live Cd Linux και κάνεις τα Test σου 3)Format Πάντως επιμένω οτι η Forthnet δεν έχει καμια σχέση με το προβλημα που αντιμετωπίζεις. Φίλε sextus1 πραγματικά με προβληματίζει που υπερασπίζεσαι τόσο την Forthnet. Βρε μπας και είσαι στην Τεχνική Βοήθεια και μιλήσε κιόλας; Το μηχάνημα έχει τρεις μέρες που το έκανα Format (από προγράμματα έβαλα πλέον μόνο MSOffice, AVG, Spybot SD, nero, Opera, winamp, adobe reader), αλλά το πρόβλημα συνεχίζει όπως ήταν και πριν το format. Ξαναλέω ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν συνδέομαι ούτε ότι συνδέομαι με μικρότερη ταχύτητα από αυτή που πληρώνω. Εν γνώσει μου αγόρασα 1Mbps ξέροντας ότι το καλύτερο που μπορώ να περιμένω θα είναι 784, αλλά πάντα ελπίζοντας μπας και... Πραγματικά, δεν θέλω να γίνομαι εμπαθής, αλλά ρε παιδιά 117 ευρω για 5 μήνες είναι 23,5 το μήνα. Ε όπως και να το κάνουμε είναι πολά τα λεφτά για σύνδεση internet που την χρησιμοποιώ τις λίγες ώρες που είμαι σπίτι και αναγκάζομαι σε μισή ώρα να βγάζω 2 φορές (min) τα καλώδια και να τα ξαναβάζω. Παω να πάρω το laptop που το άφησα σην δουλειά (ευτυχώς είναι απέναντι) και θα σας πω σε λίγο τι παίζει και μ'αυτό. Όσο για το live cd αν υπάρχει κανα cd από τα γνωτά περιοδικά καλώς, αλλιώς θα κάνω μέρες για να το κατεβάσω. Εν τω μεταξύ ένα απλό DSL Modem έχω (Crypto F200). Ούτε router ούτε τίποτα περίεργο, όπως ο φίλος ο trilali:-? Τα λέμε σε λίγη ώρα:? :?
HexStatic Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Pantos eite eisai me ote eitai eisai me forthnet i allh etairia ena router prepei na to pareis giati ola auta ta adsl modems pou dinoune einai na min pw giati ....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.